top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
LAMMAS / LUGHNASADH (1. AUGUST): 1. SVIATOK HOJNOSTI & SPIRITUÁLNY VÝZNAM / + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ/
© Copyright

PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM

Updated: May 19

Plejádsky portál, ktorý je momentálne otvorený od 16. do 24. mája, nastáva, keď je naše Slnko v konjunkcii s hviezdnym systémom Plejády. Plejády, známe ako Sedem sestier, sa nachádzajú medzi zverokruhmi Býka a Blížencov a sú archetypom posvätnej ženskej energie. Tento portál prináša množstvo galaktických energií z Centrálneho Slnka a Plejádske svetelné kódy a vysielania, ktoré pomáhajú v procese planetárneho vzostupu. Plejádsky portál prináša galaktické záblesky veľmi vysokofrekvenčnej energie, kryštalické svetelné kódy so špecifickými aktiváciami, hlavné vylepšenia nášho systému, aktivácie DNA, duchovné sťahovanie, hlboké energetické, fyzické a emocionálne liečenie, liečenie našej posvätnej ženskej energie, čo všetko môže spôsobiť vrchol v symptómoch Vzostupu. Plejádsky portál bude najsilnejší a dosiahne svoj vrchol 20.- 21. mája, keď bude naše Slnko v priamom súhvezdí s Alcyone, najjasnejšou hviezdou Plejád, čo nám prinesie množstvo Plejádskych aktivácií a aktualizácií DNA, i zvýšeného kolektívneho vedomia...

PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM

Čo je to Plejádsky portál

Súhvezdie Plejády sa nachádza medzi znamením zverokruhu Býka a Blížencov, a rozprestiera sa približne od 28 stupňa Býka po 0 stupňov Blížencov. Keď Slnko krúži okolo tejto časti zverokruhu, čo sa deje každý rok približne od 16. do 24. mája, hovorí sa o otvorení Plejádskeho portálu, času, kedy môžeme s ľahkosťou pristupovať k energii Plejád.


Výskumník UFO a autor stránky Exopolitics.org, Michael Salla Ph.D. verí, že Bytosti zo súhvezdia Plejád sú pre ľudí vzdialenými bratrancami. Salla ďalej uvádza, že Plejáďania sú motivovaní spojiť sa s ľudstvom z obavy o budúcnosť Zeme.


Legendy Cherokee učia, že domorodí Američania majú svoj pôvod v Plejádach, a tvrdia, že pôvodní obyvatelia sú na Zemi ako „hviezdne semená“, ktorých úlohou je prinášať svetlo a vedomosti. Navajovia nazývajú hviezdne zoskupenie Plejád „Šumivé slnká".


Hovorí sa tiež, že Plejáďania majú charakteristický „severský“ alebo škandinávsky vzhľad, a hoci sú z evolučného hľadiska stále "nedokončenou prácou", sú oveľa emocionálnejší a duchovne vyvinutejší ako pozemskí ľudia.


Plejády: fakty a mýty

Plejády, ktoré sa tiež nazývajú „Sedem sestier“, sú skupinou hviezd v konštalácii Býka. Astronómovia skupinu označujú ako M45 - označenie pochádza z diela francúzskeho astronóma z 18. storočia Charlesa Messiera, ktorý identifikoval a katalogizoval astronomické objekty. Vo vzdialenosti 444,2 svetelných rokov, najbližšom súhvezdí k Zemi, sa Plejády používajú na vykreslenie vzdialenosti pomocou metódy nazývanej „rebrík kozmickej vzdialenosti“.


Najjasnejšou hviezdou tohto súhvezdia je Alcyone, ktorá je považovaná za sedemkrát jasnejšiu hviezdu ako naše slnko. V tejto skupine je v skutočnosti viac ako 1 000 hviezd a za optimálnych podmienok je viditeľných asi 14 hviezd.


Väčšinou je pri pohľade na zoskupenie bez zväčšenia (voľným okom) vidieť jasne žiariť šesť hviezd - je ich však sedem. „Stratená“ siedma hviezda súhvezdia Plejád je už po stáročia spoločnou témou viacerých mýtov a legiend vrátane indonézskej, africkej, austrálskej, európskej a pôvodných indiánskych kmeňov.




Plejády v starogréckej kozmológii

Plejády boli siedmimi dcérami predolympijského Titana, Atlasa, a nymfy Pleione. Podľa mýtu boli sestry menom Maia, Electra, Alcyone, Taygete, Celaeno, Merope a Asterope zasvätené Artemis, gréckej Bohyni Mesiaca a lovu.


Lovec Orion bol umiestnený na oblohu spolu so škorpiónom, ktorý ho zabil, Zeusom. Pred smrťou Orion uvidel sedem sestier a rozhodol sa ich zajať. Zeus, z ľútosti nad ich utrpením, ich premenil na hviezdy a umiestnil ich do neba.


Artemis zúrila na Zeusa a smrteľníka Oriona. Presvedčila preto Zeusa, aby zoslal na Orióna obludného škorpióna - lovec zomrel na bodnutie. Po jeho smrti Zeus umiestnil Oriona na oblohu vo večnom prenasledovaní sestier a večnému úteku pred škorpiónom, resp.

konšteláciou škorpióna.


Podľa Oxfordského anglického slovníka súhvezdie Plejád používali tiež starí Stredomorčania na signalizáciu začiatku a konca plavebnej sezóny. Súhvezdie sa objavuje aj v Homerovej Odyssey a Iliade, ako signál na začiatok májovej sezóny. Hesiod, ďalší grécky epický básnik, vo svojej básni Theogony taktiež spomína Plejády.


Západný hermetizmus, alchymický symbolizmus a Plejády

Hermetizmus, starobylý systém založený na spisoch pripísaných Hermovi Trismegistovi, obsahuje pojednania o duchovnej symbolike súhvezdí a planét.


Hermes údajne pochádzal z Grécka alebo Egypta, bol však označovaný ako „syn Nílu“. Predpokladá sa tiež, že je otcom západnej astrológie a alchýmie. Hovorí sa, že jeho spisy sa prvýkrát objavili v Ríme v druhom storočí (n. l.) A vždy bol spájaný s gréckym bohom Hermesom, ako aj s egyptským Thotom.


Podľa hermetických tradícií sedem hviezd otvára "hľadajúcim" brány vyšších úrovní Vedomia. Hermetici považovali tieto brány za „školu učenia“, a bola umožnená iba tým, ktorí boli očistení od energetických blokov v rámci jemnohmotného tela. Pozvanie a zasvätenie do učenia Plejádskej múdrosti prichádzala spontánne počas spánku alebo hlbokej meditácie. Plejády sa tiež považujú za zdroj elektrickej energie našej slnečnej sústavy od staršej sesterskej hviezdy Electra...


PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM

Plejády v severskej a keltskej mytológii

Disk Nebra, ktorý v roku 1999 našli lovci pokladov v nemeckej oblasti Sasko-Anhaltsko, zobrazuje hviezdne zoskupenie s mesiacom a slnkom - datovanú rokom 1600 pred n. l. Vedci sa domnievajú, že mohlo ísť o prenosný astronomický prístroj. Artefakt je najstarším známym zobrazením klastra Plejády na Západe.


V rámci škandinávskych alebo vikingských kultúr sa o Plejádach uvažovalo ako o Freyiných deťoch, pričom Frejya bola severská Bohyňa lásky, krásy a plodnosti. Z dôvodu ochrany sa na kurníkoch zvyklo maľovať sedem škvŕn predstavujúcich sedem hviezd. Lienky sa taktiež považovali byť spojené so súhvezdím Plejád kvôli siedmim bodkám na ich krídlach.



Plejády v ázijských kozmológiách

Prvá astronomická zmienka o tomto hviezdnom zoskúpení bola v čínskych spisoch zhruba zpred roku 2350 pred našim letopočtom a bola označovaná ako "Kvitnúce Hviezdy" alebo Kvetinové Hviezdy.


Rozľahlé mauzóleum Xiaoling je hrobovým komplexom cisára Hongwu, zakladateľa dynastie Ming. Hrobový komplex, ktorý sa nachádza neďaleko mesta Nanjing vo východnej Číne, pri pohľade zo vzduchu ozvláštňuje usporiadanie viditeľných Plejádskych hviezd. Podľa autora Wayna Herschela je táto geoformácia hviezdnou mapou. Hrobka, ktorá sa nazýva „Kopa pokladu“, drží „veľké vesmírne tajomstvá nad rámec zlatého pokladu“.


Japonské slovo pre „Plejády“ je Subaru, ako i samotné logo rovnomennej spoločnosti, oválne so šiestimi štvorbodovými hviezdami, predstavuje hviezdne zoskupenie Plejád. Toto slovo tiež znamená „jednotné“, je taktiež výstižné a symbolické, nakoľko spoločnosť Subaru vznikla spojením piatich spoločností. V Japonsku je však Subaru viac ako meno výrobcu automobilov. Vzťahuje sa aj na kultúrnu hodnotu „harmonického zoskupenia“ alebo v modernom jazyku „tímovej práce“, čo je charakteristika samurajov a šógunov...



Podľa mýtu sa japonská Bohyňa Slnka Amaterasu hádala so svojím bratom Susanowom, stelesnením Sily Prírody. Zastrašená sa skryla v jaskyni. Svet sa zatemnil a aby ju nalákali späť, jej klenoty rozvešali po neďalekom posvätnom strome - Amaterasu nakoniec opustila jaskyňu a vrátila sa späť na oblohu, aby jej svetlo znova ožilo. Klenoty Amaterasu boli spojené s klastrom (hviezdnym zoskúpením) Subaru alebo Plejády. Príbeh je krásnou alegóriou - tak ako v zime skracujú dni, pretože slnko sadá dole a nachádza sa nízko na oblohe, možno „klenoty“ Subaru vnímať ako pripomienku, že sa slnko znova vráti vysoko na oblohu opäť na jar a prinesie viac a viac svetla do našich dní.


Hinduistická mytológia tvrdí, že sedem sestier, ktoré sa nazývali Krrtika, sa vydalo za Rishiov, sedem mudrcov, ktorí tvorili hviezdy Veľkého voza. Všetci žili šťastne spolu na severnej oblohe. Jedného dňa však Agni, Boh ohňa, uvidel Krrtiku a zamiloval sa. Vedel, že patria Rishiom, preto skľúčene blúdil v lese a snažil sa na ne zabudnúť. Ale malá Bohyňa Svahi, ktorú stelesňovala hviezda Zeta Reticuli, uvidela Agni a bola ním unesená. Prezliekla sa za Krrtiku a ponúkla sa mu - on uveril, že vyhral Rishiove manželky.


Svaha otehotnela, a keď sa jej narodilo dieťa, rozšírila sa fáma, že šesť z manželiek Rishiových bolo akosi matkou/-ami dieťaťa. Keď to siedmi Rišiovia počuli, rozviedli sa so svojimi manželkami, až na jednu, Arundhati (hviezda Alcor), ktorá odmietla opustiť svojho manžela. Zvyšných šesť manželiek sa stalo hviezdami Plejád...



Indiánske mýty o Plejádach

Mýtus o Cherokee rozpráva príbeh o siedmich chlapcov, ktorí celý deň hrali hru s valiacim sa kameňom a palicami, zvanú gatayu’sti. Zanedbali však pri tom svoje domáce práce, ako je vytrhávanie buriny zo záhrad. Ich matky ich bez úspechu otravovali - jedného dňa dali chlapcom namiesto kukurice na večeru varené kamene gatayu’sti.


Nahnevaní chlapci ušli od stola, utiekli mimo zrak matiek a začali tancovať a modliť sa o pomoc duchov. Nakoniec ich matky našli a uvideli, ako sa chlapci pri každom krúžení dvíhali stále viac a viac nad zem. Bežali po svojich synov, ale príliš neskoro - chlapci už boli mimo dosahu. Nakoniec chlapci vystúpili na nebesia a stali sa hviezdokopou Plejády, ktorú Cherokee dodnes nazývajú Ani’tsutsa (chlapci).


Kmene v stredozápadnej Dakote verili, že zoskupenie Plejád je Tiyami, sídlo predkov, a keď zomrieme, ideme žiť na Plejády. Jeden slávny príbeh hovorí o tom, ako bolo sedem dievčat, ktoré lovil medveď. Dievčatá sa modlili k bohom, aby ich ochránili, a tí odpovedali zdvihnutím zeme pod nohami dievčat vysoko do vzduchu. Nahnevaný medveď škrabal po zemi zanechal na nej hlboké stopy po pazúroch, ale nakoniec to vzdal a odišiel. Dievčatá sa zmenili na hviezdy a bohovia ich umiestnili na oblohu kvôli večnej ochrane. Na mieste, kde dievčatá stáli, je teraz Wyomingova „Diablova veža“ s obrovskými vertikálnymi pruhmi, ktoré sa považujú za stopy po medveďovi.


Toto je malá ukážka plejádskeho mýtu a symboliky. Táto relatívne malá hviezdokopa získala proporčne obrovský význam takmer v každej starodávnej tradícii a kozmológii. Možno Plejádam pripisujeme inštinktívne veľký význam, pretože pre nich máme významné miesto v našom kolektívnom Vedomí - možno zatiaľ nevieme prečo, ale možno to raz zistíme, s postupným vývojom kolektívneho Vedomia.


V súvislosti s Plejádami sa však nespájajú len početné legendy a mýty rôznych starobylých kultúr po celom svete. Hovorí sa o nich čoraz viac a viac ako o pokročilých Bytostiach, ktoré šíria posolstvo lásky a svetla.


Mnoho ľudí sa cíti byť v energetickom spojení s Bytosťami Plejád a údajne dokážu komunikovať (channelovať) ich posolstvá, aby priniesli aktuálne správy o vibračnom dianí na planéte Zem...




Plejádsky portál

Hovorí sa, že v období od 16. do 24. mája sa galaktické frekvencie z Plejád spoja s našim centrálnym Slnkom a následne sú lúčmi presmerované dole na Zem.


Slnko vo všeobecnosti predstavuje jadro všetkého, kým sme, takže určitým spôsobom dostávame aj plejádsku múdrosť priamo do jadra nášho Bytia.


Najjasnejšia zo všetkých hviezd v Plejádach je Alcyone, a keď sa naše Slnko dostane do jednej roviny s touto jasnou hviezdou, portál dosiahne svoj úplný vrchol. K tomu dochádza medzi 20. - 21. májom 2021.


V tento deň bude Slnko na jednej línii s Jupiterom. Jupiter je planéta expanzie a hojnosti, takže by to mohlo veľmi výrazným spôsobom zvýšiť energie portálu a zväčšiť tak tok hojnosti na planétu Zem. To znamená, že by mohlo byť pre nás jednoduchšie spojiť sa s energiami hojnosti.


Keď sa tento portál alebo brána otvorí, na našu planétu bude svietiť veľký lúč naplnený nespočetným množstvom spektra fialového svetla.


Predstavte si našu planétu ako súbor mriežok, sieť elektrických impulzov, a ako tento lúč fialového svetla zvyšuje všadeprítomné mriežky lásky, uzdravenia, ľahkosti, súcitu a krásy.


Naša Zem nie je umierajúce miesto, ktoré stratilo cestu, nie je to tak! Je to prosperujúce miesto. Skúste sa naň dívať srdcom, aby ste uvideli jeho krásu, jeho veľkoleposť, jeho nádheru! Zem nám stále načúva, opýtajte sa jej niečo a ak budete otvorení a trpezliví, odpovie vám!


Toto svetlo neprichádza, aby zmenilo Zem - prichádza na podporu tých zmien, ktoré robí ona sama. Buďme trpezliví, kým sa naša planéta reštartuje a nabíja! Buďme trpezliví aj sami so sebou! Čas je pozemský konštrukt, čo znamená, že si z neho môžete ukrojiť toľko, koľko chcete!


Tento lúč svetla nie je len pre našu Matku Zem, ale aj pre nás. Nemá nás zmeniť, ale posilniť a zvýšiť úrovne lásky, uzdravenia, ľahkosti, súcitu a krásy, ktoré sú už v nás prítomné.


Tento fialový lúč nás môže podporiť v otvorenejšom, láskavejšom a nádejnejšom myslení na náš život a život našich blízskych.


Využijme energiu portálu Plejád, aby sme uvideli, že existuje lepší a bohatší spôsob, ako žiť svoj život, ktorý nezávisí od vonkajších okolností ani od žiadnych limitujúcich presvedčení, ktoré si neustále opakujeme...

PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM

Všetci máme svoje vlastné prekážky, cez ktoré treba liezť, ale toto je náš osud, čo znamená, že každá situácia v sebe zároveň nesie aj odpovede. Prekážky nie sú zlé. Prestaňte ich tak vnímať. Sú to príležitosti, ktoré našej ceste dodajú bohatosť a farbu. A pamätate tiež, že frekvencia riešenia je vždy iná ako frekvencia problému.


V čase otvorenia tohto portálu vstúpme do novej reality držaním vízie toho, ako by sme chceli, aby náš život vyzeral. Stav reality nie je založený na tom, čo sa deje okolo nás, ale na tom, čo sa deje v našom vnútri.


Keď hovoríme „realita“, máme na mysli spôsob, akým sa pozeráme na svoj život a okolnosti, ktoré nás obklopujú. Manifestované udalosti sú silno etablované a spojené s našou cestou, ale spôsob, akým na tieto udalosti nazeráme a ako ich prežívame je to, čo máme na mysli, keď hovoríme o „realite“.


Existuje nekonečné množstvo realít, ale realita, na ktorú sa naladíme, a ktorá je v súlade s našimi myšlienkami a posvätným priestorom v srdci, je tá realita, ktorej chem venovať svoju pozornosť.


Bohužial, na našej planéte v súčasnosti silno prevažuje konkrétne jedna realita, ktorá hovorí hlasnejšie ako ostatné. Ale vedzme, že táto „mainstreamová“ realita nie je jedinou realitou!


Môžeme si byť vedomí tejto reality a uznať ju, ale to neznamená, že sa musíme rozhodovať a konať z tohto miesta. Existuje aj iná cesta.


Keď sa naladíme na to, že sa budeme viac sústrediť na pozitívne aspekty života, na lásku a svetlo, ktorým v skutočnosti sme, namiesto toho, aby sme sa nechali nachytať vonkajším zhlukom udalostí, môžeme sa naladiť na realitu s vyššou frekvenciou.


Ak naozaj chceme vedieť, ako to funguje, musíme ísť dovnútra...



Môžeme si tiež napísať na papier, ako by vyzeral ten najkrajší a najúžasnejší život, aký si vieme predstaviť. Bod po bode. Každý jeden detail našej vízie. Je potrebné zapísať všetko, čo uvidíme na obrazovke našej mysle. Možno pri tých myšlienkách pocítitite závan tepla vo vašom srdci, je to úplne bežný jav. Nechajte sa unášať prúdom tvorivosti...


A vedzte, že táto vízia k vám prišla, pretože je to možné. Táto vízia nie je iba vašou predstavivosťou, ale rodiskom toho, aký by mohol byť váš život. "If you can hold it in your head, you can hold it in your hand..." (Ak to viete udržať vo svojej hlave, viete to držať vo svojej ruke.)


Udržujme svoje vibrácie vysoké tak, že vystúpime zo strachu a hluku okolo nás a sústreďme sa viac na krásu a lásku, ktorá vždy prúdi okolo nás a v nás.


Stále existuje miesto pre nás na zlatom tróne nášho života. Potrebujeme sa však ujať vedenia. Musíme byť tými, ktorí vstanú a povedia si - existuje lepšia cesta, a ja ju pomocou svojho srdca, svojej vízie a svojej nádeje k sebe pritiahnem!


Ak sa vám tento príspevok páčil, prípadne vás inšpiroval a radi by ste prispeli do kolesa Dharmy, môžete ma symbolicky POZVAŤ NA KÁVU ⤵️


S Láskou,

PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM




P.S.: Ďalším silným obdobím na spojenie sa s energiami Plejád bude október až november. V tejto dobe sú Plejády vysoko na oblohe, dostatočne ďaleko od Slnka, aby sme ich mohli vidieť jasne žiariť na nočnej oblohe. Naši predkovia verili, že Plejády vysoko na oblohe sú časom na uctenie si cyklov smrti a znovuzrodenia...


UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie celého obsahu článku, resp. jeho častí, bez predošlého súhlasu nie je dovolené. Članok je možné zdielať prostredníctvom sociálnych sietí len v celom rozsahu aj s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem♥


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali svoju osobnú mapu na Ceste duše a získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE


bottom of page