top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

MYSTICKÁ SILA SELENITU: MOCNÝ, LIEČIVÝ A TRANSFORMAČNÝ KRIŠTÁL PRE NÁROČNÉ ČASY + RITUÁL

Updated: Dec 18, 2023

Žijeme v dobe poznačenej rýchlymi zmenami, dennodenými výzvami a neustálou potrebou prispôsobovať sa. V týchto časoch je mimoriadne dôležité mať okolo seba uzemňujúcu silu, ktorá nás dokáže vycentrovať a regenerovať. A práve tu vstupuje do hry Selenit, milovaný a mnohými uctievaný krištál, ktorý so sebou prináša hlboko liečivú a transformačnú energiu. Mnohí ho dokonca považujú za najsilnejší kameň pre súčasné náročné časy. Aby sme pochopili mystickú hĺbku Selenitu, musíme sa najprv oboznámiť s jeho podobou. Táto priehľadná odroda sadrovca, ktorá sa často vyskytuje ako masa zrnitých, tabuľkovitých a hranolovitých úlomkov, sa môže na prvý pohľad zdať vcelku obyčajná. To, čo ho však robí éterickým, je jeho stelesnenie čistého bieleho svetla v hmatateľnej podobe. Tento nádherný kameň bol pomenovaný na počesť "Selény", starogréckej Bohyne Mesiaca. Seléna mala moc rozsvecovať noc a mala neustále sa meniacu osobnosť, ktorá akoby sa vlnila a odlievala. Seléna bola dcérou Hyperiona a Thei, a zobrazovaná na koni alebo okrídlenom voze s Polmesiacom ako korunou na hlave. Niet preto divu, že tento lesklý, žiarivo-biely kameň, opradený hlbokým duchovným významom, v nás evokuje energiu posvätnej ženskosti a hlbokú obnovu tohto starobylého archetypu. Nazývaný aj ako "tekuté svetlo" stojí krištál Selenitu vysoko nad ostatnými, ako maják nádeje pre ľudstvo. Je mocným katalyzátorom zmien, účinne mení stagnujúce, negatívne energie a pozýva nás k prirodzenému prúdeniu a napojeniu sa na tok radostnej energie. Krása a sila tohto kameňa taktiež spočíva v jeho schopnosti pozdvihnúť tých, ktorí sa utápajú v úzkosti alebo záťaží z minulosti. Jeho vysoko vibračné vlastnosti zaplavujú auru človeka svetlom, jasnosťou a pokojom, čím navodzujú zvýšený stav Vedomia a napomáhajú nám otvoriť sa vyšším frekvenciám a posolstvám z Vesmíru. Na viac uzemnenej úrovni môže byť Selenit tiež úžasným kameňom na posun cez energetické bloky, na prinášanie pokoja a jasnosti mysle i srdca, ale aj zabezpečenie toho, aby sme zostali chránení a neustále prepojení so svetom okolo nás. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako efektívne používať Selenit, pokračujte ďalej v čítaní. Na konci príspevku nájdete jednoduchý, ale veľmi účinný rituál so Selenitom...

MYSTICKÁ SILA SELENITU: MOCNÝ, LIEČIVÝ A TRANSFORMAČNÝ KRIŠTÁL PRE NÁROČNÉ ČASY + RITUÁL

Art by Emilia Nora Elina


SILA SELENITU: ÉTERICKÝ MOST K BOŽSKEJ RÍŠI

V obrovskej ríši krištálov má každý z nich svoju jedinečnú energiu a účel, no existuje niekoľko takých, ktoré prekračujú bežné hranice a fungujú ako mosty k neznámemu, božskému, éterickému. Selenit medzi nimi vyniká nielen ako kameň, ale aj ako most do sfér, s ktorými sa mnohé duše túžia spojiť.


1. Symfónia nebeských vibrácií:

Selenit vo svojej podstate rezonuje s frekvenciami, ktoré nie sú pozemské. Je podobný ladičke, ktorá je zharmonizovaná s nebeskými melódiami Vesmíru. Keď sa človek spojí so Selenitom, naladí sa na tieto božské harmónie a umožní si synchronizovať sa s obrovským vesmírnym orchestrom.


2. Tekuté svetlo duchovných sfér:

Žiarovosť Selenitu, často označovaná ako "tekuté svetlo", nepochádza z fotónov, ale z čistej duchovnej energie. Vyžaruje vnútornú žiaru, ktorá odráža nadpozemské sféry a ponúka pohľad do svetov mimo nášho bežného videnia, kde existujú bytosti svetla a sféry osvietenia.


3. Osvietenie duše:

V temných zákutiach našej psychiky sa skrývajú zabudnuté spomienky, traumy z minulosti a potlačené emócie. Hlboká liečivá energia Selenitu osvetľuje tieto tienisté zákutia a sprevádza nás osobným skúmaním. Nielenže rozptyľuje temnotu, ale pomáha ju aj pochopiť a premieňa naše vnútorné tiene na pramene múdrosti.


4. Vtelené posvätné ženstvo:

Selenit, pomenovaný po Selene, starogréckej Bohyni Mesiaca, stelesňuje jemnú silu a intuitívnu múdrosť spojenú s archetypom posvätného ženstva. Pripomína nám príliv a odliv energií, rytmus Vesmíru a potrebu vyvážiť naše vnútorné mužské a ženské energie pre celostný duchovný rast.


5. Portál k Akášickým záznamom:

Medzi duchovnými hľadačmi sú Akášické záznamy univerzálnym kompendiom cesty každej duše v čase. Selenit so svojou hlbokou vibračnou rezonanciou pôsobí ako kľúč k týmto záznamom. Pomáha hľadačom získať prístup k minulým, súčasným a dokonca aj potenciálnym budúcim životným poznatkom, čím posilňuje duševný vývoj.


6. Strážca aurického poľa:

Tak ako má Zem svoje magnetické pole, aj naše duše sú obklopené aurickým poľom. Selenit ako bdelý strážca čistí a posilňuje tento štít a zabezpečuje, aby ním mohli prenikať len energie, ktoré slúžia nášmu najvyššiemu dobru, a všetko ostatné sa odráža späť.


7. Prevodník kozmického spojenia:

Selenit vďaka svojim silným duchovným vlastnostiam pôsobí ako kanál, posvätný most medzi pozemským a nebeským svetom. Umožňuje prenos vhľadov, energií a posolstiev od duchovných sprievodcov, anjelov strážnych a iných nadpozemských bytostí, ktoré nad nami bdejú a vždy čakajú na správny okamih, aby sa s nami spojili.


Takže ako vidíte, Selenit, sladší ako med a mlieko, vám pomôže zbaviť sa úzkosti a obáv, ktoré môžu zaťažovať vaše srdce. Je to kameň, ktorý miluje ľahkosť, ktorý chce, aby vám narástli krídla, a netúži po žiadnom ukotvení či väzbách z katastrofického myslenia. Aby vám pomohol oslobodiť sa od týchto zamotaných myšlienok, Selenit vám najprv pomôže zbaviť sa záťaže tým, že začnete myslieť krištáľovo jasne.


Pomôže vám lepšie si uvedomiť a pochopiť svoje okolie a prepožičia vám bezchybný úsudok a zdravý nadhľad, aby ste mohli starostlivo spolupracovať so svojou dušou a urobiť správne rozhodnutia. Je to kameň, ktorý vás vyzýva k otvorenosti a úprimnosti, čistote a oslobodeniu, a k odpusteniu situáciám, ktoré vám už viac neslúžia. Selenit vám pomáha vykonať túto emocionálnu prácu odpúšťania, aby ste boli schopní povstať v plnej forme svojej sily...




Metafyzické vlastnosti Selenitu

✔️ Pôsobí na korunnú čakru a tretie oko

✔️ Podporuje komunikáciu s nebeskými sférami


Selenit je úžasným nástrojom na posunutie energetických blokov, ktoré vám bránia žiť váš život naplno a plynulo. Selenit úzko spolupracuje s vyššími čakrami, ako je korunná čakra a čakra tretieho oka, a udržuje tak prúdenie svetla a energie, aby ste boli otvorení doširoka a a vždy pripravení prijímať posolstvá, ktoré vám Vesmír chce odovzdať.


Samozrejme, nie je prekvapením, že Selenit začína svoju prácu na srdcovej čakre. Bez zdravej a otvorenej srdcovej čakry nemôže energia prúdiť do vyšších čakier. Keď je naše srdce ľahké a otvorené, sme naplnení súcitom a láskou a dôverujeme tým posolstvám, ktoré môžu prenikať z vyšších sfér.


Selenit je vznešený duchovný sprievodca a používa sa aj na čistenie aury a ako základný nástroj v reiki. Hovorí sa, že pomáha nielen komunikovať s anjelskými sférami, ale používa sa aj na ponorenie sa do minulých životov, prebudenie psychických schopností, uvoľnenie všetkých druhov nežiaducich entít a pomáha vám presunúť sa do rôznych druhov Vedomia.


Zodiakálny kameň: Znamenie zverokruhu Býka

Selenit sa výsostne hodí k znameniu zverokruhu Býka. Býci sú jedným zo zemitejších nebeských znamení a sú známi svojím stoickým správaním, praktickým prístupom a tiež - dovolím si povedať - niekedy úplnou tvrdohlavosťou. Práve tu môže Selenit zaujať a dodať tomuto zemskému znameniu, ktoré sa zdá byť zakopané vo svojej pohodlnosti a tvrdohlavosti, viac nebeského prístupu. Býci by potrebovali trochu viac vzletu a Selenit je krištál, ktorý im pomôže vypestovať krídla. Selenit svojou pozoruhodne pokojnou povahou a prímesou zasnenej ženskej energie pomáha Býkom vyvážiť všetku tú ťaživú mužskú energiu. Selenit vnáša pokoj do rozbúreného srdca bez toho, aby uberal Býkom zo zmyslu pre luxus, hru a tvorivé prebudenie...



AKO A KEDY POUŽÍVAŤ SELENIT

Privítajte tento nebeský zázrak v podobe kúska Selenitu vo svojom živote a pripravte sa na skok vyššie. Či už sa chcete spojiť s anjelskými sférami, alebo len máte pocit, že potrebujete trochu viac nebeského pokoja v srdci, tento kameň žiari všetkým Vesmírnym svetlom, aké si len môžete priať. Od výberu Selenitovej paličky, ktorá pošle vašu energiu určitým smerom, až po výber Selenitovej dosky alebo jednotlivého kameňa na váš domáci oltár alebo voľbu šperkov inšpirovaných selenitom - tu sú všetky spôsoby, ako môžete Selenit privítať vo svojom svete.


Domov a kancelária

Selenit je hlboko liečivý kameň, ktorého energiu určite chcete priniesť na svoj prah. Tento trblietavý jasný kameň je vždy pripravený vniesť do vášho domova pocit harmónie. Je naplnený energiou zámeru a vždy pripravený vyžarovať pozitívnu energiu do okolia, ktoré ho obklopuje. Umiestnením Selenitu do svojej predsiene pomáhate zabrániť toxickej energii, aby vôbec vstúpila do vášho domova, a namiesto toho sa zaväzujete udržiavať priestor mäkký a ľahký a nasiaknutý čistým bielym svetlom.


Šperky

Tí, ktorí si vyberú Selenitové šperky, zistia, že práve tu tento kameň skutočne rozkvitá. Selenit je síce jemnejší štýl kameňa, ale je to krásny polodrahokam, ktorý môžete nosiť blízko svojej pokožky. Jedným z najlepších dôvodov, prečo si vybrať šperky z drahých kameňov, je, že keď máte drahé kamene pritlačené priamo na pokožke, môžu sa krásne naladiť na vaše osobné vibrácie. Ak nemáte medzi sebou a Selenitom nič, vyzvete kameň, aby vyslal svoje liečivé sily priamo do týchto čakier, čím sa zabezpečí, že mystická sila Selenitu nebude tlmené žiadnym materiálom.


Ak hľadáte iné kamene, ktoré pôsobia v úžasnej harmónii so Selenitom, možno by stálo za to pozrieť sa na tie drahé kamene, ktoré tiež pôsobia v harmónii s korunnou čakrou. Úžasné fialové odtiene ametystu môžu byť prvým kameňom, ktorý nám napadne pri výbere partnera pre Selenit. Pokojný, nasiaknutý snom a vždy pripravený postrčiť vašu korunnú čakru, Ametyst je obľúbený duchovný kameň každého z nás.


Nie je prekvapením, že Mesačný kameň je taktiež prirodzeným spoločníkom Selenitu a je vždy pripravený priniesť túto lunárnu energiu a lásku k zmene. Čaroit je ďalším kameňom, ktorý dobre funguje v spojení so Selenitom. Tento kameň výborne vyvažuje uzemňujúce energie s vyšším myslením, čím sa stará o to, aby ste vždy ostali jednou nohou na zemi bez ohľadu na to, ako vysoko letíte. Lepidolit je tu na to, aby vás pripravil na toto duchovné prebudenie a zabezpečil, že sa budete cítiť plne podporovaní, aj keď siahate hlboko do Vesmíru.


Selenit má tiež podobné vlastnosti ako achát, takže tí, ktorí zbožňujú prácu so Selenitom a chcú k nemu pridať dvojitú energiu, sa môžu obrátiť na tento kameň, aby ešte viac rozžiaril tekuté svetlo Selenitu. Turmalín je ďalším kameňom, ktorý bude dobre fungovať so Selenitom, najmä ak chcete trochu viac uzemnenia a ochrany. Lapis Lazuli je ďalší mystický kameň, ktorý krásne funguje v súlade so Selenitom. A napokon, Ruženín je tu na to, aby priniesol svoje ružové odtiene do srdca a aby sa uistil, že srdcová čakra je úplne otvorená ako kvet...



PRÁCA SO SELENITOVOU PALIČKOU

Selenitová palička je krištál, ktorý sa dodáva vo forme paličky alebo valca, ktorý môže pomôcť usmerniť tok energie. Medzi spôsoby využitia Selenitovej paličky patrí presúvanie stagnujúcej energie, čistenie aury, odstraňovanie negatívnej energie a spojenie s vyššími úrovňami Vedomia.


Použitie selenitovej paličky

Selenitové paličky máme zrejme všetci radi, pretože sú dokonale tvarované na usmerňovanie energie - podobne ako dirigent, ktorý vedie orchester svoj orchester, alebo mág, ktorý svojim prútikom riadi vesmírne sily. Existuje veľa spôsobov, ako môžete Selenitovú paličku použiť na vytvorenie zmeny vo svojom živote. V nasledujúcej časti spomeniem niekoľko obľúbených...


Čistenie blokov - Selenit je šikovný pri odstraňovaní energie a posúvaní vibrácií. Ak máte pocit, že je nejaká oblasť alebo určitá čakra zablokovaná, potom použite Selenitovú paličku, aby ste veci opäť rozprúdili. Použite bod smerom od tela, aby negatívna energia alebo blokáda mohla vyjsť z tela von...


Čistenie aury - Všetci sme niekedy plní úzkostných myšlienok, negatívnych vzorcov a kritického sebavedomia. Či už je to naša vlastná energia, alebo odtlačok niekoho iného, občas pomôže mať takúto smybolickú "gumu", ktorá vygumuje nie práve tie najpozitívnejšie veci. Pomocou Selenitovej paličky ju môžete držať niekoľko centimetrov od tela a pomaly ňou pohybovať hore a dole, čím ju vyzvete, aby nasala a odstránila všetku nežiaducu energiu, ktorá sa počas dňa nazbierala. Môžete to robiť každý deň.


Vyladené sústredenie - ak sa vám počas dňa stáva, že sa rozptyľujete, alebo ak trpíte tzv. "mozgovou hmlou", majte Selenitovú paličku pri sebe, položenú napr. na stole, aby ste podporili svoju myseľ, aby zostala čulá a bystrá.


Vyčistite priestor - selenitové paličky sú skvelé aj na osvieženie priestoru. Umiestnite ju na okenný parapet alebo na vstupné body, aby ste udržali nepriaznivé vibrácie vonku. Selenitovú paličku môžete použiť podobným spôsobom ako pri vydymovaní stagnujúcich energií.


Čistenie krištálov - Ak máte krištálové šperky, môžete ich udržiavať nabité alebo čisté tak, že ich položíte na selenitovú dosku, podložku či paličku.


Reset - Selenitová palička môže byť aj vašim úžasným resetovacím tlačidlom. Keď vstúpite dovnútra po náročnom dni vonku alebo keď sa cítite ospalí a skleslí, jednoducho mávnite prútikom nad telom alebo ho podržte v ruke počas päťminútovej meditácie a nechajte prebytočnú váhu, aby sa presunula a nechala vás opäť ľahkého ako pierko.


Lepší spánok - Položte si Selenitovú paličku pod vankúš alebo vedľa postele a nechajte sa ňou ukolísať do sladkého odpočinku a relaxácie.


Masáže - Selenitová palička je tiež skvelá pri masáži oblastí, kde sa cítite napätí a stiesnení. Možno ju použiť aj na udržiavanie rovnováhy čakier....


Ako čistiť Selenit

Selenit je skutočne jemný kameň - natoľko, že aj váš necht môže spôsobiť poškriabanie kameňa. Vzhľadom na jeho jemnú povahu potrebujete byť pri jeho čistení mimoriadne opatrní. To neznamená, že by ste Selenit nemali pridávať do svojej zbierky medzi ostatné krištály, len nezabudnite, že slúži ako lekcia ľahkého zaobchádzania a jemnosti (dobrý tréning pri zaobchádzaní s vlastným srdcom). Je dôležité, aby ste svoje krištály udržiavali krásne vyčistené, pretože jedine zabezpečíte, že budú pracovať naplno. Niekedy sa naše krištály, ktoré nasávajú energiu zo svojho okolia, môžu upchať touto stagnujúcou energiou, preto je tak dôležité ich udržiavať v čistote, aby boli schopné aj naďalej vysielať liečivé vibrácie.


Selenit najlepšie vyčistíte tak, že vezmete zubnú kefku s mäkkými štetinami a trochu teplej vody a opatrne začnete čistenie po povrchu kameňa. Ak potrebujete pri čistení použiť trochu viac sily, vyberte si prírodné mydlo a vyhnite sa drôteným kefkám a drsnejším chemikáliám, pretože si môžete byť istí, že váš selenit to nepoteší. Ak chcete hrať naozaj na istotu, môžete vynechať "vodné práce" na Selenite a namiesto toho sa rozhodnúť pre jeho čistenie prostredníctvom vydymenia šalviou alebo palo santom, resp. zvukom spievajúcich mís.




Selenit je silný a mocný kameň s vysokými vibráciami, ale to neznamená, že niekedy nepotrebuje aj trochu dodatočného nabitia. Mesačné svetlo robí pri nabíjaní Selenitu zázraky, takže ho pokojne z času na čas nechajte vo svetle Splnu Mesiaca. Ďalším spôsobom, ako rýchlo nabiť Selenit, ak nechcete čakať na lunárny cyklus, je zapáliť v jeho blízkosti bielu sviečku.


Selenit môžete použiť aj na nabíjanie iných krištálov, pretože má veľa energie na rozdávanie. Jednoducho umiestnite ostatné krištály a drahé kamene do tesnej blízkosti Selenitu a ten sa ihneď pustí do práce a bude im húkať svojimi liečivými vibráciami.


RITUÁL SO SELENITOM PRE SPOJENIE SA SO SVOJIM VYŠŠÍM JA

Éterická energia Selenitu z neho robí ideálny nástroj na spojenie s vyšším Ja, resp. so svetom anjelskej ríše. Tento rituál je navrhnutý tak, aby vám pomohol napojiť sa na toto božské spojenie a získať vedenie, odvahu a povznášajúcu energiu.


Čo budete potrebovať:

  • Kúsok krištálu Selenitu (či už je to forma paličky, srdca alebo veže, je to len na vás)

  • Tichý, posvätný priestor

  • Biele sviečky (voliteľné na navodenie atmosféry)

  • Jemnú meditačnú hudbu alebo zvuky prírody

  • Pohodlné sedadlo alebo vankúš

  • Denník a pero


Kroky:

1. Pripravte si priestor:

Vyčistite priestor, kde budete rituál vykonávať, pomocou šalvie alebo palo santa. Ak máte biele sviečky, zapáľte ich, aby ste podporili čistotu a jasnosť. Pustite si jemnú meditačnú hudbu alebo zvuky prírody, ktoré vám pomôžu naladiť sa na duchovnú sféru.


2. Očistite Selenit:

Selenit podržte pod Mesačným svetlom, ak máte na to priestor, alebo ho vydymte šalviou, aby ste sa uistili, že je zbavený všetkých negatívnych energií.


3. Uzemnite sa:

Pohodlne sa usaďte, zavrite oči a zhlboka dýchajte. Predstavte si korene vychádzajúce z vašej koreňovej čakry /vašej spodnej časti lona/, ktoré vás ukotvujú k Matke Zemi. Cíťte, ako vás obklopuje uzemňujúca energia Zeme.


4. Držte Selenit:

Vezmite Selenit do oboch rúk a držte ho blízko svojho srdca. Vnímajte jeho liečivú, žiarivú, upokojujúcu energiu. Predstavte si ho ako maják čistého bieleho svetla, ktorý vás spája s celým Vesmírom. Udržujte svoje Vedomie /pozornosť svojej mysle/ na toto miesto v srdci a prdstavte si ako cez neho "dýchate"... doprajte si niekoľko veľkých nádychov a výdychov z tohto posvätného miesta v srdci.


5. Stanovte si zámer:

V tichosti alebo v duchu si povedzte: "Vyzývam svoje najvyššie Ja/svojich duchovných sprievodcov/anjelov, aby mi poskytlo/i vedenie, odvahu a povznášajúcu energiu v týchto náročnejších časoch, aby som dokázal/a nachádzať svetlo v každej situácii, ktorá zahmlieva môj úsudok a udržiavať svoju myseľ pozitívnu pre nájdenie toho najlepšieho riešenia..."


6. Meditatívne spojenie:

Zavrite teraz oči a predstavte si lúč bieleho svetla vychádzajúci zo Selenitu, ktorý obklopuje celú vašu bytosť. Pri hlbokom dýchaní si predstavujte, ako toto svetlo stúpa a spája vás s božskou ríšou, kde prebýva vaše vyššie Ja. Vdychujte odvahu, jasnosť a vedenie; vydychujte strach, pochybnosti a negativitu.


7. Otvorte komunikáciu:

V tomto povznesenom stave položte všetky otázky, ktoré máte, alebo požiadajte o vedenie v súvislosti s výzvami, ktorým čelíte. Intuitívne načúvajte odpovediam. Môžu prísť vo forme pocitov, vizualizácií alebo vnútorného poznania.


8. Prejavte vďačnosť:

Poďakujte svojmu vyššiemu Ja a Vesmíru za vedenie a vhľady, ktoré ste dostali. Vnímajte povznášajúcu energiu, ktorou vás obdarovali.


9. Postupný návrat:

Začnite si uvedomovať svoje okolie. Jemne pohýbte prstami na rukách a nohách a uzemnite sa späť do prítomného okamihu.


10. Zaznamenajte si svoj zážitok:

Okamžite si zapíšte všetky vnemy, pocity alebo posolstvá, ktoré ste počas meditácie dostali. Sú vzácne a môžu vám v nasledujúcich dňoch priniesť väčšiu jasnosť.


11. Ukončite rituál:

Selenit si ešte raz priložte k srdcu a vyjadrite vďačnosť za jeho úlohu v tomto božskom spojení. Zhasnite sviečky, a ak ste používali šalviu, nechajte miestnosť vyvetrať...


Pamätajte, že cieľom tohto rituálu je podporiť hlbšie spojenie s vaším vyšším Ja a nebeskými sférami. Čím častejšie ho budete praktizovať, tým jasnejšie a silnejšie bude toto spojenie. Každé sedenie vám pomôže ešte viac sa napojiť na vedenie, odvahu a povznášajúcu energiu, ktorú v tejto dobe hľadáte...


S Láskou,

MYSTICKÁ SILA SELENITU: MOCNÝ, LIEČIVÝ A TRANSFORMAČNÝ KRIŠTÁL PRE NÁROČNÉ ČASY + RITUÁL



Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page