top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

MÁGIA ESENCIÁLNEHO OLEJA: GÁFOR ~ OLEJ DUCHOVNEJ OČISTY A OCHRANY VOČI ENTITÁM

Gáfor sa v mágii všeobecne používa na duchovné čistenie a ochranu. Ak sa k vám pripájajú rušivé energie alebo škodlivé entity, Gáfor môže vylúčiť tieto sily z vášho života a vyčistiť vašu auru. Vďaka týmto vlastnostiam je Gáfor veľmi užitočný aj na ochranu. Ak sa ocitnete v nebezpečnej situácii alebo uprostred nebezpečných ciest, niekoľko kvapiek gáfrového oleja na vaše oblečenie môže vytvoriť okolo vás ochranný štít. Z duchovného hľadiska je Gáfor veľmi liečivý. Pomáha nám dodať pocit oslobodenia od úzkosti a strachov z povinností. Gáfor pomáha tiež pozdvihnúť náladu, najmä k vyššej, duchovnejšej vibrácii.


Latinský názov: Cinnamomum Camphora

Planéta: Mesiac


Gáfor je obzvlášť užitočný na rozptýlenie negativity, strachu a zbabelosti. V spojitosti s bojovnými anjelmi pomáha #Gáfor zahnať plachosť a neistotu. Je obzvlášť užitočný, keď ide o stresové situácie alebo konflikty. Použite ho, keď idete do "boja" - či už ide o fyzický boj alebo iný druh výzvy, ktorá prináša súperenie s ostatnými.


Gáfor možno použiť tiež na čistenie rituálnych predmetov a nástrojov, najmä pokiaľ ide o predmety a silové predmety, ktoré sa používajú v rituálnej mágii. Niekoľko kvapiek gáfrového oleja nakvapkaného na energetický objekt môže spustiť ochrannú a čistiacu schopnosť.

Gáfor je užitočný aj pri precvičovaní v rámci výučby veštenia.

Stačí vložiť 3 - 5 kvapiek do aroma lampy v tej istej miestnosti, v ktorej pracujete; vôňa aktivuje vaše vnútorné psychické schopnosti a vytvorí spojenie s vyššou inteligenciou.

Gáfor sa tiež používa na rituálne čistenie nových priestorov, ako sú domy, byty alebo kancelárie.

Nakvapkajte zopár kvapiek gáfrového oleja do aroma lampy vo vašom novom priestore, aby ste ho zbavili starých, stagnujúcich alebo škodlivých energií, ktoré môžu pretrvávať od predchádzajúceho nájomcu. Alebo nakvapkajte olej do vody na čistenie podlahy alebo nábytku.

Ako #AlternatívnaMedicína je Gáfor užitočný hlavne na boj s prechladnutím a chrípkou. Niekoľko kvapiek vmasírovaných do hrudníka a hornej časti chrbta môže tiež liečiť problémy s preťažením pľúc. Chladná a štipľavá aróma Gáfru môže pomôcť okamžite uľaviť a vyčistiť dutiny. #Gáfor je tiež užitočný na liečbu bolesti svalov a kĺbov. Gáfor sa tiež používa lokálne na ošetrenie spálenín, pri bodnutí hmyzom alebo svrbenia pokožky.


Ak máte epilepsiu alebo astmu, mali by ste sa za každú cenu vyhnúť Gáfru, pretože to vaše príznaky ešte zhorší. Nepoužívajte počas tehotenstva a nepoužívajte na deti alebo staršie osoby.

História a mytológia: Gáfor je kryštalický „výron“ stromu, príbuzného škorici. Gáfrové stromy boli dlho považované za posvätné – už len ich mohutnosť je vskutku inšpirujúca. Vo svojej rodnej juhovýchodnej Ázii bol #Gáfor známy ako „kráľ liečivých rastlín“. V Indii bol Gáfor včlenený do rôznych zmesí kadidla, a to najmä tých, ktoré uctievajú Šivu alebo Krišnu. Gáfor má povzbudzujúce a afrodiziakálne účinky.


Avšak, či Gáfor pôsobí ako #afrodiziakum, alebo anafrodisiakum sa zdá byť otázkou dávkovania. Islamské sekty a niektoré budhistické skupiny používajú túto vôňu na „ochladenie“ Venušinej mámivej sily, zatiaľ čo tantrické sekty ho využívajú pre jeho povzbudzujúce účinky.


Gáfor ako liek má svoju dlhú históriu, a to nielen na Ďalekom východe, ale aj v Európe. V Ajurvédskej medicíne sa používa na zvýšenie prány, otvorenie zmyslov a nastolenie jasnej mysle. Hovorí sa, že ochladzuje nervy v prípade hystérie. Gáfor je veľmi silný, preto by nemal byť podceňovaný. Používajte s opatrnosťou. Niektorí aromaterapisti považujú Gáfrový olej priam až za nebezpečný. Epileptici by sa mali vyhnúť tomuto oleju.

Magické použitie: Gáfrový olej sa výborne hodí na ochranu a čistenie (v novo obývaných priestoroch), nakoľko má schopnosť odstraňovať všetky #NegatívneEnergie. Taktiež môže byť použitý pre čistenie rituálnych nástrojov. Čistí #myseľ a otvára bránu do astrálneho sveta. Vo vysokej koncentrácii môže nadmerne stimulovať myseľ tak, že nebude možné uskutočniť žiadnu magickú prácu. Používa sa aj ako afrodiziakum alebo anafrodisiakum.


Vôňa: Chladivá, štipľavá, ktorá okamžite prečistí dutiny. Je možné ho kombinovať s esenciálnymi olejmi: bergamot, kardamón, klinčeky, pelargónia, levanduľa a myrtla.

Aromaterapia: Gáfor je vynikajúci olej na odrazenie vírusových infekcií, vyčistenie nosných dierok a liečenie zápalu vedľajších nosových dutín. Je tiež užitočný pri bolesti hlavy a ako masážny olej pri bronchiálnom preťažení. Je veľmi účinný proti bolesti svalov, reumatizme a pri vyvrtnutí. Zmierňuje svrbenie po bodnutí hmyzom, ochladí spáleniny od slnka a odpudzuje hmyz.

Upozornenie: V silnej koncentrácii môže zvýšiť srdcovú frekvenciu. Používať s opatrnosťou. Vyhnite sa počas tehotenstva. Nevhodný pre deti a starých ľudí. Epileptici by sa mali vyhnúť tomuto oleju.


Éterické oleje z našej kolekcie Ancient Wisdom sú starostlivo vyberané, nakupované najčastejšie z primárnych zdrojov, pravidelné testované na čistotu a podrobené prísnym štandardom kontroly kvality. >>> Vojsť do E-shopu


Máte nejaké zaujímavé tipy na magickú prácu s esenciálnymi olejmi, sem s nimi. Napíšte nám o nich do komentu, budeme veľmi radi, ak sa s nami podelíte...


S láskou,


Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page