top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2024: ČAS VÄČŠEJ JASNOSTI, EXPANZIE & OBJAVOVANIA HLBÍN NAŠEJ MYSLE
© Copyright

ASTROLÓGIA PRE ROK 2O22: ROK LIEČENIA, NOVÝCH NÁDEJÍ & DUCHOVNÉHO POSUNU

Updated: Mar 3, 2022

S každým prichádzajúcim novým rokom sme zrejme všetci naplnení jedinečnou zmesou optimizmu, ale aj vzrušenia z toho, čo nové môže priniesť nasledujúcich 12 mesiacov. Niet pochýb o tom, že posledné dva roky priniesli veľké zmeny a prevraty do životov nás všetkých. Ale je tu dobrá správa... Hoci zmena bude aj naďalej hlavnou témou roka, nadchádzajúci rok 2022 bude tiež naplnený príležitosťami na rast. Konjunkcia Saturn - Pluto v roku 2020 naštartovala väčšinu toho, čo sme doteraz zažívali, ale teraz sa veci zmierňujú – teda aspoň trochu! Rok 2022 je numerologickým rokom čísla 6, ktorý je o liečení, organizovaní a hľadaní spôsobov, ako byť so všetkým v pohode. Skrze rok 2022 k nám začne prúdiť veľa energie, ktorá podporuje pomalší, pokojnejší a vyrovnanejší spôsob života. Potrebujeme sa však naučiť zmieriť sa s tým, kde sme, a k tomu nám rok 2022 zásadným spôsobom pomôže.

Hlavným astrologickým príbehom roku 2021 bol Saturn, planéta tvrdej práce, pravidiel, hraníc, obmedzení a tradičných zriadení, stojaca oproti Uránu, planéte inovácií, slobody, zmien, prekvapení, slobody a revolúcie /úniku z našej komfortnej zóny, ktorá sa v súčasnosti pohybuje skrz zemské znamenie Býka.


Keď sú tieto dve planéty v kvadratúre /zvierajú medzi sebou 90-stupňový uhol/, medzi týmito dvoma energiami sa vytvára silné napätie. Saturn chce ovládať. Urán chce ísť s prúdom. Saturn stanovuje hranice a štruktúru, Urán chce zažívať úplnú slobodu a túlať sa kdekoľvek sa mu zapáči.


Keď sa tieto dve energetické dynamiky stretnú, môžeme byť svedkami toho, že sa to prejaví ako vzbura, revolúcia, zmena tradičných štruktúr, kontrola slobôd alebo rozpad toho starého. Na osobnej úrovni nám táto energia môže pomôcť oslobodiť sa od vecí, ktoré nás doteraz brzdili.


Môžeme si všimnúť silnejšiu túžbu po inováciách, potrebu robiť veci inak a hľadať úplne nové cesty vo fungovaní v živote. Je to niečo, čo môžeme vidieť prejavovať sa v našej vonkajšej realite, ale môžeme si tiež začať všímať aj posuny, ktoré sa odohrávajú aj v našej vnútornej realite.


Možno budeme musieť zmeniť a otočiť naše vnímanie sveta, aby sme sa dostali tam, kde chceme byť. Staré spôsoby, akým sme veci robili, nám už nemusia slúžiť a inšpirujú nás k väčšej otvorenosti a tvorivosti, aby sme začali konať úplne novým spôsobom.


Staré myšlienky a presvedčenia, ktoré máme o sebe alebo o svete, sa môžu rozpadnúť. Akonáhle dovolíme, aby sa staré myšlienky a vzorce rozpadli, možno zistíme, že sme oveľa viac zvedavejší a otvorenejší. Môžeme dokonca spozorovať, že sa zlepšujeme vo vyvažovaní štruktúry a rutiny, a vytvárame si tak väčší priestor na spontánnosť a kreativitu.


Hlavné aspekty medzi dvoma týmito dvoma vonkajšími planétami hovoria teda o veľkých nových trendoch a vzorcoch pre spoločnosť ako celok a tento aspekt – ktorý sa prenesie až do roku 2022 a dosiahne vrchol "horúčky" v období medzi 17. septembrom do 24. októbrom – bude naďalej zdôrazňovať tento intenzívny "tlak a ťah" medzi starými vzorcami alebo našim status quo a kolektívnou túžbou po zmene.


Rok 2022 sa tiež začína retrográdnou Venušou, ktorá nás núti k tomu, aby sme sa ponorili hlbšie do našich sŕdc a uvoľnili tak cestu k zmysluplnejším vzťahom, a to nielen smerom navonok /vo vzťahu s ostatnými/, ale aj so sebou samým, a našim vzťahom k peniazom.


Obdobia retrográdu sú vo všeobecnosti vždy časom reflexie a v roku 2022 budeme mať hneď niekoľko príležitostí na reflexiu! Planéta Merkúr bude v roku 2022 prechádzať svojim retrográdom celkovo štyrikrát, plus v októbri zažijeme aj retrográdny Mars.



Samotná planéta, samozrejme, nikdy necestuje "dozadu", ale z našej perspektívy na Zemi to tak vyzerá. Retrográdny pohyb Venuše začal 19. decembra 2021 a potrvá do 29. januára 2022. Je to vhodný čas zamyslieť sa nad všetkými našimi osobnými vzťahmi, rodinnými aj obchodnými. Je to tiež príležitosť vyliečiť naše emócie, ktoré boli "mimo trať", najmä za posledných 18 mesiacov. Tu je životne dôležité venovať čas počúvaniu vnútorného hlasu alebo svojej intuície.


Mars aj Venuša retrográdujú najmenej zo všetkých planét, takže ak sa to udeje za jeden rok súčasne, naskytuje sa nám tu téma, ktorá poukazuje na to, že je najvyšší čas ísť dovnútra, spomaliť a popremýšľať o živote, kým sa znova posunieme vpred a budeme pokračovať.


Keďže Venuša zodpovedá tiež peňažnému toku, na ceste sa môže objaviť hneď niekoľko "nerovností". Je to skvelý čas na prehodnotenie toho, čo je v našich životoch naozaj dôležité a potrebné, zároveň je to čas vyjadriť vďačnosť za všetko, čo máme.


14. januára 2022 sa k Venuši pripojí aj Merkúr vo svojej retrográdnej fáze. Opäť výborný čas zamyslieť sa nad tým, ako sa náš život vyvíja. Toto je skvelé obdobie na prácu s denníkom, ktorá prináša so sebou príležitosť prekonať obmedzenia, ktoré sme zažili v detstve.


Požiadajte o vedenie zhora, aby ste vedeli efektívnejšie zapojiť do svojej spirituálnej praxe aj prácu so snami, s tarotom či kyvadlom, alebo jednoducho predĺžte čas, ktorý strávite meditáciou. Pamätajte, toto je planéta slobodnej vôle. Naši anjeli a iní pomocníci sú pripravení, ochotní a schopní nám pomôcť, ale najprv ich musíme o to požiadať. Merkúr ukončí svoj retrográdny pohyb 4. februára, kedy sa opäť vráti do svojho pohybu vpred.


Ako už bolo vyššie spomenuté, vďaka numerológii čísla 6, dôležitou témou roku 2022 je liečenie. Preto tieto body reflexie /vďaka planétam vo svojom retrográde/ môžu byť vítanou udalosťou, pretože nám poskytnú dostatočný priestor na dýchanie, ktorý je potrebný na to, aby sme v našich životoch konečne našli aspoň trocha úľavy. O numerológii a vibrácii roka čísla 6 si podrobnejšie prečítate v článku Blogu NUMEROLÓGIA & TAROT PRE ROK 2022: ROČNÁ VIBRÁCIA ROKA ČÍSLA 6 /nájdete v ňom aj link k stiahnutiu eBooku ZDARMA/.


Jupiter, planéta šťastia a hojnosti, ktorá má expanzívny vplyv na všetko, s čím príde do kontaktu, strávi väčšinu roku 2022 v premenlivom vodnom znamení Rýb, čo prináša do našich životov upokojujúcu a súcitnú energiu. Ryby sú znamením zverokruhu, ktoré tiež súvisí s duchovnosťou, takže rok 2022 nebude len rokom liečenia, ale aj duchovného prebudenia.


Od 28. decembra 2021 do 10. mája a ešte raz od 28. októbra do 20. decembra 2022 bude najväčšia planéta našej slnečnej sústavy umocňovať témy znamenia Rýb, akými sú umelecké sebavyjadrenie, empatia, spiritualita, mystika, ale aj "únik z reality". A keďže Jupiter je tradičným vládcom Rýb, je mu tam pohodlne, čo mu umožňuje ponúknuť ešte viac šťastia – alebo prinajmenšom optimizmu – ako zvyčajne.


12. apríla 2021 sa Jupiter prvýkrát od roku 1856 spojí s mystickým Neptúnom v Rybách, čo znamená začiatok vzácneho, duchovne nabitého cyklu, ktorý nastaví nový tón v umení, popkultúre či spirituálnom rozvoji, ktorého odkaz zotrvá až do obdobia, kým sa títo dvaja mocní hráči opäť nestretnú nabudúce, v ohnivom Baranovi – v marci 2035.


Toto je mimoriadne vzácna dynamika na našej kozmickej oblohe. Je to pozitívne znamenie pre akékoľvek kreatívne a duchovné projekty, na ktorých sa rozhodneme pracovať.



Pod touto energiou Jupitera & Neptúna však možno budeme musieť dbať väčší dôraz na to, aby sme zostali uzemnení a zakorenení v našej pozemskej realite. Jupiter a Neptún spojení v Rybách by mohli byť návodom, vďaka ktorému je až príliš jednoduché „utiecť“ z reality.


Na kolektívnej úrovni môže táto kozmická dynamika Jupitera & Neptúna vrhnúť závoj, ktorý nám bráni, aby sme videli pravdu o tom, ako sa veci skutočne majú. V roku 2022 môžu nastať chvíle, kedy sa tento závoj na chvíľu odhrnie, no po väčšine obdobia budeme potrebovať klásť väčší dôraz na to, aby sme počúvali svoju vlastnú intuíciu a neverili všetkému, čo počujeme.


Mystický Neptún, ktorý má tendencie zatemňovať naše racionálne myslenie, zostane v milujúcich Rybách až do roku 2025. Počas tých svetlejších dní nám tento tranzit umožňuje využiť silu spirituality a predstavivosti, no v temnejších dňoch môže byť pre nás náročné určiť, kam smerujeme, pretože sa pohybujeme v oblakoch.


Lunárne uzly, ktoré sa považujú za body osudu, tiež menia svoje znamenia v roku 2022, čím nás nastavujú na úplne nový cyklus. Lunárne uzly sa v januári 2022 posunú do znamenia Býka a Škorpióna, a práve v týchto znameniach zažijeme aj jednotlivé zatmenia roku 2022.


Zatmenia sú vždy vnímané ako osudové udalosti a momenty v roku, kedy môžeme urýchliť našu životnú cestu a svoj duchovný rast. Zatmenia majú tendenciu dostať nás tam, kde potrebujeme byť, a pomáhajú formovať smerovanie nášho života.


Keď sa zatmenia v roku 2022 presunú do Býka a Škorpióna, prinesie to so sebou novú energiu na prácu. Zatmenie v znamení Býka zacieli našu pozornosť tam, kde potrebujeme spomaliť, vychutnať si "sladké veci" a popremýšľať o vytvorení pevných základov. Zatmenia v znamení Škorpióna nás zasa presunú tam, kde potrebujeme zmeniť veci v našich životoch a obzvlášť to, čo je zastaralé, čo sme už prerástli, aby mohlo vzniknúť niečo nové.


Zatiaľ čo budeme zažívať túto novú sériu zatmení, Mesačné uzly sa v júli začnú vyrovnávať s planétou Urán. Druhá polovica roka môže byť vďaka tejto energii ešte viac dynamickejšia a rozptýlenejšia. Je to čas, kedy sa začneme cítiť byť intenzívne povolávaní k tomu, aby sme sa zbavili akýchkoľvek sebaobmedzujúcich presvedčení alebo postojov, a vstúpili do väčšej slobody a nezávislosti.


Medzitým transformačné Pluto, ktoré sa pohybuje tak pomaly, ako sa pohybuje, zostane v kardinálnom zemskom znamení Kozorožca až do roku 2024 a bude naďalej poháňať "starú školu", tradičné myslenie, ktoré je v rozpore s rastúcim tlakom na vytváranie nových základov a mocenských štruktúr.


Pluto prináša ešte jednu veľmi významnú udalosť, významnú obzvlášť pre USA, nakoľko sa v priebehu roka 2022 vráti na to isté miesto, kde bolo pri zakladaní USA. To znamená návrat Pluta do krajiny, ktorá sa pripravuje na okamih plný zúčtovania a veľkých ekonomických zmien.


Toto je kľúčový moment v histórii tejto krajiny, takže zrejme budeme svedkami nových odhalení a zmien. Návrat Pluta nesie tému smrti a znovuzrodenia, takže nech sa prejaví čokoľvek, budeme vedieť, že toto je to, čo sa odohráva v jeho samotnom jadre.


Tak ako ľudia majú svoj vlastný rodokmeň, majú ho aj krajiny. „Horoskop“ krajiny zvýrazňuje jej energetické vibrácie a témy, ktoré sa budú v daný rok rozvíjať. Výzvou pri vytváraní horoskopu krajiny je vedieť, aký dátum nastaviť.


V súčasnosti je aktuálny dátum "zrodenia" Spojených štátov, ktorý používajú mnohí astrológovia, nastavený na 4. júl 1776 o 17:10 LMT vo Philadelphii, čo bol údajný čas podpísania Deklarácie nezávislosti.


Aj keď môžeme diskutovať o tom, že domorodí Američania žili na tejto zemi dlho pred týmto dátumom a dlho pred týmto „narodením“ Spojených štátov.


Dôvod, prečo sa používa práve tento dátum je ten, že je stanovený ako deň zrodenia súčasných zákonov a presvedčení Spojených štátov. Bol to dokument, ktorý bol podpísaný v ten deň, ktorý vytvoril Ameriku, ktorú poznáme dnes.


Podľa tohto bežne používaného dátumu vzniknu Spojených štátov budú jeho obyvatelia v rokoch 2022-2024 zažívať to, čo je známe ako návrat Pluta. To znamená, že Pluto sa vráti presne do tej istej polohy zverokruhu, kde bolo 4. júla 1776.


Návraty Pluta trvajú 247 nepárnych rokov, takže pre Spojené štáty ide o prvý návrat Pluta, ktorý zažívajú. Pluto je planéta spojená so smrťou a znovuzrodením. Je to sila, ktorá drobí veci na popol, aby ich bolo možné znovu vybudovať.


Pluto je považované za "Pána podsvetia". Má talent odhaľovať skryté pravdy a temné tajomstvá. Vynáša na povrch všetko to temné, skryté a všetko, čo bolo tabu, aby sa s tým dalo vysporiadať a čeliť mu.


Pluto je vysoko kreatívna energia, ale vždy, keď sa na povrch dostane niečo nové, musí tam byť aj určitá úroveň deštrukcie. Pluto tiež vládne procesu transformácie. Tej "temnej noci duše", ktorá nás následne vedie k duchovnému prebudeniu a nakoniec k znovuzrodeniu.


Pretože Návrat Pluta prebieha v znamení Kozorožca, pozornosť bude zameraná na vládu, veľký biznis, autoritatívne postavy a v podstate kohokoľvek, kto má postavenie veľkej moci.


Návrat Pluta v Kozorožcovi sa môže prejaviť ako rozpad vlády alebo zavedenej hierarchie, ale aj ako budovanie novej. Môže to viesť k hlbokým a trvalým zmenám v spôsobe, akým je krajina riadená a ovládaná, ako aj v pravidlách, ktoré sa občania rozhodnú dodržiavať.


Pozrime sa teraz bližšie na kozmické energie, s ktorými budeme počas roka 2022 najviac pracovať. Celkovo je rok 2022 rokom, v ktorom by sme sa mali zamerať na liečenie, duchovné prebudenie a prijatie alebo aspoň zmiernenie všetkého, čo sa prejavilo v našich životoch za posledné dva roky. Minulosť sa nedá vrátiť späť, no teraz je tu nová cesta vpred a rok 2022 je našim časom uzavrieť v sebe mier a začať konečne napredovať.


Kľúčové astrologické tranzity a kozmické energie na rok 2022:



Rok 2022 je v numerológii číslom 6. Číslo 6 sa týka čistenia a liečenia rán po predkoch alebo minulých životoch. Predstavuje oslobodzovanie sa od karmických cyklov, ktoré môžu niekedy pretrvávať v pokrvnej línii. V roku 2022 bude našou lekciou, aby sme sa nenechali vtiahnuť do opakujúcich sa vzorcov, ktoré nám škodia alebo ktoré nás obmedzujú. Budeme musieť pracovať mimoriadne intenzívne, aby sme zostali mimo týchto karmických slučiek a dostali sa do vyššieho stavu Bytia. Zamyslite sa nad všetkým, čo vás v živote obmedzuje, aké obmedzenia si kladiete a potom pracujte na ich postupnom uvoľnení malými krokmi počas celého roka. Osloboďte sa zo všetkých klietok, do ktorých ste sa sa sami vložili. Číslo 6 je tiež spojené s organizáciou a položením pevných základov budúcnosti.


Keď sa náš slnečný kalendár preklopí do roku 2022, Venuša bude retrográdna v znamení Kozorožca. Toto je čas pracovať na našich vzťahoch s ostatnými, s láskou a peniazmi. 8. januára sa Venuša tiež zosúladí so Slnkom, čo znamená znovuzrodenie jej energie a znovuzrodenie energie nášho srdca. Toto je známe ako "Hviezdny bod Venuše". Venuša opustí retrográdny pohyb 29. januára, no na turné s Kozorožcom zostane až do 8. marca.


Lunárne uzly sa 19. januára presúvajú z Blížencov a Strelca do znamenia Býka a Škorpióna, čo znamená posun, pokiaľ ide o náš spoločný osud. Severný uzol predstavuje to, kam smerujeme, a južný uzol predstavuje miesto, kde sme boli, z ktorého sme prišli /minulé inkarnácie/. So Severným uzlom v Býkovi sa naše zameranie potrebuje posunúť na udržateľnosť a liečenie planéty, a taktiež na vytváranie pevných základov pre budúce generácie.


Jupiter a Neptún sa spájajú v zasnenom znamení Rýb a vysielajú harmonické vlny cez našu kozmickú oblohu. Táto energia je úžasná pre akékoľvek kreatívne projekty a pre duchovné prebudenie. Toto je veľmi citlivý čas, kedy sa môžeme skutočne spojiť s vyššími sférami, našou intuíciou a našimi psychickými zmyslami. Ak pracujete v kreatívnej oblasti, táto energia vám môže priniesť veľký úspech! Pod kúzlom Neptúna a Jupitera však musíme dbať na to, aby sme zostali pri zemi.


Máj – október a december – Jupiter sa presúva do znamenia Barana

Jupiter sa presúva do ohnivého znamenia Barana na svoj krátky pobyt v roku 2022. Jupiter v Baranovi naznačuje potrebu pozdvihnúť sa k vlastnej nezávislosti a stať sa lídrami svojho vlastného života.


Október - január 2023 - Retrográdny Mars

Rok 2022 uzatvárame tým, že Mars vstupuje do svojho retrográdneho pohybu. Retrográdny Mars je časom, kedy sme povolaní vyrovnať hladinu našej energie a zamyslieť sa nad tým, odkiaľ pochádza naša motivácia. Počas retrográdneho Marsu sa často môžeme cítiť pomalí a bez motivácie, ale je to len preto, aby sme mohli prepracovať a prehodnotiť svoje činy.



Retrográdny Merkúr

Merkúr bude retrográdny v priebehu roka 2022 celkovo štyrikrát v prevažne zemských znameniach. Toto je naša šanca zosúladiť to, čo hovoríme, s našimi činmi.


Dátumy retrográdneho Merkúra na rok 2022:

14. januára až 3. februára 2022

10. mája až 3. júna 2022

9. septembra až 2. októbra 2022

Od 29. decembra 2022 do 18. januára 2023


Zatmenia

Rok 2022 so sebou prináša štyri zatmenia vrátane dvoch zatmení Krvavého Mesiaca. Krvavé Mesiace sú mimoriadne účinné a znamenajú potrebu prerušiť vzťahy so všetkým, čo už neslúži našim najvyšším záujmom. Všetky Zatmenia sa vo všeobecnosti považujú za zlomové body v roku a môžu nám pomôcť urobiť kvantové skoky vo vzostupe Vedomia.


30. apríl 2022 (Zatmenie Slnka v Nove Mesiaca)

16. máj 2022 (Zatmenie Krvavého Mesiaca)

25. október 2022 (Zatmenie Slnka v Nove Mesiaca)

8. november 2022 (Zatmenie Krvavého Mesiaca)


Rok 2022 nebude teda bez momentov "horskej dráhy", ale vo všeobecnosti bude pocitovo nádejnejší ako posledné dva roky. Je to rok plný príležitostí na osvietenie a rozšírenie svojich obzorov, objasnenie našich vášní a zasnených úvah venovaných našim túžbam.


Požehnaný nový rok 2022, plný Lásky, zdravia, porozumenia, božského nadhľadu a radosti vám všetkým prajem!!


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



bottom of page