top of page
POKLADY VENUŠE Blog
ÚPLNÉ ZATMENIE SLNKA V BARANOVI APRÍL 2024: AKÉ VZORCE POTREBUJETE VO SVOJOM ŽIVOTE NARUŠIŤ A UVOĽNIŤ?
OSTARA: OSLAVA VEĽKEJ NOCI ~ RITUÁL S VAJÍČKOM PRE JARNÚ OBNOVU & MANIFESTÁCIU ZÁMEROV
© Copyright

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ APRÍL 2024: VSTUPUJEME DO NAJINTENZÍVNEJŠIEHO MESIACA ROKU ~ UPREDNOSTENIE RASTU NAD POHODLÍM

Updated: Apr 17

Mesiac apríl sa začína v čase, keď sa nachádzame uprostred Sezóny zatmenia. Učíme sa cítiť pokoj uprostred chaosu, snažíme sa zostať stabilní, keď sa všetko okolo nás mení, a čelíme výzvam, ktoré prichádzajú, keď si zvolíme rast namiesto pohodlia. V prvej polovici mesiaca energia Barana naďalej získava na svojom význame: mesiac sa začína retrográdnym Merkúrom, Venuša vstupuje do tohto znamenia a intenzívne novomesačné úplné zatmenie Slnka sa odohráva v tesnej konjunkcii s Cheirónom, pričom päť nebeských telies a Severný uzol sú taktiež v Baranovi. Je to čas extrémnej, dramatickej a radikálnej obnovy. Naše životy sa zvnútra prevracajú, všetko sa deje oveľa rýchlejšie, než by sme možno chceli, a našou jedinou voľbou je vykročiť do neznáma a pridať sa k tomuto tancu. V druhej polovici mesiaca sa na scénu začína dostávať energia Býka, ktorá nám ponúka pozvanie uzemniť a integrovať všetko, čo sa udialo. Keď sa však apríl blíži ku koncu, konjunkcia Jupitera s Uránom, tiež v Býkovi, a Mars vstupujúci do Barana opäť zvýšia dynamiku a dynamiku. Ako vidíme, apríl prináša niektoré z najväčších kozmických udalostí roku 2024. Všetka táto energia robí z apríla prelomový mesiac. Život sa posunie novým a zaujímavým smerom. Možno prekvapíte sami seba, kde sa na konci mesiaca ocitnete! Chcete sa dozvedieť o najdôležitejších tranzitoch tohto mesiaca, ako aj o tom, ako sa s nimi čo najefektívnejšie vysporiadať v rámci svojho osobnostného i spirituálneho rastu? Pokračujte ďalej v čítaní tohto príspevku, kde vás čaká podrobná astrologická predpoveď pre apríl 2024...


ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE APRÍL 2024

Art by Cosmic Collage


Vitajte v najintenzívnejšom mesiaci roku 2024. Čaká nas zatmenie Slnka, retrográdny Merkúr, symbolický náraz do steny v podobe konjunkcie Mars-Saturn a veľké prebudenie vďaka konjunkcii Jupitera a Uránu. Zem sa hýbe, zem sa otriasa a dúfajme, že je to len metafora, pretože toto je rozhodne ten mesiac, keď vás pravda môže oslobodiť - alebo je to len tak, že príchod do slepej uličky robí všetko opäť možným?


Hneď v úvode mesiaca Merkúr začína svoju retrograditu, Venuša a Neptún budú spolu tancovať svoj vesmírny tanec v posvätných vodách Rýb, čím prinesú do našich životov väčšiu predstavivosť, kreativitu a intuíciu. Prinášajú tiež so sebou aj akúsi nejednoznačnosť a otvorenosť, čo spôsobuje uvoľnenie mysle a ľahký tok éterov.


Akokoľvek sa v každodennom živote snažíme spoliehať na nevyhnutné racionálne a lineárne aspekty nášho vnímania, Venuša v konjunkcii s Neptúnom je menej ako praktická učebnica a viac ako kniha umenia alebo poézie. Sú to kvety. Je to zvukový kúpeľ. Je to spôsob, akým k nám prehovára umenie. Je to druh vhľadu a poznania, ktorý pochádza skôr z intuície a citu než z logiky a skôr z uvoľnenia než z duševnej námahy. Je to vyššia múdrosť...


Následne Venuša vstúpi do oblasti Barana, kde zostane takmer do konca apríla. Venuša v Baranovi je sebaláska. Je to vlastníctvo, sebaúcta a sebaoceňovanie. Je to uzdravenie nášho vzťahu k našim túžbam, naša odvaha a rešpektovanie našich prianí a potrieb.


Keďže Merkúr v tom istom znamení retrográdne rozväzuje rozprávania a presvedčenia o tom, kto sme, Venuša vlieva do týchto priestorov hlbokú lásku. Napĺňa nás láskou, ktorú si tak hlboko zaslúžime, a to tak priestory, ktoré otvorene vyjadrujeme, ako aj priestory, ktoré sú menej často vyživované.


Ako vidíte, mesiac apríl nám hneď v úvode pripomína, že keď uvoľníme a dovolíme prirodzenému prúdeniu toku života, dostaneme sa oveľa ďalej, ako keď sa snažíme tlačiť na pílu. Nasledujúce dni nás teda vyzývajú k uvoľneniu, ktoré umožňuje rozpliesť naše myšlienky a zmeniť usporiadanie našich vzorcov a príbehov. Ponúkajú únik z našich obmedzených rámcov, aby sme sa mohli otvoriť novým a odlišným spôsobom videnia a bytia vo svete.


Žiadny z kozmických pohybov prvých týždňov apríla tu nie je preto, aby sme sa sústredili na detaily. Namiesto toho nás vyzývajú, aby sme sa vzdali svojich obmedzených myšlienkových procesov a vpustili do seba pozvania a úvahy niečoho vyššieho.


Prvý týždeň tohto nového mesiaca nás pozýva, aby sme sa "nadýchli". Pomôže nám to zažiť väčšiu otvorenosť a hlbšiu dôveru v našu intuíciu a náš život. A spolu s tým prináša krásnu prestavbu nášho vzťahu k sebe samému, priestoru, ktorý si dovolíme zaujať, a života, vďaka ktorému sa budeme cítiť v úžase, zamilovaní a naplnení. Tým, že žijeme nad rámec toho, čím sme boli, sa akosi stávame vernejšími tomu, kým sme, než kedykoľvek predtým...


Sezóna Barana, v ktorej sa aktuálne nachádzame, nás taktiež učí, že musíme začať od seba. Ak chceme nájsť naplnenie vo vzťahoch, v kariére, v tvorivosti, v zdraví a v akejkoľvek inej oblasti nášho života, musíme sa najprv obrátiť dovnútra. A ak existuje nejaké znamenie zverokruhu, ktoré nám pripomína, že stojí za to, aby sme stáli plne sami v sebe, ako my sami, je to práve Baran.


Ohnivé znamenie nám pripomína, že sme tu preto, aby sme neboli nikým iným ako sami sebou. Zaslúžite si byť sami sebou v plnosti, pretože toto Ja je veľkolepé a čaká na svoje prijatie...



Konjunkcia Jupitera s Uránom 21. apríla je javom, ktorý sa vyskytuje raz za 14 rokov, a je to jav, ktorý mení paradigmy, otvára nové pohľady, zhmotňuje nové príležitosti a spôsobuje hlboký vnútorný pohyb a oslobodenie. Prichádza tesne za pätami intenzívnych výziev zo začiatku apríla a je veľmi pravdepodobné, že nech vás to zavedie kamkoľvek, nemohli by ste sa dostať k lepšiemu výhľadu bez toho, aby ste sa nevydali po ceste posiatej výmoľmi.


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

Related Posts

See All
bottom of page