top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

SEZÓNA PANNY 2023: SPIRITUÁLNY VÝZNAM + HOROSKOP & DENNÍKOVÉ VÝZVY

Updated: Aug 28, 2023

V posvätnom rytme Vesmíru nám Sezóna Panny, trvajúca od 23. augusta do 23. septembra, ponúka jedinečnú príležitosť ponoriť sa hlboko do introspekcie a kozmického zarovnania. Pri prechode z horúčavy leta do jemného objatia jesene nám obdobie Panny našepkáva lekcie premenlivosti, odolnosti a návratu k vnútornému Ja. Akoby nás Vesmír nenápadne pošťuchoval, aby sme uprostred chaosu našli vlastnú rovnováhu. Podobne ako skúsený farmár, ktorý presne vie, kedy zasiať a kedy žať, aj my sme vyzývaní k tomu, aby sme rozoznávali, čoho sa držať a čoho sa vzdať. Toto obdobie nám pripomína, že náš rast často pramení z neustáleho prehodnocovania a prispôsobenia sa. Ubúdajúce teplo Sezóny Leva 2023 krásne vystrieda pokojné objatie Panny. Samotné jadro Sezóny Panny je o pestovaní zdravej rutiny, nastoľovaní ozdravných procesov a tanci rozpletania a prepletania. Avšak s retrográdnym Merkúrom v Panne, ktorý sa začína takmer v rovnakom čase, je tu zosilnená výzva na prehodnotenie našich doterajších návykov a postojov, a ich následne preformulovanie. Môže sa zdať, že spätný tanec Merkúra, ktorý nastáva 23. augusta prinesie do nášho života zvýšený chaos s nedorozumeniami a nečakanými opätovnými spojeniami. Napriek tomu nám zároveň ponúka príležitosť na pozastavenie, zhodnotenie a zahojenie starých rán. Je to pripomienka Vesmíru, že niekedy môže byť práve pohľad späť tým, čo nás poháňa vpred...

SEZÓNA PANNY 2023: SPIRITUÁLNY VÝZNAM + HOROSKOP & DENNÍKOVÉ VÝZVY

Slnko sa 23. augusta 2023 presunie do znamenia Panny a zostane tam až do Jesennej rovnodennosti 23. septembra. Počas tohto obdobia zažijeme hlboký, spomaľujúci a prudko retrospektívny efekt niekoľkých retrográdnych planét, zvláštny a mimoriadne vzácny Modrý Superspln Mesiaca v Rybách a nádherné liečivé Novolunie v Panne.


Vzhľadom na to, že v tomto období krúži nebeskou oblohou veľa vesmírnych aktivít, možno si kladiete otázku - ako to všetko ovplyvní mňa a môj život?


Hoci kozmické energie na nás pôsobia rôzne, môžeme sa vždy obrátiť na svoje slnečné a vychádzajúce znamenia /ascendent/, aby sme lepšie pochopili, čo môžeme očakávať od Sezóny Panny 2023 a ako môžeme s týmito energiami čo najefektívnejšie pracovať v rámci svojich astrologických znamení.


Tieto horoskopy sú navrhnuté tak, aby vám nielen poskytli usmernenie, ale vás aj podporili pri prekonávaní prípadných náročnejších, či mierne znepokojujúcich a intenzívnych energií, ktoré môže Sezóna Panny 2023 priniesť do našich životov.


Predtým, ako sa ponoríme do horoskopu pre jednotlivé znamenia zverokruhu pre Sezónu Panny 2023, v rýchlosti si preberme najdôležitejšie astrologické tranzity tohto obdobia...


SEZÓNA PANNY 2023: OSTATNÉ ASTROLOGICKÉ ASPEKTY

Krátko po slnečnom ingrese vytvorí Mars v Panne 25. augusta trigón s retrográdnym Plutom v Kozorožcovi. Tento astrologický tranzit môže na jednej strane priniesť príval dobre mienenej energie, ktorá nám umožní zvážiť, kde je potrebné korigovať smer, aby sme dosiahli zmerateľný úspech a posun v dosahovaní cieľov. Tento trigón by však mohol odhaliť aj skryté plány, najmä ak sa týkajú uvoľnenia hnevu alebo skúmania nových sexuálnych príležitostí. Na zvládnutie tohto intenzívneho tranzitu by mal stačiť regeneračný prístup k akejkoľvek výzve, ktorá môže v tomto období vyplávať na povrch.


Pravda o vašich hraniciach sa ukáže, keď sa 27. augusta Slnko v Panne postaví proti retrográdnemu Saturnu v Rybách. Opozícia Slnka s retrográdnym Saturnom v znamení Rýb 27. augusta vynáša na svetlo samotnú podstatu našich hraníc, zdôrazňuje potrebu starostlivosti o vlastnú hodnotu a vymedzenie osobného priestoru. Môže vzniknúť mierne napätie, pretože budete musieť prijať zodpovednosť za obnovenie svojich hraníc a očakávaní. V ten istý deň vstúpi bojovná planéta Mars do svojej "škodlivej" oblasti, do Váh. Hoci je Mars v znamení Váh v exile, môže potenciálne zmierniť nadbytočné napätie, pretože nás nabáda, aby sme našli strednú cestu v našich vzťahoch a svojom hlbokom vnútornom svete, a aby sme nechali minulosť minulosťou. Našťastie sa vzťahové problémy môžu zmierniť, keď sa Venuša 4. septembra dostane do priameho pohybu vpred v znamení Leva.



4. septembra vytvorí retrográdny Merkúr v Panne priaznivý trigón s Jupiterom v Býkovi, ktorý v polovici tohto retrográdneho cyklu vzbudí novú nádej a možno aj nečakané šťastie. Pri zvažovaní detailov vašich plánov alebo pri rozhovoroch sa môže objaviť niečo náhodné. Ďalšie pochopenie a objasnenie nastane, keď sa 6. septembra retrográdny Merkúr v Panne spojí so Slnkom v Panne. Všetko, čo sa objaví, berte ako vesmírnu nápovedu, pretože by to mohla byť vaša záchrana pri prekonávaní zvyšku retrográdneho Merkúra. Následne 8. septembra Slnko v Panne vytvorí trigón s Jupiterom v Býkovi, čím sa obnoví táto šťastná energia, z ktorej bude mať každý úžitok...

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page