top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SEZÓNA BLÍŽENCOV 2024: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM & HOROSKOP (+ DENNÍKOVÉ VÝZVY A AFIRMÁCIE)
© Copyright

PORTÁL HVIEZDNEJ BRÁNY ANTARES /2.-4. DECEMBER 2023/: ČAS ODOMKNUTIA VYŠŠEJ MÚDROSTI SRDCA

Na našej nočnej oblohe je nespočetné množstvo ligotajúcich sa hviezd, no našich dávnych predkov astrológov priťahovali najmä štyri konkrétne hviezdy – Aldebaran, Regulus, Fomalhaut a Antares. Tieto štyri hviezdy sú známe ako Kráľovské hviezdy a sú strážcami štyroch rohov oblohy a strážcami štyroch posvätných hviezdnych portálov. Každý rok, v období od 2. do 4. decembra, sa Slnko zarovnáva s hviezdou Antares, čím sa aktivuje a odomyká Portál hviezdnej brány Antares. Antares je strážcom západnej oblohy, srdca Škorpióna a verí sa, že je miestom odpočinku duší, keď opustia fyzické telo. Ako srdce Škorpióna môže Antares aktivovať našu srdcovú čakru a odomknúť vyššiu múdrosť, pokiaľ ide o lásku, nielen lásku, ktorú dávame a prijímame, ale aj lásku, ktorou sme. Chcete sa dozvedieť viac o tomto portáli, jeho mytológii, ako aj o tom, ako ho využiť vo svoj najvyšší prospech? Čítajte ďalej v tomto bezplatnom príspevku...

PORTÁL HVIEZDNEJ BRÁNY ANTARES /2.-4. DECEMBER 2023/: ČAS ODOMKNUTIA VYŠŠEJ MÚDROSTI SRDCA

Toto je jedna z najmocnejších a najmagnetickejších kozmických brán roka! Keď sa Slnko zosúladí s Antares, odomkne silné galaktické energie, ktoré začnú vyžarovať na Zem, zvýšia naše vibrácie a spoja nás s naším vyšším zámerom...


O Antares sa hovorí, že je miestom odpočinku duší, keď opúšťajú svoje pozemské telá a cestujú do vyšších sfér. Na tomto mieste odpočinku si duše pripomínajú lásku, ktorou sú, a krásu, ktorú život ponúka. Môžeme sa spojiť so spomienkou na návštevu tohto miesta alebo už len so samotným Vedomím, že existuje. Môžeme sa tiež znovu spojiť s našou cestou duše a pripomenúť si, že máme skutočne šťastie, že sme tu na tejto ľudskej Ceste, v týchto prudko vzrušujúcich a významných časoch pre ľudstvo Zeme.


Antares (z gréckeho slova Anti Ares alias "proti Marsu"), Vespertilio (v lat. netopier) alebo Alfa Scorpii (α Sco/α Scorpii) je najjasnejšia hviezda v súhvezdí Škorpióna a jedna z najjasnejších hviezd na nočnej oblohe. Zriedkavejšie sa pre túto hviezdu používa aj staroarabský názov Kalb al Akrab („Srdce Škorpióna“), pretože vo hviezdnej konštalácii Škorpióna naozaj tvorí jeho srdce. Spolu s hviezdami Aldebaran, Spika a Regulus patrí Antares medzi 4 najjasnejšie hviezdy v blízkosti ekliptiky, podľa ktorých sa kedysi delil rok na štyri ročné obdobia.


Antares je veľmi jasná hviezda (15. najjasnejšia na oblohe) a má výraznú červenú farbu. Z toho pochádza aj jeho názov Anti – proti, Ares – Mars, čiže „proti Marsu“, s ktorým môže súperiť svojou jasnosťou a červenou farbou.


Antares je jedna z najväčších hviezd viditeľných na oblohe voľným okom. Tento červený nadobor má priemer viac ako 600-krát väčší, než je priemer Slnka, i keď jej skutočný priemer sa nedá presne určiť, keďže všetky hviezdy vďaka ich obrovskej vzdialenosti vnímame vždy len ako akési referenčné body. V prípade hviezdy Antares bol jej uhlový priemer určený pri jej zákryte Mesiacom.


Antares je od nás vzdialená viac než 500 svetelných rokov a jej povrchová teplota je však veľmi malá, len okolo 3 500 K, jej hmotnosť je „len“ 10 až 15-násobok hmotnosti Slnka. Z tohoto dôvodu je stredná hustota tejto hviezdy iba 0,000011 g/cm3, čo je hustota miliónnásobne menšia než hustota vody. Dalo by sa takmer povedať, že povrchové vrstvy hviezdy prechádzajú postupne až do medzihviezdneho prostredia. Čo je však prekvapivé, tento červený obor má svietivosť 65 000-násobne väčšiu ako naše cetrálne Slnko.



SPIRITUÁLNY VÝZNAM PORTÁLU HVIEZDNEJ BRÁNY ANTARES

Antares sa nachádza v súhvezdí Škorpióna, ale ak sa pozriete na to, kam ukazuje šíp vychádzajúci z luka hviezdnej konštalácie Strelca, smeruje rovno na Antares. Toto je miesto, kde má šíp Strelca zasiahnuť priamo do srdca.


Možno je to vodítko, že práve tam by sme mali všetci mali mieriť svoje šípy. Možno by sme sa všetci mali snažiť žiť zo srdca a urobiť zo srdca náš cieľový bod v živote bez ohľadu na to, čo v tomto živote robíme.


Môžeme použiť energiu Portálu hviezdnej brány Antares, aby sme sa spojili so svojimi vášňami, dôverovali tomu, kde sa nás naše vnútorné pocity, naše vnútorné volanie snaží viesť, a načúvali svojej intuícii. Energia Antares je tiež mocným sprievodcom pre život, ktorý je naplnený väčšou vášňou, potešením a účelom.


Ako miesto odpočinku, kam duše chodia, keď opúšťajú Zem, môže Antares držať aj energiu reflexie. Keď tu naše duše odpočívajú, sú vedené k tomu, aby sa pozerali späť na život, ktorý viedli na zemi, a zhodnotili všetko, čo dosiahli.


Naše duchovné Ja nemôže cítiť sklamanie alebo ľútosť, pretože vie, že vždy existuje nový život a nové príležitosti na tvorivé vyjadrenie a skúmanie. Vesmír je nekonečné miesto, takže možno si na tomto mieste odpočinku môžeme jednoducho uctiť všetko, čo sme dosiahli, vďaka čomu sme sa veľa naučili a pohli ďalej, a koľko sme toho prekonali.


Najdôležitejšou časťou našej Cesty tu na Zemi je milovať, objavovať a zažívať nové skúsenosti, takže možno práve prostredníctvom energie Portálu hviezdnej brány Antares sa môžeme hlboko spojiť s láskou, ktorou sme, a láskou, ktorú zdieľame počas nášho spoločného času na Zemi.


Keď Slnko prekročí Antares, je to naša príležitosť uctiť si našu Cestu, zbaviť sa výčitiek a osláviť lásku, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nás samotných. S aktivovaným Portálom Antares je vhodný čas na to, aby sme zhodnotili, nie súdili, naše predošlé rozhodntia a skúsenosti, a naučili sa viac akceptovať svoje "zlyhania" a milovať samých seba. Ako môžete viac akceptovať a milovať sami seba aj možno napriek svojej minulosti? Ako môžete milovať seba za to, kým ste dnes? Ako môžete prejaviť bezpodmienečnú lásku sami sebe?


Zvyšovanie vlastnej hodnoty, zvyšovanie vibrácií a prechod do stavu prijatia, to všetko začína láskou. Keď sa pozriete na svoj život, skúste nájsť spôsoby, ako vyživovať, podporovať a uctiť si všetko, čo ste doteraz podnikli smerom k vášmu rastu... nájdite spôsob, ako si odpustiť svoje vlastné chyby.


Často sme veľmi dobrí v rozdávaní lásky a odpustenia druhým, ale nie tak úplne štedrý, pokiaľ ide o nás samotných. Preto sa v tomto období ešte via posnažte pristupovať k svojmu životu a všetkému, čím ste prešli, len s úctou a láskou k sebe samému. Ak to pomôže, predstavte si, že sa rozprávate s niekým, koho hlboko milujete; čo by ste mu povedali, keby ste si prešli tým, čo on?



Ak chcete pracovať s energiou Portálu hviezdnej brány Antares, tu je niekoľko návrhov:

  • Zrekapitulujte si svoj doterajší život a nájdite nové spôsoby, ako osláviť a uctiť si všetko to, čím ste prešli.

  • Napíšte list svojmu vnútornému dieťaťu; aké láskyplné a podporujúce slová by ste chceli s ním zdieľať?

  • Meditujte na oblasť srdcovej čakry... alebo s úmyslom priniesť svojej duši väčší pokoj a odpočinok.

  • Praktizujte tieto rituály sebalásky:

✔️ Napíšte si list o odpustení, ktorý vás zbaví akejkoľvek ľútosti alebo vnímaných chýb.

✔️ Venujte v tomto období väčšiu pozornosť svojim snom – začnite si viesť snový denník.

✔️ Vizualizujte si, ako energie hviezdnej brány Antares otvárajú vaše srdce, keď sa vaše srdce otvára, uvidíte, ako uvoľňuje dúhu tyrkysového, fialového a purpurového svetla.



Viac o ďalších významných astrologických tranzitoch mesiaca december 2023 a ich spirituálnych lekciách sa dočítate v príspevku ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE DECEMBER 2023 ~ UZAVRETIE ĎALŠEJ KAPITOLY ŽIVOTA.


S Láskou,

PORTÁL HVIEZDNEJ BRÁNY ANTARES /2.-4. DECEMBER 2023/: ČAS ODOMKNUTIA VYŠŠEJ MÚDROSTI SRDCA




Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE (od narodenín do narodenín), a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše? Objednajte si svoj osobný výklad TAROTOVÉHO ARCHETYPU & OSOBNEJ VIBRÁCIE ROKA >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY


bottom of page