top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SEZÓNA BÝKA 2024: STABILITA A NÁDEJ UPROSTRED CHAOSU + HOROSKOP PRE JEDNOTLIVÉ ZNAMENIA ZVEROKRUHU
© Copyright

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE FEBRUÁR 2022: ČAS SPIRITUÁLNEHO & VZŤAHOVÉHO DETOXU

Povedať, že február 2022 je intenzívny mesiac, je zrejme veľké podhodnotenie. Február 2022 je ako sopka, ktorá sa chystá vybuchnúť. Posledný z troch zimných mesiacov, a zároveň najkratší mesiac v roku, začína prívalom čerstvej energie s prísľubom nových začiatkov, ktorá prúdi z Vodnárskeho Novu Mesiaca. Niekoľko dní po Nove Mesiaca planéta Merkúr vychádza zo svojho retrográdu a začína putovať opäť priamo, čím dáva celkovo nulový počet planét v retrográde po zvyšok tohto mesiaca. Takže môžeme očakávať intenzívnu a silnú doprednú energiu prúdiacu skrz našu kozmickú oblohu, vďaka ktorej bude február mesiacom na vytváranie veľkých zmien a odvážnych rozhodnutí. Ak existuje projekt, ktorý chcete rozbehnúť, životná výzva, ktorú chcete prekonať, alebo dobrodružstvo, ktoré by ste chceli podniknúť, február je mesiac na stanovenie týchto zámerov a na dôveru, že podporujúca a láskyplná energia Vesmíru je na vašej strane.

Art by Danielle Noel

Vrcholom mesiaca je konjunkcia Venuša - Mars v Kozorožcovi. Dvaja vesmírni milenci sa budú držať za ruky v konjunkčnom orbe celý mesiac, pomerne nezvyčajne dlhú dobu.


Úplná konjunkcia nastáva 16. februára, keď Mars, sebavedomý a odhodlaný vo svojom znamení povýšenia, zmetie Venušu z nôh. Naše srdcia sa prebúdzajú do impulzu konať.


Venuša, ktorá po svojom retrográde ešte stále trochu spí, sa pomaly vracia k svojim zmyslom, začína sa prispôsobovať rýchlosti Marsu a obaja budú putovať na rovnakom stupni po dobu rekordných dvoch týždňov.


Počas tejto vzácnej konjukcie Venuše a Marsu môžeme nájsť väčšiu ľahkosť, pokiaľ ide o obnovenie rovnováhy medzi našou mužskou /alebo jangovou/ energiou a našou ženskou /alebo jinovou/ energiou. Ak ste sa prikláňali viac na jednu stranu, toto spojenie Venuše a Marsu vám môže pomôcť vyrovnať tok energie. Viac o tejto vzácnej konjukcii si prečítate v článku MARS & VENUŠA: VZÁCNE ZOSÚLADENIE KOZMICKÝCH MILENCOV (FEBRUÁR 2022).


Zamyslite sa nad tým, kde chcete vo svojom živote vytvoriť určitú rovnováhu a harmóniu, a potom použite energie februára, aby sa to stalo skutočnosťou! Stanovte si zámery, podporte svoje túžby, vytvorte si nové ciele a buďte proaktívni.


Títo dvaja milenci sa opäť spoja 6. marca 2022 pri 0° Vodnára, s obnoveným zmyslom pre zmysel. Dovtedy sa však musia stretnúť s kráľom podsvetia, Plutom. Pluto je planéta vyššej Pravdy – Pluto chce, aby sme boli odvážni a mali srdce na správnom mieste. Naše zámery musia byť krištáľovo čisté, zbavené ega. Toto nie je stretnutie pre slabé povahy.


Asteroidy Bohyne sú tiež aktívne v pohybe tento mesiac, pričom tri z nich prechádzajú do nových znamení zverokruhu. Asteroidy sú síce veľmi jemnou energiou, ale s množstvom z nich môžeme pocítiť jemný posun v našich vlastných životoch, najmä pokiaľ ide o otázky týkajúce sa lásky, vzťahov, nášho zdravia a nezávislosti.


Mars, Pluto, Vesta, Mesiac v Kozorožcovi

Ak by náhodou toto stretnutie planét Venuša-Mars-Pluto nebolo dostatočne intenzívne, asteroid Vesta je taktiež v konjukcii s týmto steliom Kozorožca – a 25. – 26. februára sa k tomuto apoteotickému stretnutiu pripojí aj Mesiac.


Vesta je strážkyňou večného posvätného plameňa. Mesiac je naša Duša.


Keď sa Venuša, Mars, Pluto, Vesta a Mesiac spoja v rámci rituálu očisty duše – tá časť nás, ktorá je pravdivá, naša podstata – zažiari. Naše najhlbšie túžby a sny vyplávajú na povrch, nemožno ich viac ignorovať. Veci budú krištáľovo jasné, čo je to, čo skutočne chceme.


Toto objavenie nás môže prekvapiť, pretože môže hovoriť o časti našej psychiky, ktorú sme doteraz pred sebou uzatvárali alebo si ju príliš nepriznávame. Slnko, symbol toho, čo je viditeľné a uznávané, nie je súčasťou tohto stelia. Všetko sa deje pred úsvitom. Slnko sa toho nezúčastňuje...


Táto nebeská udalosť nám možno pripomína nemeckú oslavu s názvom KocherlBall, v preklade Kuchársky ples. Ešte v 19. storočí sa pracujúci služobníci stretávali v letných mesiacoch v nedeľu ránu už o 3:00, aby pili, tancovali a zabávali sa pri mesačnom svite alebo sviečkach.


Za úsvitu sa vrátili do práce, práve včas predtým, ako sa ich páni vrátili z kostola. Táto nočná oslava je skvelou metaforou pre lunárnu, kreatívnu, túžobnú časť, ktorá poháňa našu psychiku niekedy nevedomým spôsobom.


To, že kuchári a sluhovia mali „pánov“ a povinnosti (Slnko), neznamenalo, že by si neuctili svoju Venušu a Mars.


Spojenie Venuša-Mars-Pluto-Vesta-Mesiac hovorí k našej ľudskosti, k našim túžbam a snom, ktoré často potláčame a nevnášame do nášho vedomého uvedomenia si.


To ich však nerobí menej posvätnými. Úlohou Vesty je pripomínať nám, že na našich potrebách a túžbach záleží, že sú stále živé, neobmedzené a večné. A že potrebujeme udržiavať tento posvätný oheň horiaci.


Keďže Slnko sa tento mesiac presúva z Vodnára do vodného znamenia Rýb, zdá sa, že máme plnú podporu zhora, aby sme trávili čas spájaním sa s jemnejšími, vyššími frekvenciami okolo nás a premýšľaním o spôsoboch, ako rozšíriť naše duchovné spojenie.


Február prináša aj vyvrcholenie návratu Pluta pre USA. Môžete si o tom prečítať viac tu, takže je pravdepodobné, že všetky oči budú na stopkách a pozorne pozorovať dianie tohto kľúčového astrologického tranzitu pre USA.


Poďme sa teraz spolu podrobnejšie pozrieť na kľúčové tranzity februára 2022...



ASTROLÓGIA PRE FEBRUÁR 2022


1. februára 2022 máme Nov Mesiaca na 12° Vodnára. Tento Nov Mesiaca zároveň predstavuje začiatok Lunárneho nového roka. V čínskej astrológii prináša Lunárny nový rok posun v čínskom zverokruhu, presúvame sa do roku vodného tigra. Počas tohto mocného Novu Mesiaca sme inšpirovaní, aby sme do našich životov priniesli čerstvú energiu priaznivých nových začiatkov. Aby sme to dosiahli, možno budeme musieť podniknúť kroky, aby sme odstránili neporiadok minulosti. Ako môžete vytvoriť priestor pre novú energiu a inšpiráciu, aby vás našli?


Keďže tento Nov Mesiaca bude pod vplyvom konjunkcie so Saturnom a kvadratického Uránu, môže prinesieť do popredia niektoré náročnejšie témy, ako sú napríklad nové vládne obmedzenia a pod. Dobrou správou však je, že toto je posledná lunácia, ktorá obsahuje obávanú kvadratúru Saturn - Urán. Od marca 2021 budeme mať oveľa priateľskejšie témy na prácu. Kompletnú astrologickú predpoveď pre februárový Nov Mesiaca >> nájdete tu.


1. február - Asteroid Bohyne Juno vstupuje do Vodnára

Asteroidy sú jemnou energiou, takže toto je niečo, čo nemusíme cítiť, pokiaľ to od nás nevyžaduje naša vlastná energia. Juno je asteroidom manželstva a partnerstva a keď sa presunie do vizionárskeho znamenia Vodnára, naša pozornosť sa môže obrátiť na naše vzťahy, najmä tie romantické. Prechod Juna do Vodnára nám môže pomôcť nájsť väčší pocit nezávislosti v našich vzťahoch alebo možno dokonca oživiť romantickú, dobrodružnú stránku nášho vzťahu. Keďže Juno vládne manželstvu, tento posun môže zmeniť aj to, ako uvažujeme o manželstve alebo o dlhodobých záväzkoch.


3. február – Slnko v konjunkcii so Saturnom

3. februára 2022 je Slnko v konjunkcii so Saturnom na 15° Vodnára. Slnko v konjunkcii so Saturnom je vážny tranzit, ktorý preverí vaše záväzky voči vašej vízii. Každoročné stretnutie Slnka a Saturna je dňom, kedy si môžeme položiť otázku: Za čo musím vo svojom živote prevziať zodpovednosť? Pri odpovedi na túto otázku možno budeme musieť praktizovať "tvrdú" lásku, ale kozmické vibrácie Saturna budú na našej strane. Môžeme tiež dýchať tieto vibrácie, aby sme sa poháňali vytrvalosťou a uzemňovacou energiou, čo nám môže pomôcť zvládnuť náročné situácie.


Konjunkcia je tiež novým začiatkom. Každý rok máme jednu konjunkciu Slnko - Saturn, a to je naša každoročná príležitosť na zrodenie nového projektu Saturna. Projekty Saturnu sú akékoľvek projekty, kde sa vyžaduje tvrdá práca, odhodlanie a majstrovstvo.


4. február – Merkúr sa otáča do svojho pohybu priamo

Planéta Merkúr sa vracia do svojho priameho pohybu vpred na 24° Kozorožca po tom, čo bola od 14. januára retrográdna. Tento deň je dňom sily vo svojom cykle, takže využite túto energiu na premýšľanie o tom, aké lekcie vám priniesli, pokiaľ ide o komunikáciu, sebavyjadrenie a zmluvy, ako aj záväzky, ktoré ste prijali. Merkúru bude chvíľu trvať, kým sa vráti k svojej bývalej sile, ale od tohto bodu budeme mať nula planét v retrográdnom stave až do polovice apríla! Viac o tomto retrográdnom cykle Merkúra a jeho spirituálnych lekciách si môžete prečítať tu.


Čo však nie je veľmi šťastnou správou je to, že tento tranzit Merkúra sa odohráva v blízkosti Pluta, takže tento tranzit bude tak intenzívny, ako sa len dá. Samozrejme, to, že Merkúr ide priamo je skvelá vec, keďže tie témy, ktoré sa za posledné 3 týždne zasekli, sa konečne "odlepia" a začnú hýbať vpred. Avšak kvôli "kontrole" Pluta by sme mali byť veľmi pozorní a pravdiví v tom, akým spôsobom posúvame veci vpred.


6. február – Mars v kvadratúre s Cheironom

6. februára 2022 sa Mars v Kozorožcovi postaví Cheironovi v Baranovi. Napäté aspekty Cheironu spúšťajú našu neistotu. S Cheironom v kvadratúre s Marsom sa nám môže ťažšie presadiť, môžeme spochybňovať svoje činy, cítiť sa nemotorne alebo nedostatočne.


Samozrejme, Cheiron, náš "ranený liečiteľ" prináša aj možnosť premeniť tieto neistoty na dar. Táto kvadratúra je pozvánkou, aby sme sa presadili (Mars) s empatiou a uvedomovali si, ako naše činy ovplyvňujú ostatných.



9. február - Asteroid Bohyne Ceres vstupuje do Blížencov

Ďalší asteroid Bohyne je tento mesiac v pohybe a Ceres sa presúva do Blížencov. Ceres predstavuje výživu a to, ako túžime byť vyživovaní a postaraní. Môže tiež predstavovať naše spojenie s Matkou Zemou, materskou ranou alebo tým, čo potrebujeme, aby sme sa „zmatnili“. Keď sa Ceres presunie do Blížencov, komunikácia a zdieľanie nášho života s ostatnými bude pravdepodobne mimoriadne upokojujúce. Možno budeme musieť dbať aj na typ "obsahu", ktorý prijímame, a na to, odkiaľ získavame naše informácie. Ceres v Blížencoch je síce jemná energia, ale aj vhodný čas na premýšľanie o mediálnom detoxe.


Energiu Ceres možno krásne zhrnúť aj do nasledovného citátu od Thicha Nhat Hanh:


„Nosíš v sebe Matku Zem. Nie je mimo teba. Matka Zem nie je len vaše prostredie. V tomto pohľade na vzájomné bytie je možné mať skutočnú komunikáciu so Zemou, čo je najvyššia forma modlitby.“


11. február – Merkúr v konjunkcii s Plutom

11. februára 2022 je Merkúr v konjunkcii s Plutom na 27° Kozorožca. Energia tohto tranzitu sa hromadí už viac ako 2 týždne. Táto konečná konjunkcia Merkúr - Pluto príde s veľmi potrebným rozlíšením a jasnosťou. Spojenie možno zažiť buď ako posilňujúce odhalenie, alebo ako požiadavku odovzdania sa vyššej pravde, pred ktorou sme zatvárali oči.


Ako sa hovorí, pravda vás oslobodí – ale najskôr vás môže naštvať.


Ak ste v druhej časti januára (od 14. januára do 27. januára) zažili nejaké meškania alebo neúspechy, možno teraz nájdete toľko očakávané rozuzlenie.


Čakanie môže byť zo začiatku frustrujúce, ale pri spätnom pohľade vždy existuje dôvod, prečo sme museli vynaložiť trochu úsilia navyše alebo počkať o niečo dlhšie. Dobré veci prichádzajú k tým, ktorí trpezlivo čakajú.


14. február - Asteroid Bohyne Pallas vstupuje do Barana

Pallas predstavuje nezávislosť, múdrosť a odvahu. Keď sa presunie do ohnivého Barana, môžeme získať zvýšenie sebadôvery a sebaúcty. Energia Pallas nám môže pomôcť robiť jasné a pokojné rozhodnutia a mať napamäti, že sme často oveľa múdrejší, ako si myslíme. Opäť platí, že energia vplyvu asteroidu je jemná, ale ak máte pocit, že by ste mohli použiť vzpruhu a možno aj pripomienku vašej sily a nezávislosti, spoľahnite sa na túto energiu. Neskôr v marci sa Pallas zosúladí s kolegom asteroidom Chironom a toto bude magická kombinácia...


16. február – Venuša v konjunkcii s Marsom v Kozorožcovi

16. februára 2022 je Venuša v konjunkcii s Marsom na 16° Kozorožca. Toto je vrchol apoteotickej cesty, ktorú Venuša a Mars podnikli v podsvetí. Nebojte sa však, toto ešte nie je koniec príbehu – Venuša a Mars sa budú držať za ruky ešte niekoľko týždňov – napriek tomu ide o veľmi dôležitý obrat na ich ceste. Niečo zacvakne. Bude prijatý záväzok.


Venujte pozornosť tomu, čo sa deje v čase spojenia – môžu to byť náhle postrehy, udalosti alebo príležitosti, ktoré vo vás niečo spustia – môžete si uvedomiť niečo, čo je pre vás veľmi dôležité – zrazu bude všetko dávať zmysel.


To, že toto spojenie Venuše a Marsu nastáva počas Splnu Mesiaca v Levovi je tiež veľmi pozitívnym znamením, ktoré nám môže pomôcť nájsť rovnováhu v našich životoch. Ak sme sa naklonili na jednu alebo druhú stranu, toto spojenie nám môže pomôcť nájsť náš stred a vrátiť sa späť do stavu vyrovnanosti a harmónie.


Keď sme napríklad viac poháňaní Marsom, často bývame príliš impulzívni, príliš unáhlení, konáme skôr, ako premýšľame, a nepozeráme sa predtým, ako skočíme. Ak sme príliš poháňaní Venušou, môžeme sa ocitnúť v stave sebaľútosti alebo mentality obete, môžeme sa cítiť príliš poháňaní našimi emóciami alebo môže byť pre nás ťažké prijať priame a rozhodné kroky. Keď si uvedomíme, kde presne zažívame túto nerovnováhu, pod vplyvom konjunkcie Venuša - Mars sa môžeme ľahšie dostať späť do stavu harmónie.



16. február – Spln Mesiaca v Levovi

16. februára 2022 o 17:59 hod. máme Spln na 27° Leva. Tento Spln Mesiaca je žiariacim majákom na našej nočnej oblohe, ktorý nám pripomína, aby sme našli svoju vnútornú radosť, vrátili hravosť do našich životov a užili si jazdu. My ľudia sa veľmi často príliš sústredíme na konečný cieľ a strácami zo zreteľa prítomný okamih, tu a teraz. Tento Spln Mesiaca nás jemne privádza späť do vedomej prítomnosti a vedie nás k tomu, aby sme premýšľali o tom, ako môžeme nájsť trochu viac ľahkosti a radosti v každom našom dni.


Namiesto čakania na „XYZ“ môžeme prevziať kontrolu nad svojimi životmi a urobiť to, čo v danom momente urobiť môžeme, aby sme sa cítili tak, ako sa chceme cítiť. Tento Spln Mesiaca tiež nesie nejakú silnú slnečnú energiu, ktorá nás vedie k tomu, aby sme premýšľali o tom, ako môžeme v našich životoch dosiahnuť vyššiu úroveň a mieriť vyššie.


Tento Spln Mesiaca je zároveň quincunx Pluta /quincunx nastáva, keď sú dve planéty od seba vzdialené 150 stupňov – alebo sa na to môžete pozerať aj ako na znamenia zverokruhu, ktoré sú od seba vzdialené päť znamení/, ktorý nás pozýva zbaviť sa toho, čo už nie je životne dôležité, a nájsť kreatívne spôsoby, ako vyjadriť seba a svoje jedinečné dary a talenty.


Byť súčasťou komunity a zapadnúť do spoločnosti je samozrejme veľmi dôležité – ale nie na úkor toho, kým v skutočnosti sme. Nikdy neexistuje buď, alebo. Ja vs oni. Vždy môžeme nájsť zlatú strednú cestu, ak sa tak rozhodneme a venujeme tomu svoju pozonosť.


18. február – Slnko vstupuje do Rýb

18. februára 2022 Slnko vstupuje do vodného znamenia Rýb a sezóna Rýb oficiálne začína! Po náročnejšej sezóne rebelského a nadčasového Vodnára, keď sme boli väčšinou "uväznení" v našich mysliach, je sezóna Rýb pozvánkou k tomu, aby sme sa dostali do hlbšieho kontaktu so svojimi emóciami a uvoľnili sa do celého svojho bytia.


Toto je zároveň posledná časť Slnečného cyklu, ktorý sa začal 21. marca 2021. Ryby sú posledným znamením zverokruhu, takže sa pripravujeme na ukončenie našej cesty okolo zverokruhu. Nový astrologický rok je hneď za rohom!


Ryby sú znakom spirituality, poznania, že neexistuje začiatok ani koniec, a vedie nás k posunu do vyššieho stavu Vedomia. Kam si dovolíte túlať sa, keď je Slnko v Rybách?


Využite teda sezónu Rýb a pustite sa od toho, čo vám už neslúži, čo ste už prerástli a neslúži vášmu najvyššiemu dobru – nechajte si len to, čo nemôžete nechať za sebou.


22. február - 222/2222 Numerológia

22. február odomyká číselný kód 222. Keďže sme tiež v roku 2022, máme v tento deň veľa energie na prácu! Číslo 2 predstavuje dualitu a náš vzťah medzi naším vnútorným svetom a naším vonkajším svetom. Títo dvaja vždy pracujú navzájom synchronizovane. Zvyčajne, keď zosúladíme svoj vnútorný svet, náš vonkajší svet zareaguje. Viac si o spirituálnom význame a numerológii tohto čísla si môžete prečítať v článku tu.


25.-26. február – Stelium Kozorožca

25. februára a 26. februára 2022 sa Mesiac pripojí k Venuši, Marsu, Veste a Plutu, aby vytvorili intenzívnu a vášnivú konjunkciu stélia v Kozorožcovi.


Stretnutie Venuša-Mars-Vesta-Mesiac-Pluto je tak intenzívne, že transformácia je nevyhnutná. V čase, keď sa Venuša a Mars dostanú z podsvetia (6. marca 2022), už nebudete tým istým človekom, akým ste boli predtým, keď ste začali túto cestu.


Ak vás zaujíma, čo všetko nás z hľadiska astrológie čaká v celom roku 2022, prečítajte si príspevok ASTROLÓGIA PRE ROK 2O22: ROK LIEČENIA, NOVÝCH NÁDEJÍ & DUCHOVNÉHO POSUNU.


TIP: Stiahnite si praktický eBook ZDARMA s popisom vibrácie aktuálneho roka čísla 6 >> nájdete v príspevku NUMEROLÓGIA & TAROT PRE ROK 2022: VIBRÁCIA ROKA ČÍSLA 6


Požehnaný mesiac február všetkým!


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼!




bottom of page