top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SEZÓNA BLÍŽENCOV 2024: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM & HOROSKOP (+ DENNÍKOVÉ VÝZVY A AFIRMÁCIE)
© Copyright

MESAČNÁ VODA: AKO VYTVORIŤ MESAČNOU MÁGIOU NABITÚ VODU PRE OČISTU, MANIFESTÁCIU & POSILNENIE ZÁMEROV

Updated: Apr 1, 2023

Astrológovia, čarodejnice i mystici sa zrejme zhodnú na tom, že Mesiac na nás vplýva svojou nespútanou magickou Silou. Je to jedno z dvoch najžiarivejších objektov na našej oblohe (popri Slnku) a neuveriteľne silný nástroj na manifestáciu a mágiu. Mesiac vládne jemným, podvedomým a intuitívnym aspektom nášho Ja. Keď sa zosúladíme s Mesiacom a jeho jednotlivými fázami, napojíme sa na staroveký energetický prúd. Spln Mesiaca je vyvrcholením tohto lunárneho cyklu a je spojený s rôznymi vplyvmi silnej energie; symbolizuje koniec jednej kapitoly a žiada nás, aby sme identifikovali, ako ďaleko sme zašli, a zmierili sa s vecami, ktoré sme už "prerástli", a ktoré už nechceme ďalej nosiť so sebou. Existuje niekoľko spôsobov, ako môžeme vedome využiť túto potentnú silu Mesiaca a jeho magickú energiu, ako na uvoľnenie negatívnej energie, tak aj manifestáciu a posilnenie našich zámerov na najbližšie obdobie. Jedným zo spôsobov, ako to urobiť, je pomocou Mesačnej vody, ktorú sa môžete naučiť vyrábať a používať počas každého Splnu Mesiaca.


MESAČNÁ VODA PRE MANIFESTÁCIU

ČO JE MESAČNÁ VODA?

Mesačná voda sa už po dlhé stáročia používa na to, aby pomohla ľuďom prijať a absorbovať energiu z Mesiaca v Splne. Ajurvéda, ktorá má svoje korene v Indii a jej vznik sa dátuje do obdobia cca pred viac ako 5000 rokmi, sa považuje za jednu z prvých liečebných vied na svete... a práve v sanskrtských spisoch spojených s ajurvédou môžeme nájsť jednu z prvých zmienok o tom, ako sa ľudia kúpali v Mesačnej vode, aby plne absorbovali pránu alebo liečivú energiu Mesiaca.


Mesačnú vodu môžete vytvoriť tak, že ju necháte vonku, aby sa nabíjala pod Mesačným svetlom. Pretože Mesiac ovplyvňuje príliv a odliv oceánu, nie je pre nás zrejme veľkým prekvapením, že medzi základným elementom vody a Mesiacom existuje veľmi mocné energetické spojenie. Keď k tomu pridáte silu svojho zámeru (a možno aj krištál alebo dva), môžete vytvoriť nástroj, ktorý sa dá použiť takmer na všetko... od zalievania rastlín cez pridanie do magických lektvárov či nápojov, do kúpeľa až po čistenie vášho domova.


VÝHODY POUŽÍVANIA MESAČNEJ VODY

Ako už bolo zmienené vyššie, je evidentné, že ľudia vyrábajú a používajú Mesačnú vodu už tisíce rokov – ale prečo je to tak a čo presne nám to môže ponúknuť? Keďže vychádzame zo známeho predpokladu, že Mesiac má upokojujúci vplyv na našu myseľ a telo, a pomáha pri liečbe určitých chorôb, znamená to, že pritiahnutie jeho energie môže tento účinok prevýšiť.


"Splny sú časom na kultiváciu svojej sily a urýchlenie dosiahnutia cieľov."

KEDY POUŽÍVAŤ MESAČNÚ VODU (A KEDY ABSOLÚTNE NIE)

Priaznivé účinky na myseľ a telo pri používaní Mesačnej vody sa môžu prejaviť odlišne pri každom Splne, pretože každý mesačný cyklus je iný. Každý Spln má svoje vlastné jedinečné vlastnosti, niektoré možno budete chcieť využiť, iné zrejme nie. (Pozn.: o tomto vplyve Mesiaca, jeho tranzite nebeskou oblohou skrz jednotlivé znamenia zverokruhu a jeho účinkoch, nájdete podrobne rozobrané v mojom eBooku MOONOLÓGIA). Všeobecným pravidlom je, že napríklad Zatmenia vo všeobecnosti absolútne nie sú Mesiace, z ktorých by ste chceli čerpať energiu. Zatmenia vrhajú tiene a odhaľujú nám, čo sa tam skrýva, zvyčajne odhaľujú veci, ktoré sú toxické alebo potrebujú očistu. So zatmeniami by sme mali skôr pracovať spôsobmi, ktoré nám pomáhajú jemne odstraňovať nečistoty z nášho systému, nie ich absorvovať.


To znamená, že Zatmenia, napriek tomu, že ide o Splny, sú časom na vyradenie kozmických energií, ktoré vám viac neslúžia – nie ich zapíjať (a v prípade Mesačnej vody ich doslova piť).


Novy Mesiaca tiež nie sú najvhodnejším obdobím na vytváranie a používanie Mesačnej vody, pretože majú tendenciu niesť odlišnú energiu. Zámery, ktoré si stanovíte počas Novu, môžu ovplyvniť Silu, ktorú neskôr využijete pri vytvárani Mesačnej vody počas Splnu Mesiaca. No Novy Mesiaca sú začiatkom cyklu a teda nie časom absorbovať silu tohto lunárneho cyklu.


Ak ste uzrozumení s aktuálnym typom Mesiaca a jeho magickým vplyvom na vás, môžete začať s prípravou Mesačnej vody. Toto nádherné nebeské teleso vám pomôže nabiť vašu vodu silnou energiou, ktorú budete možno potrebovať na to, aby ste sa posilnili na nadchádzajúci mesiac. Navyše je až neuveriteľne ľahké vyrobiť si ju... poďme teda na to.


AKO "VYROBIŤ" MESAČNÚ VODU?

Na vytvorenie Mesačnej vody budete potrebovať:

  • Dóza alebo nádoba (odporúčam priehľadnú sklenenú nádobu s vrchnákom/tzv. Mason Jar/, ale postačí akákoľvek sklenená nádoba, optimálne s uzáverom

  • Voda (z vodovodu, z fľaše, z rieky...len sa uistite, že je bezpečné ju piť, ak to plánujete)

  • Štítok s dátumom a poznámkou, v ktorom znamení zverokruhu a v akej fáze sa Mesiac nachádza (napríklad „Spln v Blížencoch, 19. december 2021“).

  • Krištály bezpečné pre vodu, ako je ruženín, číry kremeň alebo ametyst /voliteľné/

  • Čistiace bylinky, ako je palina (Mesačná bylina), levanduľa (pre relaxáciu a liečenie), rozmarín (pre ochranu) alebo sladká tráva (pre pozitívnu energiu) /voliteľné/

  • Zámer: mier, láska, manifestácia alebo prijatie a pod. /voliteľné/


Mesačná voda sa tradične nabíja v noci pod svetlom Splnu Mesiaca, keď je Mesačná energia najsilnejšia a my sa ľahko dokážeme napojiť na našu intuíciu. Vonkajšie umiestnenie nádoby priamo pod Mesačný svit by bolo najideálnejšie, ale ak ste viazaní na byt alebo máte obmedzený prístup von z akéhokoľvek iného dôvodu, v blízkosti okenného parapetu to bude fungovať tiež (dokonca aj pri zatvorenom okne).


Mesačnú vodu môžete vytárať aj počas fázy Gibusového Mesiaca, keď je Mesiac takmer v Splne /jednotlivé fázy Mesiaca a ich spirituálny význam nájdete podrobne rozpísané v eBooku MOONOLÓGIA/. Pre istotu ešte raz zopakujem, nikdy nepripravujte Mesačnú vodu počas Zatmenia – energia Zatmenia prevyšuje energiu Mesiaca, takže toto naozaj nie je vhodný čas na tento druh práce.



Bez ohľadu na to, akú fázu Mesiaca si vyberiete, skontrolujte, v ktorom znamení zverokruhu sa Mesiac nachádza, pretože to ovplyvní energiu vody. Napríklad voda Mesiaca nabitá pod Splnom v Býkovi, ktorému vládne Venuša, povzbudí lásku a potešenie, a voda Mesiaca nabitá pod Splnom v Blížencoch, kde vládne Merkúr, vám môže pomôcť získať váš "hlas".


Ak používate niektorý z nasledujúcich spôsobov, začnite tým, že vyčistíte vašu sklenenú nádobu dymom z byliniek, nalepíte na ňu štítok a pridáte do nádoby krištály /voliteľné/. Potom pridajte vodu a uzavrite vrchnákom. Umiestnite nádobu niekde vonku /optimálne priamo pod Mesačné svetlo/, aby mohla absorbovať energiu Mesiaca – aj keď Mesiac v Splne nevidíte napríklad počas väčšej oblačnosti, nezúfajte, vaša voda sa stále nabíja.


Ak chcete, môžete si pred tým energeticky aktivovať. Podržte dlane nad vodou a predstavte si, ako sa lunárna energia pohybuje cez temeno vašej hlavy, po chrbtici a ramenách, cez vaše telo a von z vašich dlaní do vody. Pritom sa zamerajte na svoj zámer, ktorý si stanovujete /optimálne, ak je vsúlade so znamením zverokruhu, pod ktorý sa Mesiac nachádza/. Záverom poďakujte Vesmíru za to, že vám umožnil spojiť sa s touto magicou silou Mesiaca. Nechajte vodu cez noc nabíjať. Ráno bude vaša Mesačná voda pripravená!


Takto pripravenú vodu, ktorú ste vystavili Mesačnému svitu môžete obložiť svojimi obľúbenými krištálmi, bylinkami a akýmikoľvek drobnosťami, ktoré súvisia s vašou intuíciou a zámermi pre vašu Mesačnú vodu. Ak pripravujete Mesačnú vodu na magické použitie /nie na pitie/, pokojne vložte krištály a bylinky aj do vody. Ak vyrábate Mesačnú vodu, ktorá bude vhodná aj na pitie, môžete obaliť vrch nádoby gázou a zaistiť ju gumičkou a/alebo šnúrkou, resp. vrchnákom.


AKO FUNGUJE MESAČNÁ VODA?

Mesačná voda funguje z niekoľkých dôvodov – prvý je zjavný, kvôli povahe elementu vody. Voda je vo všeobecnosti nositeľom energie. Nesie v sebe energiu čohokoľvek, čo do nej vložíme, čím je presiaknutá. A v prípade Mesačnej vody tento element pôsobí ako psychická "špongia", ktorá drží energiu, ktorú Mesiac šíri z kozmu do nášho sveta. Týmto spôsobom sa voda stáva akýmsi talizmanom, ktorý v sebe udržiava planetárnu energiu Mesiaca na použitie v budúcich kúzlach alebo rituáloch.


Ako už bolo zmienené vyššie, vibrácia alebo energia Mesačnej vody, ktorú nabíjate, bude závisieť aj od znamenia, v ktorom sa Mesiac nachádza, ako aj od lunárnej fázy. Pretože Mesiac je počas Splnu najsilnejší, najživší a najsilnejší, toto je čas, kedy sa zvyčajne vytvára Mesačná voda.


AKO DAŤ ZÁMER MESAČNEJ VODE

Aj keď tým nič nepokazíte, ak sa rozhodnete vytvoriť Mesačnú vodu na všeobecné účely (napríklad na čerpanie energie z Mesiaca), dá sa použiť aj špecifickejšie na zosúladenie s konkrétnym zámerom. Keďže opakovanie je Matkou Múdrosti, pripomenieme si ešte raz dôležitý aspekt pri stanovovaní zámerov v rámci vytvárania Mesačnej vody. Predtým, ako si vyberiete svoj zámer, vyhľadajte, v akom znamení sa Mesiac nachádza v čase, keď ho chcete nabiť. Prečítajte si o tejto energii tohto znamenia zverokruhu. Napríklad Spln vo Váhach alebo Býkovi by bol skvelý pre zámer v rámci mágii lásky, pretože týmto znameniam vládne Venuša, planéta lásky. Na druhej strane, Spln v Kozorožcovi (vládne mu Saturn, planéta štruktúry a obmedzení) by bol lepší pri stanovovaní zámerov, ktoré vám pomôže prekročiť vaše hranice.



Keď zistíte, aký druh zámeru je v súlade s aktuálnou lunárnou fázou, s ktorou pracujete, ujasnite si tento zámer a zapíšte si ho v prítomnom čase (pretože hovoríte Vesmíru, že tento zámer je už váš a nie niečo, čo sa stane v budúcnosti). Na konci môžete dodať: „Toto alebo niečo ešte lepšie, čo bude v najvyšší prospech všetkých zúčastnených.“, aby ste sa uistili, že ste stále otvorení nekonečným možnostiam Vesmíru.


Prečítajte svoj zámer nahlas a potom znova podržte dlane nad vodou. Nabite vodu z Mesiaca vizualizáciou striebornej lunárnej energie, ktorá sa pohybuje cez temeno vašej hlavy, po chrbtici, cez telo, po rukách, dlaňami do vody. Pokračujte vo vizualizácii tejto energie prúdiacej do vody, až kým nepocítite, že voda je nabitá a žiari striebrom a je plne nabitá vaším zámerom. Potom voila, aktivovali ste Mesačnú vodu vašim zámerom!


Písanú manifestáciu môžete umiestniť vedľa nádoby, prilepiť ju páskou na nádobu alebo vložiť pod nádobu, alebo jednoducho stráviť chvíľku meditáciou pri vode a premýšľať o svojom zámere. Akonáhle máte pocit, že ste naplnili svoju vodu s vaším zámerom, tento krok je dokončený.


AKO POUŽÍVAŤ MESAČNÚ VODU

Dobre, vaša Mesačná voda bola vytvorená. Čo s tým teraz urobíte? Našťastie, existuje množstvo spôsobov a možností, ako ju efektívne využiť:

  • Použite ju na čistenie svojho oltára, posvätného priestoru, krištálov alebo akýchkoľvek rituálnych nástrojov

  • Pridajte ju do svojho rituálneho kúpeľa

  • Použite ju na čistenie podlahy (áno, stačí ju pridať do vášho vedra s vodou)

  • Pri maľovaní do nej namáčajte štetce

  • Použite ju na zalievanie rastlín

  • Vytvorte voňavý izbový sprej pridaním esenciálnych olejov a alkoholu

  • Použite ju vo svojom difúzore esenciálnych olejov

  • Pite ju, aby ste ho vstrebali do tela

  • Použite ju na "pomazanie" tela, ako spôsob, ako sa energeticky očistiť



A ak vám napadne iné využitie, smelo do toho. Buďte kreatívni a nechajte sa viesť mágiou Mesiaca a svojím srdcom. Ako hovoria čarodejnice, "A tak to je!".


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



bottom of page