top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2024: ČAS VÄČŠEJ JASNOSTI, EXPANZIE & OBJAVOVANIA HLBÍN NAŠEJ MYSLE
© Copyright

RETROGRÁDNA VENUŠA V ZEMSKOM ZNAMENÍ KOZOROŽCA ~ OTROK LÁSKY (19.12.2021- 29.1.2022)

Updated: Feb 7, 2022

Venuša je jednou z najjasnejších "hviezd" našej nočnej oblohy. Keď sa objavila v noci, starovekí astrológovia ju nazývali Večernica Venuša. Následne sledovali jej pohyb, ako sa postupne ponárala pod horizont, aby sa o niekoľko týždňov neskôr v skorých ranných hodinách znova vynorila. Túto Venušu označovali ako "Ranná hviezda". Tento prechod Venuše z "Večernej" do "Rannej hviezdy" je symbolizmom smrti a znovuzrodenia. Venuša opúšťa našu večernú oblohu, aby sa znovuzrodila pod svetlom Slnka. Venuša predstavuje naše srdce, našu schopnosť milovať a byť milovaný, a naše vzťahy. Všetky tieto oblasti sú témou znovuzrodenia počas prechodu Venuše kde prejde touto metamorfózou z Večernice na Rannú hviezdu. V rámci tejto 18-mesačnej cesty metamorfózy vstupuje Venuša do fázy známej ako retrográdna. Počas tejto retrográdnej fázy nie je Venuša Večernou ani Rannou hviezdou, skôr tancuje medzistavom, keď prechádza podsvetím.

Venuša vstupuje do tejto fázy podsvetia 19. decembra 2021 v kardinálnom zemskom znamení Kozorožca. Následne sa 29. januára 2022 vynorí z tohto retrográdneho stavu ako plnohodnotná Ranná hviezda. Máme teda 40 dní k dispozícii na to, aby ste sme rozoznali, prehodnotili a nakoniec transformovali svoje emocionálne a vzťahové vzorce, a zistili tak, čo skutočne chceme.


Nie je zrejme náhodou, že Venuša je retrográdna presne 40 dní. Číslo 40 je posvätné číslo takmer v každom náboženstve a zvyčajne sa spája s plnením sľubov, ALE LEN po období testovania a skúšania. Účelom tejto „skúšky“ alebo retrográdneho obdobia Venuše je priviesť nás späť k nášmu srdcu, umožniť nám uvoľniť to, čo je "falošné" a už viac neslúži nášmu najvyššiemu dobru, aby sme mohli zažiť znovuzrodenie nášho srdca.


Táto transformácia Venuše predstavuje teda transformáciu v našich vlastných životoch, pokiaľ ide o lásku, záležitosti srdca a naše vzťahy. Je tiež dôležité poznamenať, že Venuša nevládne len romantickým vzťahom, ale aj nášmu vzťahu k peniazom a veciam, ktoré si ceníme. Energia Venuše nám pomáha prijať rozhodnutie, čo si v živote najviac ceníme a čo stojí za náš čas. Pomáha nám tiež pochopiť, čo stojí za našu energiu.


Keď Venuša vstupuje do retrográdnej polohy, všetky tieto oblasti sú pre nás zvýraznené a sme povzbudzovaní k uvoľneniu a transformácii akýchkoľvek vzorcov, vzťahov alebo postojov, ktoré už nepodporujú náš najvyšší duchovný a osobnostný rast.


Keď Venuša vstupuje do retrográdnej polohy, môžu sa na povrch dostať aj akékoľvek slabé miesta v našich vzťahoch s ostatnými, čo nás vyzýva, aby sme premýšľali o našich interakciách a o tom, ako sa chceme prejaviť.


Retrográdna Venuša môže tiež vyvolať problémy týkajúce sa nášho zdravia, najmä pokiaľ ide o naše reprodukčné orgány. Keďže Venuša je tak úzko spojená so srdcom, môžeme tiež zistiť, že je pre naše emócie jednoduchšie prejaviť sa na fyzickej úrovni.


Retrográdne energie Venuše sa môžu prejaviť u každého z nás inak, ale koreň je rovnaký. Všetci čelíme výzve, aby sme otvorili svoje srdcia, našli väčšiu lásku a prehĺbili a posilnili naše vzťahy nielen s ostatnými, ale aj s peniazmi a vecami, ktoré si vážime.


RETROGRÁDNA VENUŠA V KOZOROŽCOVI ~ OTROK LÁSKY

Venuša je to, čo si subjektívne ceníme, čo je pre nás dôležité, čo cítime ako správne. Ak sme do niekoho zamilovaní a milujeme ho, je to naša osobná skúsenosť – význam, ktorý mu prikladáme, ho robí výnimočným – iba v našich očiach.


V Kozorožcovi Venuša stelesňuje vlastnosti Kozorožca: ambície, odhodlanie a snahu o dokonalosť. Kozorožec je navyše kardinálne znamenie, to znamená, že ak Venuša v Kozorožcovi niečo chce, pôjde do toho naplno a dostane to!


Nebude sa však ponáhľať ako Venuša v Baranovi, ani nebude počúvať, čo hovoria iní ľudia ako napríklad Venuša vo Váhach – dá si načas a vymyslí stratégiu, ako sa dostať z bodu A do bodu B a dosiahnuť svoj cieľ. Venuša v Kozorožcovi vie presne, čo chce!


Je tu však malý „problém“.


Pluto.


Pluto je v znamení Kozorožca od roku 2008 a tak skoro neodíde, takže Venuša strávi celú svoju 40-dňovú retrográdnu cestu v jednej "miestnosti" s Plutom! Takže ide o dlhší milostný vzťah.


Prečo je problém s tým, že Venuša v Kozorožcovi zdieľa rovnakú "miestnosť" s Plutom?


Keby nebolo Pluta, Venuša v Kozorožcovi by robila to, čo vie najlepšie: dosiahnuť a získať to, čo chce, byť nad vecou.


Ale Pluto takto nefunguje.


Pluto predstavuje "smrť" a pokoru ega, hlboký proces transformácie, keď prijmeme, že v hre sú oveľa vyššie Sily, ktoré nemôžeme ovládať.


Pre Venušu v Kozorožcovi to nie je ľahké. Venuša v Kozorožcovi je istým spôsobom feministka, generálna riaditeľka, žena, ktorá celý život tvrdo pracovala, aby dostala to, čo chce, tvrdo pracovala, aby si získala rešpekt iných ľudí.


Ale tvrdá práca, disciplína a všetky tie veci, ktoré robia Kozorožca Kozorožcom, na Pluta príliš nepôsobia. Pluto sa nestará o to, koľko práce sme urobili, aby sme sa dostali na naše ťažko zarobené cesty - pretože jeho cieľom je ukázať nám, že sú veci, ktoré nemôžeme dosiahnuť, keď nasledujeme "neplutonickú cestu", bez ohľadu na to, ako veľmi to chceme.

S Plutom, čím viac sa snažíte, tým hlbšie klesáte.



Nie je to preto, že by nám Pluto chcel odoprieť to, čo chceme. Pluto má "veľké srdce" (a k tomuto aspektu sa dostaneme o niečo neskôr). No Pluto sa prevažne stará len o to, čo je skutočné a zbavené ega.


Pluto zničí všetko, čo nie je autentické. Propagácia? Úspešný manžel? Dizajnová taška?


Toto sú veci, na ktorých môže Venuša v Kozorožcovi tvrdo pracovať, ale pokiaľ sú poháňané akýmsi spoločenským ideálom „chcem to, pretože to chcú všetci ostatní“, „chcem to, pretože vďaka tomu vyzerám dôveryhodnejšie a úspešne“, potom Pluto odhalí to, čím je - nedostatok sebalásky alebo neschopnosť spojiť sa s inými ľuďmi z autentického, zraniteľného miesta.


A tu prichádza Pluto. Ako sa dostaneme z našej bubliny osobného uspokojenia a dosiahneme skutočnú výmenu? Ako vpustíme do tohto zraniteľného priestoru našej skutočnej autenticity inú ľudskú bytosť? Ako sa skutočne dostaneme k tomu, čo chceme?


"Som verný svojim pocitom." Môžeme si myslieť, že vieme, čo chceme, ale Pluto nám vo väčšine prípadov príde ukázať, že to nevieme. To, čo skutočne chceme, čo si ceníme, je také prvoradé, také zakorenené v našej identite, že to smeruje náš život spôsobom, ktorý nás necháva bezmocnými – kým si neuvedomíme túto základnú dynamiku.


Častokrát sme otrokmi svojich túžob, našich závislostí, okamžitých pôžitkov, našich prvotných emocionálnych ciest. Vieme, že niečo nie je úplne v poriadku, ale nemôžeme si pomôcť – ideme do toho a bežíme v našom emocionálnom predvolenom režime.


Či už ide o vyprázdnenie chladničky, nadmerné nakupovanie alebo bezvýznamný sex – naše prvotné emocionálne cesty, dopamínové nakopnutie, odmena poháňa naše činy a zotročuje nás. Môžeme túžiť po spojení, vyššej forme lásky, ale ako sa tam dostaneme, keď všetko, čo vieme, je to, čo sme celý život robili?


Na odhaleniach Pluta je vždy niečo "brutálne", bez ohľadu na to, koľko tieňovej práce sme vykonali v minulosti. Prvým krokom procesu emocionálnej "dekondície" Pluta je uvedomiť si predvolený režim našich pocitov /paradigmy.


Prítomnosť Pluta tiež prináša Silu, čo môže vrhnúť svetlo na to, kde musíme viac stáť vo svojej moci, pokiaľ ide o naše vzťahy. Môže tiež upútať našu pozornosť tam, kde dochádza k bojom o moc alebo nerovnováhe v ktoromkoľvek zo vzťahov v našom živote.


Pod touto energiou môžeme tiež objaviť novoobjavenú Silu, pokiaľ ide o nasledovanie nášho srdca a spojenie s jeho múdrosťou.



Naše srdce môže byť neuveriteľným zdrojom Sily na toľkých úrovniach a to je niečo, čo si môžeme uvedomiť na hlbšej úrovni počas tohto retrográdneho obdobia Venuše.


Keďže Venuša vládne aj peniazom, toto retrográdne obdobie môže osvetliť náš vzťah s hojnosťou a možno aj inšpirovať nové a kreatívne zdroje príjmov. Venuša a Pluto spolu sú tiež pozitívnym znamením pre zarábanie tantiém a príjmov z minulých projektov.


Kozorožec je veľmi zemitá, uzemnená a praktická energia, s ktorou sa dá pracovať, takže čokoľvek, čo sa pod týmto retrográdom Venuše namieša v našom živote, bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyžadovať riešenie, ktoré je zrelé a praktické.


V skutočnosti je jedným z najlepších spôsobov, ako pracovať so silnou energiou Kozorožca, prevziať zodpovednosť za seba, svoje činy a energiu, ktorú odovzdávame svetu.


Energia Kozorožca môže tiež niekedy vyžadovať, aby sme sa na veci pozerali viac čiernobielym spôsobom a možno dokonca si stanovili hranice tam, kde sú potrebné.


Ako môžete prevziať plnú zodpovednosť za vzťahy, ktoré udržiavate, svoje finančné zdravie a ako sa rozhodejete tráviť svoj čas?


Ak si to predstavíte z tohto uhla pohľadu, možno zistíte, že retrográdna Venuša vám pomáha dosiahnuť novú úroveň zrelosti a stability, pokiaľ ide o tieto oblasti.


Prvá časť retrográdnej Venuše (odteraz až do 9. januára, kedy sa Venuša stretne so Slnkom) odhalí „problém“. Čím viac sa budeme snažiť odolávať správam Pluta, tým tvrdšie nás Pluto zasiahne. Pluto nakoniec vždy vyhrá, aj keď tým vymaže všetko, čo si v živote ceníme. Pretože len tak nám Pluto ukáže, čo má pre nás skutočnú hodnotu.


To, čo robí tento retrográdny cyklus Venuše tak intenzívnym, nie je len spojenie Venuše s Plutom, ale aj postavenie Chirona v grafe tohto retrográdu.


Retrográdna Venuša je nielenže v tesnej konjunkcii s Plutom, no v ten istý deň Chiron sa vracia do svojho pohybu priamo.


Pluto a Chiron sú veľmi intenzívne energie, s ktorými sa dá pracovať – nakoľko ako Pluto tak aj Chiron sa zaujímajú o prácu s tieňmi. Ani Pluto, ani Chiron sa nevyhýbajú temnej strane. Idú tak hlboko, ako je to potrebné, vykopú všetko, čo treba vyniesť na povrch, aby sa premenilo čokoľvek, čo potrebuje transformáciu.



Keď sa Venuša dostane do svojej retrográdnej polohy, veľmi silné emocionálne odhalenie môže odhaliť naše skryté rany a zároveň spustiť nevyhnutný liečebný proces.


Zrazu si môžeme uvedomiť, čo chceme, čo si vážime, a tiež prichádzame k uvedomeniu, že tentoraz nám už nie je umožnené „robiť tie isté veci znova a znova“ – je čas ísť do podsvetia.


Retrográdna Venuša je podľa definície samotnou sybolikou Cesty do podsvetia. Venuša spomaľuje, každým dňom zostupuje nižšie a nižšie, bližšie a bližšie k horizontu Zeme až v určitom bode jednoducho zmizne... stratí sa v oslňujúcich lúčoch Slnka.


Okolo "zmiznutia" Venuše z večernej oblohy existuje veľa mýtov, vrátane zostupu sumérskej Bohyne Inanny do podsvetia. Keď je Venuša retrográdna, aj my potrebujeme ísť hlboko do seba, aby sme vykonali požadovanú emocionálnu prácu.


Uprostred retrográdneho cyklu Venuše sa Venuša stretáva so svojou sestrou Ereshkigal – ktorá je metafórou pre jej tieňovú, temnú, neintegrovanú časť jej psychiky. Keď sa to stane, keď objímeme svoj tieň, zažijeme znovuzrodenie srdca.


Akonáhle je toto spojenie dokončené (keď máme konjukciu Venuša-Slnko), Venuša je teraz pripravená opäť vzostúpiť a ukázať sa celému svetu, tentoraz ako Ranná hviezda - s väčším sebavedomím, prepojená so svojím srdcom a s tým, na čom skutočne záleží.


Aj keď je každá retrográdna Venuša iná, retrográdne cykly Venuše majú svoj jasný vzorec.


Venušine cykly sa opakujú 5-krát počas 8 rokov. Venuša prechádza svojim retrográdom v rovnakých 5 znameniach približne 100 rokov.


Každá retrográdna Venuša je opakovaním retrográdnej Venuše, ku ktorej došlo pred 8 rokmi, pred 16 rokmi atď. Každých 8 rokov sa Venuša vracia do rovnakej oblasti vášho horoskopu.


Naposledy bola Venuša retrográdna v Kozorožcovi v decembri 2013 - januári 2014. Čo sa vtedy dialo vo vašom živote?


Ale počkajte - je toho viac.


RETROGRÁDNA VENUŠA V KOZOROŽCOVI ~ SILA LÁSKY

Príbeh nekončí, keď sa Venuša 29. januára 2022 dostane do svojho priameho pohybu vpred. Celý retrográdny cyklus Venuše, intenzívna aféra s Plutom, bol len predohrou veľkého dobrodružstva Lásky. Venuša a Pluto sa opäť stretnú (už 3. krát) 3. marca 2022.


Venuša už však nie je sama, tentoraz sa drží za ruku s Marsom. V skutočnosti tu máme neuveriteľne vášnivú trojitú konjunkciu (3. marca 2022) – Venuša, Mars a Pluto sa stretávajú na 27. stupni Kozorožca!


Ak Pluto v retrográdnom čase ukázalo Venuši, kde je zotročená svojimi túžbami a predvolenými emocionálnymi vzorcami, keď sa Venuša opäť stretne s Plutom, nie je to tá istá Persefona - Venuša zo žalárov.


Venuša je teraz v kontakte so svojím srdcom a vie, čo chce. Venuša je teraz pripravená začať odznova – bez emocionálnych podmienok alebo očakávaní, ako by veci „mali“ byť – ale s vedomím, že na tom, čo chceme, záleží len vtedy, ak je to v súlade s tým, čo chce naša duša / Pluto.


V úprimnosti a zraniteľnosti je niečo magické. Otvorenie svojho srdca z miesta Pravdy je najmocnejšou energiou vo Vesmíre. Byť skutočne spojený s našimi pocitmi neznamená neustále fňukať, ak nedostaneme to, čo chceme. Emocionálna úprimnosť vždy so sebou nesie pocit zraniteľnosti a katarzie. Keď sa otvoríme svetu, nevieme presne, ako na to okolitý svet zareaguje – môžeme vyhrať alebo prehrať.



Je tu prvok odovzdania sa pocitu, umožnenia pocitu, aby sa objavil bez očakávaní konkrétnych výsledkov.


Otváranie našich sŕdc je takmer vždy desivé – ale našťastie je tu Mars, aby nás podporil. Mars sa postará o to, aby Venuša len nežmurkala mihalnicami a nečakala, čo k nej príde – namiesto toho sa to snažila získať.


Keď sme v kontakte so svojim srdcom (Venuša), keď konáme v súlade s tým, čo chceme (Mars) a s tým, čo chce Vesmír (Pluto), potom sme nezastaviteľní. Neexistuje nič, čo by sme nemohli uviesť do pohybu.


Frekvenciou Vesmíru je Pravda. Všetko, čo nie je v súlade so Zdrojom, zomrie. Všetko, čo je vo frekvencii s touto Pravdou, nielen zostane, ale bude prekvitať a rásť, aby nemožné sa stalo možným. To je najväčšie posolstvo tohto retrográdneho cyklu Venuše: SILA LÁSKY.


V mesiaci DECEMBER 2021 nás čaká ešte niekoľko zaujímavých tranzitov, ktoré môžu ovplyvniť náš každodenný život a priniesť zaujímavé lekcie pre náš spirituálny rast >> prejsť na článok.


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼




bottom of page