top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

DOMÁCA ČARODEJNICA: AKO SI JEDNODUCHO NAMIEŠAŤ MAGICKÉ RITUÁLNE OLEJE & ICH VYUŽITIE V DUCHOVNEJ PRAXI + RECEPTY

Updated: 14 hours ago

Rituálne oleje, magické oleje, či liečivé oleje namiešané pre konkrétny zámer nájdete vo väčšine čarodejníckych skríň. Ich používanie pri rituáloch, mágii a liečení siaha do dávnych čias, no i v 21. storočí môže použitie týchto druhov duchovných olejov zohrávať dôležitú úlohu pri práci s konkrétnym zámerom, ako je láska, peniaze, ochrana alebo liečenie. Rovnako sa tieto oleje používajú pri posvätných rituáloch, obradoch či zasväteniach. Môžu sa používať na pomazanie krištálov, drahých kameňov, oltárnych nástrojov, šperkov, talizmanov a sú základom pri vykonávaní sviečkovej mágie. V súčasnosti je na trhu veľa magických olejov, niektoré sú ručne vyrábané, niektoré továrensky, niektoré sú vyrobené z čistých esenciálnych olejov a niektoré sú vyrobené s použitím syntetických olejov. Niektoré sú vyrobené s múdrym a vedomým magickým zámerom, niektoré s minimálnymi vedomosťami alebo zámerom, v horšom prípade bez skutočného magického zámeru. Cieľom je hľadať tie najsilnejšie, úplne prírodné oleje, ktoré môžete nájsť na trhu u renomovaných značiek s dlhodobou históriou. Vyhnite sa však prudko "voňavým" olejom, pretože tieto oleje sú zvyčajne vyrobené s použitím vonných látok na syntetickej báze, ktoré vytrhávajú samotnú podstatu a zámer z daného magického oleja. Prednostne chcete používať oleje, ktoré sú vyrobené ručne, so zámerom, nabité zámerom a oleje, ktoré sú vyrobené z čisto prírodných zložiek a čistých esenciálnych olejov a/alebo absolútov. Alebo si jednoducho môžete vyskúšať výrobu vlastných olejov a máte úplnú istotu, aký zámer a aké ingrediencie boli do oleja vložené. Ja som osobne presvedčená, že každá žena má v sebe minimálne kúsok čarodejnice. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako si jednoducho vyrobiť vlastné magické oleje: bylinné infúzne oleje, rituálne oleje, a ako jednoducho kombinovať éterické oleje pre rôzne magické použitia...

DOMÁCA ČARODEJNICA: AKO SI NAMIEŠAŤ MAGICKÉ BYLINNÉ OLEJE & ICH VYUŽITIE V DUCHOVNEJ PRAXI + RECEPTY

Čo sú to MAGICKÉ OLEJE?

Magické oleje sú oleje, ktoré boli vytvorené s konkrétnym zámerom alebo účelom - či už na varenie, liečenie alebo na duchovné účely. Väčšina ručne vyrábaných rituálnych olejov je namiešaná s použitím špecifických ingrediencií na využitie konkrétneho zámeru a môže obsahovať bylinky, kvety, korene, krištálové drahokamy a esenciálne oleje poukazujúce na konkrétny zámer, napríklad úspech, šťastie alebo nájdenie spriaznenej duše.


Čisté esenciálne oleje a úplne prírodné zložky sú kľúčové pre akékoľvek rituály. V mágii a pri používaní prírodných rituálnych olejov vzývame duchov týchto posvätných rastlín, aby nám pomáhali v našej magickej práci, pričom nezabúdame, že tieto drahokamy prírody sú kvintesenciou životnej sily aromatických rastlinných látok, známych aj ako "duša" rastliny.


Používajte ich múdro a s úctou. Sú to dary, ktoré sme dostali, aby nám pomohli na našej Ceste za duchovným poznaním, ktoré nám umožňuje preniknúť do magického sveta univerzálnej energie.


Existuje mnoho účelov a použití pre magické oleje, z ktorých niektoré uvediem v tomto príspevku. Taktiež si napíšeme aj o tom, ako ľahko a správne pripraviť bylinné olejové maceráty...




AKO SI VYROBIŤ MAGICKÉ BYLINNÉ INFÚZNE OLEJE

Keďže každá bylina, strom, či rastlina má svoje magické vlastnosti a je spájaná s rôznymi božstvami a planétami, vieme zúžitkovať toto poznanie aj pri príprave bylinných olejov pre rôzne magické použitie. Bylinné infúzne oleje /maceráty sú vyrábané lúhovaním rôznych bylín v základnom nosnom oleji po určitý čas (zvyčajne 2 - 4 týždne).


Akonáhle je proces lúhovania ukončený, bylinky sa odfiltrujú alebo precedia z oleja von. Bylinné infúzne oleje môžu slúžiť ako magické oleje pre rôzne zámery: láska, hojnosť, liečenie, vyháňanie negativity atď.


Čo budeme potrebovať:

  • malá sklenená nádoba so vzduchotesným vekom

  • sklenená alebo nerezová misa

  • gáza alebo tenká látka na precedenie

  • základný nosný olej (mandľový olej, jojobový, slnečnicový olej atď.)

  • sušené bylinky (podľa magického zámeru)

  • štítky


Postup:

Naplňte asi 1/3 sklenenej nádoby sušenými bylinami, ktoré ste si vybrali. Nalejte základný nosný olej (podľa vlastného výberu, najlepšie za studena lisovaný) na sušené bylinky - takmer úplne až po vrchnú časť nádoby. Jemne pretrepte nádobu. Označte nádobu štítkom s menom oleja a dátumom. Nádobu pevne uzavrite a vložte do skrinky - najlepšie na chladnom a tmavom mieste. Jemne pretrepávajte nádobu dvakrát denne, každý deň, počas nasledujúcich 2-4 týždňov.


Po 2-4 týždňoch nádobu otvorte, na vrch nádoby položte kúsok gazy/tenkej látky a zaistite gumičkou. Olej preceďte do čistej sklenenej alebo nerezovej nádoby /nájdete aj na našom eShope >>/. Akonáhle je olej precedený, odstráňte gumičku a zvyšný olej vytlačte z bylín čistými rukami. Nalejte precedený olej do uzatvárateľnej fľaše (najlepšie tmavej farby, aby bol olej chránený pred slnečným žiarením) a nezabudnite ho označiť dátumom!


TIPY NA VÝROBU MAGICKÝCH OLEJOV

Tip č. 1: Vyberte si bylinky, ktoré doplnia chuť alebo arómu základného oleja. Ak sa napríklad rozhodnete použiť ako základ sladký mandľový olej, vyberte si namiesto silných kulinárskych bylín, ako je bazalka alebo šalvia, kvetinové a sladko-voňajúce bylinky.


  • Avokádový olej

  • Jojobový olej

  • Olivový olej

  • Slnečnicový olej

  • Olej zo sladkých mandlí

  • Kokosový olej

DOMÁCA ČARODEJNICA: AKO SI JEDNODUCHO NAMIEŠAŤ MAGICKÉ RITUÁLNE OLEJE & ICH VYUŽITIE V DUCHOVNEJ PRAXI + RECEPTY

BEŽNÉ BYLINY POUŽÍVANÉ NA LÚHOVANIE

  1. Bazalka

  2. Nechtík

  3. Bazový kvet

  4. Hloh

  5. Levanduľa

  6. Ruža - púčiky aj plody/šípky

  7. Rozmarín

  8. Šalvia

  9. Tymián

  10. Palina


Tip č. 2: Pri výrobe magických olejov sa sústreďte na svoj zámer. Ak používate bylinné infúzne oleje na magické alebo duchovné účely, nezabudnite sa pri výrobe oleja koncentrovane sústrediť na svoj úmysel.


Váš zámer a vkladaná energia sú to, čo robí olej „magickým“. Môžete si pri tom zapáliť sviečku a kadidlo alebo vonnú tyčinku. Vytvoríte si tak posvätný priestor, ktorý posilní vaše zámery pri výrobe oleja.


Tip č. 3: Zvážte načasovanie svojich rituálov. Lunárne fázy zohrávajú dôležitú úlohu pri vytváraní magických olejov.


Napríklad, ak vyrábate magický olej na použitie v peňažnej mágii, urobte ho počas Novu Mesiaca alebo pri pribúdajúcom Mesiaci, a naplňte ho do fľašiek pri nasledujúcom Nove alebo pribúdajúcom Mesiaci.




AKO POUŽÍVAŤ BYLINNÉ OLEJE PRI RITUÁLOCH

Existuje mnoho magických použití pre bylinné oleje a éterické oleje. Magické oleje sa používajú na nabíjanie a umocňovanie energie, potieranie sviečok či posväcovanie duchovných, či magických nástrojov i predmetov.


Bežné magické použitia:

  • Posvätenie oltáru a magických nástrojov

  • Pri meditácii a rituáloch na posilnenie spojenia s vyššími svetmi

  • Požehnanie domova, ako aj na jeho očistu alebo ochranu

  • Potieranie sviečok za účelom zvýšenia účinku a aktivácie v rámci rituálnej mágie

  • Pri vytváraní magických vrecúšok a ochranných talizmanoch


Ako pomazať sviečky rituálnymi magickými olejmi a vytvoriť si magický zámer pre rituály v rámci sviečkovej mágie

Účelom pomazania sviečky je vytvoriť psychické spojenie medzi ňou a čarodejnicou (vami) prostredníctvom prvotného zmyslového zážitku. Fyzickým dotykom sviečky počas procesu pomazávania ju nabíjate svojimi osobnými vibráciami. Zároveň by ste sa mali sústrediť na svoj zámer a nechať svoju energiu a zámer prúdiť do oleja a sviečky, ktorú pomazávate. Sviečka sa v podstate stáva predĺžením duševnej sily a životnej energie čarodejnice.


Ako príklad, v závislosti od toho, čo robíte alebo s akým zámerom pracujete, povedzme napríklad pre rituáloch zameraných na peniaze, budete chcieť použiť zelenú rituálnu magickú sviečku. Pri pomazaní sviečky najprv určíte svoj konkrétny zámer (prosperita, úspech, pritiahnutie peňazí, šťastie atď.). V tomto prípade pracujeme s pritiahnutím peňazí, takže chceme sviečku pomazať (naniesť) olejom v smere hodinových ručičiek...


Pýtate sa, prečo v smere hodinových ručičiek? Pretože pracujete s konštruktívnou mágiou. Pracujete na tom, aby ste niečo dosiahli, aby ste niečo zlepšili, chcete, aby sa veci obrátili vo váš prospech. Keď pracujete na dosiahnutí konkrétneho cieľa s pozitívnym zámerom, cieľom a na dosiahnutí pozitívnych výsledkov, vždy chcete pomazávať magické sviečky v smere hodinových ručičiek.


Pri práci s vyháňaním, obracaním, odstraňovaním chcete pracovať v opačnom smere. V čase, keď pomazávate svoju magickú sviečku, môžete do nej zároveň s pomazávaním sviečky zakomponovať svoj "čarovný spev".




Počas sústredenia sa na svoj magický zámer si predstavte, že sviečka je psychický magnet so severným a južným pólom. Naneste olej na ukazovák a rozotrite ho medzi ukazovákom a palcom. Držiac sviečku v strede, rozotrite olej v smere hodinových ručičiek od stredu sviečky smerom nahor až po jej vrchol. Existuje niekoľko prístupov na pomazanie spodnej polovice sviečky.


Môžete začať od spodnej časti a postupovať smerom nahor do stredu v smere hodinových ručičiek (to je moja osobná preferencia), alebo môžete pomazávať od stredu sviečky a postupovať smerom nadol (ako hore, tak dole).


Alebo môžete začať pomazanie od spodnej časti sviečky a jednoducho postupovať smerom nahor k vrcholu sviečky, pričom nezabudnite, že podľa svojho zámeru potreujete pomazanie vykonávať buď v smere hodinových ručičiek alebo proti smeru hodinových ručičiek.


Ďalšie spôsoby použitia rituálnych olejov:


Rituálne oleje sa používajú aj na pomazanie tela počas magických zámerov. Pri práci s konkrétnym zámerom nie je nezvyčajné, že chcete pokračovať v rituále a manifestovať svoj zámer, pretože niektoré práce potrebujú čas, aby sa naplnili /niekedy to môže trvať niekoľko dní, týždňov alebo dokonca mesiacov, aby sa prejavil konečný výsledok/. Magické oleje sa dajú namazať na telo podobne ako parfémy a vo väčšine prípadov aj fantasticky voňajú.


Pokiaľ nejde o silný vyháňací olej naplnený prírodnou bylinnou zmesou vytvorenou napr. z cesnaku a nie veľmi príjemných bylín, ktoré sú príznačné pre tento konkrétny zámer. Ten si možno budete chcieť odpustiť. Nezabudnite však vždy najprv trochu vyskúšať na dlani alebo zápästí, pretože čisté esencie môžu niekedy spôsobiť kožnú reakciu. Je pomerne zriedkavá, pretože väčšina duchovných olejov je bezpečne zriedená pre bezpečné použitie.


Ďalšie predmety, ktoré môžete rituálne pomazať magickým olejom sú kľučky na dverách, telefóny (ak chcete, aby napr. niekto zavolal alebo nezavolal), talizmany a amulety, šperky, šperky z krištáľových drahokamov, peniaze, mince, magické paličky, kozmetické pomôcky, vozidlá, zoznam je naozaj nekonečný. Buďte kreatívni a premýšľajte mimo škatuľky! Koniec koncov, je to vaša mágia.


Rituálne nástroje môžete tiež pomazať magickými olejmi, aby ste zvýšili ich silu a účinnosť. Možno budete chcieť očistiť všetky nové rituálne nástroje, ktoré si prinesiete na oltár alebo do magického priestoru, najmä ak boli už predtým použité. Možno budete chcieť pomazať rohy oltára alebo pomazať oltár pri posvätnom rituáli tak, že olejom natriete päť bodov, ktoré vytvárajú symbol pentagramu.




Krištály môžete pomazať na nabitie, posvätenie, očistenie alebo posilnenie. Pred pomazaním olejmi je veľmi dôležité poznať štruktúru a tvrdosť drahých kameňov, pretože niektoré krištály a drahokamy by nikdy nemali prísť do kontaktu s vodou alebo olejmi.


Uistite sa tiež, že ste preskúmali krištál(y), ktorý chcete pomazať, pretože olej môže po vstrebaní spôsobiť zmenu farby. Napríklad selenit, či prírodné kamene ako malachit, azurit, prírodné neleštené kamene, to sú drahé kamene, ktoré by nemali byť vystavené vode alebo olejom. Tieto typy krištálov a drahokamov však môžete vždy očistiť alebo zasvätiť dymom posvätnej šalvie alebo nabíjaním vo vhodnej fáze mesiaca.


Čarodejnice, pohania, wiccani, špiritisti, liečitelia, média a podobne takmer vždy pomazávajú aj svoje šperky. Zrejme všetci milujeme naše drahé kamene a mágiu obsiahnutú v drahých zemských mineráloch, takže pomazaním našich šperkov z drahých kameňov posilňujeme a využívame magickú energiu drahých kameňov na jej najvyšší potenciál.


Svoje magickú silu môžete nosiť pri sebe aj vy. Vyberte si šperk z drahých kameňov, ktorý sa hodí k vášmu magickému zámeru. K nemu priraďte zodpovedajúci rituálny olej. Pomažte šperk a umocnite svoju mágiu! Kolekciu VEDOMÝCH ŠPERKOV >> nájdete TU.


Použitie v aromalampách: Nechajte tieto mocné magické energie a magické vibrácie obklopiť váš posvätný priestor! Kúpte si jeden z tých malých olejových difuzérov a naplňte nádobku difuzéra vodou. Potom pridajte niekoľko kvapiek vášho rituálneho oleja alebo esenciálneho oleja. Na dno difuzéra umiestnite čajovú sviečku a vychutnávajte si prírodné esencie mágie, ktoré prúdia všade okolo vás.


Máte naponáhlo? Zmiešajte éterické oleje!


DOMÁCA ČARODEJNICA: AKO SI JEDNODUCHO NAMIEŠAŤ MAGICKÉ RITUÁLNE OLEJE & ICH VYUŽITIE V DUCHOVNEJ PRAXI + RECEPTY

Ak sa ocitnete v "magickej tiesni" a nemáte čas na výrobu magických bylinných olejov, éterické oleje fungujú rovnako dobre a dajú sa ľahko zohnať (napríklad aj u nás TU).

Ak už máte po ruke éterické oleje, zmiešajte dva alebo viaceré druhy (podľa magického zámeru), aby ste dosiahli požadovaný účinok, vôňu atď. Alebo vyskúšajte hotové magické zmesi namiešané už s konkrétnym zámerom >> nájdete napr. aj TU.


Napríklad, ak si chcete zmierniť úzkosť pred pohovorom, zmiešajte levanduľový éterický olej s éterickým olejom z citrónovej trávy, a naneste na zápästia. Ak potrebujete narýchlo vyrobiť magickú sviecu na vyhnanie negatívnej energie, potrite ju škoricovým éterickým olejom, od vrchu sviečky až po spodok a späť.


RECEPTY NA VÝROBU MAGICKÉHO OLEJA

# 1 Olej na požehnanie

Tento olej je možné si vopred namiešať a uchovať vo vzduchotesnej fľaštičke z tmavého skla, a použiť na akýkoľvek rituál, ktorý si vyžaduje olej na požehnanie, pomazanie alebo zasvätenie. Túto zmes santalového dreva, pačuli a iných vôní použite pri vítaní hostí v rituálnom kruhu, na pomazanie / požehnanie dieťaťa, na posvätenie magických nástrojov alebo na akýkoľvek iný magický účel.


Na výrobu požehnávacieho oleja použite 30ml základného oleja podľa vášho výberu (ja osobne používam mandľový olej, nakoľko aj podľa ajurvédy je vhodný pre všetky typy pokožky, a zároveň je spojený s energiou Bohyne...


Pridajte nasledovné:


Pri miešaní magického oleja na požehnanie si predstavte svoj úmysel. Samozrejme, ako som uviedla vyššie, je vhodné ešte v rámci príprav zapáliť sviečku a vydymiť priestor, v ktorom budete olej pripravovať. Vedzte, že tento olej je posvätný a magický. Ak chcete, zapnite si k tomu hudbu (meditatívnu alebo šamanské bubnovanie, je to len vás).


Môžete si pri vizualizácii invokovať Božstvo, s ktorým súznite, a ktoré vo vás evokuje energiu požehnania. Alebo aj energiu živlov. Po skončení, označte váš magický olej dátumom a uložte na chladnom a tmavom mieste. Poďakujte sa Božstvu za ich prítomnosť.



# 2 Ochranný olej

Namiešajte si kúsok magického ochranného oleja, aby ste chránili svoje aurické pole pred psychickými a magickými útokmi. Táto magická zmes, ktorá obsahuje levanduľu a palinu, sa dá použiť aj na ochranu vášho domova a majetku, vášho automobilu alebo na ľudí, ktorých chcete chrániť.


Na výrobu ochranného oleja použite 30ml základného oleja podľa vášho výberu. Pridajte nasledovné:

  • 4 kvapky pačuli

  • 3 kvapky levandule

  • 1 kvapka palina (môžte použiť vlastný macerát, ktorý si vyrobíte podľa pokynov vyššie)

  • 1 kvapka yzopu


Postup: ten istý ako je uvedený vyššie.

Použite ochranný olej na pomazanie seba i tých vo vašej domácnosti. Pomôže vám chrániť pred psychickými alebo magickými útokmi.


# 3 Astrálne cestovanie

Hľadáte špeciálny magický olej namiešaný pre podporu astrálneho cestovania?

Na výrobu tohto oleja použite 30ml základného oleja (optimálne mandľový olej).

Pridajte nasledovné:

Pomažte si olejom tretie oko, krížovú kosť a solar plexus. Nalejte pár kvapiek do dlane a zhlboka sa nadýchnite, môžete použiť aj do kúpeľa. Ľahnite si a vizualizujte si, ako astrálne cestujete. Označte olej dátumom a uložte na chladnom a tmavom mieste.


# 4 Olej na pritiahnutie peňazí

Namiešajte si tento olej vopred a použite ho v rituáloch hojnosti, prosperity, šťastia alebo finančného úspechu. Peňažné kúzla sú populárne v mnohých magických tradíciách a môžete ich začleniť do svojho bežného fungovania, aby ste pritiahli prosperitu.


Na výrobu oleja na pritiahnutie energie peňazí použite 30ml základného oleja podľa vášho výberu. Pridajte nasledovné:


Pri miešaní oleja si predstavujte svoj úmysel. Označte dátumom a uložte na chladnom a tmavom mieste...


S Láskou,





UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie a verejné šírenie celého obsahu článku, resp. jeho jednotlivých častí bez predošlého súhlasu autora nie je dovolené. Článok je možné zdielať len v celom rozsahu spolu s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem❤️♀🙌🏼!


VŠETKY POTREBNÉ POMÔCKY A INGREDIENCIE NÁJDETE NA NAŠOM eSHOPE V PODKATEGÓRIII "AROMATERAPIA & PRÍRODNÉ OLEJE" >>

MAGICKÉ OLEJE ~ AKO SI VYROBIŤ A POUŽÍVAŤ MAGICKÉ BYLINNÉ OLEJE & RECEPTY

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page