top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE NOVEMBER 2021: TRANSFORMÁCIA & AKTIVÁCIA CYKLOV SMRTI A ZNOVUZRODENIA

Updated: Nov 14, 2021

November 2021 so sebou prináša začiatok sezóny Zatmení, čo znamená, že to bude pre mnohých z nás veľmi pravdepodobne prelomový mesiac. Zatmenia predstavujú kvantové skoky do vyšších stavov Vedomia. Majú tendenciu prinášať osudové udalosti, ktoré sú zamerané na urýchlenie nášho duchovného vývoja. Sú ako vstupný bod do nového sveta alebo nového stavu Bytia. Tento mesiac nás čaká čiastočné Zatmenie Mesiaca v znamení Býka. Krátko po ňom nasleduje úplné zatmenie Slnka, ktoré nastáva začiatkom decembra. Zatmenia Mesiaca zvyčajne prinášajú konce a považujú sa za body uzavretia, zatiaľ čo zatmenia Slnka zvyčajne prinášajú nové začiatky a považujú sa za body nových príležitostí. Keďže v novembri budeme svedkami Zatmenie Mesiaca, môžeme sa veľmi ľahko ocitnúť v situácii, že "zabaľujeme" alebo uvoľňujeme zo svojho života veci, ktoré už viac neslúžia nášmu najvyššiemu dobru. Možno dokonca zistíme, že tento nadchádzajúci mesiac prináša nejaký koniec v oblasti života, v ktorej sme už dlhšie strádali nájsť nejaké východiska.

Ak existuje vo vašom živote nejaký zvyk, vzťah alebo spôsob Bytia, ktorý bol už po nejaký čas neistý alebo na nestabilnej pôde, toto Zatmenie Mesiaca môže byť spúšťačom, ktorý vám pomôže uvoľniť ho, nechať odísť alebo ho nejakým spôsobom transformovať.


Zatmenia majú tiež tendenciu posilniť naše intuitívne schopnosti a zvýšiť našu citlivosť na naše emócie a svet okolo nás. Vďaka podporným energiám znamenia Škorpióna, ktorý vládne tomu obdobiu, spolu so starobylým sviatkom Samhain (podrobnejšie info k tomuto sviatku >> nájdete TU), sa sťahuje závoj medzi dimenziami a zároveň nám umožňuje spojiť sa s jemnými energiami Zeme.


To, čo robí toto Zatmenie Mesiaca v znamení Býka výnimočným, je to, že zároveň predstavuje začiatok nového cyklu Zatmenia. Zatmenia majú tendenciu prichádzať v pároch a spadajú do rovnakých dvoch opačných znamení.


Počas celého roka 2021 sme mali Zatmenia v znameniach Strelca a Blížencov, no toto novembrové Zatmenie je výnimkou. Je to prvé Zatmenie v Býkovi, ktoré máme od roku 2014 a odštartuje nový cyklus Zatmenia medzi Býkom a Škorpiónom, ktorý sa v novom roku prejaví ešte výraznejšie. Keďže ide o nový cyklus, je pravdepodobné, že čokoľvek sa prejaví, je súčasťou oveľa väčšieho príbehu, ktorý sa rozvinie v nadchádzajúcom novom roku.


Spolu so Zatmením, November tiež odomyká niektoré silné numerologické kódy a označuje obdobie vstupu Venuše do zemského znamenia Kozorožca. Presun Venuše do Kozorožca bude významným míľnikom na nebeskej oblohe, pretože neskôr v decembri a v novom roku bude Venuša prechádzať svojim retrográdom práve cez toto znamenie zverokruhu.


Akékoľvek témy, ktoré si v novembri všimneme či už v oblasti lásky, peňazí alebo srdcových záležitostí, budú pravdepodobne spojené s touto mocnou retrográdnou energiou Venuše, ktorú sa práve chystáme zažiť.


Poďme sa teda pozrieť na niektoré z kľúčových kozmických a astrologických dátumov, ktoré so sebou NOVEMBER 2021 prináša:


NOVEMBROVÁ ASTROLÓGIA 2021

1. november- Numerológia 111

1. november odomyká číselný kód 111. 111 je anjelské číslo, ktoré predstavuje božskú ochranu a začiatok novej kapitoly odvíjajúcej sa v našich životoch. Keď pravidelne vidíme číslo 111, je to často znamenie, že naši anjeli a sprievodcovia na nás dávajú pozor. Môže to tiež naznačovať, že na obzore je nová kapitola. Použite tento deň ako pripomienku toho, aby ste sa spojili so svojimi anjelmi, sprievodcami a milovanými, ktorí sú na "druhom brehu", a dovoľte si hlboko v sdrci precítiť Božiu ochranu, ktorá vás obklopuje.


1./2. november – Venuša prekročuje galaktický stred

Predpokladá sa, že stred našej galaxie leží okolo 27 stupňov Strelca. V tento deň Venuša pretína tento bod na našej nebeskej oblohe, čím aktivuje svoju energiu. Keď Venuša prekročí galaktický stred, môžeme si všimnúť prebudenie srdca a hlbšie spojenie s láskou, ktorou sme. Môžeme sa cítiť posilnení našimi vzťahmi a obnoveným pocitom vlastnej hodnoty. Toto je čas na silu pre sebalásku a aktiváciu našej srdcovej čakry.


2. november - Merkúr opúšťa svoje tieňové obdobie

Merkúr opustil svojú posledný retrográdnu cestu tohto roka 18. októbra, ale až teraz sa vracia ku svojej bývalej sile a rýchlosti. Merkúr momentálne finišuje svoju púť v znamení Váh, no v najbližších dňoch vstúpi do Škorpióna. Merkúr je planéta komunikácie a teraz, keď sa pohybuje svojou zvyčajnou rýchlosťou a silou, sa môžeme cítiť duševne silní a ľahšie sa rozhodujeme. Ak sa vyskytli nedorozumenia alebo spory, ktoré ste riešili koncom septembra a začiatkom októbra, možno zistíte, že v tomto období, keď Merkúr opúšťa svoju tieňovú fázu, sa upravia alebo zmiernia.


Škorpiónsky Nov Mesiaca prináša určité zmiešané energie a pravdepodobne bude časom veľkej reflexie a ústupu. Počas Novu Mesiaca obloha stmavne a Mesiac akoby "zmizol" z našej nebeskej oblohy. Rovnako ako Mesiac, aj my môžeme zistiť, že potrebujeme nejaký čas osamote, aby sme sa posadili so svojimi hlbšími myšlienkami a pocitmi. Môžeme sa ocitnúť v pocite, že chceme chrániť svoju energiu a vypnúť hluk vonkajšieho sveta. Tento Nov Mesiaca podporuje túto cestu hlboko v nás samých. Ako dlho dokážete len tak sedieť so sebou a svojimi myšlienkami bez toho, aby ste cítili potrebu robiť nejakú prácu, ktorá vás zaneprázdni alebo skrolovať v telefóne? Úplne vypnúť a otočiť svoju pozornosť do seba je skvelý spôsob, ako s touto energiou pracovať. Ak sa rozhodneme vybrať sa na Cestu do svojho vnútra, môže sa nám to oplatiť v podobe nových poznatkov, prijímania správ od nášho vyššieho Ja, prípadne nových "odhalení" o našej Ceste duše. Dajte si záležať na tom, aby ste si dopriali pokojný, meditačný a kontemplatívny čas pod energiami tohto Novu Mesiaca. Urobte všetko pre to, aby ste sa nenechali vtiahnuť do chaosu vonkajšieho sveta, aj keď len na pár okamihov.


5. November - Venuša vstupuje do Kozorožca

Venuša vstupuje do zemského znamenia Kozorožca, kde zostane nezvyčajne dlho kvôli jej nadchádzajúcemu retrográdu 19. decembra. Kedykoľvek planéta zostáva dlhší čas v jednom konkrétnom znamení, je to spôsob, akým nám Vesmír dáva vedieť, že je to dôležitá energia, s ktorou môžeme pracovať na individuálnej aj kolektívnej úrovni. Keď si Venuša v nasledujúcich mesiacoch a v novom roku prerazí cestu Kozorožcom, prinesie otázky týkajúce sa našich vzťahov, financií a srdcových záležitostí. Na globálnej úrovni môže táto energia vyvolať problémy okolo vlády, zavedených systémov a zdravia žien. Akékoľvek problémy sa vyskytnú, či už globálne alebo osobne, pravdepodobne vyplávajú na povrch, aby sme za ne mohli prevziať zodpovednosť a nájsť nové spôsoby, ako k nim pristupovať. Energia Kozorožca je o prevzatí zodpovednosti za všetko, čo vytvárame. Jedným z cieľov energie Kozorožca je zabezpečiť, aby to, čo hovoríme, čo chceme a čo robíme, bolo skutočne v súlade. Venujte pozornosť odteraz do 19. decembra tomu, aké témy sa objavia v týchto oblastiach vášho života, pretože je pravdepodobné, že keď Venuša vstúpi do retrográdnej polohy, budú to lekcie, s ktorými budete musieť pracovať.


7. november - Juno prekročuje galaktický stred

Keď Juno, asteroid "Manželstva a spriaznených Duší" pretne galaktický stred, pridá sa k nemu tiež Mesiac, čo dodá na intenzite energii! Táto vesírna udalosť zošle na Zem skrz oblohu nádherné kozmické vibrácie, ktoré môžeme použiť na vytvorenie zdravších partnerstiev v našich životoch v nádhernom spojení so silou a múdrosťou našich sŕdc. Energia Juna nám tiež pomáha rozpoznať dôležitosť určitých vzťahov a ako si môžeme vybudovať pevnejšie putá s tými, ktorých milujeme.


11. november- Numerológia 1111 + Jupiter sa stretáva s Mesiacom

11. deň 11. mesiaca sa odomyká numerologický kód a anjelské číslo 1111. Toto je jeden z najsilnejších číselných kódov v našom Vesmíre a označuje úplné zosúladenie. Keď pravidelne vidíme 1111, môže to byť znakom toho, že všetko funguje tak, ako má, a že sme v súlade s tým, kde máme byť. Keď vstúpime na miesto zladenia sa s najvyšším Stvoriteľom, sme tiež schopní pritiahnuť a manifestovať všetko, čo potrebujeme, po čom naozaj túžime, z miesta absolútnej ľahkosti. Keď sme v stave vyrovnanosti, to, čo potrebujeme, je automaticky tým, po čom túžime. Ak chcete použiť túto mocnú energiu, zamerajte sa na svoje vlastné pocity vyrovnanosti. Vďaka čomu sa cítite v živote najviac vyrovnaní? Aké kroky môžete podniknúť, aby ste svoju myseľ, telo a dušu priviedli do stavu Jednoty? 1111 je tiež číselný kód označujúci anjelskú podporu a božské vedenie. Spojte sa so svojimi anjelmi a požiadajte ich, aby vás viedli. Požiadajte ich, aby vám ukázali ďalšie najlepšie kroky na vytvorenie zosúladenia a pritiahnutie toho, po čom túžite vo svojom živote.


Aby magické kúzlo vibrácie čísla 1111 tohto dňa nebolo málo, Mesiac a Jupiter budú spolu niekoľko hodín cestovať v znamení Vodnárovi našou kozmickou oblohou, čím prinesú hojnosť a posilnia našu intuíciu a kreativitu. Je to magnetická kombinácia, ktorá sa dokonale hodí na akúkoľvek duchovnú alebo rituálnu prácu.


12. november - Chariklo znovu vstupuje do Vodnára

Chariklo je asteroid "Duševnej medicíny" a tancuje na moste medzi Kozorožcom a Vodnárom počas celého roka 2021. Teraz konečne vstupuje späť do znamenia Vodnára, kde zostane až do roka 2028. Chariklo predstavuje liečenie na najhlbšej úrovni našej Duše. Keď vstúpi do Vodnára, môžeme si všimnúť zvýšené duchovné prebudenia, hlbšie pochopenie Jednoty a posun v chápaní toho, že liečenie je skupinové úsilie, nie vždy individuálne. Ako bude Chariklo putovať Vodnárom v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov, môžeme si ako spoločnosť začať uvedomovať, že nie sme skutočne uzdravení, kým sa nevyliečime všetci.



Veľká udalosť tohto mesiaca je tu! Čiastočné Zatmenie Mesiaca nie je síce tak silné ako úplné Zatmenie Mesiaca, ale môžete si ho predstaviť ako preplnený Spln! Zatmenia predstavujú transformáciu alebo bod obratu. Môžu priniesť osudové udalosti, ktoré nám pomôžu posunúť sa do ďalšej kapitoly našej evolúcie. Pod týmto Zatmením v znamení Býka sa môžeme ocitnúť v tom, že uzatvárame veci v našich životoch, ktoré nám už neslúžia. Býk je znamenie spojené so Zemou, životným prostredím a tým, ako využívame zdroje Zeme, takže toto môže byť v súčasnosti niečo v centre pozornosti. Energia Býka je tiež spojená s našimi financiami a pocitmi vlastnej hodnoty, čo môžu byť tiež témy, ktoré si budete počas tohto Splnu viac všímať. Možno sa budete chcieť pozrieť späť na témy, ktoré boli aktívne vo vašom živote, keď sme naposledy pracovali s cyklom Zatmení v Býkovi, ktorý bol od roku 2013 do roku 2014. Pamätajte, že tieto témy sa nemusia nutne opakovať, ale sú skôr postavené na lekciách a raste, ktoré sme zažili počas tohto časového obdobia. Dôverujte čomukoľvek, čo príde, a vedzte, že to bude nakoniec cesta k vašim vyšším stavom Vedomia.


Pozn.: Novembrový Spln Mesiaca sa nazýva aj Trúchliaci / Smútočný Mesiac, v niektorých starobylých kultúrach ako Bobrov Mesiac, resp. Trstinový Mesiac. Ak sa chcete dozvedieť prečo, a získať tak väčší prehľad o histórii a mytológii tohto novembrového Splnu Mesiaca, čítajte na podstránke MOONOLÓGIA.


22. novembra – Začína sezóna Strelca

Slnko sa dostáva do ohnivého znamenia Strelca. Keď sa presunieme z vodnatých hlbín sezóny Škorpióna do ohnivých energií Strelca, môžeme pociťovať pocit obnovy a ambícií, keď sa pustíme do práce na dokončení akýchkoľvek projektov alebo cieľov, ktoré sme na tento rok mohli mať. Energia Škorpióna je veľmi reflexná a hlboká, ale teraz môžeme vziať čokoľvek, čo sme našli v hĺbke našej duše, a zdieľať to so svetom. Môžeme mať pocit, akoby sme zo seba chceli vydať viac, hľadať nové dobrodružstvá, viac skúmať a zdieľať svoje nápady a myšlienky s ostatnými.


29./30. novembra – Vesta v konjunkcii so Slnkom

Asteroid Bohyne, Vesta, sa v tento deň zosúladí so Slnkom, čím aktivuje svoju energiu. Vesta je "Bohyňa krbu a ohňa". Jej astrologickým symbolom je plameň, ktorý predstavuje náš vlastný vnútorný plameň nezávislosti. Predstavuje tiež sexuálne oslobodenie a podnecuje našu slobodu vyjadrovať svoju sexualitu. Energia Vesty je veľmi spojená so znamením Panny, ale aj Škorpiónom. Keďže jej energia je v tomto čase silná, môžeme ju použiť na prijatie vlastnej sexuality, nájdenie nezávislosti a spojenie s vlastným zmyslom pre osobné poznanie. Nechajte svoj vnútorný plameň jasne žiariť!


Ako je vidieť, čaká nás intenzívna jazda našim podvedomím a skrytými tieňmi. Zároveň je to čas veľkej príležitosti k nášmu výraznému posunu a duchovnému rastu. Ak chcete vedome pracovať s týmto magickým obdobím hlbokej transformácie, stiahnite si môj najnovší eBook, kde nájdete rituály, meditácie, odporúčania na prácu s tarotovým archetypom daného obdobia, ale i magické recepty, a mnoho ďalších skvelých informácii k hlbšiemu pochopeniu tohto významného obdobia, ktoré zároveň označuje aj koniec jedného cyklu >> podrobnejšie info nájdete TU.


Požehnaný novembrový čas všetkým prajem!!


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page