top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
HĽADANIE DUŠE: 7 SPÔSOBOV K ODHALENIU SVOJEJ PRAVEJ CESTY + AKO ROZOZNAŤ STRATENÚ DUŠU
© Copyright

CESTA ZASVÄTENIA I.: ARCHETYP "MÁG" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

Updated: May 2, 2023

Ako postupujeme na našej Ceste zasvätenia, stretávame sa s Mágom. Mág je druhá karta v tarotovom balíčku. Mág je fascinujúcim archetypom stvorenia, manifestácie a vôle. Predstavuje našu schopnosť jasne komunikovať, „predať“ sa a byť inovatívny. Mág má k dispozícii všetky nástroje a zdroje, aby manifestoval svoj želaný výsledok. Je zručný a sebavedomý vo svojich schopnostiach a má dar dôvtipu, schopný vtiahnuť ľudí okolo seba, aby dosiahol svoj požadovaný výsledok. Mág čerpá energiu zhora (od Božského Stvoriteľa) a uzemňuje ju, čím sa prejavuje vo fyzickom svete. Je kanálom pre energiu. So všetkou touto silou má schopnosť dosiahnuť svoj plný potenciál...

CESTA ZASVÄTENIA I.: ARCHETYP "MÁG" ~ PREBUDENIE & INVOKÁCIA

Pozrime sa teraz na obrázok nižšie. Obrázok je z tarotového balíčka Rider-Waite-Smith, ktorý bol prvýkrát publikovaný v roku 1909. Je to skvelý Tarot pre začiatočníkov, pretože každá karta má obrázok popisujúci jej význam. Je to tiež „hlboký“ nastroj prebúdzania, pretože jej tvorcovia do nej vložili viacvrstvové významy... Viac o pôvode a histórii Tarotu sa dočítate v príspevku ÚVOD DO TAROTU: CESTA ZASVÄTENIA DUŠE ~ ARCHETYP "BLÁZON".


Mladistvá postava v rúchu s tvárou božského Apolla, s úsmevom dôvery a žiarivými očami. Nad jeho hlavou je záhadné znamenie Ducha Svätého, znamenie Života, ako nekonečná šnúra, formujúca číslo 8 vo vodorovnej polohe, ktoré je zároveň symbolom rovnováhy. Znak nekonečna nad jeho hlavou tiež naznačuje nekonečné možnosti tvorenia prostredníctvom vôle. Okolo pása má Mág symbol hada, ktorý požiera svoj vlastný chvost, v mytológií nazývaný aj Ouroboros. Je to starobylý symbol nekonečného cyklu zrodenia a zániku, symbol večnosti.


Vo svojom rúchu, so všetkými svojimi magickými nástrojmi pred sebou na stole, je Mág, číslo 1 v Tarote, pripravený preniknúť do membrány Vesmíru a dovoliť láske prúdiť smerom dole na Zem, aby sa jeho najdivokejšie sny mohli stať realitou.


Ak je na Ceste Zasvätenia predchádzajúca karta Blázon dieťaťom, Mág je mládencom. Prečo? Pretože táto karta s číslom 1 reprezentuje úplný potenciál. Mág v sebe nesie kvality mladosti a panenstva, nepozná žiadnu nečistotu. Môžete byť na Ceste Zasvätenia Duše začiatočníkom, ale to neznamená, že ste nováčik. Získali ste už značnú inteligenciu a máte k dispozícii všetky potrebné nástroje na to, aby ste to dosiahli.


Pozíciou svojich rúk Mág vytvára idiomu „Ako hore, tak dole“. Ako sa Mesiac a Vesmír posúva a mení, meníme sa aj my. S týmito znalosťami a svojimi magickými nástrojmi je pripravený, ochotný a schopný podniknúť kroky pri budovaní svojej budúcnosti presne tak, ako by chcel, aby vyzerala. On je samotným prejavom/manifestáciou! So symbolom nekonečna nad svojou hlavou vie, že neustále bytie v prítomnom okamihu je miesto, odkiaľ je všetko tvorené.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

Related Posts

See All
bottom of page