top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright

PALO SANTO ~ POSVÄTNÝ RITUÁLNY SPRIEVODCA ENERGETICKEJ OČISTY V ČASOCH TRANSFORMÁCIE

Updated: Dec 19, 2023

Rituálne pálenie Palo Santa, čo v preklade znamená „posvätné“ alebo „sväté“ drevo, možno vysledovať až do obdobia Inckej ríše, kde sa používalo pri duchovných obradoch a ako druh ľudovej medicíny. Keď sa rýchlym posun presunieme vpred takmer o 500 rokov až do súčasnosti môžme vidieť, že Palo Santo sa stále používa v stredo a juhoamerických (a iných) starobylých duchovných komunitách Latinskej Ameriky na čistenie priestorov a ľudí od negatívnej energie (alebo "mala" energie), ba dokonca aj ako prostriedok na ochranu pred energetickými upírmi, či na efektívne odpudenie hmyzu, pretože zreteľná vôňa jeho dymu tiež slúži ako repelent. Podrobný návod ako na to nájdete v nasledovnom príspevku...


Zatiaľ čo niektoré iné posvätné vydymovacie zväzky a byliny sa používajú iba na čistenie priestoru od negatívnej energie, a iné sa potom používajú na prilákanie pozitívnej energie. Palo Santo je výnimočné práve v tom, že robí oboje súčasne.

Pri procese pálenia sa uvoľňujú oleje z tohto posvätného dreva, ktoré čistia priestor a ľudí, s ktorými prichádza #PaloSanto do styku, a následne priťahujú pozitívnu energiu a dokonca pomáhajú "liečiť" ľudí na fyzickej i jemne mentálnej úrovni. Palo Santo zároveň pomáha zvyšovať schopnosť ľudí sústrediť sa a meditovať.

Zaujímavosťou je, že ťažbu dreva, nakoľko ide o posvätný druh stromu, kontroluje miestna vláda danej krajiny v Latinskej Amerike, kde sa tento vzácny druh nachádza. Stromy sú veľmi vzácne, a preto nesmú byť vyrubávané. Berie sa iba z dreva popadaných stromov, následne sa toto drevo jemne spracuje, aby sa dalo za použitie pozitívnej očistnej miestnosti a ľudí.


PALO SANTO POMÁHA VYČISŤIŤ NEGATÍVNU ENERGIU Z VÁŠHO PRIESTORU


Vďaka vysokému obsahu živice sa predpokladá, že drevo #PaloSanto uvoľňuje pri horení svoje čistiace vlastnosti. V šamanským tradíciách Južnej Ameriky sa hovorí, že Palo Santo odstraňuje negativitu i životné prekážky, a priťahuje šťastie.


Ak chcete vyčistiť akúkoľvek nepriaznivú či negatívnu energiu z vášho priestoru, jednoducho zapáľte koniec posvätného kúsku dreva a po pár sekundách uhaste plameň jemným mávnutím vo vzduchu alebo mávnutím ruky nad drievkom. Z tlejúceho kúsku dreva bude vychádzať biely dym, ktorým začnete čistiť priestor okolo vás.



PALO SANTO CHRÁNI VOČI ENERGETICKÝM UPÍROM


Z tradícii rituálneho používania Palo Santa vieme, že poskytuje účinnú ochranu pred tzv. energetickými upírmi. Sú to ľudia, ktorí z nás ustavične vyťahujú silu a odčerpávajú našu energiu /či už vedome alebo nevedomky/, väčšinou tým, že nás "ochotne" a neustále zaťažujú svojimi starosťami a strachmi. Zamestnávajú nás, aby sme im našli ich životnú cestu, utešovali ich a poskytli im silu, no bez výhľadu na akýkoľvek úspech. Títo ľudia nechcú nič na sebe zmeniť, hľadajú iba utvrdenie svojich myšlienok a názorov, a najmä súcit. Palo Santo nedovolí negatívnym energiám vniknúť do nás, a pri kontakte s týmito energetickými upírmi nám pomáha ubrániť sa ich vplyvu, a nájsť pre nich tie správne slová útechy a porozumenia.


VYDYMOVANIE POMOCOU PALO SANTA VYTVÁRA KATARZNÝ RITUÁL


Rituály sú skvelé pre tých, ktorí túžia po spirituálnej rutine - alebo aspoň po spôsobe pravidelnej dekompresie, nakoľko práve tieto rituály nám pomáhajú udržiavať našu vlastnú energiu i energiu priestoru harmonickú, v rovnováhe a v stave spojenia s vyššími princípmi. V tomto ohľade môže byť veľmi nápomocný rituál posvätného vydymovania Palo Santom, ktorý nám umožňuje vedome a účelovo pracovať s uvoľnením a zmenou nežiadanej energie. Rituál vydymovania je tiež užitočný na odpojenie našich neužitočných pripútaností k lepkavým, nekonštruktívnym myšlienkam alebo emóciám, ktoré už viac neprospievajú našej ceste rozvoja a rastu.


VERÍ SA, ŽE VDYCHOVANIE OLEJA PALO SANTO POMÁHA ZMIERNIŤ BOLESTI HLAVY


Jedným zo spôsobom, ako priniesť úľavu našej hlave, je zmiešať esenciálny olej #PaloSanto s nosným olejom, a votrieť si malé množstvo tejto zmesi do spánkov našej hlavy. Alebo môžeme zopár kvapiek esenciálneho oleja nakvapkať do vriacej vriacej vody a vdychovať paru, ktorá z nej vychádza.


Hovorí sa, že vdychovanie esenciálneho oleja #PaloSanto alebo pálenie tohto posvätného drievka pomáha uvoľniť neurotransmitery ako dopamín a serotonín, zatiaľ čo stimuluje uvoľňovanie endorfínov a enkefalínov, prirodzených látok v tele, ktoré pôsobia proti bolesti.


VDYCHOVANIE OLEJA PALO SANTO ÚDAJNE POMÁHA ODVRÁTIŤ PRECHLADNUTIE


Pridaním esenciálneho oleja Palo Santo do horúcej vody a následným vdychovaním jeho výparov, hovorí sa, pomôžeme zmierniť preťaženie a bolesti hrdla, ako aj zápaly, ktoré sú prítomné pri prechladnutí aj chrípke.


ESENCIÁLNY OLEJ PALO SANTO MOŽNO TIEŽ POUŽIŤ NA ZNÍŽENIE HLADINY STRESU


Esenciálny olej Palo Santo pomáha čistiť vzduch a myseľ. Má údajne antimikrobiálne vlastnosti a tendenciu pôsobiť upokojujúco na nervový systém, čím pomáha znižovať pocity úzkosti a zlepšovať náladu.



TIP: Palo santo olej si môžete vyrobiť aj sami macerovaním drobných kúskov tohto posvätného dreva (nájdete TU >>) v základnom nosnom oleji (najlepšie sa na to hodí mandľový olej, podľa môjho názoru a skúsenosti) po dobu min. 2 týždňov. Tento olej je určený výlučne na vonkajšie použitie! Podrobný návod ako si v pohodlí domova rituálne namiešať magický olej nájdete TU >> .


PALO SANTO AKO VÝBORNÝ REPELENT


Esenciálny olej Palo Santo má zložité chemické zloženie, ktoré je obzvlášť bohaté na limonén, ktorý je tiež prítomný v šupkách citrusových plodov. A práve limonén je súčasťou obrany rastlín pred napadnutím hmyzom.


Ako už bolo spomenuté, vydymovanie Palo Santom je skvelým rituálnym pomocníkom pri energetickej očiste nášho domova.


Vydymovanie priestoru pálením Palo Santa môže byť krásnym spôsobom, ako dokončiť hĺbkové upratovanie domu, prechod po ukončení spoločnosti alebo pred alebo po večierkoch v našich domovoch, medzi klientmi, ak robíme liečiteľské práce, alebo pred začatím projektu. Palo Santo môže pomôcť nastaviť kreatívny zámer a môže byť užitočný pred začatím meditácie alebo zapojením sa do akýchkoľvek nových projektov alebo prác.


Verím, že vás tento príspevok bude inšpirovať na vašej ceste transformácie a možno pomôže nájsť nejaké odpovede v rámci spirituálnej práce či životných lekcií.



S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY



bottom of page