top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
MANIFESTAČNÝ RITUÁL PRE NOV MESIACA V BÝKOVI 2024 + MEDITÁCIA & DENNÍKOVÉ VÝZVY
© Copyright

SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE

Updated: Oct 16, 2023

Obľúbenosť sviečok dosiahla, zdá sa, vo svete svoje historické maximum. Sviečky používajú ľudia vo všetkých kútoch sveta na relaxáciu, meditáciu, aromaterapiu a, čo je najdôležitejšie, na dosiahnutie toho „magického“ pocitu, že ste vo svojej vlastnej svätyni. Sviečková mágia ako jednoduchý, ale mocný nástroj transformácie dokáže vytvoriť v akomkoľvek priestore magickú atmosféru. Nájdite si chvíľku a všímajte si, ako svetlo sviečok dokáže za krátky okamih premeniť tmavú miestnosť a naplniť atmosféru energiou magického svetla. Zrazu uvidíte ako evidentný je potenciál transformácie prostredníctvom energie sviečok. Sviečková mágia je dokonalý spôsob, ako sa dostať do kontaktu so svojou čarodejníckou stránkou, ako sa spojiť s Vesmírom a stanoviť si zámery, ktoré sú umocnené energiou z elementu ohňa. Tento prvok ohňa je o zmene a transformácii, a využitím jeho energie môžeme urobiť veľké zmeny vo svojom vlastnom živote. Ste pripravení? Tak ideme na to...

SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE

ČO JE SVIEČKOVÁ MÁGIA?

Sviečková mágia je jednou z najstarších foriem mágie. Prvky sviečkovej mágie boli po stáročia používané pohanmi a wiccanmi na vykonávanie očistných či manifestačných rituálov a pretváranie sveta okolo nich.


Tento druh mágie sa v poslednej dobe stáva čoraz populárnejším, s nárastom praktizujúcich čarodejníc a mágie po celom svete.


Verím, že tento vzostup je pre moderného človeka spôsobom, ako sa znovu spojiť s Prírodou a múdrosťou našich predkov napriek hektickému svetu, v ktorom žijeme.


Používanie sviečok na mágiu

Pri vykonávaní mágie so sviečkami vysielate do sveta svoje úmysly a energiu. Požadovanú zmenu prinášate svojou vierou vo Vesmír a spojením sa s elementom ohňa.


Každá sviečka obsahuje všetky štyri prvky:

Vzduch ~ rozdúchava plameň sviečky

Zem ~ pevný vosk tvorí telo sviečky

Voda ~ topiaci sa vosk predstavuje tekutý elementárny stav

Oheň ~ plameň sviečky, ktorý iskrí a plápolá


ČO ROBIŤ & NEROBIŤ PRI SVIEČKOVEJ MÁGII

Sviečková mágia je dostupná pre každého, zrejme preto je taká populárna! Je však potrebné mať neustále na zreteli veci, ktoré by ste mali či nemali robiť pri vykonávaní mágie so sviečkami. Ak budete postupovať podľa týchto odporúčaní, vaša mágia môže byť oveľa silnejšia.

  • Pripravte sa poriadne. Čistenie a nabíjanie sviečok, s ktorými pracujete, vám umožňuje hlbšie sa spojiť so sviečkami a mágiou, ktorú vykonávate. Príprava je dôležitou súčasťou rituálu a je rovnako dôležitá ako samotné zapálenie sviečky.

  • Nesfukujte svoju sviečku. Použite tlmič sviečky /malý kovový nástroj určený na zhasovanie sviečok, nájdete aj v ponuke IKEI) či silné mávnutie ruky, alebo ju nechajte bezpečne dohorieť. Hovorí sa, že sfúknutím sviečky sfúknete aj vaše úmysly! Podobne je to aj s narodeninovými sviečkami...

  • Prispôsobte si mágiu podľa vlastných potrieb, dajte do toho kúsok svojho autentického Ja. Niektoré čarodejnice napr. vyrezávajú do svojich sviečok slová a symboly pred ich zapálením, iné sa rozhodnú robiť svoje kúzla vonku v prírode. Experimentujte so sviečkovou mágiou a nájdite to, čo je pre vás to pravé!

  • Nevysielajte nikdy zlé úmysly! Nežiadajte Vesmír, aby škodil, pretože vás nebude počúvať! Navyše vám to môže poslať tú negativitu späť... a to naozaj nepotrebujete zažiť. Taktiež rešpektujte slobodnú vôľu ostatných, ktorých by sa rituál mohol týkať.

  • Vždy pamätajte na bezpečnosť. Uistite sa, že so sviečkami pracujete bezpečným spôsobom a nikdy ich nenechávajte horieť bez dozoru.


SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE

VÝZNAM FARIEB MAGICKÝCH SVIEČOK

Pred začatím magického rituálu so sviečkami si premyslite, aké sviečky budete potrebovať. Veľa čarodejníc má rado po ruke sviečky každej farby, takže nech nastane akákoľvek situácia, sú vždy pripravené!


Je to preto, že každá sviečka má rôznu silu v závislosti od jej farby. Všetky farby majú svoje špecifické vibrácie, ktoré pri spaľovaní vysielajú energiu do Vesmíru.


Aby kúzlo vašej sviečky bolo čo najmocnejšie, skúste si vybrať tú správnu farbu pre vašu mágiu!



Takže, aké sú významy pre rôzne farby a čo robia?


ČIERNA SVIEČKA

Čierne sviečky sú ideálne na ochranné kúzla. Je to najlepšia sviečka na zapálenie, aby ste odvrátili negatívnu energiu a psychické útoky. Môžete ju použiť aj pri silnej očiste.


ŽLTÁ SVIEČKA

Žltá farba je predovšetkým o šťastí a hojnosti. Spája sa so silou Slnka a prináša zmenu kariéry, zvyšuje náladu a uvoľňuje všeobecnú radostnú atmosféru! Ideálne pre kúzla hojnosti.


ČERVENÁ SVIEČKA

Samozrejme, červená je predovšetkým o láske a aktivačnej energii. Ak túžite po vášni, láske a zvýšenej energii, zapálenie tejto sviečky vám v tom zaručene pomôže.


ORANŽOVÁ SVIEČKA

Oranžová farba je o kreativite a toku nápadov. Použite jednu z týchto sviečok, ak trpíte kreatívnym blokom a potrebujete trochu kúzla, aby ste sa rozbehli!


RUŽOVÁ SVIEČKA

Ružové sviečky nesú v sebe jemné a láskyplné vibrácie. Často sa používajú v kúzlach lásky, môžete ich použiť aj pri kúzlach sebalásky a starostlivosti o seba. Ružové sviečky prinášajú výživnú a láskavú energiu, ktorú je vždy užitočné mať pri sebe.


FIALOVÁ SVIEČKA

Fialové sviečky vám umožňujú dostať sa do kontaktu so svojimi psychickými silami. Používanie fialových sviečok na mágiu vám umožní prehĺbiť vašu intuíciu a duchovne sa osvietiť.


HNEDÁ SVIEČKA

Hnedé sviečky prinášajú pozemské, uzemňujúce vibrácie. Sú skvelé na pomoc so zdrojmi a materiálmi, ale tiež výborné na pálenie, ak sa cítite odpojení od Matky prírody.


MODRÁ SVIEČKA

Ak chcete čarovať so zámerom na pritiahnutie pokoja a liečenia, modrá sviečka je na to perfektná! Vibrácie, ktoré prichádzajú z modrej farby, vás uvoľnia a pomôžu vyliečiť akékoľvek emocionálne rany.


ZELENÁ SVIEČKA

Zelená je farbou peňazí a hojnosti. Použite tieto sviečky na mágiu peňazí a rastu!


BIELA SVIEČKA

Biela sviečka vyžaruje čistú energiu, a preto je skvelá na použitie pri akomkoľvek kúzle.


TIP: Bohatú ponuku farebných sviečok k vašej magickej & spirituálnej práci >> nájdete aj na našom eShope.

SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE

POSTUP PRI SVIEČKOVEJ MÁGII

Takže ste pripravení začať s kúzlami! Máte svoje sviečky po ruke, viete, aké kúzlo chcete praktizovať, a vybrali ste si k tomu správnu farbu sviečky. Teraz, čo ďalej?


✔️ OBJASNITE SVOJ ZÁMER

Pri vykonávaní sviečkovej mágie je mimoriadne dôležité presne vedieť, aké sú vaše zámery. Čo sa snažíš prejaviť / manifestovať? Je to nová práca? Možno prechádzate kreatívnym blokom a chcete zapáliť oheň? Možno sa túžite energeticky očistiť od predchádzajúcich vzťahov?


Nastavovanie zámerov pri sviečkovej mágii

Buďte struční, keď žiadate Vesmír o pomoc. Pokúste sa dať svoj zámer do vety, ktorá je ľahko pochopiteľná. Ak ste príliš vágni, Vesmír si nebude úplne istý tým, čo chcete!


TIP: K sviečkovej mágii môžete použiť aj MAGICKÉ SVIECE, ktoré sú už naprogramované zámerom a posilnené silou esenciálnych olejov a polodrahokamov >> bohatú kolekciu nájdete aj na našom eShope.

SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE

✔️ VYČISTITE SVIEČKU

Skôr ako začnete s mágiou, mali by ste si svoje vyčistiť sviečky. To znamená, že všetka energia, ktorú nabrala a nasala do seba z okolia, prípadne tých, ktorí ju držali v ruke, zmizne, a vaša sviečka bude pripravená na mágiu.


Môžete to urobiť tak, že v blízkosti sviečky spálite šalviový dym alebo sviečku necháte na chvíľu v soli. Ďalším spôsobom je, že sviečku chytíte do ruky /oblapíte ju pevne prstami/ a prudkým pohybom zhora dole mentálne stiahnete zvyškovú energiu sviečky, a na konci lúsknete prstami, čím túto nežiadanú energiu pošlete do zeme. Toto zopakujete trikrát po sebe. Tieto "triky" zbavia vašu sviečku akejkoľvek zvyškovej energie, ktorá by mohla prekážať vašim zámerom.


✔️ NABIJTE SVIEČKU

Pomazanie sviečky esenciálnymi olejmi alebo bylinkami je naozaj dôležitou súčasťou celého procesu. Umožňuje vám prepojiť vašu energiu s energiou sviečky.


Nabíjanie, tzv. aktivácia sviečky je aktom potierania esenciálnymi olejmi alebo bylinkami a "napúšťaním" ich podporujúcej energie do sviečky. Aké oleje a bylinky si vyberiete, je len na vás a na druhu mágie, ktorú vykonávate. Každé kúzlo môžete umocniť magickou silou Mesiaca, je však dôležité presne vedieť, v akej lunárnej fáze sa Mesiac aktuálne nachádza, prípadne v akom znamení zverokruhu. Niektoré kúzla napríklad nie sú absolútne vhodné pre ubúdajúcu fázu Mesiaca, resp. obdobie Zatmenia. Všetky potrebné informácie ohľadom práce s Mesačnou mágiou >> nájdete v praktickom eBooku MOONOLÓGIA.


Napríklad použitie bazalky vo vašej mágii môže pomôcť s tokom peňazí. Ak potrebujete uzdravenie, rozhodnite sa napríklad pre eukalyptus.


Ako aktivovať / nabiť magickú sviečku

Nabiť sviečku znamená vštepiť jej magický zámer. Sviečka, ktorá bola nabitá, napĺňa váš osobný priestor s konkrétnym zámerom, rozširuje ho do všetkých štyroch prvkov a do nebeskej sféry. Ako už bolo spomenuté vyššie rituálne sviečky sa vyberajú podľa ich farieb a sú vyrezávané, „oblečené“ alebo pomazané špeciálnymi olejmi vybranými pre ich konkrétnu energiu.


Keď si ujasníte svoj zámer, vyčistite sviečky tak, že nimi prejdete cez čistiaci dym šalvie alebo iného vydymovadla. Následne môžete nabiť svoju sviečku vyrezaním konkrétneho symbolu, ktorý bude podporovať váš zámer /môžete k tomu použiť viazané runy alebo sigily/ do vosku. Špičku svojho rituálneho noža, ktorý zasvätíte a budete používať iba k tomuto účelu, môžete zahriať nad ohňom a vyryť svoj plný zámer do vosku sviečky. Keď na sviečku vyryjete príslušné magické symboly alebo heslovité slová (LÁSKA / ŠŤASTIE, HARMÓNIA, ÚSPECH, HOJNOSŤ, ZDRAVIE, a pod.), nabijete ju energiou, nádejou a účelom svojho kúzla.


Svoj zámer môžete navyše umocniť aj "vdýchnutím" zámeru do knotu vašej magickej sviečky „Uzdravenie pre môjho priateľa ...., ktorý je v nemocnici!“ ,"Pravá láska vstupuje do môjho života v nadchádzajúcom období.", "Svetlo pre moju myseľ, telo i dušu, nech láska, hojnosť a šťastie požehná mňa i moju rodinu." Ja osobne som zvykla ešte navyše prebehnúť vyryté symboly v sviečke posvätným Palo Santom, ktoré tie symboly aktivuje.


V ďalšom kroku by ste mali sviečku „obliecť“ konkrétnym olejom. Každý esenciálny olej je nasiaknutý silou, ktorá pochádza z rastlín a kvetov, z ktorých je vyrobený. Olejom sa môžete pomazať aj vy na temene hlavy alebo na treťom oku, aby ste zvýšili svoju duševnú jasnosť. Používaním prirodzených síl esenciálnych olejov a pomazávaním svojich rituálnych nástrojov aj seba samého zvyšujete a zdvojnásobujete energie, v tomto prípade sviečky a seba. Postup ako na to, nájdete v príspevku 👉🏼 AKO SI NAMIEŠAŤ MAGICKÉ BYLINNÉ OLEJE + ICH VYUŽITIE V SPIRITUÁLNEJ PRAXI.


Esenciálne oleje sú vysoko koncentrované výťažky z kvetov, bylín, koreňov alebo živicový extrakt, niekedy zriedené v neutrálnom oleji. Pokúste sa uistiť, že používate prírodné oleje namiesto synteticky vyrobeného parfumového oleja naplneného chemikáliami; syntetike totižto chýba skutočná živá energia. Tiež pristupujte k olejom opatrne a nedávajte si ich napríklad do blízkosti očí. Svoje magické nástroje môžete chrániť pomocou kvapkadiel na olej, zabrániť tak veľkému neporiadku a ušetríte svoje zdroje.


UPOZORNENIE: Nepoužívajte esenciálne oleje v prvom trimestri tehotenstva a pri použití v neskorších štádiách sa poraďte s odborným aromaterapeutom.


Ak aktuálne nemáte k dispozícii tie správne esenciálne oleje, môžete sviečku nabiť olivovým olejom alebo dokonca vodou. Je to preto, že najdôležitejšia časť mágie pochádza z vášho vnútra.


Keď budete sviečku natierať, vizualizujte si pri tom svoj zámer. Vizualizujte si spojenie energie zo sviečky s vašou vlastnou energiou. Vizualizujte si jasné svetlo spájajúce vás a sviečku.


✔️ PRIPRAVTE SI OLTÁR

Pri mágii môže byť oltárom čokoľvek. Mnoho ľudí, ktorí praktizujú mágiu, má špecifické miesto, kde praktizujú svoje kúzla. Je to miesto, kde uchovávajú svoje krištály, bylinky a iné rituálne pomôcky. Nech je to miesto kdekoľvek, nazýva sa oltárom.


Ak ho nemáte, nebojte sa! Stačí pripraviť priestor, kde sa budete cítiť bezpečne a pokojne. Ak chcete, umiestnite okolo svojej magickej sviečky krištály a/alebo predmety, ktoré s vami rezonujú /sošky, živé kvety, vonné tyčinky, oleje. Návod AKO SI VYTVORIŤ DOMÁCI OLTÁR >> nájdete aj v článku TU.


Možno budete chcieť zapáliť vonné tyčinky, Palo Santo alebo šalviu, aby ste úplne vyčistili priestor pred vašim rituálom.


TIP: Prečítajte si aj príspevky, kde sa dozviete ako postupovať krok za krokom pri posvätnom rituáli vydymovania...


✔️ PRIPRAVTE SA NA RITUÁL

Sadnite si k svojmu oltáru a urobte nejaké dychové cvičenia. Vyčistite a upokojte svoju myseľ, aby ste sa odteraz sústredili už len na rituál pred vami.


✔️ ZAČNITE SVOJ RITUÁL

Keď sa budete cítiť pripravení, zapáľte sviečku s hlasným vyslovením vášho zámeru /alebo si vizualizujte svoje zámery vo svojej mysli/. Poseďte si chvíľu so svojou magickou sviečkou a meditujte. Udržujte v mysli svoj cieľ, kým budete sledovať horiaci plameň. Nechajte sviečku úplne dohorieť alebo použite tlmič sviečky, keď máte pocit, že kúzlo je dokončené.


VÝZNAM PLAMEŇA MAGICKEJ SVIEČKY

Pri vykonávaní mágie so sviečkami vám Vesmír občas prináša správy. Vesmír sa s vami väčšinou spojí tak, že komunikuje prostredníctvom pohybu plameňa sviečky.


Aké sú teda významy rôznych plameňov, ktoré môžete vidieť pri praktizovaní mágie so sviečkami?


VYSOKÝ PLAMEŇ

Vysoký, silný plameň je dobrým znamením, pokiaľ ide o sviečkovú mágiu! To naznačuje, že vaša mágia je mocná, so silným a jasným zámerom.


KRÁTKY PLAMEŇ

Keď je plameň krátky, je to preto, že vaše zámery neboli dostatočne jasné. Ak máte slabý, krátky plameň, meditujte o svojom kúzle a zámeroch niekoľko dní-týždňov, kým sa vrátite späť k mágii so sviečkami.


BLIKAJÚCI PLAMEŇ

Keď plameň vašej sviečky bliká, zdá sa, že vo Vesmíre je nejaké napätie v súvislosti s vašou mágiou. Ak sa objaví blikajúci plameň, zamyslite sa nad svojím kúzlom a jeho zámermi. Vyjadrujete sa dostatočne jasne? Pripravili ste sa dostatočne na mágiu?


Blikajúci plameň môže znamenať, že ste sviečku predtým dostatočne nepripravili. Ak nebola správne vyčistená, pretrvávajúca energia môže ovplyvniť vaše kúzlo.


PRASKAJÚCI PLAMEŇ

Ak počas kúzla plameň praská a vydáva zvuky, Vesmír sa vám snaží poslať správu. Ak je praskanie hlasné a intenzívne, poukazuje to na "problémy" s vašou mágiou.


Pamätajte, že mágia by nikdy nemala byť o ubližovaní ľuďom alebo o manipulácii s nimi. Ak pošlete tieto zámery do Vesmíru, svet vám to odrazí späť!


Intenzívny praskajúci plameň môže tiež znamenať, že Vesmír nesúhlasí s vašou mágiou a posiela vám varovanie.


Ak je praskajúci plameň sprevádzaný len jemným zvukom, toto je Vesmír, ktorý vám dáva vedieť, že dostal vašu správu.


To sa stáva pomerne často, obzvlášť vtedy, ak ste prešli ťažkým obdobím a potrebujete povzbudzujúce posolstvo.


TANCUJÚCI PLAMEŇ

Tancujúci plameň znamená, že Vesmír vypočul vaše úmysly a chce vám pomôcť, no môžu nastať ťažkosti. Prejavenie vašej mágie môže chvíľu trvať a nemusí sa prejaviť tak, ako ste žiadali.


Nech už sa stane čokoľvek, vedzte, že Vesmír vás podporuje a čokoľvek sa stane, je to najlepšie, čo sa mohlo stať pre vás i pre všetkých zúčastnených.


PLAMEŇ ZHASNE

Ak plameň počas sviečkovej mágie zhasne, je to Vesmír, ktorý ukončil vašu mágiu. Je to zvyčajne preto, že odmietol vaše zámery, ale občas je to aj preto, že duchovia prijali vaše kúzlo a pochopili, čo je pre vás potrebné.


CÍTITE SA BYŤ VIAC PRIPRAVENÝ PREJAVIŤ SVOJE NAJLEPŠIE JA MÁGIOU SVIEČOK?

Naozaj dúfam, že sa vám tento článok o sviečkovej mágii páčil. Tento druh mágie sa používa po stáročia a má na to dobrý dôvod; je to zábavné, jednoduché a funguje to!


Choďte von do prírody, meditujte, cvičte jógu, spievajte často alebo tancujte... zakúpte si potrebné sviečky, namiešajte si svoje magické oleje a prejavte svojho vnútorného Mága, svoj archetyp Veľkňažnej! Nechajte Vesmír, aby vám pomohol získať to, čo si zo srdca prajete. Prineste do svojho každodenného života kúsok mágie a povznášajúcich rituálov... vaša radosť a naplnenie bude mať nádherný vplyv aj na vašich najbližších!!:)


S Láskou,

SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE



P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



bottom of page