top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
BELTANE ~ FESTIVAL OSLAVY POSVÄTNEJ LÁSKY, PREBÚDZANIA VNÚTORNÉHO OHŇA & PLODNOSTI (+ RITUÁLY)
© Copyright

VEDOMÉ KRIŠTÁLY: ETIKA ZA DRAHOKAMAMI & VZÁCNYMI KAMEŇMI

Updated: Sep 21, 2023

Ľudia boli od počiatku vekov priťahovaní ku krištálom, a to nielen pre svoju iskru a lesk, ale aj pre svoje metafyzické vlastnosti. Drahokamy a kamene sa pre svoje magické a mystické vlastnosti používali v mnohých starodávnych civilizáciách po celom svete. Napríklad v starovekom Egypte používali kozmetiku s krištálovým pigmentom, ktorá, ako sa domnievali, im prinášala silu a ochranu. V Číne používali na uľahčenie hojenia akupunktúrne ihly s krištálovými hrotmi a v Grécku si vojaci údajne pred bitkou treli o telo hematit, aby zvýšili svoju silu. Nehovoriac o vyspelých civilizáciách stratenej Atlantídy a Lemúrie, kde práca s krištálmi bola podľa legiend hlbokou súčasťou ich procesu liečenia a zvyšovania energie...


Krištály a drahé kamene nás priťahujú dodnes, a to zrejme nielen preto, že sú nádherne žiarivé, ale aj preto, že na hlbšej úrovni cítime, že naše telá rezonujú s ich štruktúrou. Či už si to vedome uvedomujeme alebo nie, krištály nás aktivujú, liečia a pomáhajú zvyšovať naše energetické pole.


Ale rovnako ako pri ďalších veciach v živote, aj tu existuje temná stránka sveta krištálov, ktorá súvisí s ich ťažbou a získavaním a potenciálnym škodlivým účinkom, ktorý môže mať na životné prostredie a na samotných baníkov.


Keď vojdeme do miestneho obchodu s krištáľmi, možno sa začneme zamýšľať nad tým, odkiaľ všetky tieto nádherné prírodné skvosty pochádzajú a či boli spravodlivo obchodované alebo eticky vyťažené.


Krištály sú nositeľmi energie, preto majú schopnosť zadržiavať a ukladať informácie z okolitého sveta, takže je ešte dôležitejšie zaistiť ich vedomú ťažbu a zber.


Najideálnejšie by bolo zberať tie vzácne kamene, ktoré sú etického pôvodu, a tie s čo najpozitívnejšou, najčistejšou a najjasnejšou energiou. Poznať rodovú líniu krištáľu je veľmi podobné poznať, odkiaľ pochádza vaše mäso alebo vajcia. Niečo v štýle "voľný výbeh" a "z farmy na stôl", však?



Za týmto účelom by bolo skvelé porozprávať sa s majiteľom obchodu s krištáľmi, ktorý navštevujete, o tom, odkiaľ pochádzajú jednotlivé kamene.


Môžete si tiež vopred urobiť prieskum online a vyhľadať spoločnosti, ktoré ponúkajú na predaj krištály a vzácne kamene, ktoré boli ťažené eticky a vedome.


A aj keď kamene etického pôvodu sú určite správnou cestou, keď začneme premýšľať o ťažbe krištáloch vo všeobecnosti a o tom, že sú vykopávané z Matky Zeme po tom, čo tam rástli stovky až tisícky rokov, môže byť taktiež prirodzené položiť si otázku, či je to vôbec správne.


Keď uvažujeme o krištáli, nemusíme ho nevyhnutne považovať za živého tvora, avšak tí, ktorí s krištálmi intenzívne pracujú, vedia, že majú svoju vlastnú jedinečnú úroveň vlastnej inteligencie, takmer ako svoju vlastnú osobnosť.


Krištály sú štruktúrované takým spôsobom, že reagujú na rôzne energie okolo nich osciláciou a vyžarovaním špecifických vibračných frekvencií.

Zdá sa, že krištály majú schopnosť interagovať s našim svetom a našou DNA viac, než si uvedomujeme, a hoci je o tom zdieľaných viac informácií v rôznych svetových publikáciách, zdá sa, že krištály chcú byť súčasťou pomoci pri uľahčení liečenia ľudstva.


Z tohto uhľa pohľadu by sme sa na vykopávanie krištálov mohli dívať ako na vykopávanie zeleniny alebo rezanie kvetov. Sú to vzácne zdroje, ktoré nám dáva Matka Zem, a pokiaľ ich vedome zbierame a máme úctu k tomu, odkiaľ prišli, sú tu na to, aby sme ich mohli využívať a tešiť sa z nich.


Rovnako ako zelenina poskytuje nášmu telu výživu a liečenie, keď ju jeme, krištály nám poskytujú duchovnú výživu a liečenie, keď s ňou pracujeme.


Táto interakcia môže zahŕňať všetko, od prikladania krištálov na naše telo, pitia krištálovej vody, držania v rukách, meditácie s nimi alebo nosenia vo svojej blízkosti, buď vo vrecku alebo v podobe osobných šperkov. Viac o možnostiach práce s krištálmi a ich metafyzických vlastnostiach sa dozviete >> TU.


Krištály sme zrejme objavili preto, lebo chceli byť nájdené, a pokiaľ s nimi budeme zaobchádzať s úctou a podporíme svojou kúpou vedomé spoločnosti, ktoré predávajú drahokamy a kamene etického pôvodu, môžeme mať z práce s krištálmi dobrý pocit.


Je tiež dôležité pamätať na to, že aj keď si môžeme krištály jednoducho kúpiť online alebo v kamennom obchode, v skutočnosti sú stále "majetkom" Matky Zeme a keď doslúžia, t.z. že definitívne skončíme s prácou s ich energiou, malo by byť našou povinnosťou vrátiť ich späť Zemi alebo ich odovzdať ďalej, kde môžu pomôcť iným. My osobne takto pracujeme aj so striebornými šperkami. Ak z nejakého dôvodu doslúžia alebo sa zlomia, zakopeme ich do zeme niekde v lese alebo pri strome. Vnímame to ako prirodzený cyklus...


Krištály v sebe bezpochyby nesú múdrosť vekov a silné liečivé vlastnosti, ktoré sa dajú odomknúť, keď s nimi pracujeme, staráme sa o ne a správame sa k nim s úctou. Je na našej vlastnej intuícii aký kameň si pre svoje životné obdobie vyberieme, ktorý nás najviac priťahuje. Ak sa rozhodnete pre ich nosenie v šperku, vedzte, že striebro má prirodzenú schopnosť umocniť metafyzické účinky vzácnych kameňov, preto je skvelým, estetickým spoločníkom na našej ceste transformácie.


Nádhernú kolekciu VEDOMÝCH ŠPERKOV nájdete >> TU.


S Láskou,



UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie celého obsahu článku, resp. jeho častí, bez predošlého súhlasu nie je dovolené. Článok je možné zdielať prostredníctvom sociálnych sietí len v celom rozsahu aj s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem♥

bottom of page