top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright

SELENIT: KAMEŇ JASNOZRIVOSTI & SPOJENIA S VYŠŠÍMI SVETMI ~ PÔVOD A VYUŽITIE V SPIRITUÁLNEJ PRAXI

Updated: Jan 31, 2023

V mnohých tradíciách po celom svete sa po stáročia verí, že Selenit má silné liečivé účinky. Niektorí dokonca považujú Selenit za jeden z najsilnejších a najdôležitejších krištálov v zbierke spirituálnych nástrojov každého energetického liečiteľa. Selenit sa zvyčajne používa na čistenie a nabíjanie energie. Verí sa, že Selenit nielenže nesie silnú energiu, ktorá môže poskytnúť ochranu a zlepšiť pohodu, ale tiež čistí energie z vášho okolia. Čistí aurické pole, nežiaducu energiu v tele, v okolitom prostredí, ale aj ostatné krištály. Tento nádherný krištál je spojený s korunnou čakrou, ktorá predstavuje duchovné spojenie a transformáciu, ako aj s čakrou tretieho oka (intuitívne poznanie). Je taktiež vynikajúci na duchovnú prácu, počas meditácie, channelingu alebo spájania sa so svojim vyšším Ja alebo duchovnými sprievodcami.

SELENIT: KAMEŇ JASNOZRIVOSTI & SPOJENIA S VYŠŠÍMI SVETMI ~ PÔVOD A JEHOVYUŽITIE V SPIRITUÁLNEJ PRAXI

METAFYZICKÉ A LIEČIVÉ VLASTNOSTI SELENITU

Selenit je krištalizovaná forma sadrovca, ktorá sa väčšinou bežne vyskytuje vo forme priesvitného, ​​mnohostranného kameňa. Vzniká pri odparovaní síranov a slaných vôd bohatých na vápnik a má tvrdosť 2 podľa Mohsovej stupnice.


Najčastejšie sa nachádza v Mexiku, Poľsku, Rusku, Grécku, Japonsku, Austrálii, Argentíne, Brazílii a USA, aj keď sa dá nájsť po celom svete.


Mnoho ľudí verí, že Selenit je účinný liečiteľ s mnohými výhodami, aj keď neexistujú žiadne vedecké dôkazy, ktoré by to podporovali.


Existujú však dôkazy, že selén - ktorý je formou stopových prvkov Selenitu - má mnoho zdravotných výhod. Stopový prvok je chemický prvok, ktorý sa v živých organizmoch nachádza vo veľmi malom množstve.


Tu sú niektoré z hlavných liečivých výhod selenitového krištálu:

  • podporuje mier a pokoj

  • poskytuje jasnosť a prehľadnosť

  • čistí zablokovanú energiu

  • povznáša ducha

  • zvyšuje pozitívnu energiu

  • pomáha získať prístup k vyššej intuícii

  • je účinný čistič priestoru

  • vibruje na veľmi vysokej frekvencii

  • podporuje spojenie a priateľstvo

  • posilňuje manifestačné schopnosti


Hovorí sa, že Selenit je krištál, ktorý vibruje na veľmi jemnej úrovni vibrácií. Vďaka tejto vysokej frekvencii je to jeden z najsilnejších krištálov vo Vesmíre.


Selenit sa vyznačuje veľmi jemnými vibráciami. Do mysle vnáša jas, otvára korunnú a vyššiu korunnú čakru. Umožňuje prístup k anjelskému Vedomiu a duchovnému sprievodcovi. Čistý Selenit ponúka spojenie s vyšším svetelným telom a pomáha ho ukotviť v pozemských vibráciách.

Selenit je kameň pokoja a mieru. Výborne sa hodí na meditáciu alebo duchovnú prácu. Každý, kto drží v ruke kus Selenitu vydávajúci rýdze vibrácie, je údajne schopný telepatie. Najrýdzejší priesvitný biely Selenit je obdarený nadpozemskými vlastnosťami. Uvádza sa, že jeho domovom je oblasť rozprestierajúca sa kdesi medzi svetlom a hmotou. Aj keď je to kameň pochádzajúci z dávnoveku, jedná sa o jeden z najsilnejších krištálov, pokiaľ ide o nové pozemské vibrácie.

Selenit sa dá použiť na vytvorenie ochrannej mriežky okolo domu a súčasne ho môžeme použiť na nastolenie pokoja v priestore, kam nemajú zasahovať vonkajšie vplyvy. Môžeme ho položiť do všetkých kútov v dome. Veľký kus Selenitu položený v dome vytvorí kľudnú a mierumilovnú atmosféru. Selenitovú paličku je možné použiť na odstránenie cudzích entít z aury alebo pri preventívnom zákroku proti čomukoľvek cudzorodému, čo by chcelo ovplyvniť myseľ.


SELENIT: KAMEŇ JASNOZRIVOSTI & SPOJENIA S VYŠŠÍMI SVETMI ~ PÔVOD A JEHOVYUŽITIE V SPIRITUÁLNEJ PRAXI

Kameň v sebe nesie odtlačok všetkého, čo sa kedy na svete udialo. Selenit ale dosahuje aj do ďalších životov a veľmi dobre poslúži, ak chcete zistiť, aký pokrok ste už spravili. Súčasne odhaľuje plán, podľa ktorého sa odohráva váš súčasný život od chvíle, kedy ste opustili stav medzi životmi. Vyjavuje všetky problémy, ktorých dôsledky na vás dosiaľ pôsobia a ukazuje, ako ich najlepšie vyriešiť. Dá sa použiť na veštenie z gule, prípadne aby ste sa uistili, čo presne sa odohralo v minulosti.

V duševnej rovine pomáha Selenit pri vynášaní súdov a schopnosti preniknúť do jadra vecí. Mentálne ponúka upokojenie zmätkov a napomáha hlbšiemu pohľadu. Prináša porozumenie dejom, ktoré sa odohrávajú v podvedomí. Dokáže rozptýliť a stabilizovať nevyspytateľné city.



PÔVOD A TRADÍCIA

Názov Selenit pochádza z gréckej mytológie, bol vyvodený z gréckeho slova "mesačný kameň", a je spojený s gréckou Bohyňou Mesiaca, Selene.


To ale neznamená, že Selenit nejako súvisí s krištálom všeobecne známym ako Mesačný kameň. O histórii, mystickom pôvode a spirituálnom využití Mesačného kameňa sa dočítate v článku MESAČNÝ KAMEŇ - 🌙 AVALONSKÝ STRÁŽCA POSVÄTNÉHO POZNANIA


Taktiež sa traduje, že v minulosti sa Selenit používal na udržanie zlých duchov mimo nemocničných izieb ... kňazi ho údajne zvykli rozdrviť na pastu, ktorou natreli dvere domu, ak bol niekto chorý.


V súčasnosti ho ľudia po celom svete vo veľkej miere používajú na duchovné, emocionálne, fyzické, ale i dekoratívne účely. Pretože vibruje na veľmi vysokej energetickej úrovni, je obzvlášť obľúbený medzi energetickými liečiteľmi



5 SPIRITUÁLNYCH VYUŽITÍ SELENITOVÝCH PALIČIEK

Selenit u mňa vždy vynikal a je to každopádne krištál, ktorý veľmi rada používam. Má veľmi éterickú, povznášajúcu energiu, ktorú je možné začleňovať do vašej každodennej energetickej rutiny.


Na internete môžete nájsť rôzne zmienky o mnohých "krištálových" liečiteľoch, ktorí používajú selenitové paličky s presnosťou chirurga na uzdravenie energetického tela. Špička selenitovej paličky podľa ich skúseností pomáha zamerať a následne rozptýliť energiu v konkrétnej časti tela alebo čakry.


Aj keď vy sami možno nie ste "krištálovým" liečiteľom, ani nejakým obzvlášť veľkým odborníkom na krištály, nenechajte sa v žiadnom prípade odradiť od vyskúšania liečivej sily energie tohto nádherného krištálu pomocou jednoduchých návodov, ktoré vám v nasledujúcej časti uvediem. Vyberte si ten, ktorý s vami najviac v danom období rezonuje.



#1 MEDITÁCIA A LIEČENIE ÚZKOSTI

Keďže Selenit je spojený s korunnou čakrou a čakrou tretieho oka, je to silná meditačná pomôcka, pretože napomáha prečistiť a otvoriť tieto energetické centrá.


Ak sedíte, jednoduche držte selenitovú paličku v ruke, alebo ak ležíte, položte si selenitovú paličku do stredu hrudníka.


Keď meditujete a držíte pri tom selenitovú paličku, pravdepodobne oveľa rýchlejšie sa dostanete k stavu "odpútania sa" od fyzického tela. Nerobte si starosti z toho, ak pri tom zaspíte.


Pretože vy ste tá najvyššia Sila Zdroja a selenitová palička je vaša pomôcka, predĺženou rukou najvyššieho Zdroja, použitie tejto paličky vám pomôže navodiť stav vysokej kreatívnej vizualizácie. Takáta práca s vašim podvedomím a tento typ pozitívnych obrazov spôsobuje skutočnú zmenu najskôr na energetickej úrovni, následne aj na fyzickej úrovni.


Vlastnosti Selenitu pomáhajú upokojiť myseľ, takže držanie selenitovej paličky pri hlbokom nádychu a výdychu je taktiež niečo, čo môžete efektívne využiť, ak sa cítite úzkostlivo alebo preťažene.


#2 ČISTENIE AURICKÉHO POĽA

Ako vyčistiť aurické pole pomocou selenitovej paličky


Psychosomatika hovorí, že všetko sa najskôr objaví v našom aurickom poli, než sa prejaví v našej fyzickej realite. Je to údajne preto, že v prvom rade sme energiou. Naše myšlienky, emócie, presvedčenia a telá. Všetko prichádza najskôr ako energia, až následne sa to prejavují do tohto fyzického prostredia.


V našich telách máme sedem hlavných energetických centier, známych tiež ako čakry, a mnoho energetických „diaľníc“ (meridiánov), ktoré vytvárajú nádhernú "ilúziu", ktorou je vaše fyzické telo.


Vytvorte si večernú rutinu, najlepšie pred spaním, kedy si prostredníctvom selenitovej paličky urobíte rýchle energetické liečenie a harmonizáciu za účelom vyčistenia svojho energetického poľa. Jednoducho vezmite do ruky selenitovú paličku a prechádzajte ňou po svojom tele hore-dole, akoby ste "česali" svoju auru.


Pri tom si môžete vizualizovať každú čakru ako taký malý "veterný mlyn", ktorý sa rozsvieti a roztočí. Technicky nepotrebujete žiadnu paličku (pretože vaše ruky sú elektromagnetické a dobre odvádzajú energiu vo vašom poli). Ale prečo nevyužiť tieto nádherne upokojujúce a liečivé vibrácie Selenitu, ako dar našej matky Zeme?


SELENIT: KAMEŇ JASNOZRIVOSTI & SPOJENIA S VYŠŠÍMI SVETMI ~ PÔVOD A JEHOVYUŽITIE V SPIRITUÁLNEJ PRAXI

#3 ODSTRÁNENIE ZACHYTENEJ ENERGIE V TELE

Toto bude zrejme jedna z vašich obľúbených vecí, ktoré môžete so selenitovou paličkou praktikovať, pretože môžete pri nej ihneď pocítiť, ako sa vaša energia mení.

Možno ste niekedy prostredníctvom internetu zachytili energetické liečenie napríklad prostredníctvom reiki liečiteľa, ako "odoberá negatívnu energiu" z aury klienta. Prečo nevyskúsať to isté so selenitovou paličkou?


Máte napríklad bolesť krku? Vyskúšajte pomocou svojej selenitovej paličky vyčistiť energetické pole daného "postihnutého" miesta, namierte paličku priamo na oblasť krku, otáčajte ňou okolo pomocou malých kruhov a potom ju jemne "vytrhnite" smerom von. Predstavujte si pri tom, akoby ste vyťahovali a odstraňovali uviaznutú energiu, ktorá vám spôsobuje bolesť.


Mne sa v rámci jednej meditácie, počas obdobia so silne zapáleným hrdlom, podaril "husársky kúsok". Nepoužila som síce selenitovú paličku, ale hlboký stav meditácie mi umožnil "zmenšiť sa" až na úroveň bunky a vojsť medzi atómy, ktoré v mojej vizualizácii v zdravom prostredí boli spojené zlatým svetlom, no v mieste zápalu tam boli "čierne chuchvalce". Tak som ich jednoducho "vymazala" virtuálnou špongiou. Viem, znie to šialene. Ja tiež takéto veci rozdýchavam, keďže nedávajú žiadne vysvetlenie mojej logickej mysli. Doležité však je, že to zafungovalo takmer okamžite... naša myseľ je každopádne oveľa mocnejším nástrojom, ako si vieme predstaviť. Einstein či Tesla by nám zrejme vedeli k tejto téme povedať viac...


Ak dokážete navyše spojiť negatívnu energiu, ktorá vychádza k konkrétneho miesta v tele, s emóciou, ktorú ste cítili - ešte lepšie. Krčná čakra napríklad súvisí s našim vyjadrovaním, vyjadrením samého seba, ale aj so strachmi... takže napríklad pri bolesti hrdla si môžete vizualizovať ako "vytrhávate strach" z krku, pretože to je možno to, čo môže byť psychosomatickým pôvodom vašej bolesti krku, ktoú prežívate na emocionálnej úrovni.


Kombinácia sily mysle s vysokou frekvenciou a liečivým nástrojom, ako je Selenit, môže priniesť niekoľko veľmi prekvapivých výsledkov.



#4 ČISTENIE A ZOSILŇOVANIE ENERGIE KRIŠTÁLOV

Umiestnenie Selenitu v blízkosti iných krištálov ich očistí a zároveň aj nabije. Jednoducho rozmiestnite vaše krištály okolo Selenitu. Existujú dokonca aj selenitové dosky, na ktoré môžete položiť svoje krištály.


Selenitovou paličkou môžete tiež zosilniť energiu konkrétneho krištálu, s ktorým pracujete.

Môžete napríklad položiť vedľa seba na nočný stolík uzemňovací kameň a svoju selenitovú paličku, a nechať ich tam celú noc. To spôsobí to, že zosilní energiu uzemňovacieho kameňa a vytvorí super upokojujúce vibrácie. Taktiež môžete skombinovať ametyst so selenitom, keď chcete nabudiť ešte väčšiu čistotu alebo zmiernenie stresu.


Vybraný krištál môžete jednoducho držať v jednej ruke a selenit v druhej /napr. počas meditácie alebo spirituálnej práci/, alebo ich držať v tesnej blízkosti jeden druhého.


#5 SPOJENIE S VYŠŠÍM JA & DUCHOVNÝMI SPRIEVODCAMI

Ako už bolo spomenuté, držanie Selenitu pri meditácii vám skutočne môže pomôcť koncentrovane sa sústrediť a ísť viac dovnútra. Z tohto dôvodu je vynikajúce ho použiť, ak chcete získať prístup k svojemu vyššemu Ja alebo duchovným sprievodcom.


Spojenie s duchovnou ríšou je ako rádio - každý musí byť naladený na konrkétnu frekvenciu, na ktorej sa vysiela, aby nadviazal spojenie. My (inkarnované, fyzicky zamerané Bytosti) potrebujeme teda pre spojenie so svojim najvyšším Ja zvýšiť úrovne svojich vibrácií a frekvencie. Bytosti, ktoré nie sú implementované vo fyzických telách (naše vyššie Ja, duchovní sprievodcovia atď.) potom môžu vykonať väčšinu práce pri vytváraní spojenia.


Vaša selenitová palička, ktorá má vysoké vibrácie a frekvenciu, vám pomáha dostať sa do vyššie energetickej roviny. Možno pri práci so selenitovou paličkou rýchlo zistíte, že keď ju držíte v ruke, pristupujete k tejto energetickej frekvencii rýchlejšie, ako bežne bez nej.


STAROSTLIVOSŤ O SELENITOVÚ PALIČKU

Selenit sa samočistí, ale pretože absorbuje negatívnu energiu, odporúča sa ho pravidelne nabíjať pod svetlom Mesiacom. Môžete ju tiež očistiť posvätným čistiacim dymom šalvie alebo palo santa. Viac o nabíjaní krištálov za účelom liečenia sa dočítate v článku TU.


Selenit možete ľahko opláchnuť vo vode. Nenamáčajte ho však vo vode príliš dlho, pretože sa nakoniec rozpustí.


Môže sa tiež ľahko poškriabať, preto dávajte pozor, aby ste ho neumiestnili do blízkosti ničoho drsného alebo ostrého.


Selenit je skutočne nádherný krištál, s ktorým sa dá jednoducho a veľmi efektívne pracovať. Pretože ide o "vylepšovač" intuície, môžete jednoducho nasledovať a dôverovať svojej intuícii, pokiaľ ide o to, akým spôsobom ho používať, a ktorý spôsob vám najviac vyhovuje.


UPOZORNENIE:

Akákoľvek metafyzická práca s krištálmi v žiadnom prípade nenahrádza komplexnú lekársku starostlivosť. Preto, ak máte nejaké vážnejšie zdravotná problémy, kontaktujte v prvom rade svojho lekára alebo lekárnika.


Máte aj vy nejaké zaujímavé skúsenosti s metafyzickým liečením alebo čistením prostredníctvom krištálov? Napíšte nám...



S Láskou,






bottom of page