top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SEZÓNA BLÍŽENCOV 2024: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM & HOROSKOP (+ DENNÍKOVÉ VÝZVY A AFIRMÁCIE)
© Copyright

RITUÁLY, AFIRMÁCIE & DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE PREBUDENIE VÁŠHO VNÚTORNÉHO OHŇA V RÁMCI FESTIVALU BELTANE

Updated: Apr 29

Beltane je starobylý keltský sviatok, ktorý oslavuje začiatok leta a plodnosť zeme. Tradične sa oslavuje 1. mája, ale niektorí ľudia ho oslavujú pri najbližšom Splne Mesiaca po 1.máji /energia starobylého sviatku Beltane pretrváva až do Letného Slnovratu/. Beltane je časom na uctenie si prepojenia posvätnej mužskej a posvätnej ženskej energie v prírode a na oslavu sily tvorivosti, lásky a nových začiatkov. V modernej dobe možno Beltane stále oslavovať ako čas na prebudenie vnútorného ohňa, vnesenie vášne a harmónie do života a zhmotnenie našich cieľov a túžob. Energia Beltane je tiež o zapaľovaní ohňa vášne a tvorivosti. Aby ste prebudili svoj vnútorný oheň, môžete sa venovať napríklad praktikám, ktoré podnecujú vaše vášne, ako je tanec, spev alebo umelecká tvorba. Môžete tiež použiť vizualizáciu alebo meditáciu, aby ste sa spojili so svojím vnútorným ohňom a predstavili si, ako silnie a jasnie. Beltane je takisto časom plodnosti a nových začiatkov, takže je ideálnym časom na stanovenie zámerov a manifestovanie našich cieľov a túžob. Celkovo Beltane ponúka príležitosť spojiť sa so silou prírody a s cyklami ročných období a využiť túto energiu na prebudenie nášho vnútorného ohňa, vniesť do svojho života väčšiu vášeň a harmóniu a manifestovať svoje ciele a túžby. Ak prijmeme energiu Beltane a zapojíme do svojho života praktiky, ktoré ctia toto ročné obdobie, môžeme využiť svoj vlastný tvorivý potenciál a napredovať v živote s novým nadšením a inšpiráciou....


RITUÁLY, AFIRMÁCIE & DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE PREBUDENIE VÁŠHO VNÚTORNÉHO OHŇA V RÁMCI FESTIVALU BELTANE

Art by Emilia Nora Elina


Beltane je starobylý galský sviatok, ktorý oslavuje začiatok leta, plodnosť, hojnosť a spojenie posvätnej mužskej a posvätnej ženskej energie. Ak sa chcete dozvedieť viac o histórii, mytológii, starobylých tradíciách a rituáloch, prečítajte si tiež príspevok (v plnom rozsahu k dispozícii len pre PLATENÉ ČLENSTVÁ) 👉🏼 🔥BELTANE ~ FESTIVAL OSLAVY POSVÄTNEJ LÁSKY, PREBÚDZANIA VNÚTORNÉHO OHŇA & PLODNOSTI (+ RITUÁLY)🔥.


Tu je niekoľko nápadov a inšpirácii, ako osláviť Beltane (aj keď ste aktuálne "single"):


# Vytvorte si posvätný priestor: Nájdite si tiché a pokojné miesto, kde sa môžete spojiť s prírodou, a vytvorte si oltár alebo posvätný priestor. Vyzdobte ho kvetmi, sviečkami a všetkým, čo s vami rezonuje. Návod na vytvorenie oltáru nájdete v príspevku AKO NA JAR VYČISTIŤ ENERGIU VÁŠHO DOMOVA & NÁVOD NA VYTVORENIE OLTÁRU.


# Zapáľte oheň alebo sviečky: Oheň je dôležitým prvkom Beltane, preto môžete zapáliť oheň alebo sviečky, ktoré budú symbolizovať oheň vnútornej premeny a vášne. TIP: SVIEČKOVÁ MÁGIA: PRAKTICKÝ SPRIEVODCA SVIEČKOVÝM RITUÁLOM ZA ÚČELOM OČISTY, LIEČENIA & MANIFESTÁCIE.


# Spojte sa s prírodou: Vydajte sa na prechádzku do prírody, nazbierajte poľné kvety alebo bylinky alebo zasaďte semienko, aby ste sa spojili s energiou rastu a nových začiatkov.


# Meditujte: Urobte si čas na meditáciu a sústreďte sa na svoj vnútorný oheň. Vizualizujte si, ako sa spájate so svojou vnútornou silou a vášňou.


# Praktizujte sebalásku: Beltane je tiež časom na oslavu posvätnej lásky v sebe samom. Postarajte sa o seba tým, že si doprajete aktivity zamerané na starostlivosť o seba, ako je relaxačný kúpeľ, cvičenie jogy alebo si doprajte niečo, čo vás baví.


# Uctite si posvätné spojenie mužskej a ženskej energie: Beltane je oslavou sposvätného spojenia mužskej a ženskej energie, takže si ho môžete uctiť tým, že sa zameriate na harmonizáciu svojich vnútorných mužských a ženských energií. Viac o tom sa dozviete v príspevkoch:


# Spojte sa s archetypmi: Spojte sa s archetypmi, ktoré stelesňujú energie, ktoré chcete kultivovať. Napríklad archetyp Bojovníka, ktorý predstavuje posvätnú mužskú energiu sily a odhodlania, zatiaľ čo archetyp Bohyne predstavuje posvätnú ženskú energiu spojenú s vyživovaním, tvorením, intuíciou, starostlivosťou a vnútornou múdrosťou. Meditujte nad ich vlastnosťami, ako sa správajú, ako gestikulujú, čo z nich vyžaruje /sila, odvaha, mdrosť, sebavedomie, úspech, krása?)... keď máte túto víziu silno ukotvenú vo vašej mysli, vizualizujte si, ako do nich energeticky vojdete... akoby ste si na seba obliekali nový overal. Stotožnujete sa s ich energiou, stávate sa nimi... poobzerajte sa okolo seba a vnímajte svet teraz očami svojich ideálnych archetypov. Čo vidíte? Čo cítite? Ako vyzeráte? Kde sa nachádzate? Ako sa zmenil svet okolo vás? Opýtajte sa svojho nového vylepšeného Ja ako sa sem dostal? Aké kroky a rozhodnutia urobil, aby sa sem dostal? Nič neanalyzujte, len v tichosti načúvajte všetkým odkazom, ktoré sa objavia...


Ak chcete, môžete pre umocnenie tohto zážitku použiť afirmácie uvedené v spodnej časti príspevku...


Pamätajte, že Beltane je časom oslavy hojnosti života, krásy prírody a sily lásky. Môžete si vytvoriť vlastné rituály a tradície, ktoré s vami rezonujú a oslavujú posvätnosť vášho vlastného života vašim jedinečným spôsobom.




BELTANE: DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE PREBUDENIE VÁŠHO VNÚTORNÉHO OHŇA

Tu je niekoľko podnetov do vášho denníka pre obdobie posvätného sviatku Beltane 2023, ktoré môžu podporiť prebudenie vášho vnútorného ohňa a podporiť váš duchovný rast:


Čo pre mňa znamená živel ohňa? Ako sa môžem spojiť s energiou ohňa

v každodennom živote? Aké vnútorné premeny som pripravený/á zapáliť?


Ktoré oblasti svojho života som pripravený/á zapáliť vášňou a nadšením?

Ako môžem využiť energiu Beltane na podporu týchto oblastí?


Ktoré obmedzujúce presvedčenia alebo negatívne myšlienkové vzorce som pripravený/á uvoľniť, aby som vytvoril priestor pre obnovený pocit motivácie a energie?


Akým spôsobom môžem do svojho života zaradiť pohyb a fyzickú aktivitu, aby som prebudil/a svoj vnútorný oheň?


Aký je môj vzťah k vlastnej osobnej sile? Ako si môžem vypestovať hlbší pocit posilnenia a sebadôvery?


K akým tvorivým projektom alebo činnostiam ma to v súčasnosti ťahá? Ako môžem využiť svoju tvorivú energiu na zhmotnenie svojich cieľov a snov?


Ako sa môžem počas Beltane spojiť s energiou Slnka? Aké praktiky môžem zaradiť do svojej každodennej rutiny, aby som si uctil/a Svetlo vo svojom vnútri?


Ako sa môžem zbaviť akýchkoľvek obáv alebo pochybností, ktoré ma brzdia,

a prijať plný potenciál svojho vnútorného ohňa?


Čo pre mňa znamená posvätná láska? Ako môžem vo svojom živote pestovať viac lásky a súcitu?


Ako si môžem ctiť rovnováhu medzi svojimi vnútornými mužskými a ženskými energiami?


Aké sú moje ciele na najbližšie mesiace? Ako môžem využiť energiu Beltane na podporu svojho rastu a transformácie?


Ako sa môžem počas Beltane spojiť s prírodou a cyklami ročných období? Akými aktivitami môžem osláviť toto ročné obdobie?


Ktoré oblasti svojho života som pripravený/á nechať odísť? Aké nové začiatky som pripravený/á prijať?


Aké praktiky môžem zaradiť do svojej každodennej rutiny, aby som si uctil/a svoju duchovnú cestu a spojil/a sa so svojím vyšším Ja?




BELTANE: AFIRMÁCIE PRE INVOKÁCIU VNÚTORNEJ BOHYNE

... ak ste muž a chcete invokovať energiu posvätného mužstva, môžete upraviť jednotlivé vety podľa svojich potrieb a nahraďte BOHYŇU slovom RYTIER / BOJOVNÍK / KRÁĽ a pod./


"Som mocná Bohyňa a prijímam svoju posvätnú ženskú energiu."


"Ctím si svoju zmyselnosť a prijímam potešenie vo všetkých oblastiach svojho života."


"Som nádobou lásky, súcitu a milosti a nechávam tieto vlastnosti, aby cezo mňa prúdili."


"Dôverujem svojej intuícii a nasledujem túžby svojho srdca."


"Som hodná lásky, úcty a hojnosti a s ľahkosťou ich priťahujem do svojho života."


"Som prepojená s prírodnými cyklami a prijímam zmeny a premeny, ktoré prichádzajú s každým novým ročným obdobím."


"Som presvedčená o svojej sile a schopnosti čeliť akejkoľvek výzve, ktorá mi príde do cesty."


"Oslavujem krásu svojho tela a správam sa k nemu s láskou a úctou."


"Som spolutvorcom svojej vlastnej reality a silou svojich myšlienok a zámerov manifestujem svoje najhlbšie túžby."


"Som Bohyňa a ctím si a rešpektujem energiu Bohyne vo všetkých bytostiach a vo svete okolo mňa."


Pravidelne si opakujte tieto afirmácie, najmä počas obdobia Beltane, aby ste prebudili a prijali energiu svojej vnútornej Bohyne. Dovoľte jej, aby vám pripomínali vašu vlastnú moc, silu a krásu a pomohla vám spojiť sa s posvätným ženstvom vo vnútri vás.


Požehnaný sviatok Beltane nám všetkým prajem...


S Láskou,

RITUÁLY, AFIRMÁCIE & DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE PREBUDENIE VÁŠHO VNÚTORNÉHO OHŇA V RÁMCI FESTIVALU BELTANE





P.S.: Tento príspevok je autorským článkom, preto ak sa vám pačil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼


Ak túžite pomôcť s objavením svojho poslania na Zemi, prečo ste sa rozhodli inkarnovať práve v tomto čase, aké dary si sebou nesiete, aké lekcie ste sa rozhodli v tomto živote riešiť a kde sa nachádza váš povestný BOD ŠŤASTIA, objednajte si svoju online konzultáciu pod názvom KARMICKÁ ASTROLÓGIA & CESTA DUŠE. Podrobné info nájdete v časti >> ONLINE SLUŽBY.



bottom of page