top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SEZÓNA VODNÁRA 2024: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM + HOROSKOP PRE JEDNOTLIVÉ ZNAMENIA ZVEROKRUHU

Updated: Jan 26

V dňoch 20. januára - 21. januára 2024 sa uskutoční niekoľko veľkých tranzitov. Slnko a Pluto sa stretnú na poslednom stupni Kozorožca (29°59'). Potom spolu kráčajú ruka v ruke vo Vodnárovi, takže o deň neskôr, 21. januára 2024, máme Slnko aj Pluto na 0°. To je ten raz za rok sa opakujúci vstup Slnka do Vodnára. Toto je vstup Slnka do Vodnára, ktorý sa opakuje raz za 250 rokov. Je to príležitosť, ktorá sa naskytne raz za život, aby ste zosúladili svoje životné ciele a zámery (Slnko) s transformačnou silou kolektívnej zmeny (Pluto). Končí sa veľká kapitola vášho života! Keďže Slnko a Pluto sa v tento deň stretávajú na samom konci Kozorožca, tesne predtým ako sa obe planéty presunú do Vodnára, máme pocit naliehavosti uskutočniť prielom a nájsť uzavretie niektorej oblasti nášho života spojenej so sektorom Kozorožca vo vašom horoskope. Vstup Pluta do Vodnára je obrovský. A vstup Pluta do Slnka robí veci viac osobnými. Vďaka Slnku je oveľa ľahšie sa s týmto posunom stotožniť. Konjunkcia Slnka s Plutom, ktorá nastáva v ten istý deň ako vstupuje Slnko do znamenia Vodnára, je jedinečnou príležitosťou overiť si, čo pre vás tento posun Pluta vo Vodnárovi znamená na osobnej úrovni. Slnko je podstatou toho, kým sme. Je to stredová bodka v kruhu. Je to náš duchovný cieľ - naše životné ciele a smerovanie. So svojím Slnkom sa veľmi stotožňujeme, pretože Slnko je to, čo dáva našej existencii zmysel. Iste, všetky ostatné planéty vytvárajú jedinečnú individualitu, ktorou sme. Ale Slnko je v strede. Je jadrom nášho bytia. Pluto ako transpersonálna planéta nás ovplyvňuje na oveľa jemnejšej úrovni. Pluto ovplyvňuje našu spoločnosť ako celok a my sme nepriamo ovplyvňovaní Plutom, pretože všetci sme súčasťou spoločnosti. Keď dochádza k veľkým ekonomickým alebo kultúrnym zmenám, ovplyvňuje to aj nás jednotlivcov... Chcete sa dozvedieť viac o tom, čo prináša Sezóna Vodnára 2024 do našich životov? Pokračujte ďalej v čítaní, na konci príspevku nájdete aj horoskop pre jednotlivé znamenia zverokruhu...


SEZÓNA VODNÁRA 2024: ASTROLÓGIA, SPIRITUÁLNY VÝZNAM + HOROSKOP PRE JEDNOTLIVÉ ZNAMENIA ZVEROKRUHU

© Art by Emilia Nora Elina


Keďže tohtoročný vstup Slnka do znamenia Vodnára, ktorý nastáva 20. januára, je hlboko poznačený najvýznamnejším a dlhoočakávaným tranzitom roka 2024, vstupom Pluta do Vodnára, pozrime sa napjpr, čo tento tranzit pre nás znamená...


Pluto vo Vodnárovi 2024-2044

Dňa 21. januára 2024 sa Pluto presunie z Kozorožca do Vodnára. Ide o epochálny posun, ktorý sme už okúsili v roku 2023 (od marca do júna), keď Pluto strávilo niekoľko týždňov vo Vodnárovi. Vtedy sa spopularizovala umelá inteligencia a Chat GPT a my sme zrejme konečne pochopili, že svet už nikdy nebude taký ako predtým.


Čo môžeme očakávať od nasledujúcich 20 rokov Pluta vo Vodnárovi?

Pokušenie by bolo zamerať sa na vplyv technológií a umelej inteligencie, ale pozrime sa na hlbšiu dynamiku, ktorá je v hre.


Kozorožcovi aj Vodnárovi vládne Saturn. Vodnár nasleduje po Kozorožcovi. "Pravidlá" stanovené Kozorožcom sú teraz vystavené skúške. Uplatňujú sa. Máme možnosť zistiť, či fungujú - alebo nie.


Saturn je súbor pravidiel a systémov, na ktorých je postavená naša spoločnosť. Kozorožec je vstupnou časťou systému. Vodnár je výstup alebo spätná väzba.


Ak je Kozorožec vládcom a pravidlami, Vodnár je "hlasom ľudu '', alebo tým, ako svet reaguje na pravidlá a predpisy Kozorožca.


Pre Pluto v Kozorožcovi by meradlom úspechu bolo "byť publikujúcim autorom", "prednášať na konferenciách", "absolvovať prestížnu univerzitu", "mať x recenzovaných publikácií" - sú to v podstate normy, ktoré majú zabezpečiť úspech v rámci zavedených spoločenských rámcov.


Áno, normy majú zmysel, ale majú svoje obmedzenia...


Niekto môže byť najlepší učiteľ podľa kozorožcových meradiel úspechu, ale ak ho nemá rád žiadny študent, ak jeho vyučovacia metóda v skutočnosti nefunguje, je to stále skvelý učiteľ? Čo robí niekoho skvelým učiteľom? Kto stanovuje kritériá, že niekto je skvelý učiteľ?


Modely vysielania "jeden k mnohým", ako sú rozhlas a televízia, mali v minulosti úplný zmysel. Na založenie spravodajských staníc a vydavateľstiev sme potrebovali kapitál a infraštruktúru (Kozorožec).


Keď sa však tieto kanály stanú jednostrannými, používanými na šírenie určitého typu správ (zhora nadol), potom je prirodzené - a v najlepšom záujme systému - hľadať informácie inde. Nemôžeme bojovať s prírodou, rovnako ako nemôžeme zabrániť planéte Pluto, aby krúžilo okolo Slnka a presúvalo sa z Kozorožca do Vodnára.



Pluto vo Vodnárovi a kolektívny mozog

Keď sa Pluto presunie do znamenia Vodnára, pravidlá a usmernenia zavedené pred rokmi, desaťročiami či dokonca storočiami sa testujú z hľadiska účinnosti a efektívnosti.

Sú stále relevantné? Existuje lepší spôsob?


Keď pravidlá nedávajú zmysel, ľudia ich nedodržiavajú. Existuje skupinová inteligencia (Vodnár), ktorá časom získava skúsenosti z reálneho života a jednoducho "vie lepšie" ako niekoľko jednotlivcov na vrchole.


Tvorcovia politík často prichádzajú s iniciatívami odvodenými od abstraktných ideálov bez toho, aby pochopili, čo sa v skutočnosti deje v praxi, bez toho... a taktiež bez toho, aby si overili každodennú realitu ľudí. S čím zápasia?


Paradoxom toho, že ste na vrchole hory (Kozorožec), je, že ste v najväčšej vzdialenosti od všetkých ostatných.


Keď ste na vrchole hory, už nevidíte ani nepočujete, čo sa deje na úrovni zeme. A samozrejme, je ľahké nadviazať na túto metaforu, keď myslíme na inštitúcie alebo ľudí s istou autoritou.


Často zabúdame na to, že všetci máme v horoskope Kozorožca. Je v nás časť, ktorá je napojená na Kozorožca. Tento sektor nášho života bol v posledných 15 rokoch (keď bol Pluto v Kozorožcovi) pod veľmi intenzívnym drobnohľadom. Všetci sme sa naučili niečo o výhodách a zároveň obmedzeniach kozorožského prístupu.


Ale čas beží. Pluto sa presúva do Vodnára. V nasledujúcich 20 rokoch Pluto prevráti sektor Vodnára v našom horoskope zvnútra.


Čím aktívnejšie prijmeme transformáciu, tým skôr stelesníme vyššie vyjadrenie Vodnára - tým menej budeme bojovať s nevyhnutnými zmenami, ktoré Pluto vo Vodnárovi prináša.



Čo pre nás znamená presun Pluta do Vodnára na individuálnej úrovni?

Slnko a Pluto vstupujú do Vodnára - nový svet, nové "ty"


Vstup Slnka a Pluta do Vodnára 21. januára 2024 nám dá veľmi priamo a osobne pocítiť túto zmenu.


S Plutom vo Vodnárovi sa namiesto spoliehania sa na tradičné "ukazovatele" úspechu, ako je prestížny školský diplom, vysoký ročný príjem, ideálna hmotnosť a počet sledovateľov na sociálnych sieťach - chceme presunúť pozornosť na viac ukazovateľov úspechu typu "zdola nahor", ktoré budú riadiť náš život.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page