top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
HĽADANIE DUŠE: 7 SPÔSOBOV K ODHALENIU SVOJEJ PRAVEJ CESTY + AKO ROZOZNAŤ STRATENÚ DUŠU
© Copyright

SEZÓNA BARANA 2024 ~ PREBUDENIE SPIRITUÁLNEHO BOJOVNÍKA: ASTROLÓGIA, HOROSKOP & RITUÁLY + eBook

Updated: Apr 3

V období od 20. marca do 19. apríla 2024 bude naše Slnko prechádzať ohnivým znamením zverokruhu, Baranom, a označuje obdobie roka, ktoré poznáme ako Sezónu Barana. Počas Sezóny Barana sa na povrch dostávajú naši divokí vnútorní bojovníci a všetky znamenia sú obdarené poriadnou dávkou odvážnej, dynamickej a búrlivej energie Barana. Sezóna Barana nám prináša príležitosť začať nové veci a prijať sviežosť jari, aby sme ju mohli využiť na prevzatie iniciatívy a prijatie našej nezávislosti. Aby sme pochopili astrologické vibrácie Sezóny Barana, pomôže nám najprv spoznať niektoré vlastnosti tohto znamenia. Baran je kardinálne znamenie, takže má v sebe veľkú energickosť a jeho zverokruhové obdobie v každom z nás prebúdza nebojácneho priekopníka. Barani ako jedno z ohnivých znamení fungujú na základe vášne a odvahy, a vždy s nadšením nasledujú svoje impulzy. Ako úplne prvé znamenie zverokruhu je Baran tiež veľmi nezávislý a predstavuje silu a nádej nových začiatkov. Keď je Slnko v Baranovi, je ľahšie vystúpiť zo svojho tieňa a byť lídrom vo svojom živote. Ľahšie je aj urobiť povestný "skok vo viere" alebo vyskúšať niečo nové, pretože táto kozmická energia je odvážna a pripravená vrhnúť sa do akcie. Bez ohľadu na to, či máte alebo nemáte vo svojom osobnom horoskope nejaké významné umiestnenie v znamení Barana, všetky znamenia zverokruhu pocítia vplyv energie Barana, keď Slnko bude prechádzať hranicami tohto znamenia. V tomto príspevku nájdete všetko, čo je potrebné vedieť o Sezóne Barana, ako aj to, ako s jeho vibráciami efektívne pracovať v rámci svojej duchovnej praxe. Ako už tradične, nebude chýbať ani horoskop pre jednotlivé znamenia zverokruhu...

SEZÓNA BARANA 2024 ~ PREBUDENIE SPIRITUÁLNEHO BOJOVNÍKA: ASTROLÓGIA, HOROSKOP & RITUÁLY

Art by Emilia Nora Elina


Sezóna Barana sa vždy začína v rovnaký deň ako Jarná rovnodennosť, 20. marca 2024 (04:07 hod.) - teda v prvý oficiálny deň jari. Keď sa skončí zima, viete, že sa začalo obdobie Barana.


Slnko strávi v znamení Barana približne 30 dní, takže ríšu tohto ohnivého znamenia opustí 19. apríla (16:00 hod.), kedy vstúpi na územie zemského znamenia Býka.


AKO NÁS OVPLYVŇUJE SEZÓNA BARANA

Začiatok sezóny Barana je zároveň dňom začiatku astrologického nového roka, takže tento slnečný prechod bude vždy silným obdobím na stanovenie nových zámerov a obnovenie vašich novoročných cieľov.


Iniciovanie nových vecí je v období Barana úplne prirodzené, pretože Slnko práve začalo novú cestu kolesom zverokruhu, takže je obzvlášť priaznivé pre začiatky. Je to čas na to, aby ste sa rozvetvili, povedali "áno" novým veciam a začali konať vo všetkom, na čo ste doteraz nenašli silu či odvahu. Sezóna Barana prináša mocnú doprednú energiu k rozhodnutiam a akcii...


Motivačné vibrácie Sezóny Barana sú rozhodne úderné - a po období Rýb je to mimoriadne povzbudzujúci zážitok. Počas Sezóny Rýb skúmame svoje vnútorné krajiny a dostávame sa do kontaktu so svojimi najhlbšími pocitmi. Duchovné kúpele duše, ktoré nám Ryby ponúkli v predchádzajúcej sezóne, nasýtili naše metafyzické potreby, ale teraz je čas vyraziť vpred s cieľom a odvahou.


Sezóna Barana nás inšpiruje k tomu, aby sme sa rozohnili a začali dobývať svet okolo nás. Budeme sa cítiť otvorenejší, spontánnejší a možno trocha aj tvrdohlavejší v tom, že ideme za tým, čo chceme. Veď vládnucou planétou Barana je akčný Mars! Môžeme sa dokonca cítiť aj fyzicky plní energie.


To je skvelý čas na to, aby sme vyšli von na jarné prechádzky, absolvovali hodiny intenzívneho kardio cvičenia alebo vyrazili do klubov, aby sme sa poriadne zapotili na tanečnom parkete.


Keď už hovoríme o vládcovi Barana, Marse, táto planéta je pomenovaná podľa Boha vojny - takže si môžeme všimnúť, že v tomto období máme obzvlášť horúci temperament a rýchlejšie sa nahneváme.


Energia Barana môže byť aj netrpezlivá, takže sa nám môže stať, že sa budeme v mnohých veciach veľmi ponáhľať a snažiť sa robiť veci rýchlo. Ak sa počas Sezóny Barana cítite príliš podráždení alebo jednoducho príliš rýchli, vyjdite von do prírody, aspoň na krátku prechádzku, aby ste sa trochu uvoľnili a vyčistili si myseľ. Urobiť si upokojujúci rituál so sviečkami vám tiež môže pomôcť spojiť sa s elementom ohňa prostredníctvom uvoľnenejšieho média.


"Sezóna Barana 2024 je časom, keď sa môžeme pustiť do odvážnych krokov, iniciatívne čeliť výzvam a stať sa katalyzátorom nových začiatkov vo svojom živote."


SPIRITUÁLNY VÝZNAM SEZÓNY BARANA

Baran je astrologickým archetypom priekopníka. Symbol barana pochádza zo starogréckej mytológie, kde sa objavil Chrysomallus, čarovný lietajúci baran, ktorý zachránil deti kráľa Atama a poskytol zlaté rúno.


Baran, kardinálne ohnivé znamenie, ktorému (ako už bolo vyššie spomenuté) vládne bojovná planéta Mars, srší hrdinskou vôľou, odvahou, fyzickou vytrvalosťou, vášňou, pohonom a dobrodružstvom. Baran je často pripravený na výzvy, je nútený viesť, inšpirovať, aktivizovať a iniciovať. Baran je váš osobný tréner, životný kouč a duchovný katalyzátor, ktorý vás má vybičovať k tomu najlepšiemu životu.


Ako astrologický vládca prvého domu "seba samého", ohnivý Baran je o osobnom rozvoji prostredníctvom sebazdokonaľovania. Je to alchýmia pre myseľ, telo aj dušu. V tradičnej alchýmii alchymista ohňom zahrieva základné kovy. Všetko, čo je nečisté, sa spáli a odhalí vývoj zušľachťovania od medi k striebru a potom ku konečnému cieľu - zlatu.


Energia Barana je alchýmia seba samého - prechádza vývojovými štádiami mysle, tela a duše. Duchovný alchymista Baran má za úlohu priložiť vás pod oheň, aby ste spálili veci vo svojom živote, ktoré vám už viac neslúžia.


Vnímajte Barana ako svojho vášnivého osobného alchymistického trénera, ktorý je tu na to, aby na vás prikladal horúce uhlíky a pomohol vám dosiahnuť zušľachtenie mysle ostrej ako britva, "brušných svalov", ktoré dokážu rezať sklo, a duše, ktorá dokáže lietať. Možno sa vám to zdá byť veľa, ale ste ochotní to skúsiť?


Všetko sa začína vašou pevnou vôľou. Chyťte Barana za rohy a skúste to! Vaše odmeny sa dostavia čoskoro...



SEZÓNA BARANA 2024 ~ PREBUDENIE SPIRITUÁLNEHO BOJOVNÍKA: ASTROLÓGIA, HOROSKOP & RITUÁLY


AKO SI UCTIŤ SEZÓNU BARANA PRE SVOJ NAJVYŠŠÍ PROSPECH

Astrologický nový rok, Ostara či Jarná rovnodennosť, aký ohnivý nový začiatok tento deň prináša! Jarná (marcová) rovnodennosť je jedným z dvoch období v roku, keď sa počet hodín dňa a noci vyrovná. Prijmite tento nebeský reset, spojte sa so svojím vnútorným bojovníkom a využite túto dynamickú energiu Barana na začatie svojej vlastnej Cesty hrdinu. Viac o tomto sa dočítate v príspevku JARNÁ ROVNODENNOSŤ & ZAČIATOK NOVÉHO ASTROLOGICKÉHO ROKA 2024: SPIRITUÁLNY VÝZNAM + RITUÁLY.


Tu je niekoľko spôsobov, ako si efektívne využiť Sezónu Barana 2024 vo svoj najvyšší prospech...


POZNÁMKA: Ak nie ste predplatiteľom NAŠICH ČLENSTIEV, môžete si za symbolický poplatok stiahnúť tento praktický eBook /predplatitelia nájdu eBook k stiahnutiu zDARMa nižšie⤵️



Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

Related Posts

See All
bottom of page