top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY

Updated: Oct 1, 2023

Ako už možno viete, všetky krištály na Zemi v sebe nesú jedinečnú frekvenciu, ktorá môže pozitívnym spôsobom ovplyvniť naše energetické pole. Tieto frekvencie sa premietajú do jednotlivých vlastností, ktorými kameň disponuje, a keď sa s týmito krištálmi zosúladíme, môžeme na seba prevziať ich prirodzené transformačné vlastnosti. Krištály nám pomáhajú posunúť naše vlastné vibrácie, aby sme prelomili mentálne bloky, zmenili vzorce, ktoré nám už neslúžia, a následne nám pomôcť uzdraviť sa. Vzhľadom na všetky planetárne posuny, ku ktorým aktuálne dochádza a ešte dôjde v nasledujúcich mesiacoch, je veľmi prospešné mať k dispozícii nástroje a postupy na uzemnenie či ochranu svojej energie. V tomto príspevku sa bližšie pozrieme na metafyzické vlastnosti siedmych veľmi účinných krištálov, ktoré vám môžu pomôcť udržať si rovnováhu počas tohto transformačného obdobia. Nechajte sa viesť vlastnou intuíciou a rozhodnite sa, ktorý z krištálov s vami v tomto období najviac rezonuje, a použite jeden alebo aj viacero z nich, aby ste si zabezpečili väčší pokoj, ochranu a pritiahli do svojho aurického poľa pozitívnu energiu pri prechádzaní vlnami týchto mocných zmien...

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY

Art by Emilia Nora Elina


Krištály sa pre svoje liečivé vlastnosti a schopnosť transformovať energiu používajú už tisíce rokov. Verí sa, že tieto nádherné vzácne kamene nesú vibračnú frekvenciu, ktorá interaguje s našimi vlastnými energetickými poľami, čím pomáha vyrovnávať a harmonizovať naše fyzické, emocionálne a duchovné telá.


V časoch energetických zmien, ako sú planetárne zarovnania alebo iné významné astrologické udalosti /píšeme si o nich pravidelne na stránkach tohto Blogu/, môžeme zažiť zvýšené emócie, stres a úzkosť. Práve tu môžu byť krištály obzvlášť užitočné, keďže nám poskytujú pocit uzemnenia, stability a väčšieho nadhľadu, keď prechádzame týmito mocnými transformačnými zmenami.


#1 PÚŠTNY JASPIS

Kameň pre stabilitu počas obdobia transformačných zmien a nových začiatkov


Mantra: "Som aktivovaný/-á."


Púštny jaspis, známy ako kameň ohňa, prináša energiu činu. Dokáže vás spojiť s vašimi najvnútornejšími túžbami a pomôže oživiť stratené vášne. Jaspis je vo všeobecnosti veľmi uzemňujúci a vyživujúci kameň. Môže poskytovať ochranu, najmä pri energetickej práci na sebe a iných. Púštny jaspis vás môže udržať pri zemi, keď vás ovládne vzrušenie či strach z nových začiatkov. Umožní vám sústrediť sa na prácu a stabilizovať vašu energiu, keď sa veci vo vašich životoch začnú prudko meniť. Počas významných zmien vám pomôže udržať váš vnútorný oheň jasne horiaci. Počas energetických zmien ho noste trochu vo vrecku, aby ste vyživovali a chránili svojho ducha.

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY
Púštny Jaspis


#2 RUTILOVANÝ KREMEŇ

Kameň na stabilitu a energetické sťahovanie


Mantra: "Som vyrovnaný/-á."


Vzácny a mocný rutilovaný kremeň rezonuje s celým vaším energetickým systémom a všetkými siedmimi čakrami. Posilňuje vašu vyššiu myseľ, odháňa negativitu všetkého druhu a čistí vašu auru, len čo sa ocitnete v jeho blízkosti. Je obzvlášť užitočný, keď potrebujete tvorivé vhľady a záblesky geniality na prelomenie starých vzorcov. Dokáže vám poskytnúť iný pohľad na vec a energeticky vás stiahnuť práve vtedy, keď to najviac potrebujete. Majte kúsok tohto kameňa vo svojej blízkosti pri meditácii, na oltári alebo kdekoľvek vo svojom domove, aby ste využili jeho mocné vlastnosti.

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY
Rutilovaný Kremeň

#3 ZELENÝ ÓNYX

Kameň na ochranu a sústredenie a zároveň vyživuje novú energiu


Mantra: "Som v hojnosti."


Zelený ónyx, kameň hojnosti a plodnosti, nám prináša energiu nových začiatkov a pomáha nám sústrediť sa, kým vyživujeme túto novú energiu. Je to upokojujúci kameň, ktorý nám pomáha preniknúť do našich semienok tvorby a dôverovať, že ich dokážeme rozvíjať do plného rozkvetu. Majte ho nablízku, ak ste v počiatočnej fáze tvorenia, najmä ak o sebe pochybujete. Zelený ónyx tiež chráni pred negativitou, aj keď tá prichádza zvnútra. Majte ho nablízku, ak máte pocit, že sa sami sabotujete obmedzujúcimi presvedčeniami.


7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY
Zelený Ónyx

#4 HEMATIT

Kameň na upokojenie energie a návrat do stredu


Mantra: "Rozlišujem."


Hematit je jedným z najviac uzemňujúcich krištálov. Pomáha usadiť vašu energiu a priviesť vás späť do vášho stredu. Je známy ako kameň pre myseľ, pomáha zvyšovať duševnú aktivitu, ako aj rozlišovanie. Pomôže vám robiť rozhodnutia a zmeny, keď sú v danom období najviac potrebné. Keďže sústreďuje vašu myseľ a energiu, vnáša do vašich myšlienok jasnosť, vďaka čomu sa prirodzene objavujú kroky vpred. Držte hematit počas meditácie a pocítite, ako prináša rovnováhu do vášho tela, mysle a ducha.

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY
Hematit

#5 DYMOVÝ CITRÍN

Kameň pre uzemnenú energiu a manifestačné schopnosti


Mantra: "Som uzemnený/-á."


Dokonalá integrácia záhnedy /dymového kremeňa/ a citrínu. Dymový kremeň pomáha očistiť akýkoľvek priestor alebo energetické pole od negativity. Pomáha tiež uzemniť a vycentrovať vašu energiu. Citrín je kameň manifestácie. Je ekvivalentom tekutého slnečného svetla a pomáha zvyšovať vibrácie akejkoľvek energie vrátane vás samých. Pomôže vám privolať hojnosť vo všetkých podobách a pripomenie vám váš nekonečný potenciál. Kombinácia týchto dvoch energií vytvára krištál dostatočne silný na to, aby očistil, uzemnil a pritiahol všetko, po čom túžite.

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY
Dymový Citrín

#6 OBSIDIÁN

Kameň na ochranu vás a vášho priestoru pred negatívnou energiou


Mantra: "Som v bezpečí."


Tento mocný krištál, ktorá nesmie chýbať v žiadnej zbierke magických nástrojov, uzemňuje vašu energiu a energiu priestoru, aby ste mohli nájsť väčšiu jasnosť. Obsidián odstraňuje akúkoľvek negatívnu energiu a otvára portál pre rast a učenie. Obsidián je tiež veľmi ochranný kameň, ktorý chráni priestor a vás pred negatívnymi energiami. Majte ho pri sebe pri stanovovaní zámerov, privolávaní energií alebo vykonávaní akýchkoľvek rituálov. Ako zrkadlo precíťte, ako odráža vašu vlastnú silu späť k vám a zosilňuje ju nad jej súčasný potenciál.

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY
Čierny Obsidián

#7 ZÁHNEDA / DYMOVÝ KREMEŇ

Kameň, ktorý pomáha zbaviť sa akýchkoľvek nežiaducich pocitov


Mantra: "Som uzemnený/-á."


Úžasný kameň na uzemnenie a uvoľnenie negativity, záhneda vám pomôže zbaviť sa nežiaducich pocitov vrátane úzkosti a prehnaného perfekcionizmu. Podržte ho, keď cítite, že vaša myseľ začína všetko spochybňovať a kritizovať, alebo majte kúsok v blízkosti pri meditácii, aby ste uzemnili svoju energiu a pomohli cítiť spojenie so Zemou. Stabilizuje a posilní vaše energetické pole a zároveň pošle všetky nižšie frekvencie späť Zemi, aby sa recyklovali.

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY
Záhneda


AKO EFEKTÍVNE PRACOVAŤ S KRIŠTÁLMI POČAS OBDOBIA ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV

Tu je niekoľko tipov, ako používať krIštály počas energetických zmien:


Ako som už spomeula vyššie, každý krištál má svoje jedinečné vlastnosti a vibračnú frekvenciu. Pri výbere krištálu zvážte, čo chcete dosiahnuť. Či hľadáte napríklad pokoj a vyrovnanosť alebo sa snažíte zvýšiť svoju intuíciu a psychické schopnosti /pozrite si tiež príspevok SELENIT: KAMEŇ JASNOZRIVOSTI & SPOJENIA S VYŠŠÍMI SVETMI ~ PÔVOD A VYUŽITIE V SPIRITUÁLNEJ PRAXI/. Zoznam metafyzických vlastností jednotlivých kameňov nájdete aj v časti VLASTNOSTI KAMEŇOV.


✔️ Očistite svoj krištál: Pred použitím krištálu je dôležité ho očistiť, aby ste odstránili všetky nežiaduce energie alebo vibrácie. Môžete to urobiť tak, že krištál podržíte pod tečúcou vodou, umiestnite ho na Slnko alebo pod svetlo Mesiaca. Pozor však na to, že niektoré krištly sú citlivé na silné slnečné svetlo a môžu vyblednúť /zafír, ametyst a podob., resp. iné sú citlivé na vodu ako napríklad selenit, preto si vždy pred očistou naštudujte, akým spôsobom sa daný krištál čistí... alebo jednoducho použijete metódu vydymovania bylinami, ako je šalvia alebo palo santo. Viac o tomto sa dozviete v príspevkoch POSVÄTNÝ RITUÁL VYDYMOVANIA PRIESTORU A AURY BIELOU ŠALVIOU a PALO SANTO ~ POSVÄTNÝ & RITUÁLNY SPRIEVODCA ENERGETICKEJ OČISTY V ČASOCH TRANSFORMÁCIE



✔️ Nastavte si svoj zámer: Po očistení krištálu si ho na chvíľu podržte v dlaniach na úrovni sdrca a stanovte svoj zámer. Môže to byť tak jednoduché, ako vysloviť v mysli alebo nahlas, čo chcete dosiahnuť, alebo sa zamerajte na pocit, ktorý chcete vypestovať.


✔️ Noste svoj krištál so sebou: Krištáľ môžete nosiť so sebou počas celého dňa tak, že ho budete nosiť ako šperk alebo vo vrecku. To vám umožní využívať jeho energiu a vibrácie všade, kam pôjdete. Pozrite si tiež našu ponuku VEDOMÝCH ŠPERKOV s pravými polodrahokammami a drahokamami.


✔️ Meditujte so svojím krištálom: Ďalším spôsobom, ako používať krištály v čase energetických zmien, je meditovať s nimi. Jednoducho držte krištál v ruke a sústreďte sa na jeho energiu a vibrácie. Krištáľ môžete tiež umiestniť na svoje tretie oko alebo srdcovú čakru, aby ste umocnili svoj meditačný zážitok.


Zhrnutie na záver...

Krištály majú vo všeobecnosti mocnú transformačnú silu, ktorá nám môže pomôcť pri ľahšej orientácii v energetických zmenách a pri transformácii našej vlastnej energie. Výberom správneho krištálu, jeho očistením, stanovením zámeru, nosením pri sebe a meditáciou môžete využiť mocnú energiu týchto nádherných kameňov a nájsť vo svojom živote väčšiu rovnováhu a harmóniu.


Zbierku vzácnych kameňov ako aj nádherných ručne robených výrobkov z nich nájdete v ponuke nášho eShopu v časti SVET POLODRAHOKAMOV.


Máte aj vy svoj obľúbený kameň? Zazdieľajte v komente...


S Láskou,

7 MOCNÝCH KRIŠTÁLOV PRE AKTUÁLNE OBDOBIE ENERGETICKÝCH TRANSFORMAČNÝCH POSUNOV & AKTIVAČNÉ MANTRY



P.S.: Tento príspevok je autorským článkom, preto ak sa vám pačil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali svoju osobnú mapu na Ceste duše a získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE


bottom of page