top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MÁJ 2024: ČAS VÄČŠEJ JASNOSTI, EXPANZIE & OBJAVOVANIA HLBÍN NAŠEJ MYSLE
© Copyright

ČÍNSKA ASTROLÓGIA PRE ROK 2022: ROK VODNÉHO TIGRA (1.2.2022-21.1.2023)

Updated: Feb 7, 2022

Mnoho kultúr po celom svete oslavuje lunárny Nový rok, ktorý sa nesie v znamení druhého Novu Mesiaca po decembrovom Zimnom Slnovrate. V čínskej astrológii predstavuje začiatok lunárneho roka aj posun k novému vládnucemu znameniu zverokruhu. Čínska astrológia zahŕňa 12 znamení zverokruhu, z ktorých každému vládne iné zviera, a päť prvkov – drevo, voda, kov, zem a oheň. Počnúc lunárnym novým rokom 2022, ktorý tento rok pripadá na 1. februára, sa vládcom čínskeho zverokruhu pre rok 2022 stane vodný tiger.

Tiger je divoké, statočné a odvážne zviera, ktoré signalizuje, že tento lunárny rok 2022, ktorý je pred nami, je tým, kedy môžeme poraziť svoje obavy a ísť za svojimi cieľmi. V roku Tigra nie je žiaden sen príliš veľký ani ambície príliš prehnané!


Rok Tigra nám umožňuje využiť našu vlastnú vnútornú silu a vedieť, že nie je nič, čo by sme nedokázali dosiahnuť, keď sa na to zameriame. V skutočnosti je rok Tigra často veľmi pozitívnym znamením, pokiaľ ide o kariérny postup. Ak máte veľké sny, odvážny cieľ alebo projekt, ktorý by ste chceli rozbehnúť, rok Tigra ponúka sebadôveru a podporu, ktorú potrebujete, aby ste ho zrealizovali.


Majte však na pamäti, že Tiger je trpezlivé stvorenie, ktoré potrebuje čas, kým pôjde za svojou korisťou a urobí svoj pohyb vpred. Je to dôležitá pripomienka toho, že aj keď môžeme ihneď vyskočiť a urobiť odvážne kroky, potrebujeme sa naučiť byť tiež trpezliví a veriť, že veci sa vždy zladia v dokonalom načasovaní s vesmírnym plánom.


V čínskej astrológii sa hovorí, že rok Tigra prináša náhlu zmenu a môže posunúť rovnováhu síl a peňazí. Môžeme to pozorovať, ako sa to prejavuje vo svete okolo nás, keď spoločne začneme prehodnocovať to, čo si skutočne ceníme.


Západná astrológia podporuje túto myšlienku aj v roku 2022, pretože tento rok sa vesmírom vznáša energia, ktorá pravdepodobne zmení veci, ktoré si ceníme, a veci, ktoré považujeme za hodné na osobnej aj spoločenskej úrovni.


Naše hodnoty sú v roku Tigra vystavené na preskúmanie a pri tomto pohľade možno zistíme, že začíname uprednostňovať nové veci a spôsoby bytia vo svojom vlastnom živote.

Tiger nie je len mocné, odvážne stvorenie, ale aj veľmi intuitívne stvorenie. Má bystrý šiesty zmysel a dokáže vo svojom okolí vnímať veci, ktoré ostatní nedokážu.


V roku Tigra môžeme prevziať niektoré z týchto intuitívnych zručností a použiť ich na to, aby nám pomohli usmerniť naše rozhodnutia vpred. Keď budeme dôverovať svojmu vnútornému hlasu a venovať pozornosť jemným náznakom nášho prostredia, môžeme si všimnúť znamenia a stopy, ktoré nám Vesmír posiela, aby nás viedli.


Prvok vody taktiež zvyšuje intuitívne energie lunárneho nového roka 2022. Živel vody môže tiež zvýšiť naše emócie a urobiť nás citlivejšími na energie sveta okolo nás. Pocit mimoriadnej citlivosti môže byť v tomto roku naša superschopnosť a pomôcť nám spojiť sa s vyššími frekvenciami Vesmíru, čo nám umožní cítiť sa v Jednote so všetkým. Ale pocit mimoriadnej citlivosti môže byť tiež vyčerpávajúci, ak sa nesnažíme starať o svoju energiu.


Urobiť ďalšie kroky na "ochranu" a udržanie celistosti nášho energetického tela bude tento rok dôležité a môžeme to urobiť prácou s liečivými silami vody. Voda drží vibrácie, takže nabitie pohára vody predtým, ako ju vypijeme, stanovenie zámeru pred vstupom do vane alebo sprchy alebo trávenie času v jazere, či pri mori sú všetky spôsoby, ako sa môžeme spojiť s liečivými silami vody.


Živel vody tiež naznačuje, že tento rok potrebujeme byť ochotní a pripravení ísť s prúdom. Možno je pre nás v tomto období náročnejšie cítiť sa stabilne alebo bezpečne, ale ak sa zapojíme do rytmu vĺn, bude to oveľa jednoduchšie, ako sa proti nim snažiť bojovať.


V západnej astrológii existuje silný ťah na vytvorenie bezpečnosti a vybudovanie pevných základov v roku 2022. Energia vodného Tigra nám možno pripomína, že aj keď môžeme budovať svoje základy a podnikať kroky na vytvorenie pocitu bezpečia, nemôžeme zostať príliš upnutí. Možno je v priebehu roka stále potrebný určitý prvok kapitulácie.


Voda je tiež vysoko kreatívna energia, čo naznačuje, že tento lunárny Nový rok 2022 môže byť obzvlášť priaznivý pre kreatívne projekty. Túto myšlienku podporuje aj západná astrológia, keďže Jupiter trávi väčšinu roka vo vodnom, kreatívnom znamení Rýb. Počas svojho pobytu v Rybách sa Jupiter pripojí aj k Neptúnovi, bohu morí, čím posilní tvorivú a intuitívnu silu prvku vody.


V roku vodného Tigra a s Jupiterom a Neptúnom v Rybách bude prvok vody mimoriadne silný. Budeme to zrejme vidieť aj prejavoch Matky prírody v podobe nárastu zrážok alebo dokonca záplav alebo veľkých prílivových vĺn.


Naša pozornosť sa môže upriamiť aj na spôsoby, ako môžeme vytvoriť väčšiu udržateľnosť v oblasti zásobovania vodou, a úpravy a hospodárenia s vodou.


Rok vodného Tigra je rokom ambícií, odvahy, intuície a kreativity. Tu sú niektoré odporúčania, ktoré si môžete vziať a aplikovať na stelesnenie tejto energie:


  • Sústreďte sa na prekonanie strachu alebo obmedzujúcich presvedčení, ktoré vás brzdia v napredovaní vo vašom živote

  • Zachyťte svoje myšlienky pri akomkoľvek myslení, ktoré začína slovami „Nie som dosť dobrý...“ a zistite, či to dokážete zmeniť na „Čo ak môžem...“

  • Urobte odvážny krok a vyskúšajte niečo nové

  • Nájdite spôsoby, ako zvýšiť svoju spokojnosť s napredovaním vo svoje kariére

  • Prehodnoťte svoje hodnoty a to, čo je pre vás skutočne v živote dôležité

  • Buďte trpezliví, počkajte na správny okamih, aby ste mohli konať

  • Spojte sa so svojou vnútornou energiou Tigra – preskúmajte, čo to pre vás znamená

  • Použite vodu na liečenie – naplňte si pohár vody s úmyslom pred pitím, okúpte sa, trávte viac čas jazere, či pri mori atď.

Ak vás zaujíma, čo hovorí západná astrológia na rok 2022, prečítajte si tiež príspevok ASTROLÓGIA PRE ROK 2O22: ROK LIEČENIA, NOVÝCH NÁDEJÍ & DUCHOVNÉHO POSUNU


Z hľadiska numerológie sme rokom 2022 vstúpili do vibrácie roka čísla 6 >> stiahnite si eBook s popisom tejto ročnej vibrácie /aj z pohľadu tarotového archetypu/ úplne ZDARMA nájdete na stiahnutie v príspevku >> NUMEROLÓGIA & TAROT PRE ROK 2022: VIBRÁCIA ROKA ČÍSLA 6


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



bottom of page