top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

ÚŽASNÉ SILOVÉ RUNY PRE POSILNENIE RITUÁLOV PROSPERITY, TRANSFORMÁCIE & SPIRITUÁLNEJ SILY

Updated: Oct 27, 2023

Baví vás predstava pridať do svojej duchovnej praxe kúsok mocnej, tajomnej, severskej mágie prostredníctvom starobylých symbolov pre posilnenie vašich rituálov prosperity, transformácie či spirituálnej sily? Severské runy, Elder Futhark, budú vašim verným pomocníkom či už sa zameriavate na zvýšenie sily účinku vašich rituálov, keď sa cítite trochu oslabene alebo potrebujete extra motiváciu na svojej spirituálnej ceste. Čo sú runy? Nórske runy sú starobylé symboly, ktoré môžeme nájsť vytesané do kameňov /menhírov/ po celej severnej Európe. Runy sú písané písmená, ktoré používali nórske a iné germánske národy pred prijatím latinskej abecedy v neskoršom stredoveku. Na rozdiel od latinskej abecedy, ktorá je v podstate utilitárnym písmom, sú runy symbolmi niektorých z najmocnejších síl vo Vesmíre. V skutočnosti slovo „runa“ a jeho príbuzné výrazy v minulých a súčasných germánskych jazykoch znamenajú „písmeno“, ale aj „tajomstvo“. Písmená nazývané „runy“ umožňujú prístup, interakciu a ovplyvňovanie svetotvorných síl, ktoré symbolizujú. Legendy hovoria, že runy objavil Nórsky Boh Odin, ktorý sa tým nepokúšal získať len nejaký súbor ľubovoľných reprezentácií ľudských hlasových zvukov, ale podarilo sa mu prostredníctvom rún odkryť mimoriadne silný systém mágie. Chcete sa dozvedieť viac o magickej sile rún? Čítajte ďalej v príspevku...

SILOVÉ RUNY PRE PROSPERITU, TRANSFORMÁCIU A SPIRITUÁLNU SILU

LEGENDA O ODINOVOM OBJAVE RÚN

Staré legendy vravia, že v strede severského kozmu stojí veľký strom Yggdrasil. Horné vetvy Yggdrasilu sú kolískou Asgardu, domova a pevnosti ásirovských Bohov a Bohýň, ktorých hlavným božstvom je Odin. (Neviem prečo, ale v tejto časti mi ubiehajú myšlienky na marvelovský veľkofilm o Thorovi... asi sa už veľmi teším na nový diel, ktorý beží aktuálne v kinách... späť však k veci:)


Yggdrasil vyrastá zo Studne Urd, ktorého neprehľadné hlbiny ukrývajú mnohé z najmocnejších síl a Bytostí vo Vesmíre. Medzi týmito Bytosťami nájdeme aj Norny, tri múdre Panny, ktoré vytvárajú osudy všetkých Bytostí. Jednou z najvýznamnejších techník, ktoré používajú na formovanie osudu, je vyrezávanie rún do Yggdrasilovho kmeňa. Symboly potom nesú tieto zámery celým stromom a ovplyvňujú všetko dianie v Deviatich svetoch.


Odin zvykol pozorovať Norny zo svojho sídla v Asgarde a závidel im ich silu a múdrosť, preto sa rozhodol nakloniť svoju vôľu k úlohe spoznať runy.


Keďže rodisko rún je v Studni Urd u Nornien, a keďže sa runy neodhalia nikomu okrem tých, ktorí sa ukážu ako hodní takýchto schopností, Odin sa rozhodol zavesiť dole hlavou na vetve Yggdrasilu, prepichol sa kopijou a zahľadel sa dolu do tienistých vôd pod sebou. Zakázal ostatným Bohom poskytnúť mu najmenšiu pomoc, dokonca neprijal ani dúšok vody. A on hľadel dolu a hľadel dolu a volal na runy.


V tomto stave, balansujúc na priepasti, ktorá oddeľuje živých od mŕtvych, prežil nie menej ako deväť dní a nocí. Na konci deviatej noci konečne uvidel v hĺbke tvary: runy! Prijali jeho obeť, ukázali sa mu a odhalili mu nielen svoje podoby, ale aj tajomstvá, ktoré sa v nich ukrývajú. Keď Odin zafixoval toto poznanie vo svojej impozantnej pamäti, ukončil svoje utrpenie výkrikom radosti.


Odin, ktorý bol zasvätený do tajomstiev rún, zvolal:


Potom som bol oplodnený a stal som sa múdrym;

Naozaj som rástol a prosperoval.

Od slova k slovu som bol privedený k slovu,

Od diela k dielu som bol vedený k dielu.


Vybavený znalosťami, ako ovládať runy, sa stal jednou z najmocnejších a najdokonalejších Bytostí vo Vesmíre. Naučil sa posvätné zvuky a spevy, ktoré mu umožnili liečiť emocionálne a telesné rany, zviazať svojich nepriateľov a znehodnotiť ich zbrane, oslobodiť sa od obmedzení, hasiť požiare, odhaľovať a vyhnať praktizujúcich zlomyseľnej mágie, chrániť svojich priateľov v boji, prebudiť mŕtvych, získať a udržať si milovanú osobu, či vykonať mnoho ďalších podobných úkonov...



SILOVÉ RUNY PRE POSILNENIE SPIRITUÁLNEJ PRÁCE

Existuje niekoľko rôznych typov rún, ale tie najstaršie a najčastejšie používané sú runy Elder Futhark. Názov je odvodený od fonetických zvukov prvých šiestich písmen: F-U-TH-A-R-K


Význam rún a spôsob, akým ich používate vo svojej duchovnej praxi, sú neuveriteľne osobné a jedinečné pre každého jednotlivca. Nižšie je uvedených päť vrchných rún reprezentujúcich silu. Pokojne použite tie, ktoré s vami najviac rezonujú, alebo skombinujte všetkých päť!


Je dôležité mať tiež na pamäti, že runy Elder Futhark, runové kamene a nórske symboly boli v priebehu rokov nesprávne interpretované a mnoho dokumentov bolo stratených alebo zničených. To znamená, že môžeme len kvalifikovane odhadovať ich význam a použitie.


RUNA "FEHU" PRE FINANČNÚ SILU

Runa Fehu je prvé písmeno v nórskej abecede a predstavuje prosperitu, úspech a nové začiatky. Ak potrebujete do svojich zámerov zakomponovať finančnú silu, toto je ideálna runa pre vás!


Fehu slúži ako krásna pripomienka toho, aby sme prejavili uznanie blízkym alebo ľuďom v našej komunite, a aby sme boli vďační za všetko, čo v živote máme.

RUNA FEHU PRE PROSPERITU www.jove.sk

RUNA "URUZ" PRE VÝRAZNÚ SILU

Uruz je krásna runa pre fyzickú, emocionálnu a duchovnú silu. Tento symbol predstavuje rohy divokého vola, ako je vidieť na obrázku nižšie, a je to moja obľúbená runa pre silu.


Divoký vôl bol uctievaný pre svoju silu a svaly, no boli to aj neskrotné zvieratá so smrtiacimi rohmi. Uruz slúži ako pripomienka toho, aby sme vydržali napriek všetkým výzvam a prekážkam, ktoré nám život občas "hádže pod nohy". Dávajte pozor na svoje správanie a rozhodnutia, aby každý mohol ťažiť z vašej duchovnej sily a moci. Využite energiu divokého vola pre optimálnu a všeobjímajúcu silu a moc.

RUNA URUZ PRE VÝRAZNÚ SILU www.jove.sk

RUNA "SOWILO" PRE VITALITU

Runa Sowilo nemusí byť prvou runou, na ktorú si spomeniete, keď príde na silu. Je však plná pozitívnej energie, vitality a výborná na podnietenie motivácie.


Sowilo symbolizuje intenzívne a zároveň upokojujúce svetlo Slnka. Keď Slnko počas dňa jasne svieti, odpudzuje tmu, ktorá môže často skresliť náš úsudok. Použite Sowilo, aby ste cítili liečivé zlaté svetlo Slnka, ktoré nás obklopuje.


Zostaňte otvorení, a šťastie a prosperita vám prídu do cesty. Využite túto silu vitalitu, aby vám pomohla dosiahnuť vaše zámery a ambície. Nedovoľte však, aby vás táto mocná sila urobila arogantnými či márnomyseľnými.

RUNA SOWILO PRE VITALITU www.jove.sk

RUNA "TIWAZ" PRE DUCHOVNÚ SILU

Runa Tiwaz je vynikajúca runa pre odvahu, húževnatosť a duchovnú silu.


Tiwaz má tvar kopije a symbolizuje silu duchovného bojovníka. Predstavuje vzdanie sa svojich výhod v prospech druhého alebo pre väčšie dobro každého.


Ak máte v sebe odvahu a húževnatosť na prekonávanie prekážok, Tiwaz vám pomôže k tomu dať silu. Nezabudnite postupovať dôstojne a čestne.


Tiwaz vám tiež pomôže pozrieť sa hlboko do duše a konať s vedomím, že máte jeho silu za svojim chrbtom.

RUNA TIWAZ PRE DUCHOVNÚ SILU www.jove.sk

RUNA "DAGAZ" PRE TRANSFORMÁCIU

Runa Dagaz symbolizuje obnovu, extrémnu zmenu a sebatransformáciu. Dagaz sa často nazýva aj ako "runa úsvitu", pretože predstavuje nádej a oslnivé svetlo, ktoré prichádza po temnote noci.


Táto runa je symbolom zmeny a znovuzrodenia; obe vyžadujú neuveriteľnú silu. Prirodzené cykly Mesiaca a Zeme nás učia, že život je o udržiavaní rovnováhy v každej fáze. Láskavosť a láska vždy zvíťazí nad nekalými úmyslami alebo ľuďmi.


Rovnako ako motýľ, na ktorého sa táto runa podobá, môže Dagaz priniesť mocnú životnú transformáciu, triumfy a obrovský úspech do nášho života.

RUNA DAGAZ PRE TRANSFORMÁCIU www.jove.sk

VYTVORTE SI MOCNÚ VIAZANÚ RUNU PRE PRITIAHNUTIE SILY

Po prečítaní významu piatich vyššie uvedených rún, rezonovali s vami dve alebo viac z nich? Chceli by ste ich využiť všetky naraz? Hádajte čo? Môžete...


Viazaná runa je kreatívny spôsob, ako zahrnúť viaceré nórske runy do svojho duchovného zámeru. Vytvorenie vlastnej viazanej runy vám umožní navrstviť dve alebo viac nórskych rún a vytvoriť tak špeciálny symbol pre vaše jedinečné potreby.


Pozrite si tiež príspevok AKO SI VYROBIŤ SIGILY A VIAZANÉ RUNY PRE PRITIAHNITE KÚSKA MÁGIE DO ŽIVOTA, ak sa chcete dozvedieť viac o technikách viazania rún. Dôrazne vám však odporúčam vytvoriť si vlastné viazané runy pre maximálnu silu. Tu je jeden príklad jednej mocnej viazanej runy pre silu, ktorú môžete použiť:

VIAZANÁ RUNA PRE SILU www.jove.sk

Ako používať runy na posilnenie vašej spirituálno-magickej praxe...


Existujú nekonečné možnosti, ako použiť mocné silové runy na posilnenie vo vašej duchovnej praxi. V nasledujúcej časti uvediem niekoľko obľúbených, ktoré vám pomôžu začať.


Sigily / Sigílie

Viazané runy sú považovaná za typ sigíl. Sigily sú symboly alebo vzory, ​​ktoré si vytvoríte buď úplne sami od piky spojením sa s vaším podvedomím alebo skombinujete rôzne typy rún do jednej viazanej runy, aby pomohli vašim ambíciám a túžbam dosiahnuť úspech.


Najlepšie by bolo, keby ste si vždy vytvorili svoje vlastné sigílie, pretože to vášmu symbolu umožňuje spojiť sa s vaším nevedomým Ja, keď ho vytvárate. Postup ako na to, nájdete v príspevku AKO SI VYROBIŤ SIGILY A VIAZANÉ RUNY PRE PRITIAHNITE KÚSKA MÁGIE DO ŽIVOTA.


Grimoár

Grimoár je súhrn magických formúl a okultných informácií, ktoré považujete za užitočné pre vašu prax, vrátane použitia bylín, rituálov, symboliky, kúziel, magických ingerdiencií a iných duchovných tém. Je to ako kniha magických receptov a postupov, ktorá je jedinečná pre vašu prax.


Pri vytváraní grimoáru je bežné umiestňovať sigílie, viazať runy alebo iné pohanské, čarodejnícke alebo wiccanské symboly dovnútra alebo na obal.


Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o grimoároch, vrátane ich pôvodu, ako si vytvoriť svoj vlastný, dajte vedieť, a môžeme sa tomu povenovať v niektorom z nasledujúcich príspevkov.



Sviečková mágia

Sviečková mágia môže byť tak jednoduchá alebo komplikovaná, ako sa rozhodnete, a pomáha prepojiť fyzický svet s duchovným.


Môže sa použiť na vytvorenie určitého druhu energie alebo na stanovenie zámeru. Uistite sa, že sa sústredíte na niečo, čo skutočne chcete manifestovať, pretože mágia sviečok je vskutnu silná a rýchla forma mágie. Viac o tom sa dozviete v príspevku SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE.


Kreslenie alebo vyrezávanie rún do sviečky počas rituálu môže pomôcť uvoľniť jej význam do sveta, podobne ako mágia chaosu /viac o tom vo vyššie uvedenom príspevku/.


Pozrite si tiež príspevok DOMÁCA ČARODEJNICA: JEDNODUCHÝ SVIEČKOVÝ RITUÁL PRE PRITIAHNUTIE POZITÍVNEJ ZMENY DO ŽIVOTA, ak sa chcete naučiť, ako používať sviečkovú mágiu vo svojej duchovnej praxi pre otočenie nepriaznivej situácie vo váš najvyšší prospech.


Rituály Splnu Mesiaca

Mnoho pohanov, čarodejníc alebo duchovných praktizujúcich sa rozhodlo praktizovať rituály alebo oslavy počas Splnu, pretože je to obdobie intenzívnej energie.


Spln Mesiaca je časom uvoľnenia a dokončenia. Je to chvíľa, keď sa vynoria problémy, ktoré kypeli pod povrchom, a keď sa môžete zbaviť situácií alebo problémov, ktoré už pre vás nie sú viac prospešné.


Začlenenie mágie rún pre silu bude silným doplnkom k vášmu Splnovému rituálu!



Magické vrecúška alebo šperky / talizmany

Pridanie rún do magických vrecúšok alebo šperkov môže byť skvelý spôsob, ako mať silu runy vždy pri sebe. Pridajte ju k prívesku na náhrdelník, kľúčenke, mágii viazaných uzlov, na stužky pri obrade viazania rúk / handfasting, či do sezónnych dekorácii a na oltár. Pomocou hliny si môžete ľahko vytvoriť svoj vlastný prívesok s runami. Vašej fantázii sa medze nekladú.


Jednotlivé runy môžete následne aktivovať posvätným dymom Palo Santa >> PALO SANTO ~ POSVÄTNÝ & RITUÁLNY SPRIEVODCA ENERGETICKEJ OČISTY V ČASOCH TRANSFORMÁCIE.


Ak sa chcete dozvedieť viac o jednotlivých významoch rún Elder Futhark, a ako ich používať pri výklade, čítajte príspevok ELDER FUTHARK: SEVERSKÁ RUNOVÁ MÁGIA & AKO VYKLADAŤ A INTERPRETOVAŤ VÝZNAM RÚN.


S Láskou,




UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie celého obsahu článku, resp. jeho častí, bez predošlého súhlasu nie je dovolené. Článok je možné zdielať prostredníctvom sociálnych sietí len v celom rozsahu aj s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem♥



bottom of page