top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

5 KROKOV K UVOĽNENIU EMOCIONÁLNEJ BATOŽINY: CESTA K HOJNOSTI, LÁSKE & NÁŠMU AUTENTICKÉHO JA

Updated: Apr 1

Cítili ste sa niekedy zaťažení neviditeľnými reťazami, akoby sa nad každým vaším krokom vznášal ťažký tmavý mrak? Všetci sme to zažili, keďže každý z nás si nesie tiché bremeno minulých zážitkov a nespracovaných emócií, pričom si často ani neuvedomujeme ich hlboký vplyv na náš každodenný život. Ponorme sa spolu do hlbokého skúmania a odhaľovania našej emočnej batožiny, v ktorom rozpletieme spletitú sieť týchto emócií a osvetlíme si, ako formujú naše fyzické zdravie, vzťahy, a dokonca aj našu cestu k hojnosti či samotný zmysel nášho života. Vydláždime si spolu cestu k emocionálnej slobode, ktorá vám môže pomôcť znovuobjaviť život cez optiku pozitivity, jasnosti a rastu. Ak túžite po hlbšom pochopení seba samého, nespútanej láske, väčšej hojnosti v živote a naplňujúcej existencii, táto cesta je určená práve vám. Pokračujte ďalej v čítaní tohto príspevku, kde sa spoločne vydáme na túto cestu transformácie a emočného liečenia a predstavíme si 5 krokov k uvoľneniu emocionálnej batožiny...

UVOĽNENIE REŤAZÍ EMOCIONÁLNEJ BATOŽINY: CESTA K HOJNOSTI, LÁSKE & VYJADRENIU NÁŠHO AUTENTICKÉHO JA

Uvoľnenie reťazí emocionálnej batožiny: Cesta k vášmu autentickému Ja

Emočná batožina je vo svojej podstate nahromadením nevyriešených pocitov a zážitkov z minulosti. Ide o traumy, sklamania, zrady a potlačené emócie, ktoré sa časom stávajú naplneným kufrom spomienok, reakcií a pocitov, ktoré nenašli uzavretie alebo riešenie. Aj keď sa to môže zdať ako niečo nehmotné, táto batožina má veľký vplyv na našu psychiku a následne aj podvedomé rozhodnutia a činy v živote. Podobá sa to ťahaniu ťažkého bremena na našej kažodennej ceste životom a jeho vplyv ďaleko presahuje obyčajné spomienky; má moc vytvárať náročné prekážky na našej ceste, zahmlievať náš úsudok a ovplyvňovať naše každodenné interakcie s ostatnými.


V oblasti vzťahov naša emocionálna batožina často vrhá tieň na nové stretnutia. Namiesto toho, aby sme nové vzťahy prijímali s otvorenosťou a zvedavosťou, naše traumy a sklamania z minulosti sa stávajú objektívom, cez ktorý sa na tieto nové interakcie pozeráme. Výsledok? Nakoniec sa stane, že svoju nevyriešenú minulosť prenesieme na súčasnosť, čo nám následne sťažuje nadväzovanie autentických vzťahov s ostatnými.


Dôsledky emocionálnej batožiny však nekončia pri medziľudskej dynamike. Na hlbšej úrovni môžu naše nespracované emócie narušiť naše zosúladenie s pozitívnymi frekvenciami samotného Vesmíru. Predstavte si Vesmír ako nejakú obrovskú rozhlasovú stanicu. S príliš veľkým rušením - našou batožinou - máme problém naladiť sa na melódie hojnosti, radosti, naplnenia a lásky.


Uvoľnenie tejto emocionálnej batožiny je priam transformačné. Keď očistíme svoj vnútorný svet od týchto stagnujúcich energií, vytvoríme priestor pre nové, povznášajúce zážitky a emócie. Táto očista nielenže omladzuje nášho ducha, ale zásadne mení spôsob, akým rezonujeme s okolitým svetom. Tým, že sa zbavíme bremien minulosti, otvoríme sa svojim srdcom svetu a zosúladíme s energiami Vesmíru. Toto zosúladenie nás následne premení na mocné magnety pozitívnych energií, ktoré priťahujú hojnosť, radosť a nové príležitosti do nášho života...


V podstate platí, že hoci je emocionálna batožina je častokrát nevyhnutnou súčasťou našej cesty duše, nemusí diktovať našu budúcnosť. Ak zistíme a pochopíme, kde nás drží v zajatí, a budeme sa aktívne snažiť uvoľniť jej zovretie, môžeme sa vydať na cestu hlbších a naplňujúcich spojení, manifestácie hojnosti a nespútanej radosti. Je to cesta uzdravenia a zladenia sa so základnou esenciou života i samotného Vesmíru, ktorá nás pozýva vstúpiť do života naplneného žiarivou láskou a nekonečným potenciálom.




VPLYV EMOCIONÁLNEJ ZÁŤAŽE NA NAŠU CESTU NAPLNENIA, HOJNOSTI A SLOBODY V ŽIVOTE


Váha ťažkých emócií:

Emócie, najmä tie negatívne alebo bolestivé, nie sú len prchavé chvíle nepohody. Sú ako ťažké závažia, ktoré nechtiac nosíme vo svojom srdci a duši. Táto emocionálna batožina nezaťažuje len nášho ducha, ale môže sa prejaviť aj fyzicky, spôsobiť ochorenia, stres a únavu. Toto bremeno môže zmeniť samotnú podstatu nášho bytia a stiahnuť nás do priepasti negativizmu a neustálych pochybností o sebe samých.


Fyzické zdravie v stávke:

Je už pomerne dobre zdokumentované aj vo vedeckej sfére, že emocionálna pohoda je úzko prepojená s naším fyzickým zdravím. Chronický stres alebo nevyriešená trauma sa môžu prejaviť fyzickými príznakmi - či už ide o nespavosť, bolesti hlavy alebo mnohé iné chronické ochorenia. Naše telo nám prostredníctvom týchto príznakov vo svojej prirodzenej múdrosti oznamuje, že naše emocionálne zdravie potrebuje väčšiu pozornosť.


Vzťahy a prepojenie:

Emócie, ak nie sú spracované, pôsobia ako bariéry. Ovplyvňujú našu schopnosť nadväzovať nové kontakty, dôverovať a budovať hlboké, zmysluplné vzťahy. Naše nespracované pocity sa môžu premietnuť do našich interakcií, čo často vedie k nesprávnemu vnímaniu situácií alebo k tomu, že si udržiavame múry, pretože sa bojíme zraniteľnosti. Tieto múry nás však namiesto ochrany len izolujú od zažívania lásky a skutočné vzťahy sa tak pre nás stávajú nedostupnými.


Zahmlenie cieľa života:

Náš životný cieľ je ako vodiaca hviezda, ktorá nám neustále osvetľuje cestu vpred a pomáha nám robiť rozhodnutia, ktoré sú v súlade s naším pravým Ja. Mrak nespracovaných emócií však môže toto vodiace svetlo zatieniť. Môžeme sa ocitnúť "na vode", neistí si svojou voľbou, cestou a svojou podstatou. Naše emócie tak môžu narušiť kedysi jasnú víziu, ktorú sme mali pre svoj život, a náš cieľ sa môže zdať na míle vzdialený...


Hromadenie v priebehu času:

Zatiaľ čo niektoré emócie vypuknú na základe zreteľných, srdcervúcich momentov - zrady, straty alebo traumy -, iné sú zákernejšie, vkrádajú sa a usadzujú sa potichu v našom podvedomí bez akejkoľvek dramatickej udalosti. Môžu vzniknúť z každodenného stresu, nesplnených očakávaní alebo drobných životných neúspechov. Časom sa nahromadia, vrstva za vrstvou, a nenápadne vrhajú väčší a väčší tieň na našu zažívanie radosti a spokojnosti v živote.


Na ceste k emocionálnemu odpútaniu:

Emocionálne odpútanie neznamená, že sa staneme ľahostajnými alebo nevšímavými ku svojim bolestivým zážitkom a emóciám. Je to vedomá cesta k uvoľneniu vplyvu, ktorý na nás tieto emócie majú. Ide o pozorovanie našich pocitov bez toho, aby sme sa nimi nechali chytiť do pasce, o pochopenie ich pôvodu a o tom, aby sme ich nechali cez seba plynúť bez akéhokoľvek odporu. Keď kráčame touto cestou, očisťujeme svoju optiku vnímania. Život sa nám potom odhalí v celej svojej kráse a ponúkne nám pohľad presýtený jasnosťou, láskou, pozitívnosťou a neobmedzeným potenciálom rastu.


V podstate, hoci sú emócie neodmysliteľnou súčasťou našej ľudskej skúsenosti, naša reakcia na ne určuje ich vplyv na náš život. Uvedomenie si ich vplyvu a prijatie cesty emocionálneho liečenia môže byť naším majákom, ktorý nás povedie k životu plnému hlbšieho porozumenia, hlbokých vzťahov a nespútanej radosti.




5 KROKOV K UVOĽNENIU EMOCIONÁLNEJ BATOŽINY


1. SVALOVÝ TEST: Naladenie sa na múdrosť tela...

Vaše telo disponuje vrodenou múdrosťou. Tzv. svalový test funguje ako most k tejto zásobárni podvedomých vedomostí a využíva emocionálne, mentálne a fyzické aspekty vášho bytia. Zisťovaním, ako vaše svaly reagujú na rôzne energie, pozitívne aj negatívne, získate prehľad o hlboko zakorenených emóciách, ktoré môžu obmedzovať vašu radosť a naplnenie.


Svalový test, často označovaný ako aplikovaná kineziológia, je diagnostická metóda, ktorá využíva obrovskú zásobáreň informácií v našom podvedomí. Analýzou svalových reakcií tela ponúka svalové testovanie pohľad na našu fyzickú, mentálnu a emocionálnu pohodu.


Podstatou svalového testovania je presvedčenie, že telo disponuje vrodenou inteligenciou alebo podvedomými vedomosťami o vlastnom zdravotnom stave, pohode a podnetoch, s ktorými sa stretáva. Táto technika predpokladá, že každý podnet - či už myšlienka, vyslovené slovo, látka alebo dokonca emócia - vyvoláva v tele merateľnú fyzickú reakciu. Táto reakcia môže buď posilniť, alebo oslabiť svalovú skupinu. Meraním tejto reakcie sa testovanie svalov stáva mostom medzi vedomou a podvedomou sférou.


Najčastejšie používaným svalom na testovanie je ruka. V závislosti od preferencií liečiteľa a pohodlia jednotlivca však možno použiť akúkoľvek svalovú skupinu.


Základný test: Na začiatku sa stanoví základná hodnota. Jednotlivec drží ruku (alebo vybraný sval) v určitej polohe a odoláva tlaku cvičiaceho. Tým sa stanoví štandard pre to, čo predstavuje "silnú" alebo "slabú" reakciu.


Otestovanie stimulu: Následne sa predstaví podnet. Môže to byť výrok ("Som si istý/á"), akákoľvek otázka, látka (napríklad jedlo) alebo dokonca spomienka.


Pozorovanie reakcie: Potom cvičiaci opäť vyvíja tlak a všíma si, či sval zostáva silný alebo slabne v prítomnosti podnetu. Silný sval naznačuje pozitívnu alebo kongruentnú reakciu, zatiaľ čo slabý sval naznačuje negatívnu alebo inkongruentnú reakciu.


Pristupujte k tomuto svalovému testu s otvorenou mysľou. Skepsa alebo nedôvera môžu neúmyselne skresliť výsledky. Taktiež je dôležité sa uistiť, že ste pri tom uvoľnení. Napätie alebo nervozita môžu ovplyvniť reakcie svalov. Ako každá iná zručnosť, aj svalové testovanie si vyžaduje prax, aby sa zdokonaľovalo. Čím viac ho vykonávate, tým lepšie sa naladíte na jemné svalové reakcie.


Svalový test nie je len o fyzickej sile alebo slabosti. Odozva svalu sa považuje za odraz toku energie v tele. Pozitívny, kongruentný podnet podporuje odblokovaný tok energie, čo vedie k svalovej sile. Naopak, negatívny, inkongruentný podnet tento tok narúša, čo vedie k slabej svalovej reakcii.


Ak ste v oblasti svalového testovania nováčikom, zvážte vyhľadanie vyškoleného odborníka. Postupom času sa s vedením môžete naučiť vykonávať testovanie sami...



2. MEDITÁCIA: Cesta dovnútra...

Meditácia, či už vedená samostatne alebo pod vedením majstra, pôsobí ako pokojná loď plávajúca cez obrovský oceán myšlienok a emócií. Pri meditácii nielenže vynášate na povrch poruchy vo svojom podvedomí, ale získavate aj schopnosť byť ich svedkom bez posudzovania. Zavedením dôslednej meditačnej praxe môžete očistiť svoju optiku vnímania, odpútať sa od škodlivých myšlienkových vzorcov a vypestovať si emocionálnu nezávislosť.


Pri meditácii sa môžete inšpirovať napr. Solfeggio frekvenciami. Solfeggio frekvencie sú špecifické tóny zvuku, o ktorých sa predpokladá, že majú špecifické liečivé energie. Historicky sa používali v type vokálneho speváckeho cvičenia nazývaného "Veľký Ut", ktorý sa používal v gregoriánskych spevoch počas náboženských obradov na otisk duchovného požehnania.


Používanie Solfeggio frekvencií pri meditácii môže pomôcť podporiť hlboké emocionálne uzdravenie, zvýšiť vaše vibrácie a pomôcť odstrániť energetické blokády.


Každá zo šiestich Solfeggio frekvencií zodpovedá špecifickému účelu meditácie:

396 Hz: Oslobodenie sa od viny a strachu.

417 Hz: Uľahčenie zmeny a zrušenie situácií.

528 Hz: Transformácia vrátane opravy DNA.

639 Hz: Spájanie a vzťahy.

741 Hz: Prebúdzanie intuície a hľadanie riešení.

852 Hz: Návrat k duchovnému poriadku.


Pred začatím meditácie sa rozhodnite, na akom emocionálnom alebo duchovnom aspekte chcete pracovať. Ak sa napríklad zaoberáte pocitom viny alebo strachom, môžete si zvoliť frekvenciu 396 Hz.


Na internete je k dispozícii mnoho vysokokvalitných nahrávok, a to aj na platformách, ako sú YouTube, Spotify a špecializované meditačné aplikácie. Uistite sa, že si vyberáte nahrávky z renomovaných zdrojov, aby ste získali čistý zážitok.


Tak ako pri každej meditácii je tiež dôležité nájsť si tiché miesto, kde vás nikto nebude rušiť. Tento priestor môžete vylepšiť tlmeným osvetlením, sviečkami alebo dokonca esenciálnymi olejmi, ktoré vám pomôžu navodiť atmosféru. Ak chcete zažiť pohlcujúcejší zážitok, použite slúchadlá. Umožňujú, aby frekvencie rezonovali hlboko vo vnútri, čo zvyšuje účinky meditácie.


Začnite hlbokým, vedomým dýchaním. Keď v pozadí hrá frekvencia, nechajte jej vibrácie preniknúť do vašej bytosti. Dovoľte jej, aby sa prelínala s vašou energiou. Pre hlbší liečivý zážitok si pri meditácii s každou frekvenciou vizualizujte zodpovedajúcu svetelnú farbu, ktorá vás obmýva. Napríklad pri meditácii s frekvenciou 528 Hz (pre transformáciu a opravu DNA) si môžete predstaviť žiarivé, liečivé zelené svetlo, ktoré obklopuje vaše telo a pod.


Počas meditácie sa môžu vynoriť emócie. Je to znamenie, že frekvencie pôsobia na odstránenie emocionálnej batožiny. Nechajte tieto emócie plynúť a prijmite ich bez akéhokoľvek posudzovania. Je dôležité však pripomenúť, že ako pri každej forme liečenia je kľúčová dôslednosť. Aby ste dosiahli maximálny úžitok, začleňte Solfeggio frekvencie do svojej dennej alebo týždennej meditačnej rutiny.


Zvážte tiež integráciu praktík, ako je liečenie krištálmi alebo jóga, s vašou Solfeggio meditáciou, aby ste získali komplexnejší liečebný zážitok.




3. TVÁROU V TVÁR SVOJIM POCITOM: Objímajte svoje emócie s porozumením...

Naš emócie sú ako poslovia, ktorí prinášajú dôležité informácie. Ich ignorovanie alebo potláčanie sa podobá odvracaniu sa od nášho sprievodcu v neznámom teritóriu. Prijmite tieto emócie, pochopte ich pôvod a posolstvo a zistíte, že aj tie najnáročnejšie pocity prinášajú dary múdrosti. Keď utíšite svoju myseľ a začnete načúvať svojim emóciám ako nestranný pozorovateľ, čoskoro zistíte, že sa stále viac a viac prispôsobujete prirodzenému prúdu života a dokážete ľahšie identifikovať, čo vášho ducha povznáša a čo vás naopak ťahá smerom nadol.


4. PRIJMITE POHYB: Uvoľňovanie emocionálnych blokád...

Naše telo, podobne ako Vesmír, je určené na to, aby bolo v neustálom pohybe. Tanec, chôdza alebo aj cvičenie s tlkotom srdca môžu byť vašimi terapeutickými bránami k emocionálnemu uvoľneniu. Keď uväznené emócie obmedzujú náš fyzický prejav, zámerný pohyb pôsobí ako osloboditeľ, uvoľňuje spiace energie a poháňa nás k emocionálnej slobode. Keď nabudúce budete cítitť príval negatívnych emócií, skúste ich jednoducho zo seba vytriasť, vyskákať alebo čokoľvek iné, čím sa budete cítiť vedení...


5. ROZOZNANIE PROCESU: Uctenie si každého kroku...

Prijatie procesu emocionálneho uvoľnenia je prvoradé. Vyhnite sa hľadaniu skratiek alebo polovičatým pokusom. Rozpoznajte a uctite si každú emóciu, pochopte jej korene a lekcie, ktoré prináša. Tým, že si posvietite aj na tie najbolestivejšie spomienky a pocity, osvetlíte cestu odpútania sa a premeníte tieto kedysi skľučujúce rany a výzvy na odrazové mostíky k vnútornému pokoju a sebarealizácii.


ĎALŠIE NÁSTROJE PRE PRÁCU S UVOĽŇOVANÍM EMOČNEJ BATOŽINY

Prehĺbenie pochopenia emocionálneho odstupu si vyžaduje introspekciu, trpezlivosť a otvorené srdce. Emocionálne odpútanie nie je o tom, že sa uzavrieme alebo odpojíme negatívnym spôsobom, ale skôr o tom, že sa oslobodíme od hustých energií, ktoré už neslúžia nášmu rastu a blahu. Keď môžeme slobodne prechádzať svojimi emocionálnymi zážitkami bez toho, aby sme sa zasekli, fungujeme z miesta väčšej jasnosti a múdrosti.


Posilniť a podporiť cestu k emocionálnemu odpútaniu a liečeniu môžu aj nasledovné "nástroje" Matky Zeme:


Odporúčania pre krištály:

Ametyst: Kameň duchovnej ochrany a očisty. Môže pomôcť rozptýliť negativitu a priniesť väčšiu jasnosť do situácií.

Ruženín: Hoci je zvyčajne známy ako kameň lásky, je tiež neuveriteľne liečivý pri záležitostiach srdca a môže pomôcť pri emocionálnom uvoľnení a pochopení lekcií.

Čierny turmalín: Tento kameň je uzemňujúci a ochranný, pomáha rozptyľovať negatívne energie a myšlienky.

Lepidolit: Tento kameň obsahuje lítium, ktoré je prospešné pre emocionálnu rovnováhu, pokoj a stabilitu.


Zoznam metafyzických vlastností jednotlivých kameňov nájdete prehľadne zobrazené v časti VLASTNOSTI KAMEŇOV >>



Odporúčania pre esenciálne oleje:

Kadidlo: známe tým, že povznáša myseľ a pomáha prekonať stres a zúfalstvo.

Levanduľa: upokojuje a vyrovnáva, pomáha priniesť vnútorný pokoj.

Harmanček: tento olej napomáha uvoľneniu nahromadených emócií.

Ruža: tento vysoko vibračný olej dokáže liečiť hlboké emocionálne rany a traumy.


Všetky oleje nájdete aj v ponuke nášho eShopu, prípadne použite hotové PREMIUM ZMESI ESENCIÁLNYCH OLEJOV vytvorené za konkrétnymi účelmi /zbavenie sa úzkosti, stresu, pre pokojný spánok, pre šťastie, zmyselnosť a pod./


DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE EMOCIONÁLNE ODPÚTANIE SA

Rozoznanie: Ktorých emócií, ktoré už viac neslúžia môjmu najvyššiemu dobru, sa stále držím?

Pochopenie: Prečo som sa týchto emócií držal/a? Aké lekcie alebo pochopenie mi mali priniesť?

Vďačnosť: Čo ma tieto emócie naučili o mne samom/ej, o druhých a o živote?

Uvoľnenie: Ako sa budem cítiť po uvoľnení týchto emócií? Aké pozitívne pocity a zážitky môžu vyplniť miesto, ktoré zaberali?

Záväzok: K akým každodenným rutinám, ktoré podporia moju cestu emocionálneho odpútania a liečenia, sa môžem zaviazať tu a teraz?


Pri snahe o emocionálne odpútanie a liečenie nezabudnite byť k sebe láskavá a trpezliví. Uzdravenie je cesta, nie cieľ. Keď sa ponoríte hlbšie do útrob svojho podvedomia a budete vyhľadávať aj múdrosť hmatateľných nástrojov (ako sú napr. krištály a oleje) a zároveň nehmatateľných nástrojov (meditácia, pohyb a porozumenie), zistíte, že vrstvy vášho bytia sa postupne odkrývajú a odhaľujú jadro, ktoré je silné, odolné a božsky prepojené.


Pamätajte, že emocionálne odpútanie neznamená vyhýbanie sa emóciám, ale ich hlbšie pochopenie z vyššej perspektívy, kde ich možno konečne naplno vidieť, precítiť, pochopiť a následne uvoľniť bez akéhokoľvek odsudzovania. Tento proces vám pomôže byť plne prítomní a zapojení do sveta okolo vás, bez toho, aby ste boli len vyjadrením jeho búrlivých emocionálnych búrok...


Máte aj vy nejaké svoje obľúbené techniky či osvedčené nástroje, ktoré vám pomáhajú dôstojne ustáť emocionálne tornáda s gráciou a väčším porozumením? Zazdieľajte v komente...


S Láskou,

UVOĽNENIE REŤAZÍ EMOCIONÁLNEJ BATOŽINY: CESTA K HOJNOSTI, LÁSKE & VYJADRENIU NÁŠHO AUTENTICKÉHO JA




NUMEROLÓGIA A TAROTOVÉ ARCHETYPY online kurz www.jove.sk


bottom of page