top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2024: ČAS VÄČŠEJ JASNOSTI, EXPANZIE & OBJAVOVANIA HLBÍN NAŠEJ MYSLE
© Copyright

NOV MESIACA VO VODNÁROVI (1.2.2022): ČAS NEOČAKÁVANÝCH ZMIEN & DUCHOVNÉHO RASTU

Updated: Feb 7, 2022

V astrológii je Nov Mesiaca tradične časom nových začiatkov. Podobne to bude aj s týmto Novom Mesiaca vo Vodnárovi, ktorý nastáva 1. februára 2022 (06:46 hod.). Je to ideálny čas prijať to najlepšie z vizionárskej energie Vodnára a plávať s jej prúdom. Je tu však jedna výhrada. Tento Nov – v skutočnosti konjukcia medzi Slnkom a Mesiacom – je široko kvadratický s Uránom, ktorý je planetárnym vládcom Vodnára. Táto konfigurácia pridáva väčšiu opatrnosť k typickému nadšeniu Novu Mesiaca. Preto je potrebné mať na zreteli, že je síce skvelé napredovať s objektivitou Vodnára, jeho nadčasovou víziou a humanitárnymi cieľmi, ale potrebujeme tiež zohľadniť aj jeho nepredvídateľnejšie vlastnosti, ktoré sú spojené s Uránom, ako je vzbura, náhle zmeny a futuristický, priam až neuchopiteľný pohľad na vec. Vyžaduje si to chúlostivé vyváženie týchto protichodných energií ~ môže byť veľkou výzvou vytvoriť zmysluplnú zmenu, ako si to praje energia Vodnára, a zároveň sa vyhnúť narušeniu súčasného stavu alebo spôsobiť šok či veľké, neočakávané prekvapenie...

Snáď najlepším využitím tohto Novu vo Vodnárovi je naplánovať radikálnu zmenu a získať všetky správne "ingrediencie", ale odložiť aktiváciu tohto plánu, kým astrologické energie nebudú viac viesť k radikálnemu prevratu.


Tento Nov vo Vodnárovi je v konjunkcii s pochmúrnym Saturnom a tvorí náročnú kvadratúru s nepredvídateľným Uránom. Naše bremená sa cítia byť oveľa ťažšie ako zvyčajne a nič sa nezdá byť účinné na zlepšenie tejto ponurej nálady. Môžeme mať dokonca pocit, že sme pod palcom určitej autoritatívnej postavy v našich životoch alebo povinností, ktoré považujeme za zaťažujúce. Nálada je môže byť v tomto období pomerne dosť ponurá až pesimistická na akékoľvek účinné rozhodnutia. Najlepším riešením je počas tohto obdobia sa jednoducho sústrediť na svoju prácu.


Keďže ľudia sa môžu cítiť v tomto období veľmi podráždení, toto je nie je veľmi vhodný čas na nadväzovanie emocionálnych kontaktov s kýmkoľvek. Zamerajte svoj fokus skôr na to, aby ste nepodľahli impulzívnym, náhlym, nepremysleným činom, ktoré neskôr oľutujete. Vedomá pozornosť tomu, že väčšina ľudí je práve v tomto období pomerne dosť emotívne precitlivelá, nám môže pomôcť vyhnúť sa vačším konfliktom v budúcnosti.


Saturn môže niekedy so sebou prinášať pomerne drsnú energiu, ale to len preto, že chce, aby sme prevzali zodpovednosť za seba a svoje činy. Saturn od nás vyžaduje, aby sme kládli náročné otázky a zabezpečili, že to, čo hovoríme, že chceme, a naše správanie sú v súlade.


Saturn nám môže poskytnúť niekoľko vzácnych lekcií zo skutočného sveta, čím nám poskytne veľmi potrebnú kontrolu "reality". Môžeme byť dokonca až nútení čeliť niečomu, za čo sme v živote neprebrali zodpovednosť, alebo môžeme zistiť, že sme konfrontovaní s obrovskou výzvou, ktorá je nevyhnutná na dosiahnutie našich cieľov.


Vedzte, že kedykoľvek je zapojený Saturn, existuje obrovská príležitosť na náš rast a úspech. Saturn nám dáva ťažké lekcie, pretože vie, že ich zvládneme. Dáva nám tvrdé lekcie, aby sme mohli ďalej rásť, neustále sa zlepšovať a viesť život, ktorý sme predurčení viesť.


Ak si pod týmto Novom Mesiaca všimnete nejaké výzvy alebo ťažké prekážky, vedzte, že dostávate príležitosť, aby ste sa cez to konečne preniesli, a na druhej strane budete odmenení! Pretože Saturn vždy zanecháva odmeny tým, ktorým vyvolá náročné životné lekcie.


Je to skvelý čas na prevzatie zodpovednosti za udalosti v našich životoch, preto využite túto energiu Saturnu na odhodlanie a vytrvalosť pri riešení problémov, ktoré nás trápia. Ak ste sa doteraz plavili životom sprevádzaní niečím náročným, stanovte si konkrétne zámery k vyriešeniu tejto situácie a vedzte, že vplyv Saturnu vám poskytne potrebnú podporu, ktorá vám pomôže nájsť cestu.


Vplyv Saturnu je tiež silnou kozmickou podporou dlhovekosti, takže toto bude dokonalý Nov Mesiaca na vytvorenie dlhodobých cieľov. Saturn nám prináša vytrvalosť potrebnú na to, aby sme obstáli v skúške časom, takže vedzte, že aj táto časť energie je na vašej strane.


Ak si chcete vo svojom živote urobiť nejaké dlhodobé záväzky, tento Nov Mesiaca je ideálnym časom na stanovenie týchto zámerov. A následne potom, čo sa Merkúr otočí z retrográdu do svojho priameho pohybu vpred, bude skvelý čas na to, aby sme smerom k tomu podnikli konkrétne kroky.



Takže, aj keď sú pred nami veľké výzvy, vedzte, že tento februárový Nov Mesiaca v znamení Vodnára so sebou prináša aj veľa kozmickej podpory a odmien!


Pod vplyvom tohto Novu Mesiaca sa možno budete cítiť inšpirovaní zbaviť sa toho starého a naplniť svoj domov čerstvou energiou. Keďže ide o Vodnársky Nov a obsahuje silnú vzdušnú energiu, akékoľvek kroky, ktoré podnikneme na prinesenie novej energie do našich životov, nás pravdepodobne inšpirujú k novým spôsobom myslenia, jasným nápadom a čistejšej mysli.


Celkovo je Vodnársky Nov Mesiaca o vyčistení našej mysle, aby sme ju mohli rozšíriť na väčšie obzory a jasnejšie horizonty. S jasnou mysľou môžeme tiež začať vidieť nové príležitosti a privítať nové perspektívy. Využite preto energie Vodnárskeho Novu na očistu!


Môžete to urobiť vyprataním neporiadku vo vašom domove, či okolí a následne vytvorením nového, tvorivého priestoru. Alebo vykonajte „detoxikáciu mysle“, kde sa počas celého dňa budete sústrediť skôr na ticho, než aby ste dovolili svojej mysli donekonečna vypĺňať každy voľný priestor neustálym "rapotaním".


Je potrebné mať tiež na pamäti, že Merkúr bude počas tohto Novu Mesiaca stále vo svojom retrográde, čo znamená, že potrebujeme ešte chvíľu zotrvať vo svojej trpezlivosti, pokiaľ ide o podstúpenie nových krokov vpred, či už v našich pracovných projektoch alebo v živote všeobecne.


Retrográdny Merkúr je časom reflexie a prehodnotenia minulosti. Je to čas, keď naše podvedomé myšlienkové vzorce vychádzajú na povrch, aby sme ich "skontrolovali" a prehodnotili. Keď je Merkúr v retrográdnom stave, môžeme mať dokonca pocit, že robíme kroky skôr dozadu ako dopredu. Viac o spirituálnom význame tohto retrográdu sa dočítate v príspevku /NIE OBYČAJNÝ/ RETROGRÁDNY MERKÚR (14.1.- 4.2.2022) ~ PODROBNÝ NÁVOD AKO HO ZVLÁDNUŤ BEZ VÄČŠEJ UJMY.


Vedzte, že táto retrográdna energia bude mať krátke trvanie, pretože len pár dní po tomto Nove Mesiaca sa 4. februára Merkúr nastaví opäť do svojho priameho pohybu vpred, a my môžeme začať naplno pociťovať účinky všetkých tých čerstvých energií a nápadov, ktoré nám tento vizinársky Nov Mesiaca priniesol.


Počas tohto Vodnárskeho novu si položte otázku: Ako môžeme rozšíriť svoju myseľ, aby sme videli veci novým spôsobom? Ako môžeme odstrániť sebaobmedzujúce presvedčenia a pochybnosti o sebe, aby sme uvoľnili cestu novým príležitostiam?


S februárovým Novom Mesiaca je toho toľko, čo si môžete užiť, takže si nájdite čas na "nasiaknutie" jeho vibrácií a dovoľte im pohybovať sa skrze vás, aby s vami "zatriasli" tými najlepšími možnými spôsobmi.


V tom istom období, v čase Novu Mesiaca, budeme oslavovať aj Imbolc ~ prvý jarný sviatok posvätného Kola roka, ktorý oslavuje oživenie ohňa v našich dušiach, ktorý sa zrodil na Yule (Zimný Slnovrat). Viac o duchovnom význame tohto sviatku, ako aj podrobnom návode, ako si ho uctiť a osláviť, nájdete v príspevku POSVÄTNÝ SVIATOK KOLA ROKA: IMBOLC (1.-2.2.) ~ MAGICKÝ ČAS TRANSFORMÁCIE & OBNOVY.


Váš rituál Novu Mesiaca vo vzdušnom znamení Vodnára >> nájdete TU.


Požehnaný Vodnársky Nov Mesiaca všetkým!!


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼!


NUMEROLÓGIA & TAROT PRE ROK 2022: VIBRÁCIA ROKA ČÍSLA 6 👉 Stiahnite si svoj eBook NEZÁVÄZNE & ZDARMA!! Link na stiahnutie >> nájdete v príspevku TU.




bottom of page