top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

MESAČNÁ MÁGIA: AKO EFEKTÍVNE VYUŽIŤ POTENCIÁL JEDNOTLIVEJ FÁZY MESIACA VO SVOJ NAJVYŠŠÍ PROSPECH

Updated: Feb 5

Nie je zrejme žiadnym tajomstvom, že všetky čarodejnice resp. ženy, ktoré sa rozhodli pracovať na zvyšovaní svojho Vedomia a nalaďovať svoju energiu s prirodzenými cyklami Vesmíru, milujú pozorovať Mesiac na nočnej oblohe a túžia vedieť, ako využiť silu jednotlivej potentnej lunárnej fázy, ktorá môže umocniť ich silu a vytvoriť magický pristor pre úžasné rituály. V skutočnosti, bez ohľadu na to, či sa identifikujete ako čarodejnica, vedomá žena alebo nie, väčšina ľudí cíti hlboké spojenie s prirodzeným satelitom Zeme. V magicko-spirituálnych kruhoch vznikla tendencia považovať Mesiac za materskú energiu a Slnko za otcovskú energiu. Vzhľadom na to, že Mesiac riadi príliv a odliv, a až cca 60 percent tela dospelého človeka tvorí voda (mozog a srdce tvorí 73 percent), dávalo by zmysel zamyslieť sa nad tým, ako na nás jednotlivé fázy Mesiaca vplývajú. Verí sa tiež, že Mesiac v sebe nesie veľkú moc osvetliť veci či situácie, ktoré boli predtým skryté alebo neznáme, a vyživuje nás na našej Ceste špirálou života. Každá hmota vo Vesmíre vyžaruje elektromagnetické žiarenie vrátane ľudí (možno okrem tmavej hmoty) a rovnako už teraz vieme, že niektoré z týchto žiarení sú vlny, napríklad svetelné spektrum alebo rádiové vlny. Tí, ktorí sa venujú energetickému vplyvu Mesiaca hovoria, že toto magické teleso má na nás svoj signifikantný hmatateľný vplyv, len sme zatiaľ ešte neobjavili, ako to zmerať. Takže ako môžeme použiť jednotlivé fázy Mesiaca pre posilnenie našej spirituálnej práce a využiť jeho potentnú silu k manifestácii? Čítajte ďalej a dozviete sa v tomto príspevku... mimochodom, vedeli ste, že vaša vaňa môže byť považovaná za obrovský magický kotlík?

MESAČNÁ MÁGIA: AKO VYUŽIŤ POTENCIÁL JEDNOTLIVEJ FÁZY MESIACA VO SVOJ NAJVYŠŠÍ PROSPECH www.jove.sk
Art by Midnight Moon Visuals

Mesačné rituály sa uskutočňovali v rôznych kultúrach už po tisícročia. Mesiac / Luna / La Lune má dodnes pre človeka veľký duchovný a emocionálny význam a dokonca sa vedecky potvrdilo, že ovplyvňuje náš psychický stav, spánok i produktivitu. Rovnako ako jeho gravitačná sila ovplyvňuje príliv a odliv, už po dlhé stáročia sa verilo, že Mesiac pôsobí aj na nás. Po celé veky vekov ho napríklad poľnohospodári používali ako “pomôcku” pri sadení a zbere úrody, no jeho magickú silu v minulosti využívali aj poľovníci, rybári a mnohí ďalší v starobylých duchovných spoločenstvách a spirituálnych kruhoch. Ako vidíme, Mesiac hral vždy signifikantnú rolu v životoch ľudí. Lunárne cykly boli odnepamäti využívané nielen ako kotva pri sezóne farmárčenia, ale aj ako spirituálny cyklus rastu, plodnosti a hojnosti.


Na začiatok, rada by som zdôraznila, že najsilnejšou zložkou každej mágie či rituály ste vy sami. Ak chcete urobiť rituál na prestrihnutie šnúry s niekým, kto už nie je viac blízkou súčasťou vášho života (užitočné pri prekonávaní rozchodu), ale počas rituálu mu píšete SMS, nezáleží na tom, že Mesiac ubúda – stále potrebujete odložiť ten telefón a vedome sa od neho odpojiť. Podobne, ak si už začínate veľmi dobre uvedomovať svoju vlastnú vnútornú silu a chcete posunúť svoju kariéru na vyššiu úroveň, možno budete mať niektorý deň silné nutkanie urobiť nejakú meditáciu alebo rituál pre pritiahnutie energie väčšieho toku peňazí a úspechu, nasledujte tento tento impulz a urobte to. Nezáleží na tom, kde sa aktuálne Mesiac nachádza. Fáza Mesiaca môže byť vašim verným sprievodcom, vašim kozmickým časovačom, ktorý vám pomáha kráčať Cestou najmenšieho odporu, ale ako vždy, ste to vy, kto je skutočným Tvorcom svojho šťastia a osudu.


Ale, aby som vás vybavila aspoň základnými magickými lunárnymi znalosťami, čítajte ďalej a dozviete sa, ako využiť energiu jednotlivej fázy Mesiaca vo svoj najvyšší prospech. Aká je aktuálna fáza Mesiaca, môžete jednoducho zistiť na našej podstránke >> MOONOLÓGIA, ktorá je celá venovaná mágii Mesiaca.


Fáza #1: NOV MESIACA

Nov Mesiaca reprezentuje nový začiatok. Keď je Mesiac v tejto fáze, sotva ho vidíme a obloha sa môže javiť ako čierna. Niekedy môže byť mágia tejto fázy celkom doslovná, a aj keď je Mesiac mimo dohľadu, môže to byť ideálny čas na prácu s tieňmi alebo na uznanie našich temných stránok alebo tieňového Ja, ktoré zvyčajne radi skrývame.


Napríklad, možno máte manipulatívnu stránku, o ktorej máte tendenciu trvať na tom, že neexistuje, keď príde na ňu reč. Existujú zdravé spôsoby, ako by ste mohli využiť tieto zručnosti, ako napríklad napredovať vo svojej kariére bez toho, aby ste v tomto procese ublížili ostatným? Alebo by ste mohli využiť svoju schopnosť "čítať" energiu druhých, aby ste povzbudili svojho partnera ku tvorivej vzájomnej komunikácii, namiesto toho, aby ste ich kontrolovali? Novy Mesiaca sú skvelým časom na objavovanie našich tieňových stránok a hľadanie spôsobov, ako s nimi pozitívne pracovať.


Navyše, keďže Novy Mesiaca sú zároveň novým začiatkom, je to výborný čas na stanovenie cieľov a zámerov pre nadchádzajúci cyklus. Ako chcete, aby vyzeral váš nasledujúci mesiac? Existuje nejaký toxický človek alebo partner vo vašom blízkom okolí, ktorého ste konečne pripravení vyškrtnúť zo svojho života, aby ste uvoľnili miesto pre osobu svojich snov? Nov Mesiaca je skvelý čas na povzbudenie nových začiatkov, najmä v láske. A viete, čo si nové začiatky vyžadujú: opustiť minulosť. Ak chcete vyčistiť zostatkovú negatívnu energiu vo svojom milostnom živote, aby ste pritiahli ideálneho partnera, Nov Mesiaca vás v tom podporí. Nedá mi k tejto téme ešte zdôrazniť jednu dôležitú vec. Ak chcete do svojho života pritiahnuť "lepšieho" alebo "vedomejšieho" partnera, je potrebné sa najprv pozrieť na svoj život, na svoj vlastný vzťah k sebe samému, ako aj smerom von, k ostatným. Naozaj sa správame tak, ako očakávame od druhých, aby sa k nám správali? Ak nie, venujte počas tejto fázy dostatočný priestor na konfrontáciu so svojimi najhlbšími tieňmi. Veríte z hĺbky svojho srdca, že si zaslúžite skutočnú lásku? Že ste hodní? Že si ju dokážete udržať bez toho, aby ste boli nakoniec hlboko zranení?



RITUÁLY PRE NOV MESIACA

Vyskúšajte kúpeľnú mágiu. Vedeli ste, že už pravdepodobne máte vo svojej kúpeľni obrovský magický kotlík? Voda a soľ sú neodmysliteľnou súčasťou mocných očistných rituálov, takže si napustite vaňu horúcou vodou a nasypte do nej poriadnu dávku soli /použite optimálne himalájsku alebo morskú soľ/. Soľný kúpeľ má navyše skvelý detoxikačný účinok aj na úrovni tela, nakoľko vám z apomoci osmotického tlaku pomáha odstrániť toxíny z tela /k tomuto efektu potrebujete použiť aspoň 1kg soli/. Ak chcete k tomu pridať extra kúsok mágie, pridajte si do kúpeľa niekoľko kvapiek prírodného esenciálneho oleja alebo magických zmesí olejov. Vytvorte si magickú atmosféru zapálením sviečok, vojdite do svojho relaxačno-očistného kúpeľa a vizualizujte si, ako sa z vás minulé bolesti, strachy a deštruktívne myšlienky uvoľnujú a rozpúšťajú v soľnom roztoku. Nezabudnite sa nakoniec poriadne osprchovať prúdom vlažnej vody, aby ste zo seba zmyli zvyšky energie, i soli. Môžete si dokonca spraviť z tohto očistného kúpeľa váš rutinný rituál Novu Mesiaca. Vaše rituály Novu Mesiaca môžu byť tak zložité alebo jednoduché, ako sa rozhodnete. Ako som uviedla vyššie, vy ste tou najdôležitejšou zložkou každého rituálu, tak sa rozhodnite sami...



Fáza #2: DORASTAJÚCI MESIAC

Fáza dorastajúceho, resp. pribúdajúceho Mesiaca je, keď sa Mesiac vizuálne zväčšuje a žiari stále jasnejšie a jasnejšie /Ako malé deti nás naši rodičia učili veľmi jednoduchú pomôcku, ako rozoznať, či Mesiac rastie aleo ubúda. Zistite to jednoducho tak, že sa pozriete na Mesiac, či vytvára svojim tvarom písmeno D = dorastá alebo C = cúva/. Dorastajúci Mesiaca sa presúva z fázy Novu smerom ku Splnu Mesiaca.


Počas dorastajúcej fázy Mesiac "rastie", stáva sa väčším a jasnejším, preto vytvára ideálnu fázu pre mágiu, rituály či spirituálnu prácu okolo všetkým tém súvisiacich s rastom. Mesiac je stále jasnejší, takže poďme využiť túto energiu na to, aby sme rozjasnili aj svoju kariéru, sebaúctu či milostný život.


RITUÁLY PRE FÁZU PRIBÚDAJÚCEHO MESIACA

Napíšte list o svojom zámere, v ktorom uvediete, čo od svojej kariéry chcete, či už ide o zvýšenie platu alebo pozitívnu zmenu, alebo dokonca o úplnú zmenu v zamestnaní / vlastnom biznise. Bez ohľadu na to, čo si myslíte o mágii, už aj vedci prišli na to, že zapisovanie do denníka a písanie vecí na papier nám ich pomáha emocionálne spracovať, a preto efektívnejšie ísť za tým a dostať to, čo chceme. Ak sa rozhodnete pre peňažný rituál, kúpte si zelenú sviečku /pozn.: pri sviečkovej mágii môžete vždy použiť bielu ako záskok/.


Sviečková mágia je celé odvetvie mágie a ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si článok SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE.


Aby to nebolo tak jednoduché, vyryjte na sviečku svoje meno prostredníctom vášho athamé, ak nemáte, môžete použiť špendlík, špáradlo alebo iný bezpečný špicatý predmet spolu so symbolmi, ako sú znaky eura či astrologický symbol Slnka resp. Jupitera, ktoré predstavujú vaše túžby. Prečítajte si svoj zámer nahlas a pokračujet s meditáciou, pričom si predstavujte, ako už zažívate presne to, po čo túžite. Naozaj sa ponorte hlboko do týchto vizualizácii a emócii, ktoré so sebou prinášajú. Zaslúžite si to. Potom zapáľte sviečku a keď sviečka dohorí (ak odídete z domu, nezabudnite ju zhasnúť), vedzte, že vaše túžby sa preniesli do Vesmíru a od tohto momentu ich môžete vypustiť zo svojej mysle. Dôverujte, že vám Vesmír v najlbižšie dni začne posielať signály a impulzy k tomu, aby sa vaše sny začali stávať skutočnosťou. Nasledujte ich... obzvlášť, ak je to niečo úplne nové.


Chcete ísť ešte hlbšie a dozvedieť sa podrobnejšie informácie o spirituálno-magickom význame všetkých 8 fáz Mesiaca, o archetypoch či esenciálnych olejoch spojených s nimi, alebo o astrologickom význame tranzitu Mesiaca skrze jednotlivé znamenia zverokruhu? Stiahnite si môj eBook⤵️



Fáza #3: SPLN MESIACA

Splny Mesiaca nie sú žiadne woo-woo ženské báchorky, je to seriózna mágia. Niektoré z tých najdivokejších nocí v mojom živote sa udiali za Splnu, čo tie vaše? Emócie i všetká energia navôkol sú pri Splne Mesiaca mimoriadne intenzívne a naboostované. Tak prečo nepoužiť túto intenzitu a aplikovať ju v podstate na akýkoľvek rituál, ktorý si prajete, s Vedomím, že budete mať pri tom k dispozícii jasnú guľu žiarivej sily, ktorá vám v tom pomôže. Mnoho ľudí nabíja svoje krištály počas Splnu Mesiaca umiestnením na miesto niekde vonku, kde budú vystavené Mesačnému svetlu /viac o tom sa dozviete v príspevku Blogu VEDOMÉ KRIŠTÁLY: AKO EFEKTÍVNE NABÍJAŤ KRIŠTÁLY & DRAHÉ KAMENE NA LIEČENIE/. Ďalším skvelým tipom je pripraviť si Mesačnú vodu umiestnením sklenenej nádoby naplnenej vodou pod svetlo Splnu Mesiaca spolu s listom svojho zámeru. Nechajte Spln Mesiaca, aby nabil vaše pomôcky mocnou silou a následne ich použite k ďalšej manifestačnej práci. Podrobný postup ako na to nájdete >> MESAČNÁ VODA: AKO VYTVORIŤ MESAČNOU MÁGIOU NABITÚ VODU PRE OČISTU, MANIFESTÁCIU & POSILNENIE ZÁMEROV.


Za Splnu Mesiaca s extra potentnou silou sa dá urobiť akákoľvek mágia, spirituálna práca či rituál, ale je to tiež čas, v ktorom sa zvyšujú naše psychické schopnosti. Dôverujte v tomto období viac svojim inštinktom, aj keď sú vaše emócie preexponované. Jedným z najjednoduchších a najlepších spôsobov využitia energie Splnu Mesiaca je meditovať v jeho svetle, aby ste si objasnili situáciu alebo si ľahnúť nahí /môžete aj bezpečne vo svojej spálni za oknom, kde na vás budú dopadať Mesačné lúče/ tzv. Moon Bathing / Mesačný kúpeľ.


RITUÁLY PRE SPLN MESIACA


Fáza #4: UBÚDAJÚCI MESIAC

Ubúdajúci Mesiac je časový úsek, v ktorom Mesiac opäť tmavne, opticky sa zmenšuje, t.z. že prechádza zo Splnu späť do Novu. Fáza ubúdajúceho Mesiaca je skvelým časom na odstraňovanie všetkého, čo už viac neslúži nášmu najvššiemu dobru alebo prerezávanie energetických pút s bývalým milencom. Aspekt uvoľnenia v období tejto fázy je obzvlášť významný, pretože tvorí súčasť spojeného cyklu, ktorý znova začína Novom Mesiaca. V tomto čase si už môžete všimnúť úplné alebo čiastočné posuny vo vašom procese, ktoré sa začali počas Novu Mesiaca, a je čas prevziať zodpovednosť za prípadné chyby a neúspechy, nechať to odísť a posunúť sa vpred.


Duchovne je obdobie ubúdajúceho Mesiaca tiež časom zbavenia sa niektorých nezdravých a neprospešných návykov, stresu a akéhokoľvek negatívneho myslenia, ktoré ste v poslednom období zažívali. Teraz je ten správny čas zamerať sa na efektívnu komunikáciu s ostatnými, ako aj na odhalenie toho, v čom ste sa držali späť. Je to tiež výborné obdobie pre prejavenie vďačnosti za všetky lekcie i dary v našom živote.


RITUÁLY PRE FÁZU UBÚDAJÚCEHO MESIACA

V tomto období je potrebné opustiť niektoré zámery, ktoré ste kedysi mali. Možno existujú veci, ktorých sa chcete silou mocou držať, ale nakoniec by bolo najlepšie, keby ste ich nechali ísť. A táto fáza Mesiaca vám hovorí, že je opäť čas, aby ste to urobili. Potrebujete opustiť to, čoho sa držíte, aby ste uvoľnili cestu novým častiam svojho života, ktoré ešte potrebujete zažiť. Premýšľajte o všetkom dobrom, čo ste doteraz zažili, čo ste dosiahli, a potom pošlite túto energiu späť do sveta. Napíšte si zoznam všetkých svojich strachov a neistôt, a bezpečne ho spáľte v ohňovzdornej mise alebo v blízkosti ohniska niekde vonku.


Posaďte sa so svojím denníkom vďačnosti, zapíšte zopár ďakovných poznámok, kúpte večeru svojmu najlepšiemu priateľovi. Podeľte sa o lásku, ktorá vo vás rastie, a nájdite si tento čas na opätovné spojenie s tými, ktorých ste možno v poslednom období zanedbávali (alebo na nich "skočili") počas fázy Splnu Mesiaca s vysokou energiou a emóciami.



Ako je to s vami? Máte svoju obľúbenú fázu Mesiaca alebo osvedčené techniky či rituály, ktoré praktizujete počas niektorých konkrétnych lunárnych fáz?


Prajem vám, aby sa vám podarilo nájsť svoj blízky vzťah k Mesiacu a začali pracovať s jeho mocnými darmi, ktoré vás môžu povzniesť na novú úroveň vnímania, ak sa tak rozhodnete...


S Láskou,




P.S.: Tento príspevok je autorským článkom, preto ak sa vám páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak, prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie obsahu a šírenie jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



bottom of page