top of page
POKLADY VENUŠE Blog
VENUŠA V BARANOVI APRÍL 2024: SPOCHYBŇOVANIE MAINSTREAMOVÝCH VZŤAHOV & ZNOVUOBJAVENIE SEBA SAMÝCH + NAJLEPŠIE KRIŠTÁLY A DENNÍKOVÉ VÝZVY
ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ APRÍL 2024: VSTUPUJEME DO NAJINTENZÍVNEJŠIEHO MESIACA ROKU ~ UPREDNOSTENIE RASTU NAD POHODLÍM
© Copyright

ÚPLNÉ ZATMENIE SLNKA V BARANOVI APRÍL 2024: AKÉ VZORCE POTREBUJETE VO SVOJOM ŽIVOTE NARUŠIŤ A UVOĽNIŤ?

Blížime sa k dlho očakávanej udalosti tohto mesiaca, ale aj roka, ktorá zapĺňa sociálne média a podcasty po celom svete. O čo ide? 8. apríla 2024 nastane úplné zatmenie Slnka v Baranovi. Ide o jednu z najsilnejších kozmických udalostí roka, ktorá bude určovať cestu, po ktorej budeme kráčať nasledujúcich 18 mesiacov. Prečo tomu tak je? Zatmenia sú vždy veľmi transformačným obdobím a toto zatmenie, keďže ide o úplné zatmenie Slnka, je na úrovni svojej maximálnej sily. Zatmenie Slnka vždy pripadá na Nov Mesiaca, takže toto zatmenie môžete považovať za supernabité, superaktivované a veľmi intenzívne Novolunie. Novolunie predstavuje začiatok nového cyklu, takže toto zatmenie Slnka túto energiu ešte znásobuje, otvára dvere, čistí cesty a núti nás posunúť sa novým smerom. Zatmenia Slnka zažívame každým rokom, no čo je na tejto udalosti raritné je, že toto úplné zatmenie Slnka bude trvať štyri minúty a dvadsaťosem sekúnd a celé zatmenie bude trvať tri hodiny a sedemnásť minút. Takúto dĺžku zatmenia Slnka sme tu údajne nemali od 18. storočia. Navyše skutočnosť, že toto zatmenie Slnka pripadá na Barana, to len umocňuje, pretože Baran je znamením nových začiatkov. Očakávajte preto, že sa vám pri tomto zatmení môže odhaliť nejaká nová prevratná informácia, nový spôsob existencie alebo nová cesta. Keďže toto zatmenie je tak silné, táto nová príležitosť alebo začiatok sa môže prejaviť aj mesiac po tom, ako toto zatmenie dosiahne svoj vrchol. Môže sa tiež stať, že toto zatmenie Slnka podnieti nový spôsob bytia, ktorý potom zmení smer alebo cestu vášho života. Spočiatku sa vám to môže zdať nenápadné, ale keď sa na toto obdobie pozriete spätne, budete môcť vidieť, koľko sa toho počas tohto mesiaca v roku posunulo a transformovalo. Hovorí sa, že zatmenia prinášajú osudové udalosti, ktoré nás posúvajú do vyššieho stavu vedomia, preto dôverujte tomu, čo sa odohráva, a snažte sa nechať viesť, namiesto toho, aby ste sa snažili udalosti vo svojom živote kontrolovať či ovládať. Pripravení dozvedieť viac o tejto mocnej udalosti mesiaca a ako z nej vyťažiť maximum pre svoj duchovný a osobnostný rast? Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné, čo potrebujete k tomu vedieť...


ÚPLNÉ ZATMENIE SLNKA V BARANOVI APRÍL 2024: AKÉ VZORCE POTREBUJETE VO SVOJOM ŽIVOTE NARUŠIŤ A UVOĽNIŤ?

Art by Emilia Nora Elina


Čo pre nás znamená zatmenie Slnka a Nov Mesiaca v Baranovi

Zatmenia Slnka sa vyskytujú pri Nove Mesiaca, zatiaľ čo zatmenia Mesiaca sa vyskytujú pri Splne Mesiaca. Zatmenia sú možné vďaka blízkosti Mesiaca a Slnka k severnému a južnému uzlu, ktoré existujú v mieste, kde sa pretínajú dráha Slnka a dráha Mesiaca.


Zatmenia narúšajú normálny vzorec života vrátane najzákladnejšieho vzorca samotného života, ktorým je vzorec Slnka a Mesiaca. Toto narušenie nám poskytuje príležitosť zmeniť naše podvedomé vzorce. Našou úlohou je zostať otvorení možnostiam, ktoré nám zatmenie môže ukázať. Zmena kozmickej energie spôsobuje zmenu v nás, uľahčuje rýchle zmeny a dáva nám impulz na nový smer.


Zatmenie Slnka tak prináša hojnosť intenzity, ktorá môže vyvolať mnohé emócie vrátane nepokoja alebo netrpezlivosti. Tieň zatmenia môže pôsobiť ako magnet na našu tieňovú stránku, ktorá sa nachádza v našom podvedomí. Môže vyniesť na svetlo veci, ktoré si neuvedomujeme, ale ktoré ovplyvňujú naše rozhodnutia a schopnosť manifestovať a tvoriť.


Naše podvedomie môže zahŕňať pripútanosti akéhokoľvek druhu k ľuďom, miestam alebo myšlienkam; náš pocit vlastného Ja (a nielen ten, ktorý projektujeme na dennom svetle); a naše obavy.


V dňoch okolo zatmenia môžeme zažiť niekoľko tzv. kontrol reality. Možno už nebudeme schopní popierať a ospravedlňovať alebo vysvetľovať veci v našom živote. Budeme cítiť naliehavú potrebu konfrontovať sa s našou realitou s odvahou a nadšením pre zmenu.


Ak chceme zatmenie prijať, potrebujeme sa vzdať svojich očakávaní, čo sa môže alebo nemusí stať. Zbavte sa akéhokoľvek pocitu kontroly. Buďte otvorení tomu, čo vám zatmenie môže ukázať, a vnímaví na všetky informácie, ktoré sa v tomto období objavia. Ak môžete, v dňoch okolo zatmenia si naplánujte voľne a zostaňte flexibilní. Ak vás niečo láka, urobte to. Neklaďte si príliš veľa otázok. Buďte čo najotvorenejší...


Pri zatmení siahame po vyšších vibráciách, ktoré máme k dispozícii. Každé znamenie zverokruhu má svoju vysokú a nízku stránku. Baran je bojovník zverokruhu. Toto znamenie nás môže viesť k našej sile vôle, odvahe a motivácii. Môže nás tiež viesť k našej frustrácii a hnevu.


Toto zatmenie Slnka je príležitosťou pozrieť sa na to, ako nízka stránka Barana blokuje náš vývoj. Je to čas, aby sme si uvedomili, ako možno bojujeme sami so sebou alebo vedieme "vojnu" vo vlastnej mysli. Existujú určité správanie, presvedčenia alebo vzorce, ktoré bojujú proti vášmu rastu a túžbam? Alebo máte pocit, že niektoré časti vášho Ja bojujú o vašu pozornosť či dokonca o prežitie?


Baran nás teda nabáda, aby sme si uvedomili, ako bojujeme sami so sebou. Možno vedome alebo nevedome bojujeme, aby sme prekonali prekážky v každodennom živote, alebo bojujeme proti pochybnostiam o sebe samých, ktoré nás brzdia. Toto zatmenie nás vyzýva, aby sme pocítili, ako sa môžeme zladiť s podporou pri prekonávaní svojich blokov namiesto toho, aby sme mali pocit, že musíme neustále bojovať.


Vedztem že život môže plynúť aj s pocitom ľahkosti, bezohľadu na to, čo sa deje vo vonkajšom svete. Ak máte pocit, že musíte každý deň bojovať proti energiám, ktoré vás ťahajú nadol, odložte svoj "meč" a spýtajte sa, ako sa môžete namiesto toho spojiť s tým, čo vás pozdvihuje.


Napríklad správanie, ktoré vedie k sťažovaniu sa, sarkazmu, klebetám a odsudzovaniu, znižuje vaše vibrácie a bojuje proti životu, ktorý sa snažíte vytvoriť. Toto zatmenie je časom, aby ste sa stali svedkami všetkých týchto tieňových energií vo vašom vnútri, pochopili ich a posunuli. Je to čas, aby ste sabotujúce správanie nechali odhaliť, aby ste sa z neho mohli začať učiť. Môže byť bolestivé pozrieť sa na spôsoby, ktorými bránime svojmu vývoju a rastu. Dovoľte si konfrontovať všetky miesta vo svojom vnútri, ktoré sa musia zmeniť, aby ste sa mohli zosúladiť so životom, ktorý na vás čaká...


💡TIP: V tomto silne transformačnom období (a nemyslím len aprílové zatmenie Slnka) vám veľmi odporúčam zamerať sa na prácu so svojimi vnútornými tieňmi. Zem sa posúva do vyšších vibrácii a "tlačí nás" k tomu, aby sme sa konečne začali konfrontovať so svojimi traumami, strachmi, blokmi minulosti, ktoré sa následne vyformovali do našich tieňov a uložili do hĺbok nášho nevedomia, aby sme uvoľnili priestor nových, vyšším vibráciám.


Tieto tiene už nemôžeme viac ignorovať, neustále sa zvyšujúce vibrácie Zeme nám to už viac neumožnia... a takéto významné astrologické tranzity, ako je napríklad aj tento, nám to budú neustále pripomínať. Nie je už inej cesty ako cesty vpred!


Môžete sa na to podujať tak, že si budete sami vyhľadávať informácie a skúšať, ale sa môžete do toho ponoriť naplno prostredníctvom môjho najnovšieho online programu >> PRÁCA S TIEŇMI: UVOĽŇOVANIE BLOKOV A TRÁUM MINULOSTI & LIEČENIE VNÚTORNÉHO DIEŤAŤA, v ktorom som zhrnula svoje dlhoročné poznatky a skúsenosti z oblasti práce s mysľou, pozitívnou psychológiou, NLP, mystiky a zákonitostí Vesmíru, ako aj vlastnými zraneniami a traumami, o ktorých som ani netušila, že ich mám...


Je to investícia, ktorú môžete urobiť pre nájdenie pocitu ľahkosti, oslobodenia sa a manifestácie života, po ktorom skutočne túžite. Okrem toho tým pozitívne ovplyvníte aj ľudí okolo vás, a v podstate celú Zem, keďže v konečnom dôsledku sme všetci jedno Vedomie. Takže čo urobíte pre seba, zároveň robíte aj pre dobro celého sveta. A ako povedal známy psychológ Carl Jung, práca s tieňmi je zrejme tou najdôležitejšou vnútornou prácou, ktorú počas svojho života urobíme >> bližšie info o online programe.


PRÁCA S TIEŇMI: UVOĽŇOVANIE BLOKOV A TRÁUM MINULOSTI & LIEČENIE VNÚTORNÉHO DIEŤAŤA


Toto zatmenie Slnka je vynikajúcim časom na to, aby ste čelili svojim obavám v súvislosti s poslaním vašej duše. Možno už máte vnútorné poznanie o ceste svojej duše a o tom, ako by mal tento život vyzerať. Na to, aby ste sa prispôsobili svojmu životnému poslaniu, je však potrebná odvaha. Môže to dokonca vyžadovať podstúpiť isté riziko alebo skok vo viere, aby ste si vytvorili život, o ktorom viete, že ste sa preň narodili.


Počas tohto zatmenia sa pozrite na všetky obavy, ktoré máte v súvislosti s rozhodnutiami, ktoré vám pomôžu zosúladiť sa s vašou životnou cestou. Spýtajte sa sami seba, či s týmito miestami budete bojovať, alebo im dokážete vyjsť v ústrety so súcitom. Vaše obavy vás nemusia ovládať. Priznajte si ich a namiesto toho, aby ste s nimi bojovali, si ich vypočujte. Spýtajte sa ich, čo chcú vyjadriť. Keď svojim strachom porozumiete, stratia nad vami svoju moc. Postavte sa svojim strachom pri tomto zatmení tvárou v tvár a odsuňte ich na "zadné sedadlo" svojho fyzického vozidla, ktorým cestujete týmto životom.


V tomto astrologickom roku prevláda téma akcie. Začnite tento proces pri tomto prvom Nove Mesiaca, ktoré je zároveň silným úplným zatmením Slnka. Buďte rozhodní vo svojich zámeroch, afirmáciách a víziách. Buďte otvorení okamžitým akciám, ktoré máte k dispozícii a ktoré sú v súlade s vašou intuíciou.


Buďte si istí, že vaša duša má svoj cieľ, a buďte ochotní ho nájsť. Keď ho nájdete, buďte ochotní sústrediť okolo neho celý svoj život a urobiť z neho svoju prioritu. Pamätajte, že keď sa v tomto živote zosúladíte so svojím skutočným cieľom a autentickou vibráciou, získa z toho celý svet.


Ďalšie astrologické vplyvy na zatmenie Slnka a Novolunie v Baranovi

Toto Novolunie sa nachádza v konjunkcii s Cheirónom. Cheirón, známy ako zranený liečiteľ zverokruhu, vynáša na povrch našu minulosť vrátane naši tráum. Jeho vplyv na toto zatmenie Slnka nám môže pomôcť objasniť, ako naša minulosť obmedzuje našu cestu vpred. Existujú staré vzorce, ktoré v súčasnosti blokujú váš rast? Ovláda vás a vaše rozhodnutia nejakým spôsobom vaša bolesť z minulosti?


Hoci je počas tohto Novu Mesiaca v Baranovi veľa akcie a expanzie, je tu aj príležitosť ísť do svojho vnútra a viesť hlbšie rozhovory so svojou dušou. Máme tendenciu predpokladať, že minulosť sa bude opakovať, čo zužuje našu energiu, aby sme sa vyhli budúcej bolesti.


Je normálne, že sa vyhýbame akémukoľvek riziku. Lipneme na bezpečí a známych prvkoch. Minulosť je však minulosť. Nemôžete zmeniť to, čo sa už stalo, ale tiež nemusíte hneď automaticky predpokladať, že bolestivé pocity sa budú určite opakovať.


Keď budete pracovať s energiou tohto zatmenia, spýtajte sa sami seba, či sa náhodou neobmedzujete kvôli minulým skúsenostiam. Všimnite si, či vás zo zákulisia neovláda strach a nesabotuje vaše túžby ešte skôr, než sa stihnú presadiť.


Vyzvite sa a spojte sa s odvahou Barana, aby ste vstúpili do iného vedomia, ktoré považuje budúcnosť za čistý list. Vnímajte sa ako tvorcovia svojej reality. Hoci vaša minulosť formovala to, kým ste dnes, môžete sa rozhodnúť, že už nedovolíte, aby vás obmedzovala v tom, kým budete v budúcnosti.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page