Emilia Nora Elina

Feb 25, 202310 min

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MAREC 2023: VEĽKÁ HRA ŽIVOTA MENÍ SVOJE PRAVIDLÁ

Aktualizované: Mar 10, 2023

Marec 2023 prináša niektoré z najväčších a najvýznamnejších kozmických udalostí roka vrátane presunu Saturna do znamenia Rýb, ktorý veľmi rýchlo posunie konverzáciu od univerzálneho kolektivizovaného humanizmu k osobnej zodpovednosti (ako zvládate svoj neporiadok v živote?), a Pluta do znamenia Vodnára. Prináša tiež Jarnú rovnodennosť, ktorá ohlasuje začiatok astrologického nového roka. Mars tiež opúšťa svoj postretrográdny tieň a vystupuje z Blížencov, čím sa končí cyklus, s ktorým pracujeme od augusta 2022. Všetky tieto veľké monumentálne posuny, ktoré sa odohrávajú v marci 2023, pripravujú pôdu pre nový vývoj našej cesty duše. Pozdvihujú nás na ďalšiu úroveň, otvárajú nové dvere, zatvárajú tie staré a posúvajú nás do nových stavov bytia. Marec je silný mesiac a pri toľkom dianí, ktoré aktuálne pozorujeme všade navôkoľ vo svete, môžeme mať tendencie cítiť sa rozptýlene a možno aj trochu rozhádzane, ale všetci sme nejakým spôsobom posúvaní vpred. Bez ohľadu na to, čo tento mesiac prinesie, zdá sa, že všetci sme vedení k tomu, aby sme sa posunuli na vyššiu úroveň, odstránili veci, ktoré už nie sú v súlade s našim najvyšším účelom a vytvorili priestor pre nové. Teraz, keď sa ročné obdobia konečne menia, zostanete vo fúge víru udalostí alebo využijete možnosti, ktoré sa vám aktuálne ponúkajú? Urobte si poriadok vo svojom živote, vo svojich myšlienkách a smerovaní, vyvorte plán a pripravte sa. Toto je len začiatok... Pripravení dozvedieť sa viac? Pokračujte ďalej v čítaní...

Art by Emilia Nora Elina

Marec je mesiac, na ktorý sme všetci čakali! Pripravte sa na monumentálne kozmické zmeny. Po prvé, Merkúrov prechod do intuitívnych Rýb 2. marca prehĺbi vašu citlivosť a vyplaví na povrch podvedomé myšlienky. 7. marca môžete počas analytického Splnu Mesiaca v Panne odhaliť predtým skryté alebo neznáme informácie. Lekcie o hraniciach a sebadisciplíne vás postrčia k väčšej emocionálnej zrelosti, keď Saturn 7. marca vstúpi do Rýb. Tranzit Venuše cez láskavého Býka od 16. marca však uľahčí náladu a povzbudí vás k objavovaniu zmyselnosti a romantiky.

Rozhovory by sa mohli zintenzívniť od 19. marca, keď bude Merkúr cestovať cez odvážneho a drsného Barana. Sledujte svoj tón, keď vyjadrujete svoju vášeň a nadšenie. Po prechode Merkúra do Barana tu máme aj Slnko, ktoré tento mesiac taktiež putuje do tohto ohnivého znamenia zverokruhu a prináša so sebou začiatok odvážnej novej sezóny, ktorá nás vyzve, aby sme sa postavili na prvé miesto. Nov Mesiaca v Baranovi 21. marca prinesie so sebou zrejme doteraz najdramatickejší kozmický reset plný ambicióznych nových začiatkov a príležitostí stretnúť sa s osobou svojich snov.

Pomaly sa pohybujúce Pluto začne svoj intenzívny prechod do progresívneho Vodnára 23. marca, čo sa môže prejaviť tak, že budete ešte viac túžiť po spojeniach s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi a vaše ocenenie komunitných priestorov a sociálnej spravodlivosti sa posilní. Očakávajte, že 25. marca, keď zúrivý Mars vstúpi do súcitných vôd znamenia Rýb, budete zrejme nad svojimi blízkymi cítiť "neľútostnú" lojálnosť a ochranu. No môžete mať taktiež problém udržať si motiváciu a vysporiadať sa s pasívne agresívnymi ľuďmi.

A aby sme nezabudli, pripravte sa na Sezónu Barana, ktorá prichádza presne na Jarnú rovnodennosť - pretože tento rok, rovnako ako kvety, začnete kvitnúť aj vy!

Pozrime sa teraz podrobnejšie na jednotlivé najsignifikantnejšie astrologické tranzity mesiaca MAREC 2023, ich spirituálny význam a ako ich využiť vo svoj najvyšší prospech...

TIP: AKO NA JAR VYČISTIŤ ENERGIU VÁŠHO DOMOVA & NÁVOD NA VYTVORENIE OLTÁRU

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE MAREC 2023

3. marca - 12. marca: Venuša a Jupiter v konjunkcii s Cheirónom v Baranovi

Je čas uzdraviť svoje rany okolo tém lásky, potešenia a vzťahov - aj keď je to bude možno bolestivé. Tým, že si umožníte naplno precítiť všetky tie pocity, ktoré vás v tejto oblasti sprevádzajú, zvedomiť ich tým, že im necháte voľný priechod, môžete prekonať lipnutie k ranám minulosti, ktoré vám bránia vytvárať a udržiavať nové spojenia, ktoré si tak veľmi želáte zažiť... a verte mi, zaslúžite si ich.

7. marca - Spln Mesiaca v Panne

Spln v Panne prichádza na začiatku energeticky neuveriteľne nabitého mesiaca a dodáva nám dávku akejkoľvek potrebnej medicíny. Nesie v sebe liečivé vibrácie a vedie nás k tomu, aby sme hľadali elixír, ktorý nám práve teraz najviac prospeje. Je to čas, keď je starostlivosť o seba prvoradá. Čím viac sa dokážeme ukázať sami pred sebou a postarať sa o svoje potreby, tým viac sa budeme pohybovať v harmónii s týmto Splnom Mesiaca. Môžeme tiež cítiť silnú túžbu odstrániť neporiadok vo svojom živote, upratať svoje priestory a urobiť z nich silnejší odraz osoby, ktorou sa stávate. Vytvorenie bezpečného priestoru, ktorý podnecuje vašu kreativitu a produktivitu, je silným spôsobom, ako využiť energiu tohto Splnu Mesiaca. Keďže Saturn sa len hodinu po vrchole tohto Splnu presunie do znamenia Rýb, môžete sa tiež ocitnúť v situácii, keď nadobro zabalíte a uvoľníte tieto karmické väzby a saturnské lekcie. Pri tejto lunácii jednoducho vystúpte z hlavy a ponorte sa hlbšie do širokej škály pocitov vo vašom tele. Manifestácia života vašich snov pochádza z vytvorenia harmónie medzi vašou mysľou, telom a dušou (najmä ak ste Býk, Panna alebo Kozorožec).

7. marca - Saturn vstupuje do znamenia Rýb

Necelú hodinu po Splne Mesiaca v Panne sa Saturn presunie do znamenia Rýb. Ide o jednu z najväčších kozmických udalostí roku 2023. Saturn putoval znamením Vodnára od decembra 2020, ale teraz sa dostáva do znamenia Rýb, kde zostane až do 25. mája 2025. Saturn je známy ako Pán karmy, takže pri svojom putovaní po zverokruhu má tendenciu miešať karmické lekcie, z ktorých sa potrebujeme poučiť a vďaka nim dozrieť a rásť. Keď sa Saturn pripravuje na odchod z jedného znamenia zverokruhu do ďalšieho, vždy zanecháva malú karmickú odmenu, preto si na ňu dajte pozor v dňoch, ktoré predchádzajú jeho presunu do znamenia Rýb! Saturn v znamení Rýb nás pripravuje na novú Cestu plnú karmických lekcií. Môžeme očakávať témy týkajúce sa našej duchovnosti, umeleckého prejavu, našeho vzťahu k hraniciam a duševného zdravia. Podrobnejšie informácie o tomto významnom tranzite si môžete prečítať v príspevku SATURN V RYBÁCH MAREC 2023: SPIRITUÁLNY VÝZNAM, AKO HO VYUŽIŤ VO SVOJ PROSPECH + DENNÍKOVÉ VÝZVY.

11. marca - Venuša v konjunkcii s Eris

Eris je trpasličia planéta známa ako sestra Marsu. Je nositeľkou smelej, ohnivej a odvážnej energie, ktorá pomáha uvoľniť plnú silu ženského ducha. Vo svojej podstate je Eris nebojácna, ochranárska a radikálna energia, ktorá môže pomôcť inšpirovať revolúcie. Keď sa Eris a Venuša spoja, dochádza k posilneniu energie Bohyne. Môžeme pocítiť posilnenie nášho posvätného ženského prejavu. Môžeme sa cítiť intuitívnejšie a odhodlanejšie sa k niečomu postaviť. Ak chcete do svojho života prijať viac tejto posvätnej ženskej energie alebo potrebujete podporu, pokiaľ ide o vyjadrenie alebo skúmanie vašej ženskosti, táto energia k vám vyšle svoje vlny podpory.

12. marca - Jupiter v konjunkcii s Cheirónom

S konjunkciou Jupitera a Cheiróna v znamení Barana sa odomyká portál liečivej energie. Táto liečivá energia sa nesie v ohnivom tóne a pomáha nám posunúť sa vpred a nechať minulosť minulosťou. V tomto období môžeme náhle zažiť akési prebudenie, alebo sa konečne rozhodnúť, že už nechceme ďalej držať bolestí či problémov minulosti. Nie vždy sa nám podarí uniknúť svojim bolestiam, ale pod vplyvom tejto energie sa môžeme konečne podriadiť myšlienke, že musíme ísť ďalej tým, že si uctíme svoju bolesť a dovolíme jej, aby nás viedla vpred do svetlejšej budúcnosti. Prítomnosť Jupitera nám môže pomôcť zamerať sa na tie pozitívne stránky veci a vyťažiť z daných okolností maximum bez ohľadu na to, aké traumy alebo tragédie nás zastihli.

16.-17. marca: Trojitá konjunkcia - Slnko + Neptún + Merkúr

Slnko, Neptún a Merkúr sa ocitnú v znamení Rýb a vytvoria trojitú konjunkciu. To prináša vzostup Rybej energie a s ňou možno aj trochu Rybej hmly! Táto silná energia znamenia Rýb môže vyvolať určitú nerozhodnosť alebo zmätok v súvislosti s najlepším rozhodnutím, ktoré je potrebné urobiť. Môže tiež viesť k rozplynutiu hraníc, takže budeme viac náchylní na energie iných. Na druhej strane môže byť táto trojitá konjunkcia fantastickou príležitosťou pre duchovné skúmanie a priniesť nové tvorivé impulzy. Silu môžeme nájsť aj v tom, že sa necháme unášať prúdom a popustíme uzdu svojej fantázii. Skúmanie našej predstavivosti je kľúčom k našej intuícii a rozvíjaniu našich psychickým zmyslov, zároveň stimuluje aj pocit radosti a vyššieho zmyslu či poslania. V tomto období si precvičte svoju predstavivosť napríklad písaním denníka, kreslením alebo premýšľaním o tom, ako by vyzeral váš vysnívaný život (nezabudnite k tomu pridať aj svoje pozitívne emócie). Môžete taktiež vyskúšať denníkovú výzvu: "Keby nič nebolo nemožné alebo obmedzené; keby som mohol/-la robiť čokoľvek, čo by som chcel/-a, tak by som..."

16. marca - Venuša vstupuje do znamenia Býka

Zatiaľ čo téma vzťahov bola v poslednej dobe veľmi intenzívna, napätie sa začína rozptyľovať, keď sa naše spojenia naplnia novoobjaveným zmyslom pre zmyselnosť a harmóniu. Všetky znamenia zverokruhu budú ťažiť z výhod tohto planetárneho presunu až do 11. apríla, ale Býci, Škorpióni, Levi a Vodnári to budú pociťovať najviac.

16. marca - Venuša v Baranovi v kvadratúre s Plutom v Kozorožcovi

Toto je jedno z posledných vyrovnaní, ktoré Pluto uskutoční, keď sa blíži ku koncu svojej desaťročia trvajúcej cesty Kozorožcom. Kvadratúra Pluta a Venuše môže vyvolať problémy vo vzťahoch, môže zdôrazniť, kde v našich vzťahoch dochádza k bojom o moc. Pluto a Venuša boli veľmi aktívne aj na začiatku roka 2023, takže ak ste si v tom čase všimli, že sa vo vašich vzťahoch rodia nejaké problémy, možno zistíte, že toto vyrovnanie prináša určité uzavretie alebo možno prehĺbenie príbehu. Vždy, keď sa do toho zapojí Plutónova energia, vyzýva nás, aby sme sa ponorili hlbšie a pozreli sa na svoje podvedomé správanie. Dokážete sa objektívne pozrieť do svojho vnútra a zistiť, kde sa vaše podvedomé správanie alebo "naučené" správanie môže prejavovať v súvislosti s čímkoľvek, čo sa deje vo vašom živote? Dokážete nájsť spôsob, ako uvoľniť zo svojho života staré presvedčenia, ktoré nefungujú v prospech rozvoja vašich vzťahov? Pripravte sa, Pluto v kvadratúre s Venušou bude viesť všetky transformácie srdca.

17. marca - Mars v Blížencoch opúšťa fázu tieňa

Konečne sme skončili s retrográdnymi energiami Marsu (samotný Mars opusil svoj retrográd 12. januára, no ešte pár týždňov sme sa vysporiadúvali s jeho tieňovým obdobím)! Bola to dlhá cesta, na ktorej sme od októbra s touto dynamickou červenou planétou pracovali na prekonávaní problémov týkajúcich sa úrovne našej energie, motivácie a strachu. Možno sme museli čeliť niektorým našim najtemnejším obavám alebo sme museli spochybniť, čomu sme sa rozhodli venovať svoju energiu, ale v tejto fáze našej Cesty sme na tom, dúfajme, o to lepšie. Viac informácií o retrográdnom cykle Marsu nájdete v príspevku RETROGRÁDNY MARS V BLÍŽENCOCH /30.10.2022 - 12.1.2023/ & HOROSKOP PRE JEDNOTLIVÉ ZNAMENIE ZVEROKRUHU.

20. marca - Jarná rovnodennosť + Slnko v Baranovi + Začiatok astrologického nového roka!

Tento deň a nasledújuci deň sú neuveriteľne šťastné dni, keď sa veci uvádzajú do pohybu a Slnko osvetľuje našu cestu k úspechu.

Šťastný astrologický nový rok! So vstupom Slnka do Barana začíname astrologický nový rok. Je to fantastický čas na nové začiatky a nové veci. Ak ste sa ešte nedostali k tomu, aby ste si dali novoročné predsavzatia, táto energia je skvelý čas začať! V tento deň nastáva aj Marcová rovnodennosť, čas, keď si ctíme rovnováhu dňa a noci, a životadárnu harmóniu v našom živote. Je to tiež oficiálny začiatok jari na severnej pologuli a jesene na južnej pologuli. Tento posun ročných období pre Matku Zem je niečo, čo môžeme cítiť ako zrkadlenie v našom vlastnom bytí. Možno zistíme, že sa prirodzene vyrovnávame a zosúlaďujeme tam, kde sa potrebujeme niečoho starého zbaviť a kde potrebujeme rozkvitnúť.

21. marca - Nov Mesiaca v Baranovi

Len krátko po rovnodennosti a začiatku astrologického nového roka nasleduje Novolunie v Baranovi, ktoré ešte viac umocňuje jeho energiu! Je to silný čas pre nové začiatky a manifestačnú prácu. Využite túto magickú energiu na privolanie toho, po čom túžite a čo si želáte vytvoriť pre svoj ďalší život. Energie sú silne magnetické, preto zostaňte otvorení prijímaniu! Toto Novolunie je súčasťou trendu Novoluní, ktoré všetky vrcholia na 1 stupni príslušného znamenia zverokruhu. Toto je posledné Novolunie v tomto roku, ktoré spadá na 1 stupeň, takže všetky nové začiatky, na ktorých sa pracovalo, sa pravdepodobne začnú formovať práve teraz. Toto je tiež jedno z dvoch Novoluní v Baranovi. Nasledujúce Novolunie v apríli bude zatmením Slnka v Baranovi, preto venujte pozornosť témam, ktoré sa v tomto období pripravujú, pretože s vrcholom Zatmenia môžete získať viac poznatkov.

23. marca - Pluto vstupuje do znamenia Vodnára

Druhá z najväčších kozmických udalostí roka je tu! Pluto sa len na niekoľko mesiacov ponorí do Vodnára, ale je to vstup prináša vytvorenie úplne nového cyklu, s ktorým budeme pracovať nasledujúce dve desaťročia! V čase, keď sa Pluto pripravuje na vstup do Vodnára, končí svoje lekcie a cestu v Kozorožcovi, kde bol od roku 2008. Ak si pamätáte takú dlhú minulosť, zamyslite sa nad tým, aké témy sa vo vašom živote od tohto obdobia objavujú v súvislosti so smrťou a znovuzrodením. Čo ste museli uvoľniť? Čo ste museli transformovať? Plutónova energia je ako fénix, ktorý vstáva z popola, a počas svojej cesty Kozorožcom nám pomáhal transformovať sa zvnútra von v oblastiach týkajúcich sa našich hraníc, pocitu stability a bezpečia, s našimi financiami a s tým, komu a čomu sa rozhodneme odovzdávať svoju moc. Teraz, keď Pluto vstupuje do Vodnára, sa táto energia znovuzrodenia presúva do našej komunity, našej nezávislosti a do všetkých vecí súvisiacich s technológiami. Viac informácií o Plute vo Vodnárovi a jeho spirituálnych lekciách nájdete v príspevku PLUTO VO VODNÁROVI 2023: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM & AKO HO VYUŽIŤ PRE SVOJ SPIRITUÁLNY RAST.

25. marca - Mars vstupuje do znamenia Raka

Mars sa konečne presúva z Blížencov, kde bol od augusta 2022. To bola veľmi, veľmi dlhá doba, počas ktorej sa Mars zdržiaval v jednom znamení, takže sme skutočne pociťovali lekcie Marsu v Blížencoch.

Mars je planéta spojená s činnosťou, energiou a motiváciou, zatiaľ čo Blíženci sú znamenie zverokruhu spojené s komunikáciou, zvedavosťou a všestrannosťou. Mars v Blížencoch nás povzbudzoval k zvedavosti, prispôsobivosti a komunikatívnosti v snahe o duchovný rast. Toto umiestnenie nás tiež inšpirovalo k hľadaniu nových myšlienok, skúmaniu rôznych ciest a zapájaniu sa do zmysluplných rozhovorov s ostatnými o našom presvedčení. Mars v Blížencoch však zároveň podnecoval sklony k nepokojom, netrpezlivosti a rozptýlenej energii. V tomto období bolo priam nevyhnutné vyvážiť našu túžbu po skúmaní a novinkách uzemňujúcou praxou, ktorá nám pomáhala zostať sústredenými, koncentrovanými a prítomnými v danom okamihu.

Teraz, keď sa Mars presúva do Raka, sme s týmito lekciami skončili a sme pripravení ísť ďalej! Zamyslite sa nad tým, ako sa váš život od augusta zmenil, pokiaľ ide o vaše pocity motivácie, úroveň energie a prístup k vašim strachom.

31. marca - Venuša v konjunkcii s Uránom v Býkovi

Mesiac končíme spojením Venuše a Uránu v znamení Býka. Toto je znamenie radikálnej lásky! Ako môžete využiť túto energiu a podporiť radikálnu sebalásku? Využite tento tranzit pre starostlivosť o seba a zostaňte otvorení všetkým srdcovým príležitostiam, ktoré sa môžu objaviť. Láska sa pri tomto umiestnení môže nachádzať na tých najprekvapujúcejších a najnepravdepodobnejších miestach, preto buďte tomu otvorení.

Požehnaný mesiac MAREC 2023 nám všetkým prajem...

TIP: MOCNÁ SILA ZÁMERU: AKO MANIFESTOVAŤ SVOJ VYSNÍVANÝ ŽIVOT

S Láskou,

Ak túžite pomôcť s objavením svojho poslania na Zemi, prečo ste sa rozhodli inkarnovať práve v tomto čase, aké dary si sebou nesiete, aké lekcie ste sa rozhodli v tomto živote riešiť a kde sa nachádza váš povestný BOD ŠŤASTIA, objednajte si svoju online konzultáciu pod názvom KARMICKÁ ASTROLÓGIA & CESTA DUŠE. Podrobné info nájdete v časti >> ONLINE SLUŽBY.