top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ APRÍL 2024: VSTUPUJEME DO NAJINTENZÍVNEJŠIEHO MESIACA ROKU ~ UPREDNOSTENIE RASTU NAD POHODLÍM

Updated: Apr 17

Mesiac apríl sa začína v čase, keď sa nachádzame uprostred Sezóny zatmenia. Učíme sa cítiť pokoj uprostred chaosu, snažíme sa zostať stabilní, keď sa všetko okolo nás mení, a čelíme výzvam, ktoré prichádzajú, keď si zvolíme rast namiesto pohodlia. V prvej polovici mesiaca energia Barana naďalej získava na svojom význame: mesiac sa začína retrográdnym Merkúrom, Venuša vstupuje do tohto znamenia a intenzívne novomesačné úplné zatmenie Slnka sa odohráva v tesnej konjunkcii s Cheirónom, pričom päť nebeských telies a Severný uzol sú taktiež v Baranovi. Je to čas extrémnej, dramatickej a radikálnej obnovy. Naše životy sa zvnútra prevracajú, všetko sa deje oveľa rýchlejšie, než by sme možno chceli, a našou jedinou voľbou je vykročiť do neznáma a pridať sa k tomuto tancu. V druhej polovici mesiaca sa na scénu začína dostávať energia Býka, ktorá nám ponúka pozvanie uzemniť a integrovať všetko, čo sa udialo. Keď sa však apríl blíži ku koncu, konjunkcia Jupitera s Uránom, tiež v Býkovi, a Mars vstupujúci do Barana opäť zvýšia dynamiku a dynamiku. Ako vidíme, apríl prináša niektoré z najväčších kozmických udalostí roku 2024. Všetka táto energia robí z apríla prelomový mesiac. Život sa posunie novým a zaujímavým smerom. Možno prekvapíte sami seba, kde sa na konci mesiaca ocitnete! Chcete sa dozvedieť o najdôležitejších tranzitoch tohto mesiaca, ako aj o tom, ako sa s nimi čo najefektívnejšie vysporiadať v rámci svojho osobnostného i spirituálneho rastu? Pokračujte ďalej v čítaní tohto príspevku, kde vás čaká podrobná astrologická predpoveď pre apríl 2024...


ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE APRÍL 2024

Art by Cosmic Collage


Vitajte v najintenzívnejšom mesiaci roku 2024. Čaká nas zatmenie Slnka, retrográdny Merkúr, symbolický náraz do steny v podobe konjunkcie Mars-Saturn a veľké prebudenie vďaka konjunkcii Jupitera a Uránu. Zem sa hýbe, zem sa otriasa a dúfajme, že je to len metafora, pretože toto je rozhodne ten mesiac, keď vás pravda môže oslobodiť - alebo je to len tak, že príchod do slepej uličky robí všetko opäť možným?


Hneď v úvode mesiaca Merkúr začína svoju retrograditu, Venuša a Neptún budú spolu tancovať svoj vesmírny tanec v posvätných vodách Rýb, čím prinesú do našich životov väčšiu predstavivosť, kreativitu a intuíciu. Prinášajú tiež so sebou aj akúsi nejednoznačnosť a otvorenosť, čo spôsobuje uvoľnenie mysle a ľahký tok éterov.


Akokoľvek sa v každodennom živote snažíme spoliehať na nevyhnutné racionálne a lineárne aspekty nášho vnímania, Venuša v konjunkcii s Neptúnom je menej ako praktická učebnica a viac ako kniha umenia alebo poézie. Sú to kvety. Je to zvukový kúpeľ. Je to spôsob, akým k nám prehovára umenie. Je to druh vhľadu a poznania, ktorý pochádza skôr z intuície a citu než z logiky a skôr z uvoľnenia než z duševnej námahy. Je to vyššia múdrosť...


Následne Venuša vstúpi do oblasti Barana, kde zostane takmer do konca apríla. Venuša v Baranovi je sebaláska. Je to vlastníctvo, sebaúcta a sebaoceňovanie. Je to uzdravenie nášho vzťahu k našim túžbam, naša odvaha a rešpektovanie našich prianí a potrieb.


Keďže Merkúr v tom istom znamení retrográdne rozväzuje rozprávania a presvedčenia o tom, kto sme, Venuša vlieva do týchto priestorov hlbokú lásku. Napĺňa nás láskou, ktorú si tak hlboko zaslúžime, a to tak priestory, ktoré otvorene vyjadrujeme, ako aj priestory, ktoré sú menej často vyživované.


Ako vidíte, mesiac apríl nám hneď v úvode pripomína, že keď uvoľníme a dovolíme prirodzenému prúdeniu toku života, dostaneme sa oveľa ďalej, ako keď sa snažíme tlačiť na pílu. Nasledujúce dni nás teda vyzývajú k uvoľneniu, ktoré umožňuje rozpliesť naše myšlienky a zmeniť usporiadanie našich vzorcov a príbehov. Ponúkajú únik z našich obmedzených rámcov, aby sme sa mohli otvoriť novým a odlišným spôsobom videnia a bytia vo svete.


Žiadny z kozmických pohybov prvých týždňov apríla tu nie je preto, aby sme sa sústredili na detaily. Namiesto toho nás vyzývajú, aby sme sa vzdali svojich obmedzených myšlienkových procesov a vpustili do seba pozvania a úvahy niečoho vyššieho.


Prvý týždeň tohto nového mesiaca nás pozýva, aby sme sa "nadýchli". Pomôže nám to zažiť väčšiu otvorenosť a hlbšiu dôveru v našu intuíciu a náš život. A spolu s tým prináša krásnu prestavbu nášho vzťahu k sebe samému, priestoru, ktorý si dovolíme zaujať, a života, vďaka ktorému sa budeme cítiť v úžase, zamilovaní a naplnení. Tým, že žijeme nad rámec toho, čím sme boli, sa akosi stávame vernejšími tomu, kým sme, než kedykoľvek predtým...


Sezóna Barana, v ktorej sa aktuálne nachádzame, nás taktiež učí, že musíme začať od seba. Ak chceme nájsť naplnenie vo vzťahoch, v kariére, v tvorivosti, v zdraví a v akejkoľvek inej oblasti nášho života, musíme sa najprv obrátiť dovnútra. A ak existuje nejaké znamenie zverokruhu, ktoré nám pripomína, že stojí za to, aby sme stáli plne sami v sebe, ako my sami, je to práve Baran.


Ohnivé znamenie nám pripomína, že sme tu preto, aby sme neboli nikým iným ako sami sebou. Zaslúžite si byť sami sebou v plnosti, pretože toto Ja je veľkolepé a čaká na svoje prijatie...



Konjunkcia Jupitera s Uránom 21. apríla je javom, ktorý sa vyskytuje raz za 14 rokov, a je to jav, ktorý mení paradigmy, otvára nové pohľady, zhmotňuje nové príležitosti a spôsobuje hlboký vnútorný pohyb a oslobodenie. Prichádza tesne za pätami intenzívnych výziev zo začiatku apríla a je veľmi pravdepodobné, že nech vás to zavedie kamkoľvek, nemohli by ste sa dostať k lepšiemu výhľadu bez toho, aby ste sa nevydali po ceste posiatej výmoľmi.


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page