top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
DOMÁCA ČARODEJNICA: AKO SI JEDNODUCHO NAMIEŠAŤ MAGICKÉ RITUÁLNE OLEJE & ICH VYUŽITIE V DUCHOVNEJ PRAXI + RECEPTY
© Copyright

MESAČNÝ KAMEŇ - 🌙 AVALONSKÝ STRÁŽCA POSVÄTNÉHO POZNANIA: KAMEŇ PRIJATIA OSUDU & OSVIETENIA

Updated: Feb 27

Musím priznať, že ma fascinuje práca s drahými kameňmi... objavovanie ich histórie, zloženia, metafyzických vlastností pre telo, myseľ i dušu. Možno aj preto som si podvedome vybrala štúdium na Baníckej fakulte so zameraním na mineralógiu:). Dnes si niečo povieme o jednom z nich, ktorý nesie mystický názov Mesačný kameň. Tento kameň stelesňuje podľa legiend archetyp Veľkňažnej, najvyššiu kňažnú bájneho ostrova menom Avalon, strážkyňu posvätného Poznania, múdru učiteľku, starostlivú sestru a milujúcu matku. Chcete sa dozvedieť viac o tom, aké legendy a nadpozemské metafyzické vlastnosti sú pripisované tomuto nádhernému skvostu a jednému z najobľúbenejších vzácnych kameňov, a zároveň ako využiť jeho jedinečné vlastnosti vo svoj najvyšší prospech? Pokračujte v čítaní a dozviete sa veľa zaujímavého...

MESAČNÝ KAMEŇ - 🌙 AVALONSKÝ STRÁŽCA POSVÄTNÉHO POZNANIA www.jove.sk

Art by Emilia Nora Elina


Verí sa, že Mesačný kameň pozitívne ovplyvňuje a vyrovnáva emočné telo. Odstraňuje bolesť z nášho utrpenia a rán. Svojou tajomnou krásou prehovára do našej podvedomej mysle. Spája nás s večnou múdrosťou srdca a našou skutočnou identitou. Mesačný kameň, vďaka jeho silnému spojeniu s magickou energiou Mesiaca, nás spája s našou posvätnou ženskou stránkou, ktorá sa prejavuje nie činnosťou /aktivitou, ale skôr vnímaním. Môže nám pomôcť vrátiť sa do stavu nehybnosti a ak sa "stratíme" sami v sebe, spojí nás s posvätným miestom v srdci, ktoré vyživuje našu dušu, kde sa znovu pripájame k najvyššej múdrosti a najvyššiemu potenciálu, schopnostiam a zdrojom. Kto by ho v dnešnej dobe nepotreboval, pravda?


Mesačný kameň ~ kameň, ktorý nám pomáha pochopiť a prijať náš osud


Celý život sa snažíme robiť tie "správne kroky", ale zdá sa, že nemôžeme vždy mať kontrolu nad všetkým, čo sa deje okolo nás. Keď sa pozerám aj ja späť na svoj život, vidím, že najdôležitejšie udalosti a transformačné body obratu v mojom živote som neovládala ja. Bez ohľadu na to, ako som sa snažila mať pod kontrolou danú situáciu, výsledok každej situácie vždy prekročil akékoľvek očakávania a smerovania, ktoré som si vedela predstaviť.


Situácie, v ktorých som sa častokrát ocitla počas života, by jednoducho zrejme nemohli nájsť svoj šťastný koniec, keby som ich nepustila a neodovzdala sa absolútnej dôvere Vesmíru. Mesačný kameň nám pomáha robiť presne to - NECHAŤ ODÍSŤ A DÔVEROVAŤ, že sa všetko deje vždy pre najvyššie dobro všetkých zúčastnených. Mesačný kameň nás učí, že turbulencie na našej životnej Ceste nie sú príťažou, ale plodnou a tvorivou záhradou, ktorú si môžeme vychutnať, objavovať a zúčastňovať sa jej kultivácii.


Mesačný kameň môže byť skvelým spoločníkom aj pre našich mužských spoločníkov, priateľov, manželov či milostných partnerov. Tento kameň pomáha vlievať každému trochu viac posvätnej ženskosti, empatie, intuície a pomáha spojiť sa s jeho vlastnými pocitmi, a zároveň im viac porozumieť. Srdce rytiera a bojovníka tak môže byť vďaka energii Mesačného kameňa naplnené jemnosťou a citlivosťou. Ak chcete, darujte svojmu milovanému mužovi veľký Mesačný kameň, aby ho mohol nosiť vo vrecku alebo v podobe náramku či prívesku, ktorý môže nosiť na tele.



MESAČNÝ KAMEŇ - 🌙 AVALONSKÝ STRÁŽCA POSVÄTNÉHO POZNANIA www.jove.sk

Starodávne mýty a legendy o Mesačnom kameni


S Mesačným kameňom súvisí v rôznych kultúrach veľa mýtov. Napr. hinduisti si mysleli, že je vyrobený z Mesačných lúčov, a ak niekto držal tento kameň v ústach počas Splnu Mesiaca, bolo mu umožnené vidieť budúcnosť. V Indii sa tento kameň považoval za posvätný kameň, ktorý prinášal svojmu nositeľovi šťastie.


Arabské ženy nosili Mesačný kameň v spodnej bielizni, pretože si mysleli, že to prináša prosperitu a hojnosť. Rimania pripisovali Mesačnému kameňu schopnosť vnášať do ich života romantiku, ženskosť a snívanie. Obzvlášť vážený a uznávaný bol medzi milencami, pretože sa verilo, že prebúdza vášeň a pomôže človeku vidieť budúcnosť.


Kameň sa vo všeobecnosti považoval za kameň posvätného ženstva, ktorý prinášal dar a radosť z materstva. Uctievali ho však aj cestovatelia, pretože Mesačný kameň bol považovaný za ochranný talizman. Mesačný kameň je vo všeobecnosti krištál emócií a zmyselnosti, intuície a osvietenia...


Po celé storočia sa ľudia snažili prísť na to, v čom spočíva tajomstvo Mesačného kameňa: Vďaka čomu tento kameň dáva životnú energiu? Ako to, že mení farbu a jas počas Splnu Mesiaca alebo v nastávajúcich neočakávaných problémoch pre nositeľa?


Dávni predkovia spájali tieto záhadné, metafyzické vlastnosti Mesačného kameňa s údajne jeho mimozemským pôvodom, pričom tento minerál považovali za slzy Mesiaca. Vedci našej doby testovali chemické zloženie Mesačného kameňa a zistili, že obsahuje chemický prvok nazývaný selén. Ak vám ten názov evokuje Mesačnú Bohyňu menom Selena, nebudete zrejme ďaleko od odhalenia pravdy. No mystéria Mesačného kameňa tuto však nekončí... skutočné tajomstvo tohto kameňa nebolo stále odhalené...


Údajný mimozemský pôvod tohto vzácneho kameňa dopĺňa aj teória získaná na základe channelingu mnohých medií, ktoré sa považujú za Hviezdne semená /Starseed/, a ktoré tvrdia, že Avalon bola pôvodne planéta / súhvezdie obývané našimi hviezdnymi sestrami a bratmi, plná Lásky a Harmónie, ktorá však nešťastne zanikla. Niektorí z potomkov tejto stratenej planéty sa presunuli na planétu Zem, kde sa pokúsili vytvoriť miesto podobné ich domovskej planéte, a tak vytvorili bájny Avalon /za toto miesto sa považuje Glastonbury, Veľká británia 👉🏼 viac o tomto mieste sa dočítate v časti MYSTIC TRAVEL/. Ako to skutočne bolo zrejme zostane tajomstvom ukrytým vo vnútri tohto nádherného kameňa...



Mesačný kameň má skutočne jedinečné fyzikálne vlastnosti

Okrem toho, že farebný rozsah tohto kameňa je veľmi široký a lesk Mesačného kameňa je silnejší ako diamantových šperkov, žiara tohto minerálu začína záhadne rásť počas Splnu.


V tejto dobe sa začnú diať zvláštne veci u tých, ktorí nosia alebo majú vo svojej blízkosti Mesačný kameň (hovorí sa, že staré choroby u ľudí zmiznú a ľudia sa začnú cítiť lepšie a budú energickejší). Mesačný kameň navyše začne meniť svoju farbu, buď stmavne, alebo zosvetlí, ak je ovplyvnené zdravie jeho majiteľa. Týmto spôsobom Mesačný kameň údajne šetrí a chráni svojho majiteľa pred rôznymi neduhmi.


Mesačný kameň je ako chameleón, ktorý sa ľahko prispôsobí každému oblečeniu, farbe očí a vlasov. Na jednej strane sa akoby prispôsobuje obrazu svojho majiteľa, mení sa na jeden celok s ním, a na druhej zdôrazňuje všetky vonkajšie cnosti nositeľa.


Aké tajomstvo teda ukrýva hlboko v sebe Mesačný kameň, ktorý môže aktívne ovplyvňovať život svojho majiteľa tým, že ho pomáha meniť k lepšiemu? Prečo sa ľudia, ktorí si kúpili Mesačný kameň, údajne stávajú úspešnejšími, veselšími, šťastnejšími a bohatšími? Mohlo by byť jeho intenzívne spojenie s Mesiacom skutočne dôvodom všetkých týchto magických vlastností?


METAFYZICKÉ VLASTNOSTI MESAČNÉHO KAMEŇA

Mesačný kameň je kameňom nových začiatkov. Ako napovedá jeho meno, je silno spojený s Mesiacom a intuíciou. Podobne ako Mesiac je i kameň spojený s premietaním a spomínaním, pretože aj Mesiac neustále dorastá a ubúda, čím pripomína, že všetko je súčasťou cyklu zmien. Najsilnejšie tento kameň pôsobí na utíšenie rozbúrených citov.

Mesačný kameň vyťahuje na povrch veci uzavreté dosiaľ v podvedomí. Zvyšuje intuíciu a empatiu. Vyvoláva zrozumiteľné živé sny, najmä v dobe splnu.


Mesačný kameň sa tradične používa na zvyšovanie duševných schopností a rozvíjanie vešteckého umenia. Dá sa nosiť ako prívesok dodávajúci odvahu prijímať duševné dary.

Na duševnej úrovni mesačný kameň upokojuje prehnané reakcie na emotívne situácie. Je nabitý ústretovou, pasívnou, ženskou energiou. Udržuje v rovine mužskú a ženskú energiu a pomáha mužom, ktorí sa chcú dostať do kontaktu so ženskou stránkou svojej osobnosti. Funguje ako dokonalá protilátka pre všetkých mužov typu „macho“ a pre prehnane agresívne ženy.


Mentálne otvára Mesačný kameň myseľ náhlym a iracionálnym podnetom. Je potrebné ale pamätať na to, že rozhodne nepomáha vyvolávať ilúzie v súvislosti s najrôznejšími túžobnými očakávaniami.


V citovom živote uhladzuje Mesačný kameň narušenú citovú stabilitu a napätie. Celkovo upokojuje emócie a zvyšuje citovú inteligenciu. Ak sa položí na solar plexus, upozorní na už nefungujúce spôsoby správania v citovom živote, ktoré je vďaka tomu možné preskúmať a odstrániť. Mesačný kameň prináša hlboké citové zotavenie. Verí sa, že hojí tiež problémy hornej časti zažívacieho traktu, ktoré sú spojené s citovým napätím. Traduje sa, že je prepojený s epifýzou, udržuje v rovnováhe hormonálny systém, stabilizuje nerovnováhu telesných tekutín a pomáha naladiť vnútorné biorytmické hodiny. Mesačný kameň ovplyvňuje ženský reprodukčný cyklus a verí sa, že pomáha znižovať nerovnováhu a napätie spojené s menštruáciou.



👉🏼 PRIDAJTE SA DO NOVÉHO ONLINE PROGRAMU "PREBUDENIE VNÚTORNEJ BOHYNE" >> BLIŽŠIE INFO


👉🏼 PRIDAJTE SA DO NOVÉHO ONLINE PROGRAMU "PREBUDENIE VNÚTORNEJ BOHYNE" >> BLIŽŠIE INFO

Niektoré legendy hovoria, že nám bol Mesačný kameň zoslaný zo samotného Mesiaca, aby nás chránil, a aby sa stal tichým, ale verným spoločníkom ľudskej rasy. Jedna vec je však istá... za tajomstvom Mesačného kameňa sa zdá byť ukrytá veľmi silná, pozitívna energia, ktorú tento kameň prináša do našich životov.


Archanjel Gabriel je jedným z archanjelov, ktorý je spájaný s Mesiacom a o Mesačnom kameni je známe, že je jedným z krištálov používaných na komunikáciu s AA Gabrielom.

Láska, svetlo, hojnosť, mier, harmónia a blaženosť - to sú slová, ktoré vystihujú tohto skvostného anjela. Ale archanjel Gabriel znamená oveľa viac. Gabriel reprezentuje tiež priame spojenie s vašim vlastným vyšším Ja, priame spojenie s vašim božským plánom, vašou pozemskou misiou.


Ak teda pracujete s energiou anjelov, alebo si jednoducho prajete posilniť tok lásky, prosperity a bohatstva do vášho života, použite na to Mesačný kameň. Tento úžasný minerál vám pomôže spojiť sa s vašim vlastným vyšším Ja, a nadviazať tak vaše podvedomé spojenie s vašim božským plánom... vašim poslaním na tejto Zemi.



Ak vás fascinujú vzácne polodrahokamy a drahokamy, a chcete sa o nich dozvedieť viac, prípadne ako s nimi pracovať, navštívte našu podstránku VLASTNOSTI KAMEŇOV.


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora! Ďakujem❤️♀🙌🏼



bottom of page