top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PLEJÁDSKY PORTÁL (16.-24.5.): OTVORENIE BRÁNY SVETLA, LÁSKY & HOJNOSTI ~ MYTOLÓGIA A SPIRITUÁLNY VÝZNAM
© Copyright

VENUŠA V ŠKORPIÓNOVI DECEMBER 2023: ČAS AKCEPTOVANIA & PREJAVENIA NAJHLBŠÍCH TÚŽOB A VÁŠNÍ

Dnešným dňom 4. decembra 2023 vstupuje Venuša, planéta lásky, vášne a hodnôt, do hlbokého a transformačného znamenia Škorpióna, kde zostane až do 29. decembra 2023. Venuša v Škorpiónovi je veľmi vášnivé miesto. Keď je Venuša v Škorpiónovi, prijímame svoje túžby bezhlavo a nezdržiavame sa, keď ide o to, čo cítime. Tí, na ktorých nám záleží, nám budú pravdepodobne venovať svoju plnú a upriamenú pozornosť. Toto je obdobie, keď ľudia nezdržiavajú svoju náklonnosť k druhým. V astrológii sa nepovažuje za "veľmi šťastné umiestnenie", keď je Venuša v Škorpiónovi, pretože v tomto znamení nie je celkom v pohode. Venuša ako planéta lásky nemá rada prílišné úsilie. Keď je v Škorpiónovi, znamení, ktorému vládnu Mars a Pluto, má tendenciu byť viac fixovaná a odhodlaná dosiahnuť svoje ciele: Venuša je horlivejšia v uchvacovaní a pohlcovaní druhých, keď sa nachádza v tomto fixnom vodnom znamení. V tomto období môžu naše vzťahy prechádzať výraznou transformáciou. Do popredia sa dostáva láska, ale Venuša v Škorpiónovi je aj o záväzkoch a spôsob, akým sa rozhodneme zaviazať, čo je taktiež téma, ktorá sa môže počas tohto obdobia vyvíjať. Venuša v Škorpiónovi 2023 umožňuje vzťahom obstáť v skúške času. Prostredníctvom partnerských vzťahov máme možnosť objaviť svoje preferencie, čo nám môže umožniť stať sa vylepšenou verziou seba samých. Môžeme sa však stať aj majetníckymi a lipnúcimi na iných, preto je veľmi dôležité, aby sme v tomto období poskytli svojmu partnerovi autonómiu, ktorú si zaslúži, a pochopili, že má slobodu robiť vlastné rozhodnutia. Poskytnúť mu dostatočný priestor a rešpektovať jeho rozhodnutia sú rovnako dôležité. Ako z tohto tranzitu vyťažiť čo najviac pre svoje vzťahy, svoj duchovný rast, ale aj vybudovanie väčšej sebahodnoty či akceptovanie a prejavenie svojich najhlbších vášní? Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné... na konci nájdete aj užitočné afirmácie a denníkové výzvy pre tento tranzit.

VENUŠA V ŠKORPIÓNOVI DECEMBER 2023: ČAS PREJAVIŤ SVOJE NAJHLBŠIE VÁŠNE

Art by Emilia Nora Elina


Toto planetárne umiestnenie takisto podporuje vášeň a nespútanosť v našich intímnych životoch - nič nie je zakázané, pokiaľ je to dobrovoľné. Pri vyjadrovaní svojich najhlbších túžob a potrieb sa Venuša v Škorpiónovi veru ničím nezdržiava. Je priama a umožňuje ľuďom a ich partnerom pochopiť, ako naplniť svoje najtajnejšie túžby. Fantázie sa môžu stať skutočnosťou, pretože obe strany sa chcú navzájom uspokojiť a nebudú sa držať späť.


Sexuálne uspokojenie je pre Venušu v Škorpiónovi zásadné a urobí všetko pre to, aby sa jej partner dobre "bavil". Pokiaľ je sex príjemný a potešujúci, Venuša v Škorpiónovi dodá spálni dávku intenzity... Toto však nie je tranzit pre ľahkomyseľných. Ak máte extrémne citové puto k osobe, do ktorej ste zaľúbení, alebo k svojej drahej polovičke, zvýšte svoju hru.


Neodolávajte nutkaniu nechať si svoje pocity pre seba. Dávajte si tiež pozor, aby ste Venušu v Škorpiónovi nerozrušili, pretože je náchylná vypustiť svoje žihadlá a hlboko zraniť tých, ktorí sa vzpierajú citovým vibráciám. Venuša v Škorpiónovi nie je známa svojím odpúšťaním, a ak ste jej raz ublížili, odstrihne vás a ide ďalej bez toho, aby sa obzrela späť: škorpión chráni seba a tých, na ktorých mu záleží...


S Venušou v Škorpiónovi sa v tarote spája Sedmička pohárov. Toto planetárne spojenie je vskutku príhodné, pretože symbolizuje pokušenie a voľbu. Zároveň nám pripomína, aby sme si dávali pozor na svoje impulzívne činy a aby sme prekukli ilúzie, ktoré nahovárame sebe aj druhým. Táto tarotová karta nám predstavuje príležitosť ustúpiť od emóciami nabitých situácií a zvážiť svoje možnosti, čo nám umožní konať spôsobom, ktorý je prospešný pre nás aj pre naše okolie.


Očakáva sa, že tohtoročná cesta Venuše znamením Škorpióna prinesie intenzívne emócie v dôsledku opozície s Jupiterom v znamení Býka. Okrem toho Urán v Býkovi aktivuje Venušu v Škorpiónovi, čo povedie k transformačným zážitkom, ktoré môžu zahŕňať rozchody a životné prelomy, čo ale v konečnom dôsledku môže poviesť k zlepšeniu vzťahov.


Prítomnosť Neptúna v Rybách tiež zapáli Venušu v Škorpiónovi, čo spôsobí, že láska sa bude javiť ako rozprávka... kým sa nestretneme s drsnou realitou ľudí a situácií. Na udržanie zdravých vzťahov je dôležité prijímať ľudí takých, akí sú, a nesnažiť sa kontrolovať ich pocity alebo ich ovládať - tento pocit prináša Pluto. Prijmime preto svoje odlišnosti a oslavujme svoju individualitu bez potreby kontrolovať druhých...


VENUŠA V ŠKORPIÓNOVI 2023: SPIRITUÁLNY VÝZNAM

Venuša v Škorpiónovi: intenzívna, vášnivá a oddaná


Venuša v Škorpiónovi je intenzívne a silné postavenie, ktoré do lásky a vzťahov vnáša hĺbku citov a vášne. Toto umiestnenie má silný duchovný význam, pretože nabáda jednotlivca, aby sa ponoril hlboko do tajomstiev lásky a intimity.


Čierna vdova. Milenka. Kostlivci vo vašej romantickej skrini. Tajnostkárstvo v oblasti peňazí a lásky. Sexi, magnetické, lahodne neodolateľné intímne stretnutie. Liečivý a transformujúci zážitok zo zblíženia. Venuša v Škorpiónovi má moc priniesť toto všetko do našich životov ... a ešte viac.


Astrológia vníma Škorpióna ako náročné umiestnenie pre krásnu a sladkú Venušu. Škorpión sa nezaujíma o povrchnosť a radšej sa usiluje o transcendentný druh lásky. Škorpión rád ide pod povrch a skúma otázky moci, strachu, sexu a najhlbších túžob. Keď Venuša vstúpi do Škorpióna, obetuje spoločenské zdvorilosti a uprednostňuje hlboké skúmanie, čo následne vyvoláva potrebné zmeny a transformáciu života.


Keď je Venuša v Škorpiónovi...

Venuša sa zaoberá vzťahmi a je spoločenská, priateľská a láskavá. Škorpión je o vášni a rád sa vrhá do lásky po hlave. To znamená, že keď je Venuša v Škorpiónovi, túžime po zmysluplných a intenzívnych zážitkoch. Hĺbka a intimita sa stávajú dôležitejšími a nabádajú nás, aby sme frivolné zálety vymenili za dlhodobý románik. Keď je Venuša v tomto znamení, láska môže hraničiť až s posadnutosťou a núti nás ísť v srdcových záležitostiach až na doraz...


Venuša v Škorpiónovi je čas, keď si budeme chcieť posvietiť na tienisté stránky našich vzťahov. Tie dotieravé myšlienky, ktoré sme odsúvali bokom, aby sme sa zmierili? Nuž, keď sa Venuša a Škorpión spoja v kozmickom tanci, stane sa priam nemožné ich ignorovať. Je to čas ísť pod povrch, nájsť skutočnú pravdu a vyniesť ju na svetlo. Pokúšame sa zistiť, čo môžeme urobiť, aby to fungovalo - alebo či je čas to nechať ísť. Tento tranzit dáva našim vzťahom veľkú "kontrolu reality", či už chceme, alebo nie!


Venuša v Škorpiónovi môže tiež vyniesť na svetlo sveta mocenské boje a finančné problémy. Jemné problémy sa stanú zjavnejšími než predtým. V partnerských vzťahoch, kde sa delia finančné zdroje, sa do popredia dostane spôsob, akým sa peniaze míňajú.


Môže to byť aj obdobie, keď sa budeme viac zaujímať o finančné investície alebo rozhodnutia týkajúce sa úverov, poistenia či iných oblastí nášho života, ktoré súvisia s

s peniazmi.


Áno, Venuša v Škorpiónovi môže byť dosť intenzívna, ale môže byť aj skutočne úžasná.

Všetka táto intenzita vedie k posilneniu puta, takže ak ste pripravení na výzvu, a to ako po emocionálnej, tak aj po fyzickej stránke, môže to byť transformačné a sexy obdobie, ktoré vás a vášho partnera nakoniec oveľa viac zblíži...


Poznámka: Viac o téme tranzitu Venuše skrz jednotlivé znamenia zverokruhu, ako aj o význame naše natálnej Venuše /umiestnenie Venuše v našom osobnom horoskope/ sa dočítate v praktickom sprievodcovi /zatiaľ len v AJ/⤵️ K tejto hlbokej téme, ktorá sa zaoberá vplyvom našej natálnej Venuše na naše vzťahy, milostný život, ale aj sebahodnotu, ale aj to, čo si najviac vážime v živote a čo nám prináša najväčšie potešenie smerom k hojnosti, už pripravujem nový Online program /zostaňte naladení😊/



Kľúčové dátumy v rámci tranzitu Venuše v Škorpiónovi 2023

4. december: Venuša vstupuje do znamenia Škorpióna a pridáva do našich sŕdc intenzitu, dramatickosť a tajomnosť.


5. december: Venuša harmonizuje so Saturnom v znamení Rýb, čo nám umožní robiť informované rozhodnutia vo finančnom a milostnom živote.


10. december: Venuša je v opozícii s Jupiterom v Býkovi, všetci máme túžbu vyjadriť svoje najhlbšie city a usilujeme sa o naplnený život.


21. december: Venuša a Urán v Býkovi sa navzájom aspektujú, čo zvyšuje našu potrebu byť slobodní a vytvárať si vlastný príbeh. V našom romantickom živote by sme sa nemali nikomu zodpovedať, pokiaľ ide o typ vzťahu, ktorý chceme a potrebujeme.


25. december: Venuša a Neptún v Rybách sa spoja a premenia lásku na úžasné dielo. Je však dôležité dávať si pozor na klamlivé úmysly týkajúce sa peňazí a nečestnosti, ktoré môžu prezentovať iní. Buďte ostražití, aby ste sa nestali obeťou takýchto situácií.


29. december: Venuša a Pluto v Kozorožcovi sa spoja; pridaním tretej osoby do vzťahu môžeme do dynamiky neúmyselne prizvať boj o moc. V dôsledku toho sa môžeme cítiť stratení a zmätení, neistí, ktorým smerom sa vydať. Je dôležité pristupovať k týmto situáciám s jasnou komunikáciou a ochotou riešiť všetky problémy, ktoré sa objavia.


Podnety do denníka pre tranzit Venuše v Škorpiónovi

Písanie denníka počas tranzitu Venuše v Škorpiónovi môže byť veľmi účinným spôsobom, ako preskúmať svoje emócie, vzťahy a osobný rast. Tu je niekoľko podnetov do denníka, ktoré inšpirujú k sebareflexii:


Skúmanie emócií:

Ako sa v súčasnosti cítim v oblasti lásky a intimity?

Existujú nejaké skryté emócie alebo túžby, ktoré som si nepriznal/a?

Akú úlohu zohráva zraniteľnosť v mojich vzťahoch?


Transformatívna láska:

Akým spôsobom môže byť láska v mojom živote transformačná?

Existujú aspekty môjho milostného života, ktoré potrebujú uzdravenie alebo obnovu?

Ako pristupujem k zmene a transformácii vo svojich vzťahoch?


Kontrola intimity:

Ako by som opísal/a úroveň intimity v mojich súčasných vzťahoch?

Aké kroky môžem podniknúť na posilnenie citovej blízkosti s partnerom alebo blízkymi?

Som otvorený/á prehlbovaniu citových vzťahov?


Túžby a vášne:

Aké sú moje najhlbšie túžby v oblasti lásky a vzťahov?

Ako môžem naplno využiť a vyjadriť svoje vášne?

Existujú nejaké neprebádané aspekty mojej sexuality alebo zmyselnosti?


Dôvera a otvorenosť:

Dôverujem vo vzťahu sebe a svojmu partnerovi (partnerom)?

Ako môžem vo svojich vzťahoch pestovať viac dôvery a otvorenosti?

Existujú obavy alebo neistoty, ktoré ovplyvňujú moju schopnosť dôverovať?


Uzdravenie zvnútra:

Aké emocionálne zranenia alebo vzorce potrebujem riešiť pre osobné uzdravenie?

Existujú traumy z minulosti, ktoré ovplyvňujú moje súčasné vzťahy?

Ako sa môžem aktívne zapojiť do sebauzdravujúcich praktík?


Skúmanie hlbín:

Aké tajomstvá alebo skryté aspekty seba samého chcem preskúmať?

Do akej miery mi vyhovuje neznáme v mojich vzťahoch?

Akým spôsobom môžem prehĺbiť porozumenie vlastnej psychike?


Odpúšťanie a obnova:

Je niečo, čo potrebujem uvoľniť pre osobný rast vo svojich vzťahoch?

Ako môžem prijať zmenu a obnovu vo svojom milostnom živote?

Existujú vzťahy alebo vzorce, ktorých sa držím a ktoré mi už neslúžia?


Finančná reflexia:

Ako pristupujem k spoločným zdrojom a financiám vo svojich vzťahoch?

Existujú nejaké finančné aspekty, ktorým je potrebné venovať pozornosť alebo ich plánovať?

Aké hodnoty uprednostňujem pri spoločných finančných rozhodnutiach?


Ciele osobného rastu:

Aké ciele osobného rastu mám na najbližšie mesiace?

Ako môžem zosúladiť svoje vzťahy so svojimi širšími životnými ambíciami?

Akým spôsobom môžem prispieť k rastu ľudí okolo seba?


Tieto podnety si môžete prispôsobiť svojim osobným preferenciám a skúsenostiam. Využívajte svoj denníkový tréning ako nástroj na sebapoznanie a posilnenie počas tohto transformačného tranzitu Venuše v Škorpiónovi.


AFIRMÁCIE PRE VENUŠU V ZNAMENÍ ŠKORPIÓNA Afirmácie môžu byť pozitívnym spôsobom, ako sa zamerať na energie spojené s Venušou v Škorpiónovi. Tu je niekoľko afirmácií prispôsobených tomuto astrologickému umiestneniu:


"Vnímam hĺbku svojich emócií a vzťahov." "Moja vášeň a intenzita priťahujú hlboké spojenia." "V mojom milostnom živote ma posilňuje transformácia a rast." "Moja magnetická energia priťahuje lásku, ktorá je autentická a transformujúca." "Dôverujem procesu prepúšťania a umožňovania nových začiatkov." "Som hoden/na prežívať hlbokú intimitu a spojenie." "Moja emocionálna sila mi umožňuje orientovať sa v zložitých situáciách lásky." "Vo všetkých svojich vzťahoch priťahujem vernosť, úprimnosť a hĺbku." "Moja láska je mocnou silou pozitívnej zmeny a uzdravenia." "Dobre sa vyrovnávam s tajomstvami lásky a prijímam jej transformačnú silu."


Tieto afirmácie si môžete prispôsobiť tak, aby rezonovali s vašimi vlastnými skúsenosťami a presvedčeniami. Pravidelné opakovanie týchto pozitívnych afirmácii môže pomôcť zosúladiť vaše myslenie s energiami spojenými s Venušou v Škorpiónovi.


Čo robiť počas tranzitu VENUŠE V ŠKORPIÓNOVI, aby ste maximalizovali jeho transformačný potenciál?


Tranzit Venuše v Škorpiónovi prináša do vášho milostného života a vzťahov intenzívne a transformačné energie. Aby ste maximalizovali jeho potenciál, zvážte nasledujúce kroky:


Prijmite emocionálnu hĺbku:

  • Pustite sa do svojich emócií a preskúmajte hlbšie aspekty svojich pocitov.

  • Dovoľte si vo svojich vzťahoch zraniteľnosť a otvorenosť.


Posilnite intimitu:

  • Posilnite emocionálne spojenie s partnerom.

  • Venujte sa činnostiam, ktoré podporujú intimitu a zblíženie /vyskúšali ste už tantru?/.


Uvoľnite sa a transformujte:

  • Identifikujte a uvoľnite emocionálnu batožinu alebo traumy z minulosti.

  • Prijmite zmenu a transformáciu vo svojich vzťahoch.


Preskúmajte vášeň:

  • Využite svoje vášne a túžby.

  • Buďte otvorení objavovaniu nových úrovní vášne vo svojom milostnom živote.


Skúmajte záhady:

  • Preskúmajte tajomstvá svojich vzťahov a seba samého.

  • Buďte otvorení pochopeniu vašich skrytých aspektov a motivácií.


Dôverujte:

  • Pestujte dôveru vo svojich vzťahoch.

  • Dôverujte procesu transformácie a zmeny.


Vyjadrite autenticitu:

  • Buďte autentickí pri vyjadrovaní svojich túžob a potrieb.

  • Podporujte otvorenosť a autenticitu vo svojich vzťahoch.


Liečivé rituály:

  • Zapojte sa do liečivých rituálov na riešenie emocionálnych zranení.

  • Zvážte terapiu, meditáciu alebo iné liečebné postupy.


Prehĺbte svoje vzťahy:

  • Posilnite väzby s blízkymi a priateľmi.

  • Podporujte spojenia, ktoré sú zmysluplné a transformujúce.


Sebareflexia:

  • Zamyslite sa nad vlastnými emocionálnymi vzorcami a správaním.

  • Využite tento čas na sebapoznanie a osobný rast.


Odpúšťanie:

  • Identifikujte, čo je potrebné pre osobný rast uvoľniť.

  • Precvičte si prepúšťanie vzťahov alebo vzorcov, ktoré vám už neslúžia.


Finančné plánovanie:

  • Škorpión tiež riadi spoločné zdroje a financie.

  • Zvážte prehodnotenie a prijatie strategických rozhodnutí týkajúcich sa spoločných financií.


Nezabudnite, že skúsenosti každého človeka počas tohto tranzitu sa môžu líšiť v závislosti od jeho osobného horoskopu a individuálnych okolností. Venujte pozornosť témam, ktoré sa objavujú vo vašom živote a vzťahoch, a využite tento čas na podporu pozitívnej transformácie a rastu...


Viac o ďalších astrologických tranzitoch mesiaca sa dozviete v príspevku ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE DECEMBER 2023 ~ UZAVRETIE ĎALŠEJ KAPITOLY ŽIVOTA


S Láskou,

VENUŠA V ŠKORPIÓNOVI DECEMBER 2023: ČAS PREJAVIŤ SVOJE NAJHLBŠIE VÁŠNE




TIPY & INŠPIRÁCIE pre duchovnú prácu pre obdobie VENUŠE V ZNAMENÍ ŠKORPIÓNA:




bottom of page