top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
BELTANE ~ FESTIVAL OSLAVY POSVÄTNEJ LÁSKY, PREBÚDZANIA VNÚTORNÉHO OHŇA & PLODNOSTI (+ RITUÁLY)
© Copyright

AKO SI VYROBIŤ SIGILY A VIAZANÉ RUNY PRE PRITIAHNITE KÚSKA MÁGIE DO ŽIVOTA

Updated: Jul 13, 2022

Sigily a viazané runy sú ručne vyrobené symboly pre rituály lásky, ochrany, hojnosti, manifestácie, šťastia, peňazí a mnoho ďalších. Vo svojej podstate sú podobné, ale s rozdielnym spôsobom použitia symbolov pre každodenný život. V podstate pre čokoľvek, kde chcete umocniť silu svojho zámeru, môžete vytvoriť sigilu alebo viazanú runu. Sú to písané symboly, ktoré buď sami vytvoríte od nuly, ako v prípade sigíl, alebo ich vytvoríte pomocou kombinácie existujúcich rún, tak ako v prípade viazaných rún. Hovorí sa o nich, že zosilňujú a kombinujú silu a energiu rún alebo akýkoľvek prejav manifestácie, na ktorom pracujete. Pripravení dozvedieť sa viac? Čítajte ďalej....


Viazané runy boli vo veku vikingov zriedkavé, častejšie sa už vyskytovali v skorších proto-nórskych a neskôr stredovekých nápisoch. Zvyčajne sa vyrábali na označenie umelcovho mena alebo na skrytý kód, ako aj z vyššie uvedených dôvodov, ako napríklad ochrana pred mágiou, aj keď bola zriedkavejšia. Slávnym príkladom viazanej runy v súčasnosti je symbol Bluetooth, ktorý je kombináciou runy Gebo (darček) a Berkana (narodenie / stvorenie). Čítajte ďalej a dozviete sa, ako si vytvoriť vlastné sigily a viazať runy, ktoré vám pomôžu vniesť do vašich duchovných praktík trocha extra mágie!


AKO VYROBIŤ SIGILU

Sigily sú v súčasnosti veľmi populárne, obzvlášť používané súčasnými čarodejnicami v čarodejníctve pri takzvanej mágii chaosu, ktorá sa viac spolieha na výsledok ako na rituál (na trhu existuje množstvo kníh, ktoré hovoria o sigíliách a ich hlbších spojitostiach, ak máte záujem). Sigila môže byť napísaná na kúsok papiera a potom spálená, zakopaná alebo uchovaná a nosená vo vrecku alebo v špeciálnom vrecku podľa toho, aký je váš zámer. Môžete ju tiež vyrezať do sviečok pri sviečkovej mágii, použiť na pečate alebo vyryť na akýkoľvek iný predmet, ktorý sa vám páči. Toto je populárnejšia voľba pre ľudí v porovnaní s viazanými runami, keď chcete pracovať s konkrétnou mantrou, afirmáciou alebo zámerom. Tu je postup, ako jednu vytvoriť:


1. Najskôr napíšte svoj zámer pozitívnym / afirmačným spôsobom na kúsok papiera, napríklad:


JA SOM BOHATÝ / BOHATÁ


TIP: Ja osone najradšej pracujem s anglickým jazykom, nakoľko angličtina je jedným z najstarších jazykov, ktoré sa používali v mágii a pri duchovnej práci, takže tento jazyk má v sebe obsiahnutú enormnú silu (kým sa naučíme sanskrt a hebrejštiňu:)


I AM ABUNDANT


2. Potom preškrtnite všetky samohlásky a opakujúce sa písmená. Vo vyššie uvedenom prípade by vám zostali písmená:


JSMBHT (v SJ) alebo MBNDT (v AJ)


3. Ďalej začína kreatívna zábavná časť! Experimentujte so spoločným prekrývaníním týchto písmen, kým nenájdete zložený symbol, ktorý sa vám páči na vzhľade a je pre vás esteticky príjemný, ako napríklad dve možnosti na obrázku nižšie.


4. Svoje sigily môžte používať ľubovoľným spôsobom. Ako už bolo spomenuté, jedným z najpopulárnejších spôsobov je spáliť svoju sigilu nad sviečkou. Pre väčšiu bezpečnosť môžte papier so svojou sigilou uchopiť namiesto rúk pinzetou a pri ohňovzdornej miske (naplnenej vodou, ak chcete), pričom si predstavujete, ako sa váš že zámer už pri horení tejto sigily napĺňa. Po spálení sigily zakopajte popol (alebo vylejte spolu s vodou) niekde vonku vo vašej záhrade alebo v kvetináči a sledujte, ako rastú vaše semená zámeru! Keď skončíte, sfúknite sviečku a poďakujte sa za požehnanie živlom, Matke Prírode, anjelom strážnym atď. Ak by ste chceli začleniť všetky prvky, môžete pred alebo po zapálení sviečky zapáliť trochu kadidla, zapáliť aroma lampu s éterickými olejmi a / alebo posvätným dymom vyčistiť seba a svoj priestor. Bonusové body za vykonanie tohto rituálu získate, ak tento rituál prevediete počas Splnu alebo Novu Mesiaca!



AKO VIAZAŤ RUNY

Runy sú staré severské symboly, ktoré sa používali na komunikáciu s Bytosťami z iných svetov, ale aj ako amulety pre šťastie a ochranné talizmany. Skladajú sa z 24 písmen runovej abecedy (v prípade najstaršieho jazyka, runy Elder Futhark), ktoré boli vpísané alebo vpálené do kúskov dreva alebo kameňa, a „hádzané“ na plátno, aby sa z nich následne mohli čítať odkazy a proroctvá. V prípade použitia v rámci ochrannej mágie sa nosili pri sebe alebo sa umiestňovali po domácnosti. V dnešnej dobe sú tiež populárne gravírované na krištáloch a umiestnené v praktických vrecúškach, takže ich môžte nosiť kdekoľvek so sebou, keď sa potrebujete spojiť so svojou intuíciou alebo požiadať o vhľady vyššie svety.

Na vytvorenie viazanej runy môžu byť použité akékoľvek runy, ktoré vás jednoducho najviac oslovia, a to buď na inštinktívnej, vizuálnej úrovni, alebo vyhľadaním ich významu a zámerným výberom tých, ktoré rezonujú s tým, na čo by ste chceli zamerať. Následne ich, podobne ako sigily, jednoducho kombinujte rôznymi spôsobmi pomocou pera a papiera, až kým nebudete vnútorne absolútne spokojní s vašim výsledkom.


Môžete si vybrať iba zopár a položiť ich všetky na seba (podobne ako v spomínanom symbole Bluetooth) alebo ich môžete použiť niekoľko súčasne, naskladať ich do radu alebo ich použiť v radiálnom vzore (ako je to znázornené na obrázku nižšie). Pretože každá runa zodpovedá aj písmenu, môžete ich tiež použiť na vyslovenie niečoho, nejakého zámeru. Následne ich možno použiť podobným spôsobom ako sigily na pridanie "ďalšej vrstvy" do vašej rituálnej práce alebo ich umiestniť okolo domu, kde ich uvidíte, na umocnenie sily manifestácie.

Toto je teda stručný prehľad toho, ako si vyrobiť sigily a viazať runy, ktoré vám do života pridajú trochu čarovnej mágie a mystiky.

Ak sa rozhodnete vyskúšať vytvoriť si vlastnú sigilu alebo viazanú runu, napíšte, čo sa vám podarilo vytvoriť v sekcii komentárov nižšie! Alebo ak o nich máte nejaké ďalšie postrehy, dajte mi určite vedieť. Poteší ma to... :)



Viac informácií o podrobnom význame rún, alebo ak sa chcete dozvedieť o ďalších spirituálnych praktikách alebo o prepojení tarotu a numerológie, všetko nájdete na našom Blogu >>


Prípadne sa zaregistrujte sa k odberu Noviniek, aby ste mali istotu, že žiaden nový zaujímavý príspevok z oblasti mystiky a mágie, numerológie a astrológie či aromaterapie neujde vašej pozornosti. Registráciou zároveň získate Online Knihu ZDARMA


S Láskou,




UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie celého obsahu článku, resp. jeho častí, bez predošlého súhlasu nie je dovolené.

Članok je možné zdielať prostredníctvom sociálnych sietí len v celom rozsahu aj s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem♥


Rituálne pálenie Palo Santa, čo v preklade znamená „posvätné“ alebo „sväté“ drevo, možno vysledovať až do obdobia Inckej ríše, kde sa používalo pri duchovných obradoch a ako druh ľudovej medicíny. Keď sa rýchlym posun presunieme vpred takmer o 500 rokov až do súčasnosti môžme vidieť, že Palo Santo sa stále používa v stredo a juhoamerických (a iných) starobylých duchovných komunitách Latinskej Ameriky na čistenie priestorov a ľudí od negatívnej energie (alebo "mala" energie), ba dokonca aj ako prostriedok na ochranu pred energetickými upírmi, či na efektívne odpudenie hmyzu, pretože zreteľná vôňa jeho dymu tiež slúži ako repelent.


bottom of page