top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

VÝKLAD TAROTU: AKO SPRÁVNE KLÁSŤ OTÁZKY PRE NÁŠ NAJVÄČŠÍ PROSPECH Z TAROTOVÝCH KARIET

Updated: Nov 29, 2023

Ľudia už po stáročia používajú tarotové karty ako nástroj na nájdenie zmyslu v dôležitých a náročných okolnostiach, na usmernenie kritických rozhodnutí, či na získanie silnejšieho spojenia s éterickými a duchovnými sférami. Aj keď je tarot je ešte stále opradený stigmou čarodejníctva a veštenia, čoraz viac začína byť užitočným nástrojom v novodobých spirituálnych komunitách, ktorý nám pomáha hlbšie sa spojiť s vlastnou intuíciou, energiou a vyšším vedomím. A práve v tejto dobe, v ktorej dnes žijeme, je väčšie prepojenie s vyšším zmyslom existencie a účelom duše presne tými druhmi "liečenia", ktoré mnohí zúfalo hľadajú. Rovnako ako pri každej intuitívnej práci, tak aj v tomto prípade, pre výklad tarotu neexistujú nejaké konkrétne správne alebo nesprávne spôsoby. V skutočnosti je vymýšľanie vlastných jedinečných spôsobov, ako nadviazať vzťah s posolstvami z kariet a porozumieť im, jednou z najzábavnejších častí rozvoja tarotovej praxe. Z vlastnej skúsenosti som sa však naučila, že niektoré postupy a prístupy k práci s mojimi balíčkami kariet vo mne zanechávajú väčší pocit vyrovnanosti, posilnenia a vysokej energie než iné. A na rozdiel od toho, čomu som verila, keď som sa prvýkrát ponorila do sveta tarotu, vyťažiť z kariet čo najviac má len veľmi málo spoločného s kúpou nového, luxusného balíčka alebo s výrobou pomocných kartičiek na zapamätanie si ich významov. V tomto príspevku si podrobnejšie rozoberieme, ako čo najkonštruktívnejšie klásť otázky pri výklade tarotu tak, aby vám poskytli čo najhlbšie odpovede, ktoré hľadáte vo svojom živote...

VÝKLAD TAROTU: AKO SPRÁVNE KLÁSŤ OTÁZKY PRE NÁŠ NAJVÄČŠÍ PROSPECH Z TAROTOVÝCH KARIET

Art by Emilia Nora Elina


Na základe množstva tarotových výkladov pre seba, priateľov či známych som zistila, že spôsob číslo jeden, ako získať čo najväčší vhľad, jasnosť a zjavný význam z tarotového balíčka, je v skutočnosti veľmi jednoduchý: Klásť lepšie otázky...


"Múdry človek nedáva správne odpovede, ale kladie správne otázky." ~ Claude Levi-Strauss

VÝKLAD TAROTU: PREČO JE DÔLEŽITÉ KLÁSŤ TIE "SPRÁVNE" OTÁZKY

Otázky kladieme preto, lebo sme zvedaví a chceme VEDIEŤ. Dáva teda zmysel, že keď sa radíme s tarotovými kartami, často sa môžeme pýtať na určité oblasti nášho života, v ktorých sa cítime neisto, zaseknutí, alebo sa cítime byť obeťou resp. sa niečoho bojíme.


To všetko sú, samozrejme, oprávnené emócie, ale je dôležité, aby sme svoju moc a energiu neodovzdávali - dokonca ani nehmotným objektom, ako sú karty, inak budeme v sebe podporovať a udržiavať svoje podvedomé vzorce dôvery v to, že niekto alebo niečo iné zvonka riadi náš život a náš osud.


Často sa stretávam s tým, že ľudia nevedomky odovzdávajú svoju moc tým, ako sa pýtajú kariet na konkrétne otázky: Vydám sa niekedy? Je to pre mňa tá správna práca? Miluje ma môj partner/ka? Mal/a by som sa presťahovať do tohto nového mesta?


Všimnite si, že každá z týchto otázok má priamu odpoveď áno alebo nie; nie je tu žiadny priestor na výklad, hlbší význam alebo tzv. "šedú zónu", do ktorej by ste sa mohli intuitívne vcítiť...


Prvým krokom pri kladení posilňujúcejších otázok je myslieť na používanie tarotových kariet ako na hľadanie zhodnotenia súčasnej energie z vyššej perspektívy, a nie na definitívnu odpoveď.


Vhľad do tarotových kariet

Ako už zrejme všetci v tejto našej komunite vieme, všetko je energia. A keď sa tarotové karty používajú ako spôsob, ako intuitívne navnímať a lepšie pochopiť energiu, ktorá obklopuje určitú osobu, rozhodnutie, situáciu alebo otázku, vtedy nám tento hlboký mystický nástroj otvára dvere k neobmedzeným možnostiam.



AKO KLÁSŤ POSILŇUJÚCE OTÁZKY POMOCOU TAROTU

Posilňujúce otázky sú také, ktoré sú otvorené a po ich zodpovedaní vo vás zanechajú pocit jasnosti a suverenity. Je dôležité si uvedomiť, že aj v situáciách, ktoré sú úplne mimo našej kontroly - ako napríklad globálna pandémia či vojnové konflikty -, máme v konečnom dôsledku stále vplyv na naše vnímanie, naše myšlienky, emócie a činy.


Tento prístup podporuje aj samotná veda. Ak používate tarotový balíček ako spôsob, ako sa hlbšie napojiť na svoju intuíciu a energiu okolo seba, chcete, aby sa vám rozsvietila pravá strana mozgu - tá, ktorá podnecuje našu predstavivosť, intuíciu a kreativitu.


"Predstavivosť je dôležitejšia ako vedomosti. Vedomosti sú totiž obmedzené, zatiaľ čo predstavivosť zahŕňa celý svet, podnecuje pokrok a dáva vzniknúť evolúcii." ~ Albert Einstein

Keď kladieme uzavreté otázky alebo otázky typu "áno alebo nie", náš mozog má tendenciu zostať aktívnejší v ľavej hemisfére, ktorá je zameraná na logiku a videnie vecí skrz prizmu čiernej a bielej. Keď sa dokážeme presunúť do oblasti pravej hemisféry, naše vnútorné videnie sa rozšíri a my sme otvorení "vidieť" a cítiť viac možností, ktoré boli predtým skryté pre našim fyzickým zrakom...


Tu je jednoduchý spôsob, ako zistiť, či kladiete posilňujúcu otázku alebo nie:


Uzavreté, posilňujúce otázky zvyčajne začínajú jedným z týchto slov: Je, Mal by, Má, Robí, Má, Bol, Robil, Chcel by, Mohol by, Môže, Bude, Bol, Sú


Otvorené, posilňujúce otázky zvyčajne začínajú takto: Čo, Kde, Ako, Kedy, Ak, Kto


Príklady posilňujúcich otázok:


Čo v súčasnosti potrebujem, aby som sa vo svojom živote cítil/a spokojnejší/á?


Kde vo svojom živote môžem vstúpiť viac do svojej vlastnej sily?


Ako sa môžem cítiť viac v súlade so zámerom svojej duše?


Kedy som najviac v súlade so svojím najvyšším Ja?



DAJTE SVOJIM TAROTOVÝM OTÁZKAM POSILŇUJÚCI VÝZNAM

Ak sa stále neviete rozhodnúť, ako položiť svojmu tarotovému balíčku otázky, ktoré vás posilnia, tu je niekoľko nápadov, ktoré vám pomôžu začať...


Namiesto otázok: Je táto osoba mojou spriaznenou dušou?


Pýtajte sa takto: Aká je súčasná energia môjho vzťahu s touto osobou? - ALEBO - Čo mi tento vzťah pomáha naučiť sa?


Namiesto toho, aby ste sa pýtali: Nájdem niekedy lásku?


Pýtajte sa takto: Čo mi v súčasnosti bráni nájsť lásku? - ALEBO - Čo môžem urobiť, aby som do svojho života pozval/a milujúce partnerstvo?


Namiesto otázky: Je to tá správna práca pre mňa?


Pýtajte sa takto: Aké príležitosti by som mohol/a mať v tejto novej práci? - ALEBO - Aké výzvy by som mohola/a v tejto novej práci zažiť?


POZN: Nezabudnite si svoje karty a svoj priestor pravidelne čistiť a nabíjať napr. vydymovaním bielou šalviou či palo santom. Pre posilneniena umocnenie atmosféry si k tomu zapáľte sviečku /bielu, čiernu alebo fialovú či modrú... spirituálny význam jednotlivých farieb sviečok nájdete v príspevku SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE/



Najlepšie otázky, ktoré môžete položiť tarotovým kartám

Chcem sa s vami podeliť o krátky príklad toho, prečo má táto jedna jednoduchá zmena vo vašej tarotovej praxi taký drastický vplyv na posolstvá, ktoré môžete prijímať, a na váš výklad.


Povedzme, že sa pýtate: Je táto osoba, s ktorou sa stretávam, mojou spriaznenou dušou? A potom si vytiahnete kartu Smrť. V tomto prípade nie je veľa priestoru na interpretáciu - vyzerá to ako odpoveď "určite nie" s atmosférou "zatvorte dvere, pretože rozhovor sa skončil".


Predstavte si tiež, ako sa môžete cítiť po prijatí takejto správy plnej "skazy" od Vesmíru - pravdepodobne dosť znechutene a úzkostlivo.


Teraz si predstavte, že by ste položili túto otázku iným, posilňujúcim spôsobom:

Čo mi tento vzťah pomáha naučiť sa? A vytiahnete kartu Smrti. Zrazu sa vám otvorí svet potenciálnych intuitívnych posolstiev a interpretácií. Možno vám tento vzťah pomáha učiť sa umeniu odovzdania sa alebo ako sa zbaviť starých vrstiev, ktoré vás držali v malom.


Každý archetyp v balíčku 78 tarotových kariet obsahuje svoj vlastný svet komplexnej energie a interpretácií. A tak ako my ľudia v sebe súčasne uchovávame dichotomické svetelné a tieňové energie, tak ic v sebe nesú aj archetypy a príbehy reprezentované prostredníctvom kariet.


Keď kladieme kartám otázky, ktoré nás zbavujú moci, nielenže sa vzdávame vlastnej sily konať so slobodnou vôľou, ale tiež redukujeme hĺbku významu, ktorý majú naše karty, na nepredstaviteľné výklady typu áno alebo nie.




POSILŇUJÚCE DENNÉ PODNETY PRE PRÁCU S TAROTOVÝMI KARTAMI /pre rozloženie 3 kariet

Ak ste niekedy na pochybách, akú posilňujúcu otázku položiť, môžete použiť moju pomôcku na rozloženie 3 kariet:


1) Aká je súčasná energia xyz (vzťah, práca, situácia atď.)?


2) Aká je najvyššia potenciálna energia xyz (toho istého vzťahu, práce, situácie)?


3) Ako sa môžem posunúť z energie [karta 1] na energiu [karta 2]?


A ak si v rámci svojej spirituálnej práce zavádzate každodennú tarotovú prax pre starostlivosť o seba a svoj duchovný rozvoj (čo vrelo odporúčam!), tu je 5 posilňujúcich podnetov, ktoré môžete použiť:


Čo dnes potrebujem pochopiť/uvedomiť si, aby som tento deň využil/a čo najlepšie?


Kde/akým spôsobom dnes môžem najlepšie využijem svoju energiu?


Čo potrebujem pochopiť/urobiť, aby mi dnes pomohlo s [cieľ, na ktorom pracujete]?


Kde sa cítim zaseknutý/á, čo by dnes potrebovalo moju väčšiu pozornosť?


Ako sa dnes môžem najlepšie zosúladiť so svojím najvyšším cieľom?


Ak vás fascinuje svet tarotových archetypov, v rámci série CESTA ZASVÄTENIA DUŠE /odomknuté v celom rozsahu pre STRIEBORNÉ a ZLATÉ ČLENSTVO/, nájdete každý mesiac dopodrobna rozobratý jeden tarotový archetyp, spolu so starobylou mocnou formulou pochádzajúcou z mystického rádu Zlatého úsvitu pre jeho aktiváciu vo vašom každodennom živote, na vašej ceste k osvieteniu...



Veľa šťastia a božského nadhľadu na vaše ceste tarotom...


S Láskou,

VÝKLAD TAROTU: AKO SPRÁVNE KLÁSŤ OTÁZKY PRE NÁŠ NAJVÄČŠÍ PROSPECH Z TAROTOVÝCH KARIET



Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše? Objednajte si svoj personalizovaný výklad TAROTOVÉHO ARCHETYPU & OSOBNEJ VIBRÁCIE ROKA >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page