top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

RITUÁL VĎAČNOSTI A LIEČENIA PRE NOV MESIACA & ZATMENIE SLNKA V BÝKOVI /30.4.2022/

Updated: May 13, 2022

Zatmenie Slnka v Býčom Nove Mesiaca začína 30. apríla a otvára prvý portál Zatmenia pre rok 2022. Zatmenia sú vždy veľmi transformačným obdobím, v ktorom sa závoj medzi dvoma svetmi úplne rozplýva a my sme schopní cítiť energie okolo nás so zvýšenou citlivosťou. Z astrologického hľadiska je Zatmenie Slnka veľmi významný jav pre svoju symboliku a silu. Zatmenie Slnka v Býkovi 30. apríla 2022 je obzvlášť významné, pretože Býk je znakom stability a status quo – keď sa naše základy počas tohto zatmenia otrasú, následky môžu byť priniesť zásadné zmeny v našich životoch i vnímaní sveta. Energie za týmto Zatmením Slnka môžu vyvolať nečakané príležitosti, ktoré nás môžu zaviesť na úplne novú cestu. Zostaňte otvorení všetkému, čo vám Vesmír v tomto období prinesie, a verte, že nás energia Zatmenia vždy dostane tam, kde máme byť...

RITUÁL PRE ZATMENIE SLNKA V BÝKOVI

Photo Collage by Emilia Nora Elina


Čo je Zatmenie Slnka v astrológii?


Zatmenie Slnka nastane, keď sa obežná dráha Mesiaca dostane priamo medzi Zem a Slnko, čím nakrátko zablokuje slnečné svetlo. K tomu dochádza vždy počas Novu Mesiaca, čo je technicky konjunkcia medzi Slnkom a Mesiacom.


Zatmenia Slnka nie sú také zriedkavé, ako by ste si mohli myslieť – každý rok sú najmenej dve, no mnohé z nich sú skôr čiastočné ako úplné. Je však zriedkavé vidieť zatmenie Slnka z akéhokoľvek daného miesta na Zemi, pretože každé Zatmenie je viditeľné iba z určitej časti sveta. Či už to však vidíte alebo nie, každé Zatmenie Slnka, vrátane čiastočných, má hlboký astrologický význam.


Aký je astrologický význam Zatmenia Slnka?


Astrologické Zatmenie Slnka má tendenciu prinášať náhle šoky a prekvapenia – ako by ste od takej dramatickej vizuálnej udalosti mohli očakávať. Udalosti, ktoré sa zhodujú so Zatmením Slnka, môžu spôsobiť dočasný chaos v našich životoch, ale kľúčom je pamätať na to, že Zatmenie je zároveň našou obrovksou príležitosťou... vymaniť sa zo svojho pohodlia, svojej zóny komfortu a posunúť sa kvantovým skokom vpred na Ceste našej duše.


Efekty Zatmenia Slnka možno nie sú v tomto čase veľmi zábavné, ale pri spätnom pohľade, niekedy až po rokoch, si uvedomíme, že to boli významné míľniky v našich životoch a že zmeny, ktoré priniesli, umožnili rozkvet niečomu pozitívnejšiemu, a oveľa väčšiemu ako si naša myseľ čo len dokázala predstaviť.


Presný astrologický účinok každého Zatmenia Slnka závisí od toho, kde vo vašom osobnom horoskope nastane toto Zatmenie – niektoré budú pre vás osobne dramatickejšie ako iné.


V rámci celosvetového merítka má však Zatmenie Slnka takmer vždy geopolitické dôsledky, ktoré sa samozrejme vo väčšej či menšej miere dotýkajú všetkých našich životov. Tieto veci sa však prejavia až po nejakom čase, takže bezprostredný význam akéhokoľvek daného Zatmenia Slnka môže byť v tom čase náročnejšie rozoznať.


Čo znamená Zatmenie Slnka v Býkovi?


Pretože Býk ako znamenie zverokruhu je spojený so stabilitou, štruktúrou, budovaním, materializmom, bohatstvom, peniazmi a hojnosťou, toto všetko sú oblasti, v ktorých sa pravdepodobne spustia udalosti okolo tohto aprílového Zatmenia Slnka v Býkovi.


Zatmenie Slnka má tiež spojitosť s minulosťou, a najmä s udalosťami, ktoré sme zažili počas predchádzajúceho cyklu Zatmenia zahŕňajúceho rovnaké znamenie zverokruhu.

Pozrite sa späť na udalosti okolo posledného Zatmenia Slnka v Býkovi koncom apríla 2014. Aké témy sa v tom čase objavovali vo vašom živote, pamätáte sa na ne? Skúste sa zamyslieť a vrátiť späť myšlienkami do tohto obdobia, keďže toto aprílové Zatmenie Slnka v Býkovi znovu navštívi tie isté témy vášho života.


Viac o kozmických energiách a astrológii za týmto Zatmením Slnka v znamení Býka sa môžete dozvedieť v príspevku NOV MESIACA & ZATMENIE SLNKA V BÝKOVI /30.4.2022/: ČAS PREBÚDZANIA & EXTRAORDINÁRNYCH PRÍLEŽITOSTÍ.


Pod touto vysoko citlivou energiou je dôležité byť k sebe jemný a udržiavať svoje vibrácie vysoko. V nasledujúcej časti vám prinášam rituál vďačnosti a uzdravenia, ktorý vás povedie.


Keďže Zatmenia sú vysoko senzibilné obdobia, pokojne si tento rituál prispôsobte svojim vlastným pocitom a potrebám.


RITUÁL VĎAČNOSTI & LIEČENIA PRE ZATMENIE SLNKA V BÝKOVI

Tento rituál je najlepšie vykonať v období od 23. apríla do 10. mája 2022.


Budete potrebovať:

Postup:


1.) Začnite čistením aury, po ktorej nasleduje rituálny priestor. (Vždy začnite najprv svojou aurou a potom priestorom.) Ak len začínate s energetickou prácou, prečítajte si príspevok, ako na to, napr. TU a TU/.


Keď sa budete očisťovať, odrecitujte si tento zámer alebo pokojne povedzte, čo práve cítite...


„Som v Jednote so svetlom a láskou, som v Jednote s milosťou. Tento čistiaci nástroj rozširuje moju dušu, odľahčuje moju záťaž a oslobodzuje ma od všetkého, čo už neslúži môjmu najvyššiemu dobru. Cítim v sebe ľahkosť. Cítim v sebe mocnú silu Stvoriteľa. Som žiarivý kanál svetla. Vstúpiť môže len láska. A tak to je."


Teraz si stanovte svoj vlastný zámer pri čistení svojho rituálneho priestoru.


2.) Vezmite misku s vodou a začnite ju jemne miešať prstom v smere hodinových ručičiek. Opakujte niekoľkokrát potichu pre seba:


„Som vďačný/-á za toto telo, som vďačný/-á za svoju myseľ, som vďačný/-á za Slnko, ktoré každé deň vychádza a osvetľuje môj život, som vďačný/-á za všetok svoj čas, ktorý mi bol daný. Som vďačný/-á za to, čo mi prišlo do cesty, ctím si ako svetlo, tak aj temnotu. Tieto skúsenosti ma urobili tým, kým som dnes, umožnili mi vzlietnuť. Vstupujem do tejto brány Zatmenia otvorený/-á novým príležitostiam, ktoré sa v mojom živote potrebujú rozvinúť, aby som sa priblížil/-a k naplneniu poslania svojej duše.“



3.) Vložte svoje kvety do misky s vodou spolu s niekoľkými kvapkami vami zvoleného esenciálneho oleja. Položte ruky okolo misky s vodou a chvíľu nad ňou zhlboka dýchajte. Nadýchnite sa vôní oleja a potom povedzte tri veci, za ktoré cítite vo svojom živote vďačnosť. Začnite slovami „Ďakujem za...“


4.) Zatvorte oči a položte ruky na svoje srdcovú čakru /priestor v strede hrude/. Zamyslite sa nad nedávnou zmenou vo svojou živote alebo niečím, s čím ste boli konfrontovaní, resp. čo vás ešte len čaká. Premýšľajte o tom, čo vás na tej situácii najviac znepokojuje alebo porozmýšľajte o akýchkoľvek zmenách, ktoré vás znepokojujú. Skúste sa však sústrediť len na jednu situáciu.


5.) Zamyslite sa nad situáciou, ktorú ste si vybrali, vcíťte sa do nej. Prejdite si to všetko vo svojej mysli a držte ruky na srdci. Teraz nájdite 3 veci, za ktoré môžete byť v tejto situácii vďační. Naozaj sa vyzvite, aby ste premýšľali o všetkom tom dobrom, ktoré z toho vzišlo alebo môže vzísť.


Naríklad: „Som vďačný/-á za svojho náročného partnera / nadriadeného, pretože mi pomáha rásť a naučiť sa, akú hodnotu má postaviť sa sám za seba.“ Alebo „Som vďačný/-á za čas, ktorý som strávil s (ex-partnerom/priateľom), pretože ma naučil, po čo skutočne túžim vo svojich vzťahoch a kam chcem napredovať.“

Ak chcete, môžete tento proces zopakovať pre iné situácie alebo oblasti svojho života.


Po tomto cvičení vďačnosti si všimnite, či sa vo vašej mysli objavili nejaké zaujímavé riešenia alebo nové spôsoby nazerania na veci.


6.) Ľahnite si vedľa misky s vodou, vezmite si do ruky svoje krištály /voliteľné/ a začnite vedenú meditáciu za účelom liečenia. Vyberte si svoju obľúbenú, môžete sa nechať inšpirovať YouTube. Alebo vyskúšajte meditáciu Toma Kenyona uvedenú nižšie, ktorý necháva cez svoj hlas prechádzať mocné energie bytostí Hathor /Bytosti Lásky/... Toma Kenyona som zažila ho osobne na worshope vo Viedni, cca 12-14 rokov dozadu, bol to naozaj transformačný zážitok... počula som v rámci skupinovej meditácie tlkot srdca svojho dieťaťka v maternici, aj keď som vtedy ešte ani len netušila, že som tehotná /až o niekoľko týždňov neskôr/... ale samozrejme, nasledujte pri svojom výbere svoje vlastné pocity a intuíciu, tá vás povedie k tej najvhodnejšej pre vás v danom období.


7.) Po dokončení meditácie sa zamyslite sa nad všetkými správami, ktoré sa vám mohli objaviť. Zapíšte si ich prípadne do vášho denníka.


8.) Nechajte misku s vodou cez noc vonku. Ráno môžete naliať vodu do rozprašovača a použiť ju vždy, keď potrebujete povzbudiť vďačnosť alebo prijatie. Prípadne si ňou môžete umyť ruky a telo a nechať túto "vodu vďačnosti" vsiaknuť do vašej bytosti.


Požehnané Zatmenia Slnka v Nove Mesiaca v Býkovi všetkým!


Chcete sa dozvedieť viac o tom, čo so sebou prináša sezóna Býka, aké výzvy i požehnania, a ako to ovplyvní vaše znamenie zverokruhu? Čítajte v príspevku SEZÓNA BÝKA /20.4.-21.5.2022: EXCELETNE UPOKOJUJÚCA ENERGIA PRE ÚSPECH + HOROSKOP PRE KAŽDÉ ZNAMENIE


S Láskou,




UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie a verejné šírenie celého obsahu článku, resp. jeho jednotlivých častí bez predošlého súhlasu autora nie je dovolené. Článok je možné zdielať len v celom rozsahu spolu s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem❤️♀🙌🏼!


SELENIT PRE ZATMENIE SLNKA

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page