top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
BELTANE ~ FESTIVAL OSLAVY POSVÄTNEJ LÁSKY, PREBÚDZANIA VNÚTORNÉHO OHŇA & PLODNOSTI (+ RITUÁLY)
© Copyright

MESAČNÁ MÁGIA: 9 RITUÁLOV PRE SPLN MESIACA ~ PRAKTICKÉ TIPY & INŠPIRÁCIE PRE VEDOMEJŠÍ ŽIVOT

Updated: Nov 23, 2023

Splny Mesiaca boli odjakživa mystickou dobou spojenia sa s našim duchovným a posvätným ženským Ja. Mnohé tradície a starobylé kultúry súvisiace s postavou Bohyne po stáročia uctievali všetky fázy Mesiaca, východné náboženstvá ako hinduizmus a budhizmus stále slávia špeciálne sviatky vychádzajúce z lunárneho kalendára. Zatiaľ čo sa Novy Mesiaca spájajú s novými začiatkami, Splny Mesiaca predstavujú vyvrcholenie energie: manifestácia, dokončenie a oslava, ako aj uvoľnenie a zbavenie sa starého, aby bola vydláždená cesta k úplne novému cyklu. Chcete sa dozvedieť viac o tom, ako využiť tento magický čas pre spojenie sa so svojim posvätným aspektom vo vnútri a maximalizovať jeho účinok pre svoj duchovný rast a rozvoj? Pokračujte ďalej v čítaní...

MESAČNÁ MÁGIA: RITUÁLY PRE SPLN MESIACA

Pretože Spln Mesiaca zvyšuje psychickú a emocionálnu citlivosť, mnohí z nás cítia jeho účinky veľmi hmatateľne - často začínajú už niekoľko dni pred Splnom. Aj keď sa niekedy môže zdať, že nás táto magická sila Mesiaca občas prevalcuje svoju intenzívnou energiou, ktorú prináša, naučiť sa využívať dary Splnu Mesiaca nám môže pomôcť nielen lepšie zvládnuť všetko, čo príde, ale aj vytvoriť výrazné posuny v našej psychike a našich životoch.


Mesiac je najstarších Chrámom Zeme, ktorý v sebe ukrýva potenciál nepočetného množstva modlitieb od úsvitu času... Zvon, ktorého zvonenie nás prináša na územie Matky, kde Telo i Duša môžu pokojne piť...

V nasledujúcej časti nájdete 9 magických rituálov pre Spln Mesiaca, ktoré každý mesiac prinášajú množstvo darov tohto požehnaného času. Môžete ich urobiť všetky naraz alebo začať postupne, t.z. vyskúšať jednu alebo dve alebo experimentovať s čímkoľvek, k čomu sa budete cítite byť vedení. Dôverujte svojej intuícii!


#1 Vrhnite svetlo do tmy: Denníkový rituál

Jedným z dôvodov, prečo sa počas Splnu Mesiaca môžeme cítiť tak emotívni, je to, že tento čas je našou príležitosťou, aby sme spoznali neznáme, nevedomo vedomé, skryté. Prirodzene to zahŕňa naše vzťahy a podvedomé vzorce, ktoré nie sú v súlade s našou najvyššou pravdou a najvyšším dobrom.


Ak si nedovolíme čeliť týmto výzvam a spracovať tieto poznatky, môžeme sa cítiť precitlivení, zmätení a ohromení.


To najlepšie, čo pre seba v takom čase môžeme urobiť, je dopriať si nejaký čas, kým bezpečne a zdravo vyjadríme všetko, čo cítime.


A práve Spln je ten najlepší čas uvoľniť a nechať odísť to staré. Žiadny rituál zrejme nie je silnejší ako ten, kde vyjadríme písaním svoje najhlbšie vnútorné myšlienky a potom túto energiu uvoľníme sledovaním toho, ako stúpa v plameňoch.


Ak narazíte na pocit, že máte chuť niečo napísať a bezpečne odovzdať, môžete napríklad napísať list pre seba, v ktorom vyjadríte všetky svoje strachy alebo veci, ktorých sa chcete zbaviť (zvyky, negatívne myšlienky atď.).


Jednoduchým rituálom, ktorý prinesie svetlo do každej temnoty, ktorej čelíte, je vziať si kúsok papiera a napísať všetko, čo cítite - bez cenzúry. Všímajte si pri tom akékoľvek myšlienky alebo postrehy, ktoré získate o problémoch, ktoré sú pre vás dôležité.


Ignorovali ste alebo potlačili svoje pocity v určitej oblasti? Potláčali ste, kompromitovali alebo popierali vnútornú pravdu a hranice? Ste pripravení odovzdať to, čo vám už neslúži?


Nemusíte hneď poznať odpovede, ale je dôležité položiť si otázky. V ďalších krokoch sa naučíte, ako prebudiť svoju intuíciu, ktorá vás bude viesť pri všetkých krokoch, ktoré treba podniknúť, a pri uskutočňovaní potrebných zmien.


Na konci papiera môžete pridať zámer, napríklad: „Teraz uvoľňujem všetko, čo mi už neslúži k úplnému uzdraveniu, očiste a transmutácii, pre najlepšie a najvyššie dobro mňa, ako i všetkých zúčastnených.


Keď už cítite, že ste do tohto listu papiera vydali všetko, čo potrebujete, spáľte ho (veľmi bezpečne, napr. v hrnci, kotlíku alebo na pekáči).


Po dohorení, odstráňte všetok popol alebo ho odovzdajte Matke Zemi a uvidíte, že pocítite ľahkosť uvoľňovania z toho, čo na nás predtým číhalo v tme.


#2 Prejavte vďačnosť: Rituál vďačnosti

Spln je čas, kedy emócie vyplávajú na povrch. Zahoďte všetky nevyriešené pocity myšlienkami na to, za koho a za čo ste vďační. Naplňte svoju myseľ vďačnosťou vytvorením zoznamu všetkého, čo vám napadne. Potom si znova prečítajte tento zoznam.


Máte ťažkosti s hľadaním niečoho, za čo by ste boli vďační? Stačí sa sústrediť na jednu vec, ktorú môžete považovať za samozrejmosť, a preskúmať ju zo všetkých uhlov. Budete prekvapení, koľko radosti vám zapísanie toho, za čo ste vďační, prinesie.


#3 Upracte svoj priestor: Rituál očisty domova

Spln je najvyšším bodom lunárneho cyklu, keď je Mesiac najbližšie k Zemi a jeho očistnú liečivú energiu je možné cítiť v jeho lúčoch! Doprajte si hodinu svojho dňa, aby ste na posteľ dali čisté prestieradlá, odstráňte zo svojho domova všetok neporidok, polejte izbové rastliny, utrite prach, otvorte všetky okná a nechajte dovnútra prúdiť čerstvý vzduch, postriekajte miestnosť očistnými éterickými olejmi a potom vydymte priestor trochou kadidla alebo šalvie ... pozri nižšie!



#4 Vyčistite svoju energiu i energiu vášho domova: Posvätný rituál vydymovania

Ak ste sa rozhodli vykonať vyššie uvedený rituál, vydymovanie posvätnými bylinnými zväzkami je úžasné vykonať ako nasledujúci krok, aj keď sa to dá urobiť nezávisle a kedykoľvek.


Samozrejme, na to budete potrebovať Bielu šalviu alebo Palo Santo (bohatý sortiment rôznych druhov posvätných vydymovacích zväzkov nájdete aj na našom eshope >>)


Musím sa priznať, toto je jeden z mojich najobľúbenejších splnových rituálov. Vydymovanie je starodávny očistný obrad a duchovný rituál, ktorý praktizujú odnepamäti pôvodní domorodí Američania. Hovorí sa, že pomáha uvoľňovať negatívne, toxické, stagnujúce energie a dokonca sa zbavovať negatívnych entít a pripútaností.


Zahŕňa to spaľovanie posvätných bylín a šírenie dymu do všetkých kútov domu, aby sa prečistil vzduch i energia v priestore. Na očistenie sa najčastejšie používajú šalviové zväzky, ako i posvätné drevo Palo Santo - nádherne voňajúci a uzemňujúci divoký strom, ktorý pochádza z Peru a Venezuely.


Na začiatok si zapáľte sviečku a stanovte zámer. Zapáľte jeden koniec šalvie alebo (alebo akékoľvek iné kadidlo či vonnú tyčinku, ak je to všetko, čo máte) a sfúknite alebo zhasťte plameň prudkým mávnutím ruky, tak že zostane len dym. Optimálne oboma rukami priveďte dym najprv smerom k srdcu, ponad hlavu a dole prednou a zadnou časťou tela, aby ste sa očistili.



Potom prejdite dymom všetky časti vášho domu, vojdite do všetkých kútov, rohov, vrátane skríň, šatníkov, spodných a horných rohov miestností. Dôverujte svojej intuícii, pretože môžete cítiť potrebu vydymovať niektoré neočakávané miesta alebo niekde zostať dlhšie. Rozžeravené časti nikdy nehaste vodou, ale udupte do keramickej alebo akejkoľvek nehorľavej nádoby, alebo k tomu použite váš čarodejnícky kotlík.


Noc počas Splnu Mesiaca je obzvlášť silný čas na posvätný rituál vydymovania, pretože keď sa rozhodneme čeliť našich najväčších strachom a uvoľníme, čo je potrebné, môžeme to následne slávnostne vyčistiť posvätným dymom bielej šalvie alebo Palo Santa.


Pozor: Bielu šalviu nepoužívať počas tehotenstva!!! Má silne uvoľňovacie účinky!!


Pri vydymovaní môžete recitovať nasledovné slová: „Uvoľňujem všetko, čo už neslúži pre moje najvyššie dobro.


Po ukončení rituálu otvorte všetky svoje okná, aby ste vyvetrali dym a vpustili do svojho domova novú, čerstvú energiu a ideálne aj Mesačné svetlo.


Bonusový krok: Pretože je váš priestor teraz pre očistený a "presvetlený", môžete obísť stred každej izby a „preprogramovať“ energiu stanovením zámerov toho, čo chcete do svojho priestoru a života vložiť. Na konci vyslovenia zámeru v každej izbe zapečaťte energiu tak, trikrát zatlieskate, alebo ak máte zvonček či spievajúcu tibetskú alebo krištálovú misu, trikrát zazvoňte zvončekom, aby ste pritiahli ďalšie požehnanie.


Týmto spôsobom môžete očistiť aj svoje rituálne nástroje, ako vaše veštecké či tarotové karty, kyvadlá, bubon, athamé, posvätné oltárové sošky, drahé kamene a pod.


TIP: Ak pracujete s rituálnou mágiou alebo praktizujete pravidelné rituály očisty, navštívte náš nový ČARODEJNICIN KÚTIK >> nájdete tam všetko čo potrebujete k svojej duchovnej praxi.


#5 Nabite svoje krištály & rituálne nástroje: Rituál magickej infúzie

Svetlo Splnu Mesiaca umocňuje všetko svojou mágiou, takže je to skvelý čas na to, aby sme vliali túto energiu do našich duchovných nástrojov, ako sú krištály, oltárne pomôcky, tarotové karty, či éterické oleje atď.


Svetlo Splnu je najlepší čas na nabitie vašich krištálov. Umyte svoje krištály najskôr pod tečúcou vodou a potom ich umiestnite von na mesačné svetlo. Viac o tom sa dočítate v príspevku VEDOMÉ KRIŠTÁLY: AKO EFEKTÍVNE NABÍJAŤ KRIŠTÁLY & DRAHÉ KAMENE NA LIEČENIE.


Všetky svoje rituálne nástroje najskôr očistite šalviou, ako už bolo spomenuté vyššie, aby boli vyčistené od zvyškovej energie pred absorbovaním magickej energie Mesiaca.


Ak ich chcete „nabiť“, nastavte zámer s každým objektom a umiestnite ho niekam, kde môže získať maximálne množstvo Mesačného svetla počas celej noci.


Napríklad, ak používate krištáľ na konkrétny účel, môžete doň vložiť svoj úmysel a následne pridať: „Vítam svetlo a mágiu tohto Splnu, ktorá požehná a umocní silu tohto krištálu, a umožní všetkým jeho darom, aby pracovali pre mňa a moje najvyššie dobro.


Nezabudnite pozberať všetky svoje predmety hneď nasledujúce ráno, pretože niektoré krištály a duchovné nástroje môžu reagovať na Slnečné svetlo a meniť sa s ním.


Keď umiestňujete každý objekt späť do svojho priestoru, poďakujte sa im, takisto i Mesiacu, za ich novú silnú energiu a pri práci s nimi si všímajte ich progres.


Spln Mesiaca je zároveň skvelým obdobím na miešanie magických olejov. Viac sa dozviete v článku NAMIEŠAJTE SI SVOJ MAGICKÝ OLEJ ✫ SPLN MESIACA ✫ JEDNODUCHÝ RECEPT >>.


#6 Nasajte Mesačné svetlo: Rituál Mesačného kúpeľa

Ak sa môžete dostať von a kúpať sa v Mesačnom svetle buď v jazere, rieke alebo v oceáne, je to úžasný spôsob, ako sa spojiť s prírodou a energiou Splnu. Ak kúpanie vonku neznie ako váš "cup of tea", urobte si pekný horúci kúpeľ s ružovou himalájskou soľou, zapáľte sviečky, obklopte sa liečivými krištálmi, zapáľte si Palo Santo alebo vonné tyčinky a nakvapkajte si niekoľko kvapiek svojich obľúbených éterických olejov do horúcej tečúcej vody.


Ja osobne milujem vzrušujúce vône éterických olejov z ylang ylang a geránia alebo relaxačný levanduľový olej do kúpeľa. Prípadne môžete použiť nádherné, prémiové, aromaterapeutické vonné zmesi esenciálnych olejov, ktoré prevoňajú vašu kúpeľňu a doprajú vám rozmaznávajúci zážitok.


Ak to môžete urobiť bezpečne a súkromne, ďalšou skvelou ideou je taktiež nechať svoje telo "kúpať sa" v mesačnom svetle nahé alebo v minimálnom oblečení. K tomuto nemusíte ísť von. Ak zo svojej spálne vidíte na Mesiac, je skutočne prospešné urobiť to... prípadne so zamknutými dverami:)!


Jednoducho si ľahnite a nechajte sa zaliať lúčmi Mesiaca a ponoriť sa do jeho liečivej energie. Najmä, ak ste už vykonali vyššie uvedené rituály, myslite na to ako na nádherný doplnok splnového rituálu, pretože kedykoľvek uvoľníme priestor od všetkého starého a nepotrebného, vytvoríme tým nový priestor a keď ho vytvoríme, chceme ho vedome naplniť.


Aký je lepší spôsob, ako nahradiť temnotu, ktorú sme uvoľnili, ako vyplniť ju magickým Mesačným svetlom?


Keď Mesačné svetlo dopadá na vás, predstavte si, ako vaša myseľ, telo, srdce a energetické pole nasávajú všetky luminiscenčné striebristé lúče. Zatiaľ čo nás Slnečné svetlo energizuje a povznáša, Mesačné svetlo prebúdza našu intuitívnu, vnímavú, jemnejšiu, duchovnú stránku. Absorpcia splnového mesačného svetla je zvlášť liečivá pre nás, ženy, pretože vyživuje naše sakrálne čakry - naše maternice a menštruačné/mesačné cykly.


V žiadnom prípade nemusíte ležať pod Mesiacom celú noc - stačí cca 20 až 30 minút podľa toho, čo je pre vás možné a pohodlné, aj to už urobí zázraky. Môžete si pri tom pustiť kundaliní mantru „Ra Ma Da Sa Sa Se So Hum“, ktorá vyvoláva liečivé požehnania všetkých nebeských Bytostí. Mojou obľúbenou verziou je prevedenie Snatam Kaur, ktoré sa dá ľahko nájsť na YouTube.


Je to tiež super zábava a posvätná skúsenosť s bondingom, ak to robíte so svojim milovaným partnerom alebo priateľkou. Takže si nájdite bezpečné miesto, odložte svoje oblečenie a nechajte Matku-Mesiac zasypať vás svojou láskou!


#7 Spojte sa s Bohyňami Mesiaca: Rituál meditácie s Bohyňou

Využite energiu, ktorú ponúka Mesiac v Splne, a venujte čas meditácii na introspekciu. Spln je časom, kedy naše emócie vyplávajú na povrch, takže si v tomto období všímajte, aké myšlienky sa stále objavujú, a svojím dychom podporte pocity pokoja a ticha


Vďaka Mesačným cyklom mali ženy vždy veľmi intímne a zvláštne spojenie s Mesiacom. Dorastajúci, úplný a ubúdajúci Mesiac sa tradične spájali s archetypmi trojjedinej Bohyne: Panny, Matky and Stareny, novým menštruačným cyklom, ovuláciou a krvácaním / preliatím a s univerzálnym cyklom narodenia, života a smrti / premeny.


Pretože Spln Mesiaca zodpovedá archetypu Matky (v jej najväčšom rozsahu) a Stareny (hneď po splne / začína slabnúť), Bohyňami s ním spojenými sú egyptská Bohyňa Isis a keltská Morrigan, mayská liečiteľská Bohyňa Ixchel, grécke Bohyne_Matky Demeter a Selene (taktiež označovaná aj ako Bohyňa Mesiaca) a severská Bohyňa Frigg / Freya - aby sme vymenovali aspoň niektoré z nich.


Pretože každá z týchto Bohýň v nás prebúdza rôzne posvätné ženské aspekty, môžete požiadať o všetky ich konkrétne dary, podľa toho, čo chcete vo svojom živote otvoriť.


Ak sa s nimi chcete spojiť, jednoducho meditujte (môžete to urobiť aj predtým, ako si ľahnete pred rituálu Mesačného kúpeľa) a uveďte meno Bohyne, ktorú chcete pozvať, a každú konkrétnu oblasť, na ktorej s ňou chcete pracovať. Môžete napríklad pozvať Demeter, k regenerácii a väčšej vnímavosti, Ixchel na liečenie menštruačného cyklu, Friggu na plodnosť, a Isis a Moriggan na zvýšenie intuície.


Pamätajte, že tieto Bohyne v konečnom dôsledku predstavujú vaše vlastné posvätné ženské vlastnosti, takže pri meditácii sa s nimi spojte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vo vás rezonuje - ako Bohyne samy o sebe alebo ako božské ženské aspekty vo vašom Ja.


Nech sa deje čokoľvek, verte, že jednoduchým požiadaním o podporu týchto Bohýň sa otvárate spojeniu sa so svojimi vlastnými božskými ženskými darmi, ktoré sa nenápadne a záhadne odhaľujú vo vašom vnútri a vo vašom živote.


Keď budete vedome pracovať s týmito rituálmi, uvedomte si, že využívate neuveriteľnú energiu a dary času, ktorý inak môžete pocíťovať ako ohromujúci a mimo kontroly.


Všetky cykly v Prírode nám poskytujú svoje jedinečné, vlastné dary a učenie, ako prijať magické fázy Mesiaca, pomáhajú povzniesť našu ľudskú existenciu do posvätného zážitku.


Otvorme teda náruč Mesačnej Bohyni a dovoľme jej, aby nás vzala do tej svojej...



#8 Spojte sa so svojou intuíciou: Rituál vykladania kariet

Spln Mesiaca je už po stáročia spájaný s mágiou, divináciou a veštením. Urobte tak, ako to pred nami urobili tisíce civilizácií, a nasmerujte intuitívnu energiu Mesiaca k výkladu tarotových kariet alebo si vytiahnite svoje anjelské karty. Venujte výklad kariet aj niektorému z vašich dobrých priateľov a využi to, čo príde, na zamyslenie sa nad nasledujúcim mesiacom.


#9 Vytvorte si Mesačnú vodu

Príprava Mesačnej vody je naozaj jednoduchá, potrebujete iba sklenenú nádobu s vekom a pitnú vodu. Stačí len naplniť nádobu pitnou vodou až po okraj a umiestniť ju na noc vonku (s vekom) v priamej línii Mesačného svetla. Keď .ju umiestňujete na svetlo Mesačného svitu, venujte minútu alebo dve iba úvahám o svojich zámeroch pre budúci lunárny cyklus. Podrobný postup AKO NA TO nájdete v príspevku MESAČNÁ VODA: AKO VYTVORIŤ MESAČNOU MÁGIOU NABITÚ VODU PRE OČISTU, MANIFESTÁCIU & POSILNENIE ZÁMEROV


Ráno vezmite nádobu a použite svoju Mesačnú vodu, ako len chcete! Môžete ju napríklad využiť nasledovne:

  • Pite ju - každý deň si z nej dúšok, alebo ak máte ťažkú ​​dobu, možno veľa:). Pripomínajte si svoje zámery a nechajte sa oživiť energiou z Mesiaca.

  • Vyčistite ňou svoje krištály - hovorí sa, že krištály absorbujú všetky druhy energie, takže ich kúpanie v Mesačnej vode by im malo dodať osvieženie a pomôcť umocniť ich silu.

  • Používajte ju pri svojej starostlivosti o pleť - netvrdím, že Mesačná voda bude v blízkej dobe liečiť akné, ale pridávanie Mesačnej vody do rozprašovača, ktorý sa používa každý večer ako tonikum, môže byť účinnou technikou manifestácie a skvelým spôsob, ako si každý deň pripomínať svoje zámery.


TIP: Ak chcete v sebe prebudiť aktivovať tento nádherný archetyp posvätného ženstva, čítajte aj nasledujúce príspevky:





Tento príspevok je k dispozícii zDARma všetkým, preto ak sa vám páčia moje príspevky a chcete podporiť mojú prácu, môžete ma symbolicky POZVAŤ NA KÁVU. Ďakujem❤️😇♀🙌🏼

S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼


SELENIT - kameň JASNOZRIVOSTI a SPÁJANIA SA S VYŠŠÍMI SVETMI, selenit poskytuje podporu pre "vyčistenie Vašej mysle", prebudenie Vedomia a umožňuje vám vidieť pravdu spojením sa s vyšším Vedomím. Jemné liečivé vlastnosti selenitu možno použiť na ochranu pred negatívnou energiou na vytvorenie bezpečného a tichého priestoru s pokojnou atmosférou. Selenit súčasne čistí krištály a obnovuje ich energiu. Selenit má tiež upokojujúce vlastnosti, čo robí ideálnym spôsobom pre meditáciu alebo duchovnú prácu...


bottom of page