top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ NA DECEMBER 2021: SKÚŠKY ZO ZÁVEREČNÝCH LEKCIÍ & UKONČENIE CYKLU

Updated: Feb 8, 2022

Pre niektorých z vás bol možno rok 2021 veľmi dynamickým, akčným a možno až dramatickým rokom. Ak je tomu tak, mali by ste sa pripraviť, pretože to „najlepšie“ bolo uložené na posledný a najakčnejší mesiac, december 2021! Kozmická obloha je v plnom prúde a vskutku zaneprázdnená, pretože končíme rok 2021 a prechádzame do nového roka. Rok 2021 v sebe ukrýva vibráciu čísla 5, množstvo kreativity a zmeny. Zmena je vždy tvorivý proces a možno teraz, keď sme sa dostali na koniec roka, sa môžeme obzrieť späť a vidieť, aké zmeny v našich životoch inšpirovali kreatívne spôsoby nášho myslenia, konania a cítenia. Ak to nezapadá do vašej skúsenosti, nevešajte hlavu. Možno sa začnete cítiť byť inšpirovaní k tvorivým zmenám alebo posunom práve tento mesiac, v decembri, kvôli spomínanej rušnej kozmickej aktivite.

Art by The Crown and Palette


Počas decembra 2021 budeme svedkami rekordného počtu masívnych tranzitov:

  • Duchovné Zatmenie Slnka v južnom uzle v Strelcovi

  • Posledná kvadratúra Saturn - Urán (Áno!)

  • Jupiter definitívne opúšťa znamenie Vodnára a vstupuje do Rýb

… to sú 3 obrovské haleluja!


Kým celému roku 2021 dominovala kvadratúra Saturn-Urán, ktorá prinášala skôr obmedzujúci, priam až "zakazujúci" účinok a vyvádzala nás z rovnováhy v stave limba, december 2021 začína veci otriasať, aby toto všetko "napravil". V pozadí sa diali hlboké transformácie, ale na individuálnej úrovni bolo veľa stagnácie, čakania a nedostatočnej dynamiky. Všetko napätie a zablokovaná hybná sila, ktorá sa nahromadila počas roku 2021, dosiahne v tomto mesiaci bod vyvrcholenia a veci sa konečne začnú hýbať a napredovať.


December sa otvoril úplným Zatmením Slnka v Nove Mesiaca v znamení Strelca. Toto silné Zatmenie označilo koniec cyklu Zatmenia, s ktorým sme pracovali od polovice roku 2020. Dorazili sme konečne do cieľovej roviny, čo pomohlo vyvolať niektoré kreatívne zmeny v našich životoch.


December prináša aj vzácnu kozmickú udalosť retrográdnej Venuše. Venuša vstupuje do retrográdnej polohy iba každých 18 mesiacov, takže keď sa tak stane, máme tendenciu silne pociťovať jej účinky.


Venuša vládne láske, vzťahom, peniazom a veciam, ktoré si vážime. Všetky tieto témy by mohli byť predmetom revízie v rámci tohto retrográdneho obdobia, ktoré sa predĺži až do nového roka 2022.


Mesiac december so sebou prináša aj nádherný starobylý sviatok nazývaný Yule resp. Zimný Slnovrat, posvätný bod na astrologickom kolese, ktorý označuje bod obratu. Matka Príroda taktiež odráža tento zlomový bod so zmenou ročných období.


No na kozmickej oblohe bude stále rušno, aj keď sa priblížime ku koncu mesiaca.


Ako už bolo spomínané, 24. decembra tu máme finále kvadratúry Saturn - Urán a o pár dní neskôr, 28. decembra, najväčšia planéta našej slnečnej sústavy, Jupiter, vstupuje do znamenia Rýb, kde zostane po väčšinu budúceho roka, čo udáva tón životným témam, ktoré pravdepodobne budeme v budúcom roku riešiť a zažívať.


Poďme sa teraz spoločne pozrieť na najdôležitejšie tranzity mesiaca DECEMBER 2021:



Toto Zatmenie Slnka bolo sprevádzané novými začiatkami a tiež Zatmením Južného uzla, ktoré sa spája s uvoľnením starých vzorcov minulosti. Ako vo väčšine vecí v živote, keď sa jedny dvere zatvoria, iné sa otvoria. Ak chceme iný zajtrajšok, je naozaj dôležité, aby sme uvoľnili tie nefunkčné a deštruktívne vzorce, ktoré nám už neslúžia. Ako sa hovorí " Nemôžeme očakávať iný výsledok, ak opakujeme dokola tie isté postupy a aktivity."


11. december 2021 ~ Venuša v konjunkcii s Plutom

11. decembra 2021 vstupuje Venuša do konjunkcie s Plutom na 25° Kozorožca. Toto je len začiatok „krásneho priateľstva“. Nielenže sa Venuša a Pluto budú držať za ruky skoro celý december... ale keďže Venuša bude tento mesiac retrogradovať, budeme svedkami celkovo 3 presných konjunkcií Venuše - Pluta, pričom posledná nastáva v marci 2022. Konjunkcie Venuše a Pluta sú naozaj veľmi intenzívne, aj keď bežne trvajú len 3 dni.


Teraz nás čaká 3-mesačné spojenie. Venuša reprezentuje naše pocity, naše subjektívne prežívanie života – a to zahŕňa naše hodnoty, to, čo máme a nemáme radi, druhy vecí a ľudí, ktoré nás priťahujú. Keď je Venuša v konjunkcii s Plutom, vyjdú zrejme najavo niektoré temné pravdy o Venuši.


Môže sa stať, že niektoré nepríjemné, nespracované pocity si vyžiadajú uvoľnenie. Pluto nás tiež nabáda k tomu, aby sme si uvedomili, čo chceme ~ a na odhaleniach Pluta je vždy niečo fascinuj[ce, bez ohľadu na to, koľko tieňovej práce sme vykonali v minulosti alebo ako veľmi duchovne osvietení (aspoň si to myslíme) sme.


Môžeme si myslieť, že vieme, čo chceme ~ v štýle „Som verný svojim pocitom“ ~ ale Pluto nám takmer vždy a zaručene ukáže, že to tak nie je. To, čo naozaj chceme, čo si ceníme, zdroj, základný dôvod všetkého, je niečo tak prvotné, tak zakorenené v našej identite, že to riadi náš život spôsobom, ktorý nás necháva bezmocnými – až kým si neuvedomíme a nepochopíme túto dynamiku.


Venuša v konjukcii s Plutom taktiež pripraví pôdu pre nadchádzajúce retrográdne energie Venuše. Je to preto, že Venuša bude v blízkosti Pluta, keď bude plávať svojim retrográdom cez znamenie Kozorožca. Venuša a Pluto spolu môžu vytvoriť silnú dynamiku, pokiaľ ide o záležitosti lásky a peňazí. Ich energia môže spoločne vyžarovať hojnosť a pomôcť nám cítiť sa posilnení rozhodnutiami, ktoré robíme pod vedením srdca.


Venuša a Pluto môžu na druhej strane tiež vyvolať boj o moc alebo upriamiť našu pozornosť tam, kde sa nenachádzame v plnej sile. Venujte preto pozornosť akýmkoľvek pocitom, siginifikantnejším situáciám, ktoré sa stanú okolo tohto dátumu, pretože sú skutočne dôležité – a budú pravdepodobne hlavnou témou vášho každodenného života na ďalšie 3 mesiace a viac.


12. decembra ~ 1212 Numerológia

Dvanásty deň dvanásteho mesiaca nám dáva numerologický kód 1212. Tento mocný číselný kód označuje pohyb do vyšších dimenzií. 1212 môže tiež znamenať zmenu. Viac si o tom napíšeme bližšie k dátumu v príspevku na FB / Instagrame. Sledujte náš profil, aby vám neušli žiadne dôležité novinky a informácie zo spirituálneho života:).



13. decembra 2021 ~ Mars vstupuje do znamenia Strelca, Merkúr vstupuje do Kozorožca

13. decembra planéty Merkúr a Mars menia svoj Domov. Práve keď Merkúr opustí Strelca a zvážnie v Kozorožcovi, Mars opustí Škorpióna, aby si užil trochu zábavy v Strelcovi.


Keď je planéta intelektu (Merkúr) pred planétou akcie (Mars), myslíme skôr, ako konáme. Merkúr v Kozorožcovi prichádza s plánom a stratégiou, zatiaľ čo Mars v Strelcovi to jednoducho urobí.


15. december 2021 ~ Južný uzol v blízkosti Marsu

Keď Mars vstúpi do znamenia Strelca, ktorý miluje zábavu, privíta ho najneobvyklejší hosť: Južný uzol Mesiaca.


Južný uzol reprezentuje našu karmu a dary, naše nahromadené množstvo vedomostí. Keď sa Južný uzol stretne s Marsom, Južný uzol začne zdieľať svoj kódex správania. "Áno, môžete ísť na všetky tieto skvelé miesta Strelca, ale nezabudnite na všetko, čo sa v minulosti pokazilo."


Pre Mars to môže byť trocha nepríjemná situácia, obzvlášť keď je v Strelcovi, pretože Mars nemá rád, keď mu niekto hovorí, čo má robiť.


Ale ak Mars načúva slovám múdrosti bez toho, aby si veci bral osobne, možno zistí, že poznať zápletky neprebádaného územia mu nemusí zákonite uberať na slobode.


17. decembra ~ Slnko prechádza cez galaktický stred

Predpokladá sa, že stred našej galaxie leží približne na 27 stupňoch Strelca. V tento deň Slnko dosiahne tento bod zverokruhu a nabije svoju energiu. Silnú slnečnú energiu možno očakávať niekoľko dní okolo tohto dátumu. Kedykoľvek máme silnú slnečnú energiu, môžeme sa cítiť viac prepojení a v súlade so svojím vnútorným Ja, našimi cieľmi a vášňami. Galaktické energie nás tiež môžu inšpirovať, aby sme sa spojili s pôvodom nášho Hviezdneho semena.


19. december 2021 ~ Spln Mesiaca v Blížencoch

Posledný Spln Mesiaca v roku spadá do vzdušného znamenia Blížencov. Tento Spln Mesiaca nesie v sebe povznášajúcu, sladkú energiu nakoľko vytvára priaznivý trigón s Jupiterom, čo môže priniesť jemnú úľavu po silných energiách Zatmenia, ktoré sme práve zažili.


Pomenovanie Blíženci je odvodené od latinského slova pre dvojičky a v gréckej mytológii sa spája s dvojčatami, Castorom a Polluxom. Jedno dvojča je smrteľné, druhé nesmrteľné, čo reprezentuje rovnováhu medzi našou ľudskou stránkou a našou duchovnou stránkou. Tento Spln môže tiež vyniesť na povrch nové informácie z odoznievajúcich energií Zatmenia Slnka na začiatku decembra 2021. Viac o decembrovom Splne Mesiaca, o jeho mytológii a duchovnom odkaze (spolu s rituálom) >> sa dozviete TU.



Retrográdna Venuša je ďalším vrcholom mesiaca a je to energia, s ktorou budeme kráčať až do začiatku roka 2022. Venuša vládne našim vzťahom nielen s ostatnými, ale aj s peniazmi a väčším svetom okolo nás. Ak sa v nejakom vzťahu vyskytli problémy, retrográdna Venuša ich môže dostať do popredia a prinúti nás, aby sme sa s nimi raz a navždy vysporiadali.


Môžeme si tiež všimnúť nejaké nefunkčné či priam deštruktívne vzorce, keď príde na kontrolu nášho postoja k peniazom a láske. O tejto veľmi silnej retrográdnej Venuši sa dá pomerne veľa hovoriť, ale v tomto bode je pre nás obzvlášť dôležité uvedomiť si, že Venuša prechádza do svojho retrográdu v ten istý deň, keď Chiron sa vracia do svojho priameho pohybu vpred. Venuša je tiež v konjunkcii s Plutom, takže v tejto nebeskej zmesi máme hneď niekoľko veľmi silných energií.


Veľmi silné emocionálne odhalenie - retrográdna Venuša v konjunkcii s Plutom odhalí skryté rany a zároveň uvedie do pohybu nevyhnutný proces hojenia (Chiron putuje priamo). Je to ako keby sme boli pripravení na liečenie, pripravení na lásku, ale ešte tam nie sme. Najprv musíme ísť do podsvetia.


Skvelá správa je, že retrográdna Venuša prichádza s veľkou jasnosťou. Teraz už vieme, čo musíme urobiť – ide len o to, vydať sa na cestu a zostať verní sami sebe bez ohľadu na to, čo nám Pluto odhalí.


21.12.2021 ~ Slnko vstupuje do znamenia Kozorožca / Zimný Slnovrat

Slnko sa presúva z ohnivého Strelca do zemského znamenia Kozorožca. Kozorožec je kardinálne znamenie, ktoré nám dodáva energiu, aby sme mohli konať a postaviť sa na vedúce miesto v našich životoch. 0° kardinálnych znamení nám dáva obrovskú energiu a zmysel pre smer. Teraz cítime, že dokážeme aj hory prenášať. Toto je skvelý čas na to, aby ste si ujasnili, čo chcete dosiahnuť.


Energia Kozorožca je tiež veľmi uzemnená, čo nám umožňuje zaviesť rutinu a cítiť sa trochu viac sústredení, pokiaľ ide o napĺňanie našich cieľov a snov. Kozorožec je tiež veľmi praktická energia, ktorá nám umožňuje vidieť veci viac konzervatívnejším spôsobom.


Začiatok sezóny Kozorožca tiež označuje deň Slnovratu, na severnej pologuli máme Zimný Slnovrat a na južnej pologuli Letný Slnovrat. Slnovrat je citlivým bodom v roku, keď sa závoj stenčuje a my sme schopní ľahšie preniknúť do vyšších dimenzií. Slnovrat je tiež časom, keď sa predpokladá, že energetická mriežka planéty prichádza do harmónie, čo nám umožňuje nasávať liečivé vibrácie Zeme. Trávenie času v prírode je skvelým spôsobom, ako účinne vliať túto energiu do našej Bytosti. Viac o tom v ďalšom príspevku Blogu.


24. decembra 2021 ~ Saturn v kvadratúre s Uránom

24. decembra 2021 nám nebesia zosielajú vianočný darček: poslednú kvadratúru Saturn-Urán v roku. „Vianočný darček“ je tu, samozrejme, trocha ironické pomenovanie.


Saturn v kvadratúre s Uránom je kolektívnym tranzitom a pravdepodobne príde s kolektívnymi posunmi, ktoré do značnej miery uzatvoria cyklus, ktorý nás tak výrazne ovplyvňoval počas roku 2021.


Nejde o to, že sa zrazu niečo stane (aj keď s Uránom nič nie je nemožné) a potom už o kvadratúre Saturn - Urán nebudeme počuť. Saturn a Urán budú v roku 2022 stále na orbe, ale sa už nestretnú, takže kým v roku 2022 budeme stále ovplyvňovaní tým, čo tento štvorec uviedol do pohybu v roku 2021, skutočný výsledok sa teraz stane súčasťou našej reality.


Kvadratúra Saturn - Urán bola hlavnou črtou roku 2021 a teraz sa energie blížia k vrcholu. Štvorec Saturn - Urán bol prevažne o hraniciach vs. slobodách. Túto hru sme mali možnosť vidieť ako na svetovej scéne, tak možno aj v našich životoch.


Či bude výsledok pozitívny alebo negatívny (s najväčšou pravdepodobnosťou trocha oboje), závisí od toho, ako dobre sme ako kolektív integrovali lekcie z prvých 2 kvadratúr.



25. decembra 2021 ~ Retrográdna Venuša v konjunkcii s Plutom

25. decembra 2021 dostaneme druhú časť konjunkcie Venuša - Pluto, ale tentoraz s retrográdnou Venušou na 26° Kozorožca. Opäť ide o veľmi intenzívny tranzit, ktorý spustí "znovuzrodenie srdca".


Keďže k tomuto prechodu dochádza súčasne s kvadratúrou Saturn - Urán na Vianoce, mali by sme si dávať pozor na to, čo hovoríme a robíme. Nie je to tak, že by sme chceli utiecť pred mocnou, oslobodzujúcou pravdou, ktorú tieto tranzity určite prinesú, ale mali by sme pamätať na to, že vždy máme na výber, „ako“ naložíme s tým, čo nám planéty ponúkajú.


29. decembra 2021 ~ Jupiter vstupuje do vodného znamenia Rýb

December je intenzívny mesiac, o tom niet pochýb. Jupiterov opätovný vstup do Rýb, po krátkej návšteve začiatkom tohto roka, je našou spasiteľnou milosťou a naším najvítanejším "aleluja" momentom nielen tohto mesiaca, ale aj mesiacov nasledujúcich.


Keďže Jupiter je najväčšia planéta v našej slnečnej sústave, môžeme sa cítiť mimoriadne citliví na tento posun v energii. Jupiter rozširuje všetko, čoho sa dotkne, a Ryby sú znamením zverokruhu spojeným s spiritualitou, vyšším vedomím a tvorivosťou. Možno zistíme, že tieto oblasti sú pre nás zvýraznené nielen v tento deň, ale počas celého roku 2022.


29. / 30. decembra 2021 ~ Merkúr v konjunkcii s Venušou a Plutom

Rok sa končí významným odhalením. Merkúr, Venuša a Pluto sa stretávajú v znamení Kozorožca, aby dosiahli silný moment Pravdy.


Keď sa naša myseľ (Merkúr) a naše srdce (Venuša) stretnú s planétou sily a transformácie (Pluto), už nemôžeme povedať, že nevieme, čo chceme. Pluto nám to napíše na čelo a pravda bude taká oslobodzujúca, že uvedie do pohybu skutočnú silu prírody.


Uistite sa, že neodmietnete toto silné usmernenie, pretože rok 2022 prinesie vzrušujúce príležitosti, ktoré vám pomôžu dosiahnuť čokoľvek, čo si zaumienite.


Požehnaný decembrový mesiac všetkým prajem! A taktiež veľa sily, trpezlivosti a odhodlania do najbližších dní a týždňov, ktoré potrebujeme prejsť... najlepšie s nadhľadom a eleganciou☺️.


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



bottom of page