top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ NA OKTÓBER 2021: ČAS HARMÓNIE, PREBÚDZANIA SRDCA & POSVÄTNEJ JEDNOTY

Updated: Oct 12, 2021

Október 2021 je významný mesiac s mnohými kozmickými posunmi a zmenami. Na začiatku mesiaca budeme mať retrográdnych celkovo šesť planét, ale ku koncu mesiaca zostanú už len dve, čo znamená výraznú zmenu tempa a posun v prejave energie, s ktorou budeme počas tohto mesiaca intenzívne pracovať. V období, keď putuje svojim retrográdom súčasne väčšie množstvo planét, tak ako to bolo posledných niekoľko mesiacov tohto roka, odporúča sa spomaliť, zamyslieť sa a ohliadnuť sa za minulosťou predtým, než sa vyberieme na našej Ceste ďalej. Ako sa planéta postupne dostáva z retrográdneho procesu, nahromadzuje sa stále viac a viac doprednej energie. Veci môžu byť intenzívnejšie, akonáhle sa zbavíme minulosti a naplno vstúpime do nových energií, ktoré na nás čakajú.


Slnko, ktoré ovláda našu identitu, ego a životnú silu, sa presunulo od zemského znamenia Panny k vzdušnému znameniu Váh. Vstúpili sme do kardinálnej modality akcie, vedenia a pokroku. Všetky kardinálne znamenia (Baran, Rak, Váhy a Kozorožec) sa vyznačujú tým, že začínajú novú sezónu a sú silnými iniciátormi pohybu a vedenia. Každý, kto v sebe nesiu výraznú energiu kardinálneho znamenia, vie, ako rozhýbať veci a manifestovať ich. Títo ľudia sú odvážni a plní elánu. Váhy, 7. znamenie zverokruhu, sú známe prevažne tým, že sú zamerané na vzťahy, kreativitu, spravodlivosť, vyrovnanosť a mierumilovnosť.


Slnko v znamení Váh je tu na to, aby nám v čase zmätku a napätých okolností vrátilo pocit rovnováhy. Prirodzený zákon Matky Zeme je o obnovení rovnováhy a poriadku. Toto obdobie Slnka vo Váhach je o uzdravení aspektov našej vnútornej ženskej a mužskej energie s cieľom obnoviť našu vitalitu a pocit Jednoty.


Vesmír nás žiada, aby sme sa vrátili k tichu, harmónii a vyrovnanosti, ktoré sa skrývajú za akýmikoľvek falošnými zámienkami a príbehmi.


Ako už bolo v úvode spomenuté, Október 2021 prináša nielen zostavu štyroch planét, ktoré začínajú putovať po nebeske oblohe opäť v priamom pohybe, ale budeme aj svedkami každoročnej konjunkcie Slnka a Marsu.


Mars bude po väčšinu mesiaca cestovať spolu so Slnkom, čím sa zvýrazní jeho výrazný energetický vplyv. Mars je považovaný za "nebojácneho bojovníka" a jeho energia môže zvýšiť dynamiku, motiváciu a túžbu konať v našom každedennom živote.


Pretože Mars je planétou energie, možno budeme musieť tento mesiac trocha viac sledovať svoje energetické hladiny. Aby sme sa zrazu neocitli vyhorení alebo zdrvení, ak budeme na veci príliš tlačiť alebo použijeme túto energiu Marsu na to, aby sme toho stihli urobiť príliš veľa.


Dynamická energia Marsu môže niekedy vyvolať skrytý hnev, nepokoj a frustráciu, takže je potrebné mať to na pamäti po celý mesiac. Uistite sa, že si dáte priestor pre niekoľko zdravých východísk, ak zistíte, že sa takto začínate cítiť.


Spln Mesiaca v ohnivom znamení Barana 20. októbra taktiež prinesie so sebou intenzívny prúd energie, pretože aktivuje konfiguráciu T-kvadratúry medzi Slnkom a Marsom, Mesiacom, a planétou smrti a znovuzrodenia, Plutom.


Je zrejmé, že pôjde o veľmi transformačný Spln Mesiaca, ktorý v našich životoch pravdepodobne rozprúdi veľkú vlnu energie. Zdá sa, že veci sa neustále stupňujú a možno dospejú k nejakému bodu zlomu.


Aj keď to môže znieť trochu zdrvujúco, zdá sa, že október je obdobím, v ktorom sme nútení konať, posúvať sa ďalej na našej Ceste transformácie a vykonávať nevyhnutné zmeny.


Predstavte si túto energiu tak, ako by vás Vesmír trochu tlačil a nútil vás nejaký čas konať podľa toho, čo s najväčšou pravdepodobnosťou vyžaduje vašu bezpodmienečnú pozornosť.


Október sa končí Halloweenom, ktorý má svoje korene v pohanskom sviatku posvätného Kola roka, Samhain. Toto je magický čas v roku, kedy sa verí, že závoj medzi svetmi je tenký, a my môžeme jednoduchšie prestupovať medzi jednotlivými svetmi.


Súhvezdie Plejády, ktoré je tiež synonymom smrti a znovuzrodenia, je v tomto ročnom období tiež vysoko na oblohe, čo tiež údajne znamená, že zosilňuje tieto energie Samhain.



Pozrime sa teraz podrobnejšie na hlavné Vesmírne udalosti v Októbri 2021:


6. október - Nov Mesiaca vo Váhach + Pluto vystupuje z retrográdu, putuje priamo

V čase tohto Novu Mesiaca máme vo Váhach zostavu štyroch kozmických telies vrátane Slnka, Mesiaca, Marsu a Merkúra. Táto skupina planét je známa ako "stellium" a aktivuje silnú energiu Váh, čo nám umožňuje ľahšie vytvárať rovnováhu a harmóniu v našich životoch. Podporuje nás nájsť strednú cestu, najmä ak sa zaoberáme akýmikoľvek konfliktmi. V skutočnosti, kvôli harmonickej energii obklopujúcej tento Nov Mesiaca, ak máte do činenia s nejakou napätou situáciou, môžete prísť na to, že každý je v tomto období príjemnejší a ochotnejší vidieť veci z inej perspektívy pod vplyvom tejto energie Novolunia.


V tento deň sa planéta Pluto posúva do pohybu priamo po tom, čo bolo od 27. apríla retrográdne. Ide o prvú planétu, ktorá sa v nasledujúcich týždňoch posunie do priameho pohybu. Retrográdne Pluto ozančuje čas na zamyslenie sa nad "znovuzrodením" vo vašom živote. Čo bolo spálené na popol, aby z toho mohlo vyklíčiť niečo nové? Môžete prísť nato, že akákoľvek úrodná pôda vo vašom živote je teraz zrelá a pripravená na rast.


7. október - Slnko v konjukcii s Marsom

Keď sa Slnko spojí s Marsom, dostaneme podporu energie a motivácie. Toto je deň s veľmi vysokou energiou, v ktorom sa môžeme cítiť mimoriadne motivovaní a pripravení zvládnuť aj tie najnáročnejšie projekty. Keďže Mars vládne nad našimi všeobecnými energetickými hladinami, možno budeme musieť pamätať na to, aby sme sa nespálili alebo neprijímali viac, ako dokážeme zvládnuť. Mars a Slnko budú v tesnom spojení po väčšinu mesiaca, takže aj keď sú energie v tento deň najsilnejšie, je to skutočne niečo, s čím budeme intenzívne pracovať po obdobie nasledujúce niekoľkých týždňov.


9. október - Podružná konjunkcia Slnka a retrográdneho Merkúra

Toto je dôležitá súčasť cyklu retrográdneho Merkúra. V tomto čase sa Slnko a retrográdny Merkúr zarovnávajú do jednej línie. Možno zistíme, že získavame väčší prehľad o správach, ktoré pre nás Merkúr prináša. Ako Merkúr cestuje svojim retrográdom, vstupuje do podsvetia a prináša nám správy zo sveta skrytých ríš. Dávajte pozor na akékoľvek znamenia a indície, ktoré vám v tejto deň môže Merkúr hodiť do cesty. Je to tiež výborná pripomienka toho, aby ste sa naladili na udalosti dňa pomocou svojej intuície - ak sa vám niečo vyjaví, počúvajte a nasledujte tento impulz.


10. október - Saturn putuje priamo + 10/10 numerológia

Saturn vystupuje zo svojho retrográdu, kde bol od 23. mája, a nastupuje na svoj pohyb vpred. To prináša na našu kozmickú oblohu viac doprednej energie. V tomto období je prospešné, aby sme sa vrátili k ponaučeniam z minulosti a zistili, za čím sme ochotní stáť a kde možno budeme musieť vytvoriť určité hranice. Teraz, keď je Saturn priamy, môže byť pre nás jednoduchšie orientovať sa v týchto oblastiach nášho života. Môžeme sa tiež ocitnúť na vyššej úrovni, pokiaľ ide o niektoré z našich lekcií Duše.


V tento deň sa odomyká aj numerologický kód 1010, pretože je to desiaty deň desiateho mesiaca. 1010 predstavuje silu Stvorenia, nových začiatkov a nekonečného potenciálu. Je to tiež čas zamerať sa na posun z duality do stavu jednoty. To od nás vyžaduje, aby sme sa vzdali akýchkoľvek obmedzujúcich presvedčení v štýle dobro versus zlo, a namiesto toho pristupovali ku všetkému z miesta neutrality. To nám umožňuje zachovať si otvorenú, zvedavú myseľ bez úsudku.


„Tam ďaleko, za ideou zlého alebo správneho konania, je miesto. Tam sa stretneme. Kde si Duša ľahne do trávy, a svet je príliš plný na to, aby sme o tom rozprávali. “ ~ Rumi

Znamená to, že keď sa vymaníme z čiernobielej a posudzujúcej mysle, môžeme nájsť plnosť svojej životnej cesty.


17. október - Jupiter putuje priamo

Jupiter vystupuje zo svojho retrográdu, kde bol od 20. júna, a nastupuje na cestu priameho pohybu. Retrográdny Jupiter je časom expanzie, poznania a rastu. Má tendenciu vynášať na povrch naše presvedčenia a zaužívané postoje, aby sme mali priestor ich konfrontovať, či sú stále v súlade s našou najvyššou pravdou. Zamyslite sa nad tým, aké presvedčenia alebo postoje boli počas obdobia predošlých mesiacov silno preverované a potrebovali ste ich upraviť, resp. kde ste si museli dávať väčší pozor na zastarané myšlienky alebo vnútorné dialógy, ktorý už neprospievajú vášmu najvyššiemu potenciálu.


17.- 19. október - Brána Arcturus

Slnko sa v tieto dni zarovnáva so superhviezdou Arcturus, čo umožňuje prúdenie vysokofrekvenčnej energie smerom nadol na našu planétu. Arcturus je hviezda spojená s prosperitou, hojnosťou a psychickými energiami. Verí sa, že Arcturus je tiež domovom pokročilej mimozemskej rasy, ktorá je spojená s láskou a súcitom. Viac si o tom budeme hovoriť v niektorom z ďaľsích príspevkov Blogu, preto sa nezabudnite zaregistrovať k pravidelnému odberu našich noviniek, aby vám neunikli žiadne dôležité, energetické update-y.


18. október - Merkúr putuje priamo

Merkúr je planétou komunikácie. Keď je vo svojom retrográde, vedie nás k tomu, aby sme otočili svoju pozornosť dovnútra, spojili sa s našim podvedomím a získavali informácie zo sveta "skrytých ríš". Pri jeho opätovnom pohybe vpred sa to meni, a my môžeme jednoduchšie získavať informácie z nášho vonkajšieho sveta, čo nám umožní cítiť sa opäť trocha jasnejšie a istejšie. Majte však na pamäti, že Merkúr bude až do 2. novembra stále trochu pomalý. Toto obdobie odteraz do začiatku novembra je známe ako obdobie tieňov, a je to čas zvýšeného povedomia a intuície. Akékoľvek správy, ktoré vám Merkúr potreboval odhaliť počas svojho retrográdneho cyklu, vám budú teraz doručené, takže dávajte pozor.


20. októbra - Spln Mesiaca v Baranovi a T - kvadratúra

Planéty Mars a Pluto sú v rámci tohto Splnu Mesiaca mimoriadne aktívne, čo zvyšuje energiu intenzity. Mars aj Pluto môžu rozhýbať akúkoľvek základnú volativitu a priniesť ju na povrch na vyčistenie a transformáciu. Prítomnosť Pluta tu môže tiež naznačovať, že môžeme byť vedení istým spôsobom k znovuzrodeniu nejakej oblasti nášho života. Majte na pamäti, že aby mohlo dôjsť k znovuzrodeniu, je potrebné najskôr niečo odstrániť. Ohnivá energia Barana plus aktivita z Marsu a Pluta tiež naznačuje silnú motiváciu a chuť konať.


Čo vás motivuje k činu - je to láska alebo strach? Mars je nebojácny bojovník, čo je tiež stelesnením energie Barana, takže využite vibrácie tohto Splnu Mesiaca na prekonanie svojich obáv a jazdu s láskou na sedadle vodiča. Tento intenzívny Spln Mesiaca môže priniesť aj určité uzavretie a ukončenie situácií, ktoré si už nejakú tú chvíľu vyžadovali vašu pozornosť.


23. október - Sezóna Škorpióna

V tejto deň opúšťame vzdušné znamenie Váh a vstupujeme do vodného znamenia Škorpióna. Sezóna Škorpióna je považovaná za bod znovuzrodenia na kolese zverokruhu. Zvliekame svoju kožu a oddávame sa procesu znovuzrodenia, zatiaľ čo prechádzame poslednými sezónami astrologického kolesa.


31. október- Halloween/Dušičky/Samhain

Halloween má svoje korene v pohanskom festivale Samhain, času uctenia si smrti, znovuzrodenia a našich zosnulých blízkych, našich predkov. Samhain je tiež nazývaný aj ako krížový štvrťrok, čo je stredový bod medzi rovnodennosťou a slnovratom. Viac o duchovnom význame posvätného sviatku Samhain, ako aj rituáloch a tradíciách si budeme podrobnejšie hovoriť v niektorom z ďalších príspevkov tohto Blogu. Stay tuned...


Matka Zem je vyživujúcou energiou. Strávte nejaký čas dobíjaním energie tak, že sa uzemníte a spojíte svoju energiu s energiou Zeme. Pomáha to tiež vytvárať rovnováhu, ktorá je perfektná pre obdobie sezóny Váh.


Uzemnenie vám môže pomôcť zosúladiť sa s prirodzenými, harmonickými, magnetickými poľami Zeme. Trávte nejaký čas v prírode, vdýchnite do seba kúsok tejto pestrofarebnej mágie jesene a nechajte svoj srdcový tep synchronizovať s jej rytmom.


TIP: Ak si chcete počas chladnejších upršaných októbrových dní vylepšiť náladu a harmonizovať srdcovú čakru, nakvapkajte si do vonnej lampy nasledovnú zmes esenciálnych olejov:


TIP 2: Ak ste ešte nevyskúšali naše recepty na prípravu populárneho MOON MILK /Mesačné Mlieko/, je najvyšší čas. Práve chladnejšie obdobie je skvelou príležitosťou na kulinárske špecialitky so zahrievajúcim korením. Recepty, ako aj postup nájdete v článku >> 🌙 CESTA NA MESIAC 🌕 ~ STAROBYLÝ RITUÁL PRE POKOJNÝ & HLBOKÝ SPÁNOK PRE VÁS I VAŠE DETI


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba s mojim súhlasom. Ďakujem❤️♀🙌🏼




Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page