top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SEZÓNA BÝKA 2024: STABILITA A NÁDEJ UPROSTRED CHAOSU + HOROSKOP PRE JEDNOTLIVÉ ZNAMENIA ZVEROKRUHU
© Copyright

ODOMKNITE SVOJU VNÚTORNÚ MÁGIU: TRANSFORMÁCIA & MANIFESTÁCIA POMOCOU MAGICKEJ SILY MESIACA

Updated: Dec 18, 2023

Máte niekedy pocit, že nežijete naplno svoj potenciál? Že vás niečo brzdí v dosahovaní vašich cieľov a plnení vašich snov? Ak áno, nie ste sami. Verím tomu, že každý z nás má v určitom okamihu svojho života takýto pocit. Ale čo keby som vám povedala, že existuje spôsob, ako využiť svoju vnútornú mágiu a odomknúť svoj skutočný potenciál? Že môžete využiť silu Mesiaca na zhmotnenie svojich túžob a dosiahnutie svojich cieľov? Možno to znie príliš dobre na to, aby to bola pravda, ale nie je. Manifestácia prostredníctvom Mesiaca je mocný nástroj, ktorý vám môže pomôcť zhmotniť vo vašom živote hojnosť, lásku, zdravie a šťastie. V tomto článku preskúmame rituály a metódy Mesačného manifestovania, ktoré vám môžu pomôcť odomknúť vašu vnútornú mágiu a zmeniť váš život. Pripravte sa teda na to, že môžete naplno rozvinúť svoj potenciál a začať manifestovať svoje sny pomocou magickej, transformačnej sily. Ako na to? Pokračujte ďalej v čítaní...

Art by Emilia Nora Elina


Mesiac je od počiatku vekov mocnou prírodnou silou. Jeho cykly a fázy ovplyvňujú príliv a odliv, ročné obdobia, a dokonca aj naše emócie. Vedeli ste však, že energia Mesiaca môže ovplyvniť aj vašu schopnosť zhmotniť svoje túžby? Pochopením významu lunárnych fáz a tranzitov skrze koleso zverokruhu môžete využiť jeho plnú magickú silu na zosilnenie svojich výsledkov v oblasti manifestácie. Či už chcete prilákať väčšiu hojnosť, lásku alebo úspech do svojho života, energia Mesiaca vám môže pomôcť zosúladiť sa s Vesmírom a uskutočniť tak vaše túžby. Ale neočakávajte, že sa to udeje cez noc. Čaká vás vnútorná práca... s vašim podvedomím, jeho programovanými limitmi a zaužívanými vzorcami.


V tomto článku preskúmame podrobnejšie magickú silu Mesiaca, ako aj to, ako môžete jeho energiu využiť na zlepšenie svojej manifestačnej praxe. Vezmite si teda svoje krištály, zapáľte sviečky a pridajte sa ku mne na Cestu Mesačnou krajinou zázrakov...


Ako súvisí Mesiac s manifestáciou

Mesiac a manifestácia sú navzájom hlboko prepojené. Tranzit Mesiaca skrz koleso zverokruhu prináša mysticko-tajomnú lunárnu mágiu do procesu manifestácie. Energiu Mesiaca môžeme využiť na manifestáciu dlhodobých aj krátkodobých cieľov. Každá fáza cyklu a každé znamenie zverokruhu prináša novú energiu, ktorá vás odmení, ak pochopíte tieto jemné vibračné zmeny. Energia Mesiaca vám môže pomôcť zosúladiť vaše zámery s Vesmírom, vďaka čomu bude vaša manifestačná prax silnejšia.


Život s vedomím prírodných cyklov vám umožňuje byť Veľkňažnou (alebo Veľkňazom) vášho tvorivého sveta. Tajomstvá manifestácie sú zdieľané svetlom Mesiaca. Každý prechod Mesiaca obsahuje v sebe zložitú časť samotného Stvorenia. Energia Mesiaca je najsilnejšia počas fáz Novu a Splnu, ktoré sú najsilnejším a najpotentnejším obdobím pre manifestáciu. Verí sa, že počas týchto silných lunárnych fáz je závoj medzi fyzickým a duchovným svetom tenký, čo uľahčuje spojenie s Vesmírom a tým rýchlejšie zhmotnenie vašich túžob.


Práca s Mesačnou mágiou

Jedným z najjednoduchších a najmocnejších spôsobov práce s mágiou je pracovať a žiť podľa cyklov Mesiaca. Tak, ako pribúda a ubúda svetlo Mesiaca, tak pribúda a ubúda svetlo v našich životoch.


Sme vnútorne intuitívne prepojení s Mesiacom, preto jeho vplyv na naše emócie a našu magickú prácu je veľmi silný. Mesiac vládne našim emocionálnym a jemnohmotným telám; vládne posvätným ženským tajomstvám a hlbokým, temným zákutiam našej duše. Mávate občas pocit, že ste v čase Splnu Mesiaca mimoriadne emocionálni? Nie je to náhoda. Je to Mesačná mágia. Našťastie táto mágia taktiež znamená, že každý mesiac máme príležitosť nanovo začať a preskúmať svoje duchovné cykly a ponoriť sa hlboko do svojich tieňov, rovnako ako Mesiac.



Každá fáza Mesiaca koreluje s určitým typom mágie a zámeru, a každá fáza v sebe ukrýva svoju špecifickú energiu. Lunárna mágia je založená na tzv. "sympatickej mágii", ktorú reprezentuje idea, že robíme mágiu, ktorá napodobňuje želaný výsledok.


V takomto prípade sa napríklad s rastúcou fázou Mesiaca zameriavame na to, čo chceme, aby rástlo a zväčšovalo sa v našich životoch /hojnosť, láska, úspech a pod./. Keď sa Mesiac zmenšuje a ustupujeme do tieňa, zameriavame sa aj my na to, čo chceme nechať zo svojho života odísť.


Ďalšia dôležitá vec, ktorú je dôležité sledovať, je, v ktorom znamení zverokruhu sa Mesiac aktuálne nachádza. Každé znamenie zverokruhu bude na nás pôsobiť inak /navyše, keď je Mesiac vo vašom znamení zverokruhu, očakávajte, že jeho energiu budete pociťovať výrazne intenzívnejšie oproti ostatným/.


TIP: Ak vás fascinuje práca s MÁGIOU & TRANSITMI MESIACA za účelom manifestácie spojenia sa s Cestou svojej duše, pozrite si môj nový ONLINE PROGRAM, ktorý je určený ako pre jednotlivcov, tak aj spirituálnych koučov či sprievodcov ženských kruhov... Bližšie onfo v časti >> MOONOLÓGIA ONLINE PROGRAM ⤵️


Moonológia Online program

Mesačné fázy a ich vplyv na manifestáciu

Mesačné fázy majú významný vplyv na manifestáciu. Každá lunárna fáza predstavuje inú fázu mesačného cyklu a má jedinečnú energiu, ktorú možno využiť na manifestáciu. Fáza Novu Mesiaca je napr. ideálnym časom na stanovenie zámerov a začatie nových projektov.


Počas fázy Pribúdajúceho Mesiaca, čo je čas medzi Novom a Splnom, je energia najlepšia na manifestovanie hojnosti a rastu. Fáza Splnu je najsilnejším časom na manifestáciu a zároveň na uvoľnenie všetkého, čo vám už viac neslúži. A napokon, počas fázy Ubúdajúceho Mesiaca, čo je obdobie medzi Splnom a Novom, je energia najlepšia na uvoľňovanie a prepúšťanie všetkého, čo už viac neslúži a neprospieva vášmu najvyššiemu dobru.


Ak chcete umocniť využitie energie lunárnych fáz na manifestáciu, môžete si vytvoriť lunárny oltár alebo používať krištály a iné nástroje, ktoré zodpovedajú jednotlivým lunárnym fázam. Môžete napríklad použiť číry kremeň počas fázy Novu Mesiaca, aby ste posilnili svoje zámery, alebo Mesačný kameň počas fázy Splnu, aby ste posilnili svoju intuíciu.



Sila stanovenia zámerov počas Novu Mesiaca

Mesačný cyklus sa začína v čase tmavého Mesiaca, keď Mesiac nie je na oblohe viditeľný. Považujte to za svoju príležitosť rekalibrovať sa a uvoľniť to, čo vám už viac neslúži, za nový energetický štít. Podobne ako v prípade niektorých plazov, ktoré sa dokážu zbaviť kože, keď z nej vyrastú, obdobie Novolunia aj nám ponúka rovnakú príležitosť zbaviť sa všetkého, z čoho sme už symbolicky vyrástli, nechať to za sebou a začať novú kapitolu s čistým štítom.


Fáza Novu Mesiaca je ideálnym časom na stanovenie svojich zámerov a začatie nových projektov. Počas tejto fázy je energia pripravená na nové začiatky a vytvára pevné základy pre prejavenie vašich túžob. Aby ste využili energiu Nového Mesiaca, je dôležité stanoviť si jasné a konkrétne zámery pre to, čo chcete vo svojom živote manifestovať. To sa dá dosiahnuť napríklad zapisovaním do denníka, rituálom, vizualizáciou a/alebo meditáciou.


Keď si stanovíte svoje zámery, následne je nevyhnutné podniknúť inšpiratívne kroky smerom k vašim cieľom. To znamená robiť kroky smerom k svojim túžbam, aj keď sú malé. Tým, že podniknete kroky smerom k vašim zámerom, ukazujete Vesmíru, že ste odhodlaní prejaviť svoje túžby.


Mágia Novolunia: Napíšte zoznam, ktorý bude obsahovať všetko, čo vám bráni v raste; môže to byť aj symbolický list pre bývalého partnera, člena rodiny alebo vás samotných. Dajte to zo seba všetko von. Vyjadrite všetko, čo potrebujete vyjadriť a vypovedať. Potom to spáľte. Vizualizujte si pri tom, ako sa všetky tie nekonštruktívne energetické väzby uvoľňujú a rozplývajú v priestore.


Na ich miesto pozvite svoju najlepšiu verziu seba. Predstavte si, ako by vyzerala vaša najlepšia, najšťastnejšie a najúspesnejšia verzia vás samých... keď máte tento obraz pevne ukotvený vo svojej mysli, vstúpte do nej... akoby ste si na seba obliekli "nové šaty" a dovoľte Vesmíru, aby vám do života priniesol nové nápady a inšpirácie, ktoré vás povedú bližšie k vašim snom a túžbam.



Dorastajúci Mesiac

S pribúdajúcim svetlom Mesiaca vstupujeme aj my do obdobia znovuzrodenia, do obdobia, ktoré nám umožňuje vojsť hlbšie do našich túžob, snov a potrie. Ako si v tejto fáze môžete dopriať väčší priestor na rast?


Počas týchto nasledujúcich dvoch týždňov medzi Novom a Splnom máte čas zasadiť semená nových vízií a projektov a manifestovať ich! Toto je čas na pestovanie komunikácie, lásky, financií, liečenia či zdravia. Nájdite si čas na to, aby ste si sadli a spojili sa sami se sebou; ak môžete, sednite si chrbtom ku kmeňu stromu alebo niekde do prírody s bosými nohami na zemi, urobte to. Spojte sa so zemou počas tejto doby pre extra príval kozmických inšpirácií...


Mágia Dorastajúceho Mesiaca: Toto je ideálny čas na finančnú alebo peňažnú mágiu. Môžete urobiť finančný rituál alebo meditovať o myšlienke peňazí, predstavovať si peniaze ako energickú bytosť. Doprajte tejto bytosti trochu viac lásky a vďačnosti. za to, čo už máte vo svojom živote, nech je to akokoľvek malé alebo veľké. Začnite s precvičovaním bať stále viac a viac vďačnejší za svoj život a predstavujte si, ako sa to množí a znásobuje vo vašom živote; až nakoniec uvidíte, že sa to stane.


Využitie energie Splnu Mesiaca na manifestáciu a uvoľnenie

Najsilnejšia fáza Mesiaca zo všetkých, Spln, je časom duchovnej a psychickej aktivity. Fáza Splnu je najpotentnejší čas ako na manifestáciu, tak aj uvoľnenie všetkého, čo vám už viac neslúži. Počas tejto fázy je energia pripravená na prejavenie a uvoľnenie všetkého, čo vás brzdí.


Či už pracujete s energiou hojnosti alebo odpájate toxický vzťah, je to najlepší čas na akúkoľvek mágiu. V tomto čase môžete robiť finančné rituály, alebo sa zamerať na uvoľnenie deštruktívnej energie či nefunkčných vzťahov. Ak sa rozhodnete využiť tento magický čas na uvoľnenie, začnite svoj rituál na Spln a nechajte ho doznieť v nasledujúcich dňoch, keď Mesiac ubúda a vy budete môcť uvoľniť toho viac. Dá sa to urobiť pomocou rituálov, ako je spálenie kúska papiera s napísaným zámerom alebo soľným kúpeľom na prečistenie energie.


Keď uvoľníte to, čo vám už neslúži, je nevyhnutné zamerať sa následne na to, čo chcete prejaviť. Dá sa to dosiahnuť vizualizáciou, meditáciou alebo zapisovaním do denníka. Zameraním sa na svoje túžby počas fázy Splnu zosúladíte svoje zámery s energiou Vesmíru a svoje túžby prejavíte efektívnejšie.


Je to tiež čas zhromaždiť svojich najbližších a dať si priestor na vzájomné zdieľanie; ponoriť sa hlboko do svojich pocitov, osláviť alebo obnoviť svoje záväzky – predstavte si to ako Party Mesiac! Ak ste empatickí alebo energeticky citliví, zrejme pocítite energiu Splnu výraznejšie ako ostatní.


Mágia Splnu Mesiaca: Počas Splnu Mesiaca sú vhodné všetky druhy mágie. Môžete vytvoriť tzv. nádobu hojnosti pridaním medu, bylín a iných korešpondencií, ktoré spolupracujú s energiami toho, čo sa snažíte manifestovať. Alebo, ak sa chcete nabiť mocnou energiou a uctiť si svoj život, môžete urobiť rituál sebalásky alebo si dať rituálny kúpeľ s esenciálnym olejmi, soľou a čerstvými kvetmi.






Ubúdajúci Mesiac

Keď sa svetlo Mesiaca zmenšuje, zameriavame sa aj my na to, čo chceme uvoľniť. Máte zlozvyk, toxický vzťah alebo príliš veľa starého oblečenia v šatníku? Uvoľnite to! Pustite to a dokončite, čo môžete. Uvoľnite energetickú "batožinu", ktorá vám už neslúži, a keď bude Mesiac opäť v Nove, spečatíte svoje nové zámery, či už meditáciou, rituálom a jednoducho vizualizáciou. Dobrá mantra pre tento čas znie: "Ak ti to neslúži, nechaj to odísť." Či už ide o toxický vzťah alebo negatívny vzorec myslenia, dajte si v tomto období povolenie na jeho uvoľnenie. To, že sa zbavíte toho, čo vás ťaží alebo vám spôsobuje bolesť neznamená, že vás to spraví slabými. Myslite na tento čas ako na kozmické požehnanie k tomu, aby ste to urobili, a dajte konečne seba na prvé miesto.


Mágia Ubúdajúceho Mesiaca: Toto je výborný čas na to, aby ste sa pozbierali a konečne uvoľnili a pustili všetko neprospešné vo vašom živote. Urobte si zoznam všetkých obmedzujúcich presvedčení, ktoré máte – ako napríklad „Som príliš veľa... nie som dosť dobrý/-á... hovorím všetky tie nesprávne veci...“ - a potom ich jednu po druhej spálťe alebo spláchnite. Nechaj to odísť!


Ak to chcete posunúť ďalej, môžete sledovať, v akom znamení sa Mesiac nachádza, alebo si vytvoriť denník Mesiaca, do ktorého budete zaznamenávať svoje pocity počas každej fázy Mesiaca. A ako vždy, bavte sa cestou...


Ako môžete využiť tranzit Mesiaca skrz jednotlivé znamenia zverokruhu k posilneniu vašich manifestačných rituálov

Vedeli ste, že naladením sa na tranzity Mesiaca v rámci kolesa zverokruhu môžet zlepšiť a umocniť vaše manifestačné schopnosti zosúladením vašich zámerov s energiou Vesmíru?


Pochopením energie každého znamenia zverokruhu môžete zamerať svoju manifestačnú prax na konkrétne oblasti svojho života. Každé znamenie zverokruhu má jedinečnú energiu, ktorú možno využiť na prácu s manifestáciou.


Napríklad Baran je ohnivé znamenie, ktoré predstavuje dynamiku, zacielenie a nové začiatky /keďže je to prvé znamenia zverokruhu/, vďaka čomu je to ideálny čas na začatie nových projektov. Kým Býk je zemské znamenie, ktoré predstavuje stabilitu a hojnosť, vďaka čomu je ideálny čas zamerať sa na finančnú hojnosť.


Na druhej strane, počas prechodu Mesiaca znamením Škorpióna, ktorý predstavuje transformáciu a znovuzrodenie, je energia najlepšia na to, aby ste opustili všetko, čo vám už viac neslúži, a lepšie prijali zmenu vo svojom živote.


Ak chcete zosilniť energiu prechodov zverokruhu na svoju manifestačnú prácu, môžete si tiež vytvoriť oltár alebo použiť krištály či iné rituálne nástroje, ktoré zodpovedajú každému znameniu zverokruhu. Môžete napríklad použiť citrín pri prechode Strelca pre finančný úspech alebo ruženín pri prechode Váh pre pritiahnutie lásky a harmónie.


Tipy na zosúladenie vašej manifestačnej práce s Mesačnými fázami a tranzitmi zverokruhom

Ak chcete zosúladiť svoju manifestačnú prax s Mesačnými fázami a prechodmi Mesiaca zverokruhom, existuje niekoľko tipov, ktoré treba mať na pamäti. Po prvé, je nevyhnutné pochopiť energiu každej lunárnej fázy a jednotlivého znamenia zverokruhu. To vám pomôže zamerať vašu manifestačnú prax na konkrétne oblasti vášho života. Po druhé, ak si to želáte, môžete vytvoriť posvätný priestor / oltár pre svoju manifestačnú prax, čo vám pomôže spojiť sa s energiou Vesmíru a efektívnejšie prejaviť svoje túžby.


Nakoniec je dôležité dôverovať Vesmíru a vzdať sa kontroly nad želanými výsledkami. Manifestovanie nie je o vnucovaní vašej vôle Vesmíru, ale skôr o zosúladení vašich zámerov s energiou samotného Zdroja. Verte, že Vesmír vždy myslí na vaše najlepšie záujmy /aj keď to občas nemusí tak vyzerať/...


Nástroje a zdroje na sledovanie lunárnych fáz a prechodov Mesiaca zverokruhom

Na internete nájdete mnoho dostupných nástrojov a zdrojov na sledovanie lunárnych fáz a prechodov zverokruhu. Patria sem rôzne aplikácie, webové stránky či knihy, ktoré poskytujú informácie o energii každej lunárnej fázy a znamenia zverokruhu. Tieto informácie o aktuálnej fáze a tranizite Mesiaca a práci s lunárnou mágiou nájdete voľne dostupné aj na mojej podstránke >> MOONOLÓGIA. Hoďte očkom...


Pomocou týchto nástrojov a zdrojov môžete zostať pravidelne informovaní o energii každej lunárnej fázy a prechodu zverokruhom a efektívnejšie zosúladiť svoju manifestačnú prax s Vesmírom...


S Láskou,




UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie a verejné šírenie celého obsahu článku, resp. jeho jednotlivých častí bez predošlého súhlasu autora nie je dovolené. Článok je možné zdielať len v celom rozsahu spolu s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem❤️♀🙌🏼!


Ak túžite pomôcť s objavením svojho poslania na Zemi, prečo ste sa rozhodli inkarnovať práve v tomto čase, aké dary si sebou nesiete, aké lekcie ste sa rozhodli v tomto živote riešiť a kde sa nachádza váš povestný BOD ŠŤASTIA, objednajte si svoju online konzultáciu pod názvom KARMICKÁ ASTROLÓGIA & CESTA DUŠE. Podrobné info nájdete v časti >> ONLINE SLUŽBY.



bottom of page