top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SEZÓNA BLÍŽENCOV 2024: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM & HOROSKOP (+ DENNÍKOVÉ VÝZVY A AFIRMÁCIE)
© Copyright

DOMÁCA ČARODEJNICA: LUCERNY & OLEJOVÉ LAMPY V STAROBYLEJ MÁGII /+ PRAKTICKÉ POUŽITIE V RITUÁLOCH

Updated: May 2, 2023

Vedeli ste, že lucerna či olejová lampa je jedným z najstarších a najčastejšie používaných magických symbolov? Doslova ich možno nájsť takmer vo všetkých odkazoch starobylej mágie a zobrazeniach čarodejníckeho sveta. Magická práca s lucernou sa považuje za jedno z najjednoduchších kúziel, aké môže čarodejnica vytvoriť. Ďalším svetlým bodom tohto rituálu je tiež jeho „nenápadnosť“, pretože vás pri ňom nikto nemôže skutočne podozrievať z vašich magických úmyslov alebo dokonca rozpoznať rozdiel medzi bežnou olejovou lampou a tou vašou magickou, ak patríte medzi tie čarodejnice, ktoré pracujú v pozadí. Koniec koncov, obe z týchto lámp čerpajú svoju silu z neviditeľných svetelných síl a sveta duchov. Starobylý rituál s lucernou / olejovou lampou je navyše veľmi jednoduchý, efektívny a praktický. Oh, skoro by som bola zabudla... a veľmi ľahko prispôsobiteľný vašim zámerom!

DOMÁCA ČARODEJNICA: LUCERNY & OLEJOVÉ LAMPY V STAROBYLEJ MÁGII /+ PRAKTICKÉ POUŽITIE V RITUÁLOCH

Art by Emilia Nora Elina


LUCERNY & OLEJOVÉ LAMPY V STAROBYLEJ MÁGII

Počas každoročného sviatku Isia starí Egypťania smútili za svojím milovaným Bohom Osirisom, preto nechávali pred domom lampáše z olejových lámp. Zanechávanie olejovej lampy bol symbolickým aktom úcty a spomienky na Osirisa, pričom sa spojili so silou Bohyňou Isis a pomáhali jej tak v snahe vzkriesiť svojho milovaného. Od tejto doby čerpajú energiu z týchto posvätných dní všetky druhy lampášov i lampiónov. Lucerny a olejové lampy v mágii symbolizujú spomienky, našu pamäť (alebo naše minulé životy) a hľadanie najvyššej Pravdy.


LUCERNY & OLEJOVÉ LAMPY V STAROBYLEJ MÁGII: AKO POSTUPOVAŤ

Olejovú lampu môžete vytvoriť použitím mnohých ... mnohých prísad. V tomto príspevku budeme udržiavať jednoduché, praktické a (ako vždy) efektívne postupy! Začnime teda nosnými olejmi. Pretože nosné oleje nie sú len bežné ingrediencie, ktoré udržujú zapálený plameň. Naopak, nosné oleje majú samy o sebe magické vlastnosti.


NOSNÉ OLEJE V LUCERNÁCH & OLEJOVÝCH LAMPÁCH

Pre efektívnosť som pre vás vybrala tie oleje, ktoré sú v mágii najbežnejšie používané, pretože sú najobľúbenejšie a najsilnejšie...

MANDĽOVÝ OLEJ V MÁGII

Mandľovníky sú prvé, ktoré kvitnú na konci zimy ako predzvesť jari! Sú pod vládou Merkúra a živlu vzduchu a ohňa.


Božstvo: Boh Hermes

Použite mandľový olej pre zmesi, ktoré sa zaoberajú prosperitou, peniazmi a múdrosťou.



KOKOSOVÝ OLEJ V MÁGII

Najexotickejšie, čisto biele jadro chránené silným zemitým exteriérom. Toto hovorí samo za seba, že? Kokosovému oleju teda vládne Mesiac a Element vody.


Božstvá: Bohyňa Artemis, Bohyňa Selene

Použitie kokosový olej pre všetky kúzla a priania na očistu, intenzívne liečenie (šamanské) a ochranu.


HROZNOVÝ OLEJ V MÁGII

Hrozno je posvätné pre Dionýza, Boha plodnosti, božskej extázy a múdrosti. Z planetárneho hľadiska je teda hroznový olej riadený Mesiacom a Elementom vody.

Božstvo: Boh Dionýz

Hroznový olej je skvelou voľbou pre všetky rituály týkajúce sa prosperity a rýchlych peňazí, plodnosti, posilňujúce psychické a duševné schopnosti.



KONOPNÝ OLEJ V MÁGII

Transcendentný olej, ktorý láme bariéry tejto ríše. Preto NIE JE vhodný pre začiatočníkov! Vládne mu Mesiac a Saturn, planéta čarodejníc spolu s elementom vody.


Božstvá: Boh Kronos, Bohyňa Selene, Bohyňa Artemis

Konopný olej je skvelou voľbou pre intenzívne liečenie, lásku, astrálne cesty a meditáciu.



OLIVOVÝ OLEJ V MÁGII

Olivy sú posvätné pre Bohyňu Aténu, Bohyňu Múdrosti, dcéru Dia. Olivovému oleju vládne Slnko a živel ohňa.


Božstvo: Bohyňa Aténa

Viacúčelový olej. Olivový olej je skvelým nosným olejom pre zmesi, ktoré sa zaoberajú liečením, pokojom, plodnosťou a ochranou.


SLNEČNICOVÝ OLEJ V MÁGII

Kvet Slnka, ako hovorí jeho názov, jasne čerpá silu z našej najjasnejšej hviezdy. Preto je uprednostňovaný Apollom a používa sa na privolanie jeho sily, ako aj všetkých slnečných božstiev a duchov.


Božstvá: Boh Apollo, Boh Helios

Univerzálny olej. Keďže slnečnicový olej je riadený Slnkom a živlom ohňa, prináša ochranu, prosperitu, mužnosť, zdravie a múdrosť.


VECI, KTORÉ VKLADÁME DO LAMPÁŠA

Do lampy alebo okolo nej (vedľa olejovej lampy) môžete umiestniť hneď niekoľko magických predmetov, aby ste zvýšili jej magickú silu.


DÔLEŽITÁ POZNÁMKA: Nezabudnite, samozrejme, na protipožiarne bezpečnostné opatrenia, pretože napríklad sušené bylinky môžu spôsobiť, že váš lampáš vzbĺkne. Použite preto väčšiu lampu alebo horľavé prísady uchovávajte v ohňovzdornej nádobe.


POTREBUJE NIEKTO POMOC?

Lucerna symbolizuje božské vedenie a magickú pomoc. Potrebuje to aktuálne niekto z vašich známych či blízkych? Napíšte jeho/jej meno na malý papierik a založte ho malým krištálom. Ak sa vyskytne problém s liečením, pomažte papierik rozmarínovým esenciálnym olejom. Problémy s peniazmi pomáha riešiť bazalkový esenciálny olej.


SVIEČKY NAMIESTO OLEJOVÝCH LÁMP

Do lampáša môžete umiestniť olejovú lampu alebo sviečku. V prípade, že si vyberiete sviečku, vyberte si farbu, ktorá korešponduje s vašim zámerom. Podrobný zoznam jednotlivých farieb a ich magický význam nájdete v príspevku SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE. Niekoľko príkladov:


✓ Vyberte si ružovú a rozsypte do jej blízkosti kúsky ruženínu na privolanie lásky a priateľov.

✓ Vyberte si bielu sviečku a namažte ju nabitým slnečnicovým alebo olivovým olejom, aby ste odhalili pravdu. Položte otázku, keď zapálite sviečku.


NABITE OLEJE POD MESAČNÝM SVETLOM

V noci Splnu Mesiaca nabite nosný olej (oleje) pri Mesačnom svetle. Prípadne si vytvorte svoj vlastný magický olej, ktorý umocní silu vášho rituálu. Podrobný postup ako na to nájdete v príspevku NAMIEŠAJTE SI SVOJ MAGICKÝ OLEJ ✫ SPLN MESIACA ✫ JEDNODUCHÝ RECEPT. Rovnako ako keď nabíjate Mesačnú vodu, nezabudnite ju nabíjať s konkrétnym účelom, ktorý doň vložíte pred samotným nabíjaním. Pre maximálny účinok namaľujte na sklenenú nádobu nesúcej olej symbol triquetra (nájdete ho spolu s opisom jeho spirituálneho významu v mojom eBooku ZDARMA, ktorý získate automaticky pri registrácii - formulár nájdete v spodnej časti úvodnej stránky)



TIP: Ak pracujete s mágiou & rituálmi, určite nevynechajte nasledovné príspevky...


LUPENE RUŽÍ

Hieroglyf ruže reprezentuje Bránu... Bránu do iných sfér.


Ak chcete privolať mocného ducha tejto nádhernej kvetiny, umiestnite okvetné lístky ruží (okolo a do lampy), aby ste otvorili Brány. Alebo napíšte meno akéhokoľvek ducha či anjela, ktorého chcete invokovať, na lupeň ruže a umiestnite ho pod olejovú lampu alebo sviečku (požiarna bezpečnosť je vždy dôležitá – prečítajte si vyššie).


Alebo možno chcete odomknúť svoju myseľ? Nakreslite symbol Djed na jeden lupeň ruže a umiestnite ho do lampy.

Starobylý egyptský symbol Djed
Starobylý egyptský symbol Djed

Pozn.: V hieroglyfoch sa symbol Djed používa ako symbol stability, prosperity a kráľovskej vlády, ako aj ako symbolické znázornenie chrbtice boha Osirisa. Často sa používa spolu so symbolom Tyet, ktorý je známy ako „Uzol Isis“, často prekladaný ako „život“ alebo „blahobyt“. Ako symbol stability a plodnosti bol Djed tiež široko používaný pri väčšine slávnostných udalostí. Dokonca aj počas neskorších náboženských kultov v nasledujúcich egyptských kráľovstvách zostal symbol Djed v používaní kvôli svojmu univerzálnemu významu a starovekému pôvodu.


V neposlednom rade môžete symbol ruže použiť aj pre rituály lásky, samozrejme. Umiestnite okvetné lístky červenej ruže pre vášeň alebo ružové pre lásku, manželstvo a priateľstvo.


BOBKOVÝ LIST, LEVANDUĽA & BAZALKA V MÁGII

Umiestnite levanduľu do olejovej lampy a okolo nej pre pritiahnutie mieru a ochrany. Alebo umiestnite do nej bazalku, aby ste okolo seba a svojho domova prilákali prosperitu a lásku. Ak je to, čo potrebujete, veľa šťastia, umiestnite bobkové listy, aby ste zmenili to, čo je potrebné zmeniť.


TAROTOVÉ KARTY

Traduje sa, že tarotové karty sa používali už od ďalekého stredoveku, a možno aj dlhšie. Sú predkami moderných hracích kariet a hoci tvrdenie o ich dávnych koreňoch môže byť spochybnené, nie je pochýb o tom, že symbolika tarotových obrazov je hlboko vnorená do náboženskej mystiky mnohých kultúr. Ich synkretická zmes múdrosti je vskutku univerzálna, stačí si naštudovať ich význam, aby ste pochopili hlboký duchovný odkaz, ktorý nám prinášajú. Využite magickú moc tarotových kariet (napr. v tomto prípade tarotovú kartu Milenci alebo Sila) alebo ktorúkoľvek tarotovú kartu, ktorá sa vám intuitívne zdá byť pre váš zámer najvhodnejšia, aby ste invokovali jej transformačnú silu vo svojom živote.


Viac o práci s tarotovými archetypmi sa dozviete v príspevku ÚVOD DO TAROTU: CESTA ZASVÄTENIA DUŠE ~ ARCHETYP "BLÁZON".


S Láskou,

DOMÁCA ČARODEJNICA: LUCERNY & OLEJOVÉ LAMPY V STAROBYLEJ MÁGII /+ PRAKTICKÉ POUŽITIE V RITUÁLOCH




UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie a verejné šírenie celého obsahu článku, resp. jeho jednotlivých častí bez predošlého súhlasu autora nie je dovolené. Článok je možné zdielať len v celom rozsahu spolu s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem❤️♀🙌🏼!



bottom of page