top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SPLN MESIACA V BLÍŽENCOCH (19.12.2021): ČAS NA ZMENU & PREVZATIE ZODPOVEDNOSTI ZA SVOJ ŽIVOT

Updated: Feb 8, 2022

Posledný Spln v roku 2021 pripadá na 19. decembra vo vzdušnom znamení Blížencov, priamo oproti galaktickému stredu. Predpokladá sa, že galaktické centrum je srdcom nášho Vesmíru a domovom niektorých z najsilnejších, magických a tajomných energií na našej kozmickej oblohe. So Splnom Mesiaca priamo oproti tomuto posvätnému bodu na oblohe budú energie pravdepodobne silné a môžu sa dokonca javiť akoby mimo tohto sveta. Pod touto lunárnou energiou môžeme tiež nájsť jednoduchšie spojenie s Hviezdnym semenom vo vnútri nás a galaktickými Bytosťami. My sme Vesmír, ktorý sa prejavuje v tejto ľudskej podobe. Meditovaním nad touto myšlienkou; precitnutie do tohto myšlienkového priestoru pod energiou blížiaceho sa Splnu Mesiaca v Blížencoch môže odomknúť nový a vyšší stav Vedomia. Splny už majú svoje overené spôsoby, ako z nás niečo vytiahnuť von. Predstavujú vyvrcholenie lunárneho cyklu a majú tendenciu priviesť veci k vrcholu/ukončeniu aj v našich vlastných životoch. Viac o téme vplyvu jednotlivých fáz Mesiaca a ich spirituálnom odkaze nájdete v novom eBooku Moonológia.


Všetky Splny Mesiaca sú o vyjadrení emócií a dokončení emocionálnych cyklov. Spln Mesiaca v Blížencoch 19. decembra 2021 prináša so sebou pocit, že je čas na zmenu.


Astrológia nám hovorí, že energia Blížencov je živá a spontánna, takže tento Mesiac má tendenciu priniesť túžbu po zmene z rozmaru, bez veľkého plánovania. To môže byť dobrá vec, pretože naša prvá myšlienka je často to najlepšou myšlienkou – ale pre znamenia zverokruhu, ktoré zápasia s ovládaním svojich impulzov, to môže byť aj výhovorka na to, aby urobili nejaké pomerne bláznivé rozhodnutia.


Našťastie, energia Blížencov je tiež logická a chladná. Spôsob, akým budeme zvažovať naše plány pod vplyvom tohto lunárneho svetla, bude skôr racionálny a nezávislý, čo znamená, že naše prípadné impulzívne rozhodnutia nebudú poháňané emóciami. Aby sme sa vyhli impulzívnym chybám, môžeme sa pokúsiť stelesniť ďalšiu časť podstaty Blížencov – dualitu.


Každý príbeh má dve strany, a ako to obzvlášť Blíženci veľmi dobre vedia, v rámci každej voľby sa nachádzajú vždy minimálne dve možnosti. Keď sa dvakrát zamyslíme a položíme správne otázky o našich vlastných motívoch, môžeme využiť spontánnosť Splnu v Blížencoch bez toho, aby sme riskovali nežiaduce vedľajšie účinky.


Pod týmto lunárnym vplyvom môžeme očakávať niekoľko rušných a spoločenských dní, možno aj hektické obdobie príchodov a odchodov.


Slová budú dôležité – Blíženci sú predsa tak komunikatívne astrologické znamenie – preto sa snažte byť presní v tom, čo hovoríte a ako to hovoríte. Toto je jeden z najmenej emocionálne intenzívnych Splnov Mesiaca, napriek tomu je to dobrý čas podeliť sa o svoje pocity s niekým, komu dôverujete.



Splny Mesiaca nám tiež poskytujú príležitosť vysporiadať sa s výzvami nášho tieňového Ja. Tieňová stránka energie Blížencov zahŕňa nezrelosť a určitú prelietavosť alebo nestálosť. Ak teraz niečo zatlačí na vaše "gombíky", zvážte, koľko z toho ste si mohli privodiť vy sami tým, že ste sa správali trochu detinsky alebo ste boli vo svojich činoch neúprimní. Keď spoznáte tieňové prvky, ktoré vás priviedli do tohto bodu, môžete naplánovať svoje "oslobodenie" a postup vpred, požehnaný Blížencovým rozumom a logikou.


Každé astrologické znamenie bude prežívať Spln Mesiaca v Blížencoch trocha iným spôsobom, ale všetky znamenia budú v konečnom dôsledku hľadať viac spontánnosti alebo zmeny v niektorej zo svojich hlavných oblasti každodenného života.


Keďže tento decembrový Spln Mesiaca nasleduje po zatmení Slnka v Strelcovi, môžeme sa stretnúť s tým, že sa objaví viac "osvetlenia" a nových vhľadov k otázkam, na ktoré sme hľadali odpovede. Čokoľvek sa pre nás počas Zatmenia pohlo, môže sa teraz premietnuť do úplného zobrazenia, čo nám umožní vidieť veci jasnejšie.


Jupiter, planéta expanzie a hojnosti, je taktiež veľmi aktívna počas tohto Splnu Mesiaca. Jupiter zosilňuje čokoľvek, čoho sa dotkne, no zároveň má v sebe dar toho, že nám umožňuje vidieť "strieborné lemovanie" /metafóra pre optimizmus, čo znamená, že aj negatívny jav môže mať pozitívny aspekt./


Ako sa naša perspektíva rozširuje, sme schopní otvoriť sa viacerým príležitostiam, viacerým riešeniam a lepším spôsobom nazerania na veci.


Čokoľvek sa od Zatmenia prejavilo, expanzívna šošovka Jupitera prináša prísľub toho, že prinesie nejakú odmenu alebo možno nové a pozitívnejšie rozpoloženie stavu mysle.


Využite túto tvorivú energiu decembrového Splnu Mesiaca v Blížencoch na expanziu dimenzií svojej mysle a na to, aby ste začali nazerať na veci zo širšej a jasnejšej perspektívy.


Majte na pamäti, že tento Spln Mesiaca vrhá svetlo na riešenia, ktoré hľadáte, len si musíte zachovať otvorenú myseľ a dôverovať tomu, čo prichádza do úvahy.


Blížencov reprezentujú dvojičky, jedno dvojča je smrteľné, druhé nesmrteľné, čo znamená rovnováhu medzi fyzickým a duchovným. Sme telom aj dušou. Máme ľudský život a duchovný život. Sme ľudia aj bytosti. A práve pohľad na veci z oboch týchto uhlov pohľadu nám môže pomôcť nájsť presne tie odpovede, ktoré hľadáme.



Keďže je to posledný Spln Mesiaca v roku 2021, je to tiež vhodný čas na revíziu a zbavenie sa všetkého, čo ste už prerástli, a čo si už nechcete so sebou niesť do nového roka.


Zatiaľ čo Mesiac v Splne Blížencov nesie niektoré silné galaktické energie a určitú lahodnosť Jupitera, na kozmickej oblohe sa schyľuje k ďalším udalostiam, ktoré môžu ovplyvniť energie, ktoré v tomto čase zažívame.

Krátko po tomto Splne Mesiaca prechádza Venuša, planéta lásky, vzťahov a financií, do svojho retrográdu v konzervatívnom zemskom znamení Kozorožca. Deň, keď planéta prechádza do svojho retrográdu, je časom, kedy je v jednom zo svojich najsilnejších bodov.


Retrográdna Venuša môže rozprúdiť záležitosti týkajúce sa srdca a vzťahov v našich životoch. Tieto vzťahy sa netýkajú len iných, ale aj nášho vzťahu k peniazom a veciam, ktoré si vážime.


Keďže Venuša bude prechádzať svojim retrográdom blízko Pluta, planéty sily, môžeme objaviť nový pocit sily v našom srdci. Dokonca sa môžeme cítiť viac oprávnení robiť rozhodnutia, ktoré sú založené na srdci.


Môžeme tiež zistiť, že táto dynamika planét Venuša - Pluto poukazuje na to, kde nie sme vo svojej moci a kde potrebujeme nájsť väčšiu rovnováhu vo vzťahoch s ostatnými. Táto energia môže tiež odhaliť boj o moc v našich vzťahoch, ako aj poukázať na miesta, kde sa potrebujeme viac uvoľniť alebo znovu získať kontrolu.


Spolu s energiou Venuše a Pluta tu máme silný vplyv planét Saturnu a Uránu, ktoré sa pripravujú na vytvorenie svojej tretej a poslednej kvadratúry pre tento rok. Zatiaľ čo Saturn a Urán tancujú tento svoj spoločný tanec po celý rok 2021, pod týmto Splnom Mesiaca je možné, že pocítitime kumulatívne účinky tejto energie. To sa môže prejaviť ako pocit tlaku medzi slobodou a hranicami, ale aj nepokoj, keď príde na to, ako k niečomu pristupovať.


Saturn od nás chce, aby sme dodržiavali pravidlá a zaradili sa "do radu", zatiaľ čo Urán vyžaduje, aby sme mysleli "mimo rámca" a robili veci inak. Saturn predstavuje našu minulosť, Urán predstavuje našu budúcnosť. Aby sme vyvážili tieto energie v našich životoch, potrebujeme uznať všetky ponaučenia, lekcie a múdrosť z našej minulosti, a začať sa tešiť na jasnejšiu budúcnosť a na nové možnosti, ktoré nás čakajú, ak si to dovolíme.


Možno budeme musieť urobiť kvantový "skok vo viere" a zaujať nový a inovatívny prístup k niektorým starým krokom, zastaralým postupom a obmedzujúcim vzorcom, ktoré sme doteraz robili, ale sa nám veľmi v živote neosvedčili.


Položte si sami pre seba otázku: Ako sa počas tohto Splnu Mesiaca môžete zbaviť svojich starých zvykov, myšlienok a postojov, ktoré vám bránia cítiť sa slobodne a prejavovať svoje najpravdivejšie a najskutočnejšie Ja?


O histórii, legendách a mytológii decembrového Splnu Mesiaca /napr. prečo sa tento decembrový Spln nazýva "Mesiac dlhých nocí v Splne", resp. "Studený Mesiac"/ a jeho spirituálnom odkaze, spolu s Rituálom odpustenia, sa dočítate na podstránke, ktorá je venovaná mystike & mágii Mesiaca >> MOONOLÓGIA.


December 2021 so sebou prináša ešte niekoľko ďalších významných tranzitov, zápletiek a nebeských twistov >> dočitate sa o nich TU.


Koncoročný rituál pre Spln Mesiaca v Blížencoch >> nájdete TU.


Požehnaný Spln Mesiaca prajem všetkým vedomým dušiam!!!


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page