top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

OHNIVÝ SPLN MESIACA V BARANOVI (20.10.2021): VÍŤAZSTVO JE BEZPROSTREDNE BLÍZKO

Updated: May 11, 2022

My ľudia dokážeme byť na seba často dosť tvrdí. Je veľmi ľahké stráviť čas polemizovaním nad tým, čo sa nám nepodarilo, čo nám chýba a čo sme mali urobiť inak. Našťastie, raz za čas príde astrologický vplyv, ktorý nám pripomenie oslavu našich úspechov - a jedným z týchto vplyvov je aj spln Mesiaca v Baranovi. Pod októbrovým Splnom Mesiaca, ktorý nastáva 20.10.2021 (16:57) v ohnivom znamení Barana, k nám na Zem začne prúdiť toľko energie, že sa možno začneme cítiť trochu ohromení! Energie budú vskutku veľmi intenzívne, a ponúkajú nám príležitosť prijať veľkú múdrosť, uzdravenie a nové vhľady, nakoľko tento Spln Mesiaca zároveň aktivuje energie Marsu a Pluta.

Na rozdiel od Novu Mesiaca, ktorý je v astrológii symbolom nových začiatkov, Spln Mesiaca je symbolickým časom dokončenia, ako ho symbolizuje kompletný kruhový disk. Je to tiež časom reflektovania, zrkadlenia, tak ako Mesiac odráža slnečné svetlo za jasnej noci Splnu.


Keď je Mesiac v Splne, sú to naše individuálne víťazstvá, ktoré sa nám zdajú byť úplné, a osobné úspechy, ktoré reflektuje, čo z neho robí spravidla veľmi povznášajúci moment.


Baran je kardinálne ohnivé znamenie, ktoré má potrebu vždy viesť a byť prvým, vždy konať, neustále nasledovať svoju vášeň a vôľu. Spln Mesiaca v Baranovi je krásnym príkladom ariánskej odvahy a statočnosti v celej svojej kráse.


Pretože je tu zároveň zapojený aj Mesiac, je Spln Mesiaca v Baranovi veľmi emocionálnym obdobím a svoj hnev, ktorým je Baran známy, je často pripravený aj preliať - ale mnohé slzy, ktoré sa prelejú počas Splnu v Baranovi, sú slzy úľavy alebo slzy šťastia, ako keď sa niečo náročné a ťažké blíži ku svojmu koncu.


Vaše vlastné individuálne víťazstvo samozrejme nemusí byť v celosvetovom meradle. Možno oslávite víťazstvo vnútorného boja so sebou samým, alebo sa uspokojíte s dobre odvedenou prácou.


Kľúčové je, že si počas Splnu Mesiaca v Baranovi urobíte čas na to, aby ste si uvedomili, ako ďaleko ste prišli, a uznáte všetky svoje zásluhy vo veciach, ktoré ste zvládli a urobili vskutku dobre, obzvlášť tie, ktoré ste dosiahli napriek všetkým možným výzvam a komplikáciám.


V astrológii nás Mesiac v Splne taktiež vyzýva, aby sme sa vysporiadali s tieňovými aspektmi znamenia opačného ako je Mesiac v Splne. V tomto prípade Spln Mesiaca v Baranovi poukazuje na tieňové stránky znamenia Váh - znamenia zverokruhu, ktoré môžu trpieť nerozhodnosťou, potrebou uprednostňovať iných pred sebou a neúprimnosťou.


Počas tohto Splnu Mesiaca v Baranovi sa pozrite na svoje nedávne správanie.


Zmeškali ste príležitosť, pretože ste radšej rozhodli zostať v zóne "bezpečia"? Kárate sa za to, že ste niekomu povedali áno, aj keď ste v skutočnosti chceli povedať nie? Cítite vinu z toho, že niekoho využívate alebo predstierate emócie, aby ste dosiahli to, čo ste chceli?


To sú všetko oblasti, na ktorých vás Spln Mesiaca v Baranovi pozýva pracovať.


Tento Spln v Baranovi prináša náročnejšie spojenie s energiou Marsa a Pluta. To znamená, že sa na povrch vynára množstvo podvedomého hnevu a zúrivosti, ako veľký "vred" čakajúci na prasknutie. Možno budeme príliš precitlivení, naše zranené pocity môžu rýchlo ustúpiť hnevu. Preto je obzvlášť dôležité v tomto období nájsť si lepší spôsob, ako sa s týmito emóciami vysporiadať, inak sa stanú "nebezpečnými", ako pre nás, tak i pre ostatných, keďže budeme mať zrejme tendenciu vyhovárať sa na ostatných alebo sa ich pokúsime ovládať pomocou sily.


Faktom je, že svoju skrytú agresiu nemôžeme skrývať navždy. Ak tomu nedáme voľný priebeh, aby sa bezpečne prejavil, vyskočí to na nás zrejme tým najmenej príjemným spôsobom. Naše Ego nás môže podvedome viesť k hrubému správaniu vrátane manipulácie, "skrytých akcií" alebo úplného prevzatia moci. Nekonvenčné sexuálne pudy sa môžu taktiež prejaviť pod týmto vplyvom Splnu Mesiaca v Branovi, pretože hnev a vášeň sa dajú tak ľahko zameniť. A problémy s autoritou? Ani tam radšej v tomto období nezachádzajte. Nezahrávajte sa teraz s týmito silami. Urobte len to, čo je potrebné a nevyhnutné, a pamätajte na to, že čoskoro bude po všetkom...


I keď táto konfigurácia energie môže vytvárať budovanie silného napätia, niekedy toto napätie potrebujeme, aby sme podnietili akciu. V podstate nás k tomu tento Spln Mesiaca v Baranovi priam vyzýva. Vyzýva nás, aby sme urobili pozitívnu akciu. Ale tu to začína byť trochu zložitejšie, keďže sú do toho zapojení aj Mars, Pluto a Eris, niekedy môže byť ťažké vedieť, akú akciu podniknúť.


Niekedy nás tieto planetárne sily môžu vystimulovať tak, že začneme pôsobiť z miesta Ega v snahe získať kontrolu nad ostatnými. Niekedy tieto planetárne sily môžu spustiť naše temnejšie a prudkejšie emócie, čo môže spôsobiť, že sa necháme svojimi energiami "vybičovať" alebo budeme príliš tlačiť na veci.


Je dôležité mať to všetko na pamäti pod intenzívnymi energiami blížiaceho sa Splnu Mesiaca v Baranovi. Ale nenechajte sa tým odradiť pri prijímaní opatrení, ktoré považujete za správne. Je to veľmi asertívna energia a my sa potrebujeme naučiť stáť pevne na zemi, a komunikovať jasne, čo chceme a potrebujeme.


Ak vás počas nadchádzajúceho Splnu Mesiaca čaká niekoľko náročnejších rozhodnutí, je tu niekoľko vecí, ktoré vám v tejto situácii môžu výrazne pomôcť. Prvým je postaviť sa svojmu strachu a pozrieť sa konečne pravde do očí... ako ďaleko sa môžete v živote dostať so strachom v sedadle vodiča?


Mars je nebojácny bojovník, a práve obdobie, keď je jeho energia umocnená a silná, môže to byť vhodný čas na prekonanie niektorých našich hlboko zakorenených obáv. Je to skvelá príležitosť nasadiť si prilbu bojovníka a odhaliť v sebe konečne novú úroveň dôvery.


Ak cítite potrebu urobiť nejakú akciu či zmenu vo vašom živote, zamyslite sa nad tým, kde všade môže byť pri vašich rozhodnutiach prítomný strach, a zistite, či je tento strach odôvodnený alebo jednoducho spojený s neistotou z vašej minulosti. Zistite, či dokážete strach identifikovať a priznať, pretože vďaka tomu môžete pristúpiť k ďalšiemu kroku, ktorý je nevyhnutné urobiť... k oslobodeniu sa od deštruktívnych paradigiem, ktoré nám bránia prejaviť náš najvyšší potenciál.


Ďalším tipom v rámci vplyvu energie Splnu Mesiaca v Baranovi je zamyslieť sa nad spôsobmi, akými ste sa v priebehu roka zmenili a možno aj "znovuzrodili". Čo vaše nové Ja chce, aby ste teraz urobili? Kým by ste chceli byť v tejto situácii?


Uvažovanie o veciach z tohto hľadiska vyššej perspektívy vám môže pomôcť vymaniť sa zo starých návykov minulosti a namiesto toho prijať nové návyky, ktoré sú výsledkom všetkých životných zmien a "znovuzrodení", ktorými ste prešli.


Vedzte ale, že v skutočnosti neexistuje nič také, ako „správne“ alebo "nesprávne" rozhodnutie. Je to o tom, aby sme v danom momente rozhodli urobiť to najlepšie zo všetkých rozhodnutí, aké sme schopní urobiť. Na konci dňa je každé naše rozhodnutie a akcia jedinečnou príležitosťou naučiť sa niečo nové, rásť a možno posunúť náš život úplne novým smerom.


Na hlbšej úrovni nás tento Spln Mesiaca v Baranovi môže viesť aj k tomu, aby sme sa zamysleli nad tým, ktoré naše životné ciele alebo hodnoty by sme chceli upraviť, zmeniť alebo dokonca úplne opustiť. Keďže tento Spln je v znamení Barana, môžeme sa vrátiť na začiatok tohto roka, keď sme si stanovovali svoje zámery alebo sme mali nejaké dobre mienené plány o tom, ako by tento rok mal pre nás vyzerať.



V tejto fáze roka môžeme byť na seba hrdí, že sme dosiahli všetko to, čo máme, alebo sa možno cítime rozrušení z toho, že tento rok nevyšiel tak, ako sme si mysleli.


Bez ohľadu na to, kde sa aktuálne nachádzate, tento Spln je tak trochu previerkou reality, ktorá nám pomáha prehodnotiť niektoré naše ciele a sny, ako i to, čo sme urobili alebo neurobili, aby sme ich dosiahli.


Rezonujú vaše ciele a sny stanovené na začiatku roka stále s tým, kam chcete vo svojom živote smerovať?


Ak je to tak, tento Mesiac v Splne vám môže pomôcť urobiť niekoľko produktívnych krokov, ale ak nie, môže vám pomôcť vyrovnať sa s tým, že je najvyšší čas pohnúť sa ďalej a možno zamerať svoju pozornosť niekde inam.


Dôverujte svojej intuícii a tomu, kde sa cítite byť vedení, ale ak si dokážete spomenúť na zámery, ktoré ste si stanovili pod aprílovým Novom Mesiaca v Baranovi, teraz by bolo načase ich znova navštíviť a zistiť, ako a či sa prejavili v priebehu posledných pár mesiacov.


Paradoxne, pohľad späť vám môže pomôcť pozrieť sa dopredu a popremýšľať o tom, čoho je potrebné zbaviť, uvoľniť a prispôsobiť, aby ste sa mohli naďalej pohybovať v súlade so smerom a poslaním svojho života.


Aj keď bude pod týmto Splnom Mesiaca v Baranovi veľmi silná energia založená na akciách, k dispozícii bude ešte jedna, jemnejšia energia, na ktorú sa budeme môcť naladiť a spojiť sa s ňou, a tá prichádza z asteroidu Chariklo.


Chariklo je známy ako asteroid "duchovnej medicíny". Nesie v sebe posvätnú ženskú energiu, ktorá nám pripomína spojenie s našou duchovnou stránkou a uctenie si duchovného aspektu našej Cesty životom.


Niekedy sa môže zdať, akoby sme žili dva životy- máme svoje pozemské / ľudské Ja, ktoré sa pohybuje v 3D svete so všetkými svojimi vzostupmi a pádmi, ktoré prináša, ale zároveň máme aj svoje duchovné Ja, ktoré vie, že všetko je v konečnom dôsledku dokonalé a vždy prejavujúce sa presne tak, ako sa má. Niekedy môže byť náročné vytvoriť most medzi týmito dvoma spôsobmi Bytia, a práve v tom môže Chariklo pomôcť.


Energia Charikla nás povzbudzuje pozerať sa na veci z tejto duchovnej perspektívy. Vymaniť sa zo zaužívaného 3D myslenia a pozrieť sa ďalej, z posvätného miesta v našom srdci, kde vieme, že všetko je vždy tak, ako má byť.


Energia Charikla je ako to sladké, pokojné miesto, ktoré môžeme nájsť, keď sme v hlbokej meditácii. Je to mier, ticho, pokoj a láska, ktoré cítime, keď sa znova spojíme so skutočnou podstatou toho, kým sme.


Počas blížiaceho sa októbrového Splnu Mesiaca skúste, či sa dokážete s touto energiou spojiť. Pozrite sa, či sa dokážete pohnúť za obmedzenia svojho ľudského života a pozrieť sa ďalej, do hlbín svojej Duše.


Trávte čas meditáciou, umením, počúvaním hudby alebo spájaním sa so svojou dušou akoukoľvek formou, akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Ctite si a vyživujte svoju Cestu Duše, ktorú ste si sami pred príchodom na Zem vytýčili.


Napriek tomu, že život môže byť častokrát plný náročných výziev a ťažkostí, existuje dôvod, prečo si to vaša Duša vybrala. Je dôležité, aby sme si to uvedomili, čo nám v konečnom dôsledku môže pomôcť nájsť novú perspektívu v živote a zároveň pripomenúť si, že Zem je len naša dočasná škola a ihrisko...


Ak si prajete zistiť viac o tom, čo nás ešte čaká v mesiaci OKTÓBER 2021, aké tranzity a najvýznamnejšie udalosti mesiaca nás budú v najbližšom období sprevádzať, prečítajte si aj príspevok >> ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ NA OKTÓBER 2021: ČAS HARMÓNIE, PREBÚDZANIA SRDCA & POSVÄTNEJ JEDNOTY


Očistný rituál k blížiacemu sa Splnu Mesiaca v Baranovi >> nájdete TU.


TIP: Októbrový Spln Mesiaca sa v ľudovej tradícii nazýva aj Poľovníkov Spln Mesiaca / Krvavý Spln Mesiaca. Ak chcete zistiť prečo, čítajte na našej novej podstránke MOONOLÓGIA, ktorá je venovaná výlučne spirituálnej a magickej práci s Lunárnymi Cyklami >> prejsť na stránku.


Požehnaný Spln Mesiaca všetkým prajem!!!


S Láskou,




P.S.: Tento príspevok je autorským článkom, preto ak ho túžite zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page