top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: TRANSFORMÁCIA PODVEDOMÝCH VZORCOV & OSVETLENIE TIEŇOV + DENNÍKOVÉ VÝZVY A KRIŠTÁLOVÝ TIP
© Copyright

RETROGRÁDNY CHEIRÓN (15.7.-19.12.2021) ~ POSUN VEDOMIA SKRZ LIEČENIE STARÝCH RÁN & TRÁUM MINULOSTI

Cheirón / chirón vstupuje do svojho retrográdu dňa 15. júla 2021 pri 12° Barana a pridáva sa tak k Jupiteru, Saturnu, Neptúnu a Plutu. Všetky tieto kozmické telesá každoročne vstupujú do retrográdneho tanca transformácie, takže táto energia je súčasťou prirodzeného rytmu, ktorý každý rok zažívame. Cheirón, ktorý sa pridáva do tejto retrográdnej zmesi, však prináša novú dynamiku pre prácu a posúva jej energiu do popredia. Platí to najmä v deň, keď Cheirón prejde do retrográdu, a v deň, keď sa opäť otočí do priameho pohybu, čo nastane 19.12.2021 pri 8° Barana. Ak máte vo svojom natálnom horoskope Cheirón v ohnivom znamení Barana, alebo ak máte planéty alebo uhly medzi 8° -12° Barana, pravdepodobne by ste mali venovať väčšiu pozornosť tomuto tranzitu. V deň, keď sa planéta mení na retrográdnu a následne deň, ked sa zmení opäť na priamu, sú dňami veľkej sily a moci, ktoré je potrebné sledovať. Možno časom sa naučíme pracovať s jej energetickým prejavom s väčšou ľahkosťou.



Cheirón je "Zranený liečiteľ" zverokruhu. Cheirón je citlivým bodom v našom horoskope - je to miesto, kde sa cítime zlomení, zahanbení a nedostatoční.


Teraz, keď je Cheirón v Baranovi, sú tieto pocity zlomenosti a nedostatočnosti o samotnom základe toho, kto sme (Baran je znakom identity). V podstate s Cheirónom v Baranovi cítime, že s nami "nie je niečo v poriadku".


Cheirón nie je technicky planéta, ale asteroid, ktorý obieha medzi Saturnom a Uránom. Aj keď Cheirón nie je planéta, v astrológii reprezentuje teleso s významnou kozmickou energiou.


V mytológii je Cheirón kentaur a existuje mýtus, ktorý hovorí ako bol Cheirón opustený ihneď po narodení a odkázaný sám na seba. Vďaka tejto rane opustenia a ťažkej výchovy bol schopný povstať a premeniť svoje rany na silné portály uzdravenia.


Boli to práve Cheirónove rany, ktoré pripravili pôdu pre jeho úlohu silného liečiteľa, učiteľa, psychika a filozofa. Preto sa Cheirón označuje ako "zranený liečiteľ".


Cheirón je miestom v našom živote, kde máme možnosť uzdraviť sa. Tieto „Cheirónove“ pocity zranenia, bolesti a zraniteľnosti sú príznakom "ozdravnej krízy". Niečo vo vnútri prasklo. Uzdravenie čoskoro nastane.


Povedzme, že máte silnú infekciu na nohe a užívate antibiotiká. Po dvoch alebo troch dňoch vám pravdepodobne začne byť zle. Prečo? Antibiotikum zabilo infekciu. Vaše telo sa teraz zaoberá toxínmi a mŕtvymi patogénmi.


Vaše telo je dočasne preťažené - a preto vám je zle. Táto dočasná choroba je v skutočnosti známkou toho, že liečba bola úspešná, aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá.


Rovnakým spôsobom potrebujete najskôr vyniesť na povrch všetko, čo je „zlé“, potlačené alebo neprijateľné, aby ste sa s tým vyrovnali.


Ak sa chcete skutočne uzdraviť, nejde to inak. Potrebujete sa postaviť a čeliť svojej bolesti.


Čo sa stane, ak bolesť nezvládate?


Ak potlačíte a zakryjete tieto pocity vo svojom vnútri, ak ich držíte ďalej od svojho Vedomia, začnete sa dištancovať od autentickej časti seba.


Po čase tieto pocity a mentálne modely situácii, ktoré nie sú „prijateľné“, len narastajú a silnejú. Rovnako ako rakovina vytvára v tele nový živý organizmus - váš tieň. Čoskoro, bez toho, aby ste si to vôbec uvedomili, budete dvaja: Prijateľný Vy a Neprijateľný Vy.


Existujú dvaja ľudia, ktorí zdieľajú rovnaké telo, ale navzájom nekomunikujú. V najlepšom prípade sa budú navzájom ignorovať. V horšom prípade začnú navzájom bojovať. Môže byť iba jeden z vás, však? To je podstatou každej choroby - fyzickej, emocionálnej, duchovnej. Rozkol, konflikt medzi dvoma protipólmi vo Vašom vnútri.


Áno, môžete brať antibiotiká a zabiť „nepriateľa“. Ale pretože ste tohto "nepriateľa" vytvorili vy sami na prvom mieste, je len otázkou času, kedy ho znova vytvoríte. Pokiaľ radikálne nezmeníte svoje myslenie a prístup k životu. Preto máme mnohokrát remisie, na úrovni tela sa to prejaví ako chronická choroba.



Choroba sa vracia, pretože TO, čo sa snažíte "zabiť" tabletkami alebo iným spôsobom liečby - je súčasťou VÁS.


Keď spracovávame bolesť, v skutočnosti pripúšťame, že bolesť je našou súčasťou, a nakoniec objímame tú časť z nás, ktorú sme sa snažili skrývať a potlačovať. Takto sa liečime. Ak máte "Cheirónovú chorobu" (a máme ju všetci), potom pokus o "vyliečenie" toho, čo je s vami, váš pokus„ bojovať “s nepriateľom nebude fungovať.


Jediným spôsobom, ako sa vyliečiť z "Cheirónovej choroby", je plne sa akceptovať a prijať. Všetky časti nášho jedinečného Ja. Obzvlášť tie, ktoré sme doteraz odsúvali a potláčali.


Cheirón nám ukazuje, čo je v nás rozdelené, a tiež to, čo musíme urobiť, aby sme tieto zlomené časti spojili do jednotného celku.


Rovnako ako bol Cheirón napoly človek, napoly kôň, napoly smrteľník, napoly nesmrteľný, aj my sme súhrn týchto dvoch častí. Existujú časti nás, s ktorými sa identifikujeme a akceptujeme ich, a časti, ktorými pohŕdame a odmietame.


Keď pocítite hanbu, krivdu alebo nedostatočnosť, položte si otázku: ktorú časť seba sa snažím skryť alebo "napraviť"? To je presne tá vaša časť, ktorú sa potrebujete naučiť milovať.


Všetci máme rovnaké dary a schopnosti ako Chirón. Vo vnútri každého z nás máme schopnosť vziať svoje zranenia, traumy a bolesti, a meniť ich na zdroj svojej Sily.


"Rana je miesto, skrz ktoré do nás vstupuje svetlo." ~ Rumi


Pozícia Cheirónu medzi Saturnom a Uránom je tiež významná pre pochopenie energie, ktorú prináša.



Saturn je veľmi uzemnená, zakorenená energia, zatiaľ čo Urán sa považuje za planétu s vyššími vibráciami. Energia Uránu môže tiež spôsobiť prebudenie a nárast energie kundalini.


Cheirón môže pôsobiť ako most medzi týmito dvoma stavmi Bytia a niekedy sa mu hovorí aj "Dúhový most".


Dúhový most znamená spojenie medzi jedným stavom Vedomia a ďalším, a táto myšlienka je ešte umocnená, ak sa pozrieme na egyptskú astrológiu.


V staroegyptskej astrológii sa Cheirón nazýva iným menom - Anpu alebo Anubis, boh posmrtného života a stratených duší.


Mnoho mýtov a legiend, ktoré sa používajú v západnej astrológii, sa dá vysledovať až k egyptskej a babylonskej astrológii a Anubisa možno považovať za Chironov náprotivok.


Rovnako ako Cheirón tak i Anubis bol ako dieťa opustený. Vďaka tejto bolestivej výchove sa Anubis tiež dokázal skrze svoju bolesť transformovať do vznešeného povolania "Strážcu podsvetia". Úlohou Anubisa bolo vítať nových mŕtvych v podsvetí a sprevádzať ich pri prechode do posmrtného života.


Vyžaduje si to osobitnú dušu, aby sa jej dostalo takéhoto postavenia, a nepochybne to bola Anubisova vlastná bolesť a utrpenie, ktoré mu umožnili vyvinúť hlboký súcit, rozlišovaciu schopnosť a vernosť kráčať s Dušami po takejto ceste.


Keď Cheirón alebo Anubis cestujú retrográdom, sme schopní ísť do svojich vlastných rán a zamyslieť sa nad tým, ako ich môžeme použiť ako zdroj Sily a Uzdravenia.

Táto energia nie je o získaní stavu dokonalosti liečením, ale skôr o prinesení uznania a prijatia pre naše rany spôsobom, ktorý nám umožňuje prístup k múdrosti, ktorú môžu vďak tomu priniesť do nášho Vedomia.


Cheirón chce, aby sme sa uzdravili nie kvôli tomu, pretože nás to urobí „lepšími“. Chce, aby sme sa naučili, ako využiť tieto rany ako silné portály Múdrosti, Vedomostí a Sily. Získaním týchto informácií môžeme vstúpiť do svojho väčšieho a úplnejšieho potenciálu.


Táto úroveň liečiteľskej práce spočíva skôr v transcendencii, než v snahe „opraviť sa“, aby sme boli hodní. Sme už hodní, bez ohľadu na rany a tramy, ktoré v nás prebývajú. Táto energia je obzvlášť zosilnená, nakoľko Cheirón je v súčasnosti v znamení svojhlavého Barana.


Vďaka tejto vesmírnej konštalácii Cheiróna v Baranovi sme ešte viac podporovaní v hľadaní sily, dôvery a odvahy, ktoré sa môžu zrodiť vtedy, keď sa stretneme so svojimi ranami tvárou v tvár a nebudeme sa na ne pozerať ako na body bolesti, ale ako na body potenciálu.


Cheirón v Baranovi nám pripomína, že je oveľa prospešnejšie nechať sa našimi ranami inšpirovať, motivovať a prijať ponúknutý dar vnútornej sily, než aby sme ich považovali za niečo, čo nás brzdí alebo nás robí akokoľvek menejcennými.


Rany sú bolestivé a niektoré rany sa zarezávajú tak hlboko, že nás pravdepodobne nikdy skutočne neopustia, ale je to v poriadku. Na to, aby sme viedli čo najlepší život, nemusíme byť zabalení v dokonalom "obale".


Túto retrográdnu energiu Cheirónu môžeme použiť na to, aby sme si uvedomili, že rovnako ako Cheirón a Anubis, aj naše utrpenie nás často môže priviesť na cestu nášho Osudu.


Použite túto retrográdnu energiu na zamyslenie sa nad tým, čo vás naučili vaše rany. "Sadnite si" so svojimi ranami a spoznávajte ich. Zistite, či dokážete sedieť pri spomienke akejkoľvek bolesti, ktorú vyvolajú, a pozorovať ju bez posudzovania. Skúste uvažovať o tom, čo vás tieto rany naučili, ako vás formovali a akú múdrosť pre vás môžu prinášať.


Buďte otvorení múdrosti a potenciálu, ktorý môžu tieto rany a traumy minulosti ponúkať.


S retrográdnym Cheirónom hľadáme odpovede vo vnútri. Stávame sa vlastným liekom. Stali sme sa vlastným liečiteľom, Šamanom. Retrográdny Cheirón dáva zmysel všetkému, čo sme sa doteraz naučili, podľa našich vlastných podmienok.


Na rozdiel napríklad od Merkúra, ktorý je retrográdny iba 3 týždne, Cheirón trávi takmer pol roka retrográdnym pohybom (keď je v Rybách, Baranovi a Býkovi). Cheirónu, ako aj ostatným vonkajším planétam trvá nejaký čas, kým sa integrujú. Potrebujeme viac času na spracovanie jeho energie.


Odteraz až do decembra 2021 (keď sa Cheirón opäť vydá priamo) sa ponoríme do hlbokých liečivých vôd Cheiróna. Staneme sa vlastným liekom...


Keď budeme pripravení, náš vnútorný Cheirón nám pomôže liečiť naše fyzické, psychické, emočné alebo duchovné choroby.


Keď je Cheirón retrográdny, sme ním, Zraneným vnútorným liečiteľom...


Využite toto vzácne obdobie k tomu, aby ste spojili a zjednotili v sebe všetky svoje "rozbité časti", vrátane tých, za ktoré sa možno hanbíte...


Tento mesiac nás ešte čaká zopár významných astrologických udalostí, o ktorých si budeme písať postupne /podrobný astrologický prehľad pre mesiac JÚL 2021 nájdete >> TU/. Sledujte náš profil na FB, aby ste nezmeškali žiaden z našich inšpirujúcich príspevkov 👉 https://www.facebook.com/poklady.venuse


S Láskou,



P.S.: Ak sa vám páčil tento príspevok a máte túžbu ho zdieľať, pokojne tak urobte aj s uvedením linku na tento web, budem veľmi rada.






bottom of page