top of page
POKLADY VENUŠE Blog
VENUŠA V BÝKOVI APRÍL - MÁJ 2024: PREHLBOVANIE NÁŠHO VTELENIA A VNÍMAVOSTI + AFIRMÁCIE
SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: TRANSFORMÁCIA PODVEDOMÝCH VZORCOV & OSVETLENIE TIEŇOV + DENNÍKOVÉ VÝZVY A KRIŠTÁLOVÝ TIP
© Copyright

RITUÁL UVOĽNENIA PRE SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: ZANECHANIE MINULOSTI & PREKONANIE OBMEDZENÍ, KTORÉ VÁS BLOKUJÚ NA CESTE

Updated: 4 days ago

Keď sa Mesiac v Splne stretne so Škorpiónom, vo vzduchu sa vznáša mágia. Škorpión, ktorému vládne voda a planéta Pluto, nás vyzýva, aby sme sa postavili svojim najhlbším emóciám. Škorpión nám pritom pripomína, že vo svojom najhlbšom vnútri sme mágovia a liečitelia. Dokážeme transformovať akúkoľvek energiu, emóciu alebo správanie. Dokážeme premeniť tmu na svetlo a napätie na uvoľnenie. Dokážeme sa vyliečiť z najbolestivejších rán, premeniť ich na múdrosť a s ľahkosťou preplávať akoukoľvek búrkou 6ivota. Kľúčom k práci s touto energiou je ochota cítiť, pretože Spln v Škorpiónovi bude jedným z najintenzívnejších Splnov roka. Škorpión je symbolom znovuzrodenia, predstavuje proces transformácie a vývoj z jedného stavu bytia do druhého. Vo svetle tohto mocného Splnu Mesiaca môžeme začať spoznávať, kde sme na našej vlastnej transformačnej ceste a čo sme povolaní zanechať, aby sme mohli pokračovať ďalej. Čeliť hlbinám našej duše je prácou Mesiaca v Splne v Škorpiónovi, čo môže byť na prvý pohľad desivé, intenzívne a plné surových emócií. No môže to byť takiež neuveriteľne liečivá a posilňujúca skúsenosť, keďže aprílový Spln Mesiaca v Škorpiónovi nám pripomína našu vnútornú silu. Silu čeliť svojim tieňom, pretože si to vyžaduje odvahu a súcit. V tomto príspevku nájdete jednoduchú rituál uvoľnenia pre Spln Mesiaca v Škorpiónovi...

RITUÁL UVOĽNENIA PRE SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: ZANECHANIE MINULOSTI & PREKONANIE OBMEDZENÍ, KTORÉ VÁS BLOKUJÚ NA CESTE

Spln Mesiaca v Škorpiónovi 24. apríla 2024 je časom, keď si môžeme uctiť cestu transformácie v našom živote. Je to príležitosť osláviť, ako ďaleko sme sa dostali, a všetky úmrtia a znovuzrodenia, ktoré sme na svojej ceste doteraz zažili.


S končiacim sa obdobím zatmení a krúžením srdca energií konjunkcie Jupitera s Uránom prichádza tento Spln v silnom období nášho mesiaca, keď môžeme cítiť potrebu očistiť sa, uvoľniť, zbaviť sa a nechať ísť.


Tento Spln Mesiaca od nás žiada, aby sme odložili logické myslenie. Pripomína nám, že keď analyzujeme svoje pocity, len ich predlžujeme. Aby sme sa mohli transformovať, potrebujeme cítiť, čo znamená spomaliť, odvážne sa pozrieť dovnútra a udržať si priestor pre akúkoľvek energiu, ktorá vychádza z nášho podvedomia, dokonca aj pre plač, keď je to potrebné.


Energia Škorpióna je taká intenzívna preto, že nás stavia tvárou v tvár prítomnému okamihu. Žiada od nás, aby sme sa zastavili, nechali sa rozptyľovať a postavili sa tvárou v tvár realite.


Vo svetle tohto Splnu Mesiaca v Škorpiónovi sa naše vonkajšie fasády a masky rozpadávajú. Táto energia preráža akýkoľvek vonkajšok a privádza nás k podstate veci. Pri tomto Mesiaci nemôžeme klamať sami seba ani nikoho iného. Všetko, čo sme doteraz zametali pod koberec alebo predstierali, že neexistuje, vychádza na povrch, aby sme to videli.


Toto odhalenie zahŕňa všetky emócie, s ktorými sa radšej nechceme zaoberať, vrátane podvedomých presvedčení a predsudkov spolu s potlačenými pocitmi, ktoré sa snažíme premietať na druhých. To všetko je v tomto Splne Mesiaca v Škorpiónovi na odhalenie, čo nás zneisťuje a zároveň nám dáva príležitosť na hlboký rast.


Existuje mnoho ciest transformácie. Všetky sa začínajú ochotou nahliadnuť pod povrch našej vedomej mysle a živo si uvedomiť, kým sme. Transformácia sa začína konfrontáciou s tým, čo sa deje práve teraz.


Úprimný pohľad na naše nevedomé tendencie môže byť náročný, nepríjemný a priam znepokojujúci. Škorpión poukazuje na to, že to, čo je pod povrchom, nás stále ovláda, aj keď si to nepriznávame.


"Sme bábky a naše nevedomé energie sú nitkami, ktoré nás ťahajú. Keď sa postavíme svojim najhlbším strachom, spúšťačom, presvedčeniam a podmieneným vzorcom, prestrihneme nitky a oslobodíme sa. Prevezmeme kontrolu nad svojím životom a správaním." ~ citát o práci s tieňom od psychológa Carla Junga


Práca s tieňmi vychádza z konceptov, ktoré vypracoval psychológ Carl Jung. Prvým konceptom, ktorý je potrebné pochopiť v súvislosti s tieňmi, je, že každý má nejaký. Neexistujú žiadne výnimky. Vedzte však, že v tejto práci nie ste sami a pri konfrontácii so svojimi tieňmi sa nemusíte hanbiť. Po druhé, práca s tieňmi si vyžaduje odvahu. Nie je ľahké zaoberať sa týmito časťami seba samého.


Náš tieň sa skladá z emócií, ktoré sme nedokázali spracovať, keď sme ich cítili, a tak sme ich uložili preč. Tieto pocity sme potlačili a týmto potlačením sme sa od nich odrezali. Náš tieň obsahuje všetky emócie, o ktorých sme si mysleli, že sú "zlé" a spôsobujú, že sa necítime milovaní alebo v bezpečí.


Náš tieň je miestom, kde skladujeme všetko, čomu o sebe nedokážeme čeliť. Je to naše podvedomie, ktoré pracuje v zákulisí nášho života. Keď náš tieň koná, často sa čudujeme, kto to vlastne koná. Je to tá časť nás samých, ktorá hovorí veci, ktoré by sme si radšej nepriznali, alebo robí veci, ktoré často ľutujeme. Tie môžu mať pocit, že pochádzajú zo vzdialenej časti našej psychiky.


Ak sa chcete začať zaoberať svojimi tieňmi, pozrite sa na svoje spúšťače. Naše spúšťače sú správanie druhého človeka, ktoré v nás vyvoláva pocit podráždenia, závisti, žiarlivosti alebo nás nejako zraňuje. Pocit spúšťača zo strany druhého je prvým oknom do vašich tieňov. To, čo v sebe popierame, budeme vždy vidieť u druhých. Napríklad ak v sebe popierame hnev, budeme sa cítiť spustení niekým, koho vnímame ako agresívneho alebo hnevlivého.


Nezabúdajte, že práca s tieňmi sa zaoberá aj pozitívnymi emóciami, od ktorých sme sa mohli odrezať. Zvyčajne si myslíme, že náš tieň v sebe skrýva negatívne vlastnosti, ale môže v sebe skrývať aj pozitívne. Môžeme sa odrezať od pocitu šťastia, spokojnosti a naplnenia. V takom prípade sa nám stáva, že nás "spúšťajú" šťastní ľudia. V určitom okamihu nám možno niekto povedal, že byť šťastný je zlé alebo že sa kvôli tomu ostatní ľudia cítia zle. Šťastie sa potom stáva naším tieňom.


Keď budete pátrať po svojich tieňoch, vedzte, že môžu mať mnoho podôb a môžu vás prekvapiť. Ich hľadanie však začína uvedomením si svojich spúšťačov. Ak si všimnete, že začínate emocionálne reagovať na inú osobu, je to prvý náznak, že ste našli svoj tieň. Potom sa začne práca na jeho odhalení...


TIP💡: Ak sa chcete hlbšie ponoriť do práce so svojimi tieňmi, využite možnosť zapojiť sa do môjho Online programu PRÁCA S TIEŇMI: UVOĽŇNOVANIE BLOKOV A TRÁUM MINULOSTI & LIEČENIE VNÚTORNÉHO DIEŤAŤA aktuálne so ZĽAVOU 70% /platí len do 25. apríla 2024/. Bližšie info o programe >>


PRÁCA S TIEŇMI: UVOĽŇNOVANIE BLOKOV A TRÁUM MINULOSTI & LIEČENIE VNÚTORNÉHO DIEŤAŤA Online kurz

Podrobný popis energií, ktoré so sebou tento mocný a transformačný Spln Mesiaca v Škorpiónovi, nájdete v predošlom článku Blogu >> SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: TRANSFORMÁCIA PODVEDOMÝCH VZORCOV & OSVETLENIE TIEŇOV + DENNÍKOVÉ VÝZVY A KRIŠTÁLOVÝ TIP.


Splny Mesiaca sú vždy silnými bodmi uvoľnenia pre hlbší pocit spojenia s našim vedomím. Rovnako ako Splny Mesiaca osvetľujú tmavú nočnú oblohu, rozsvecujú a odhaľujú aj niektoré z našich vlastných tieňov, čo umožňuje odhalenie nových právd, aby sme mohli vstúpiť do väčšej sily a autenticity.


Aby ste mohli efektívnejšie pracovať s energiami nadchádzajúceho aprílového Splnu Mesiaca, je tu rituál, ktorý vás tým prevedie, ak si to budete priať.


RITUÁL UVOĽNENIA PRE SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024

Odporúčam tento rituál urobiť medzi 23. až 27. aprílom 2024. Ako vždy, môžete si tento rituál prispôsobiť tak, aby vyhovoval vašim individuálnym potrebám.


Budeme potrebovať:


Postup:

1.) Majte pripravené všetky svoje rituálne potreby a pomôcky pred sebou. Začnite s očistením aury pomocou nástroja na čistenie energie, ktorý si vyberiete.


TIP: Na očistu aury i priestoru sa výborne hodí napr. biela šalvia alebo Palo Santo >> podrobný návod ako dokonale vyčistiť energie nájdete >>TU.


Keď si čistíte auru, pokojne recitujte nasledujúce:


"Týmto čistím a púšťam všetko, čo nemám pod kontrolou. Púšťam všetko, čo už nie je v súlade s mojim najvyšším dobrom. Cítim, ako moja ťažoba mizne. Som ľahší/-ia, mám vo veciach jasno. Moja aura žiari jasne, moja aura je vyrovnaná. Som vyrovnaný/-á, stojím vo svojej Sile a Pravde. “

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page