top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
MANIFESTAČNÝ RITUÁL PRE NOV MESIACA V BÝKOVI 2024 + MEDITÁCIA & DENNÍKOVÉ VÝZVY
© Copyright

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ NA JÚL 2021 ~ PREBUDENIE BOJOVNÍKA SVETLA & STRETNUTIE SPRIAZNENÝCH DUŠÍ

Updated: Feb 21, 2022

Aj keď už pomaly vítame nový mesiac júl, môžeme cítiť, ako v nás ešte stále odoznieva intenzívna energia mesiaca Jún. Energia sa pravdepodobne ustáli, až keď zostúpime z energií Zatmení. Mesiac Júl 2021 prináša niekoľko jedinečných vesmírnych zosúladení, ktoré nás povzbudia k prekonaniu niektorých našich obáv a k nájdeniu nového pocitu motivácie a dôvery. Aj keď táto energia predošlého mesiaca bude naďalej pretrvávať, najmä v prvej časti mesiaca, júl tiež so sebou prináša lahodné a osviežujúce energie odovzdania sa. Udalosti na nebeskom plátne síce nebudú tak intenzívne ako v júni 2021, no môžeme sa tešiť na niekoľko krásnych energií vrátane otvorenia Síriusovej brány a osudového zosúladenia dvoch Vesmírnych Milencov, Venuše a Marsu. S postupným prechodom do polovice mesiaca sa situácie začnú "vyhladzovať" a zjemňovať. Kdekoľvek sme na našej Ceste "pristáli", v júli budeme môcť pocítiť väčšiu jasnosť, silu, podporu a sebadôveru.

Art by The Crown and Palette


V polovici mesiaca nás taktiež retrográdny Cheirón a Slnko v opozícii s Plutom požiadajú, aby sme boli k sebe úprimní. Už nemôžeme ignorovať svoje protichodné pocity a predstavy. Niektorým veciam sa už nedá vyhnúť, niektoré pocity treba skutočne spracovať. A nikto to nemôže urobiť v našom mene - je to celé len a len na nás. Čas na hlbokú introspekciu...


Na konci mesiaca dynamická energia prejde do zemského znamenia Panny a pozve nás, aby sme vzrušujúce myšlienky, ktoré sa zrodili v konjukcii Venuše s Marsom v Levovi, premenili na niečo hmatateľné.


Júl ponúka niekoľko krásnych energií, s ktorými môžeme vedome pracovať. Poďme sa spolu pozrieť na najdôležitejšie tranzity mesiaca. V nasledujúcej časti nájdete prehľad najvýznamnejších astrologických udalostí Júla 2021:


1. - 4. júla: T-kvadratúra Marsu, Uránu a Saturnu

Jún 2021 bol vskutku náročným mesiacom vďaka všetkým tým zatmeniam a zvyšujúcemu sa počtu planét, ktoré sa dostali do svojej retrográdnej podoby. Zdá sa, že prvých pár júlových dní bude naďalej pokračovať v tejto intenzite, pretože na scénu prichádza Mars v T- kvdratúre so Saturnom a Uránom. /Pozn.: T-kvadratúra je astrologický termín pre určitý vzor konkrétneho aspektu v horoskope. Je to zvyčajne vtedy, keď sú dve planéty od seba vzdialené cca 180 stupňov (opozičný aspekt) a tretia planéta 90 stupňov (kvadratúrny aspekt) od týchto prvých dvoch. Celkový vizuálny vzor je ako písmeno „T“. Odtiaľ pochádza aj názov „T-kvadratúra"./


Toto je potenciálne náročné zosúladenie, ktoré môže vyvolať frustráciu a napätie. Môže tiež vyvolať pocity hnevu a spôsobiť, že sa budeme cítiť veľmi nepokojne a podráždene. Môžeme mať pocit, že celý svet je proti nám. Zároveň nebudeme brať "nie" ako odpoveď. Kvadratúra Mars-Urán bude tlačiť na všetky naše gombíky. Zmena je však za rohom, takže musíme konať, napriek všetkým blokádam, aj napriek všetkým možným ťažkostiam.


Našťastie nás Chirón, náš vnútorný liečiteľ, v tomto období prichádza podporiť svojim harmonickým trigónom. Keď sa konečne vysporiadame so svojimi blokádami a začneme konať, rýchlo nasleduje liečenie.


Na druhej strane však môžeme tieto energie použiť na spojenie s nebojácnym Bojovníkom Svetla vo vnútri nás. Kedykoľvek je Mars takto aktívny, môžeme preniknúť do podstaty tejto energie, aby sme našli našu sebadôveru a silu, a nezabúdali na to, že neexistuje nič, čo by sme nezvládli. Mars v nás môže spustiť alebo pomôcť vyčistiť a uvoľniť tieto spúšťače, ktoré v nás pretrvávali kvôli strachu alebo nedostatku sebavedomia. Sledujte pozorne, čo sa bude diať vo vašich životoch v najbližších dňoch. Položte si otázku "Keby som necítil strach, čo by som urobil?" A pozorujte, aká odpoveď sa ukáže... možno s ňou príde aj jasnosť a väčšie povedomie ohľadom situácie vo vašom živote.


3. - 7. júla Brána Sírius

Na zadnej strane intenzívneho vyrovnania vyššie uvedených planét do T-kvadratúry nastáva nádherné otvorenie Síriusovej brány! Sírius je stála hviezda a v tomto ročnom období sa vyrovnáva do jednej línie s našim Slnkom, otvára bránu a umožňuje vysokofrekvenčným energiám prúdiť dole na Zem. Sírius je považovaný za portál do vyšších sfér. Je údajne tiež domovom Síriovských Bytostí, ktoré sú známe svojim technologickým pokrokom a vysoko rozvinutými psychickými schopnosťami. V modernej astrológii predstavuje Sírius aj slobodu. Celá táto energia robí z otvorenia brány Sírius nádherný čas na intuitívny rozvoj, prehlbovanie duchovnej praxe, prácu na technologických projektoch a slobodu vo vyjadrovaní.


7. - 8. júla - Venuša v opozícii so Saturnom a v kvadratúre s Uránom

Podobne ako v prípade Marsu, aj T-kvadratúra Venuše so Saturnom a Uránom nás spočiatku vytlačí mimo našu komfortnú zónu.


Venuša reprezentuje to, ako sa cítime v živote, a keď je Saturn oproti Venuši, spôsob ako sa cítime v živote je obmedzený, reštriktívny a kontrolovaný.


Urán napriek tomu chce, aby sme sa vymanili z emocionálnych vzorcov, ktoré nám už neslúžia. Urán taktiež žiada, aby sme okamžité uspokojenie premenili na emocionálnu slobodu zbavenú nezdravých emocionálnych pripútaností.


Našťastie, rovnako ako aj v prípade Marsu, aj tentokrát Cheirón prichádza zachrániť deň. Tento proces prepájania nášho srdca na vyššie frekvencie tam a späť bude mimoriadne liečivý a katarzný.



9. júla - Nov Mesiaca v Rakovi

Nov Mesiaca v Rakovi nesie podobnú energiu ako T-kvadratúra, s ktorou pracujeme začiatkom mesiaca. Možno zaregistrujete podobné témy alebo problémy z minulosti, ktoré si budú vyžadovať vašu pozornosť.


Aj keď sa v čase tohto Novu Mesiaca môžeme cítiť trochu viac nepokojne a podráždene, bude k nám presvitať aj jemná frekvencia sebalásky. Energia Raka nás podporuje v tom, aby sme vyživovali svoje Telo, myseľ i Dušu, a venovali sa starostlivosti o seba. Toto je čas, aby ste sa vo svojom Tele, Mysli a Duši cítili ako doma, bez ohľadu na to, čo vám vstúpilo do Cesty. Udržujte svoju pozornosť v tejto láskavej a podporujúcej energii. Nalaďte sa so všetkým, čo pôsobí upokojujúco, láskavo a pokojne.


Rak je symbolom počatia, takže Nov Mesiaca v znamení Raka je skvelým obdobím pre zrodenie osobných projektov, ktoré už nejaký čas pestujete a tvoríte.


11. júla - Merkúr vstupuje do znamenia Raka

Po dlhej ceste v znamení Blížencov vstupuje Merkúr do znamenia Raka.


Merkúr v Blížencoch sa prejavuje smerom von, kým Merkúr v Rakovi je skôr "súkromný" a introspektívny. Po 2 mesiacoch venovania pozornosti svetu, je čas naladiť sa a počúvať svoj vlastný príbeh. Vaše emócie a vnímanie sú rovnako dôležité ako fakty a logika.


13. júla - Venuša v konjukcii s Marsom

13. júla 2021 vstupuje Venuša do konjukcie s Marsom pri 19° Leva. Magické a osudové zosúladenie dvoch Vesmírnych Milencov!


Toto je pomerne zriedkavé zosúladenie, keď vidíme, že Venuša a Mars sa spojili v Jednote. Venuša a Mars sa považujú za dvoch Vesmírnych Milencov, ktorých energia prináša spojenie jin a jang alebo posvätného ženského a posvätného mužského princípu.


Stretnutie Venuše a Marsu môže podnietiť a urýchliť stretnutie spriaznených duší a tzv. dvojplameňov. Spriaznenou dušou môže byť ktokoľvek, kto bol vyslaný, aby pomohol prebudiť vašu dušu na novú úroveň, preto venujte zvýšenú pozornosť všetkým "náhodným" stretnutiam, ktoré vám v tomto momente skrížia cestu.


Venuša a Mars sú ako opačné póly magnetu. Navzájom sa priťahujú a vďaka ich vášni vzniká niečo nové. Či už je to nový život, nový vzťah alebo nový kreatívny projekt, Venuša spojená s Marsom je náš kozmický krok vpred.


Sabiánsky symbol spojenia Venuša-Mars je „Indiáni Zuni vykonávajúci rituál so Slnkom“, čo naznačuje návrat k Zdroju. Vesmírne spojenie Venuša-Mars o sebe prezradí niečo veľmi zásadné, čo vás postaví na novú cestu.


15. júla - Cheirón vstupuje do retrográdu

15. júla 2021 vchádza Chirón do retrográdneho pohybu pri 12° Barana.


Cheirón je "zranený liečiteľ" a takéto tranzity Cheiróna vždy vyvolávajú túžbu uzdraviť to, čo bolo "pokazené", integrovať to, čo bolo oddelené.


Keď je Cheirón v priamom pohybe, hľadáme liečenie vonku. Ideme k lekárovi, šamanovi, duchovnému guru, trénerovi. Keď sa Cheirón stane retrográdnym, hľadáme odpovede vo vnútri. Stávame sa vlastným liekom, svojou vlastnou medicínou,



17. júla - Slnko v opozícii s Plutom

Slnko je naša osobná identita. Pluto je sila Prírody. Keď sa títo dvaja postavia proti sebe, dôjde ku konfliktu, ktorý si vyžaduje integráciu.


Na jednej strane chceme potvrdiť našu identitu (Slnko). Ale byť človekom znamená, že vždy existujú sily mimo našu kontrolu (Pluto), s ktorými sa musíme vyrovnať.


Extrémnou reakciou na tento konflikt je pokus o ovládnutie sveta okolo nás, ktorý vedie k mocenským bojom a vojnám ega. Toto sa Plutu nepáči. Druhou extrémnou reakciou je pocit bezmocnosti a rezignácia na okolnosti. Toto sa zasa nepáči Slnku.


Riešenie? Naučiť sa opúšťať starosti ega a zároveň budovať vnútornú silu a odolnosť. Áno, môžeme zmeniť svoje okolnosti, áno, nie sme vždy vydaní na milosť a nemilosť osudu, ale tajomstvom je konanie nášho vyššieho Ja, nie nášho egocentrického Ja.


21. júla - Venuša vstupuje do znamenia Panny

Panna je praktické, zemské znamenie. Panna je tiež premenlivé znamenie. Preto Panny rady slúžia a pomáhajú iným - presúvajú praktické veci všade okolo, kde sú potrebné.


Venuša je planéta pocitov. Venuša v Panne má jedinečnú schopnosť „využiť“ svoje city na dokončenie veci. Môže to znieť ako praktický prístup k tomu, čo by nemalo byť praktické (naše pocity), ale tento emocionálny pragmatizmus môže byť aspoň z času na čas „užitočnou“ vlastnosťou.


V nasledujúcich týždňoch nás Venuša v Panne naučí, ako byť svojimi pocitmi pragmatickejší a pri zemi. Cítite sa pod napätím? Potom urobte nejaké práce. Cítite sa na dne? Začnite písať poéziu alebo aspoň denník. Cítite sa emotívni? Rozprávajte sa so svojimi priateľmi vodných znamení. Cítite sa nahnevaní? Upracte svoj domov. Nasmerujte svoje pocity konštruktívne a urobte niečo užitočné.


Jedna príjemná vec na Venuši v Panne (a akomkoľvek tranzite Panny) je to, že robí harmonické aspekty s Uránom v Býkovi a Plutom v Kozorožcovi, čo je vynikajúci tranzit pre akékoľvek praktické projekty.


22. júla - Slnko vstupuje do znamenia Leva

Zo sezóny vodného znamenia Raka prechádzame do slnečnej, ohnivej a kreatívnej sezóny Leva! Je to vskutku veľmi vítaný posun na našej ceste Kola roka. Po brodení sa hlbokými myšlienkami a pocitmi sme pripravení vrátiť sa späť do "sveta" a objavovať nové, tvorivé a vzrušujúce príležitosti.


Na sezóne Leva je vskutku niečo magické. Bez ohľadu na to, aké je vaše slnečné znamenie, toto je najpriaznivejšie obdobie v roku, ktoré stelesňuje kvality Slnka: autenticitu, sebadôveru, odvahu, žiarivosť, teplo a veľkorysosť.


23. júla - Spln Mesiaca vo Vodnárovi

Tento rok máme dva splny Mesiaca v ohnivom znamení Vodnára. Toto je prvý z nich. Môžeme si to predstaviť tak, že tieto dva splny fungujú vo vzájomnej harmónii, takže čokoľvek, čo sa odohrá počas tohto Splnu, bude pravdepodobne zopakované ďalší mesiac. Resp. to, čo bude osvetlené pod týmto Splnom Mesiaca, bude iba časťou príbehu a zvyšok nám bude odhalený pod vplyvom druhého splnu Mesiaca vo Vodnárovi v auguste. Tento júlový Spln Mesiaca vo Vodnárovi nesie energiu transformácie a tvorivosti. Môže sa stať, že nás táto energia povzbudí k tomu, aby sme vystúpili z našich komfortných zón a prijali nový spôsob bytia.


28. júla - Retrográdny Jupiter sa vracia do Vodnára

Jupiter je v retrográdnom pohybe vo vodnom znamení Rýb od 20. júna 2021, ale v tento deň sa vracia do znamenia Vodnára. Jupiter zostane vo Vodnárovi až do decembra 2021. Je to síce len jemný energetický posun, ale môže nás inšpirovať k tomu, aby sme popremýšľali o komunite a ľuďoch, ktorými sa v súčasnom období obklopujeme.


Dúfajme, že krátky prechod Jupitera cez Ryby rozprúdil vašu fantáziu, rozšíril vaše obzory a pomohol vám nájsť odpovede mimo rámca logiky a rozumu. Teraz je čas vrátiť sa k logike a rozumu a dokončiť to, čo ste začali...


Podrobnejšie o jednotlivých významných astrologických udalostiach pre mesiac Júl 2021 a ich spirituálny vplyv na nás budem postupne aj naďalej uverejňovať prostredníctvom sociálnych sietí, FB a na Instagrame /nájdete pod rovnomenným názvom J.O.VE ~ Poklady Venuše/, preto nezabudnite lajknúť a sledovať našu stránku, aby ste nezmeškali žiadnu dôležitú správu či aktuálny update k Vesmírnym udalostiam:)


Požehnaný Júl plný Slnka, kúpania sa a oddychu vám všetkým prajem!


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám páčil tento príspevok a máte túžbu ho zdieľať, pokojne tak urobte aj s uvedením linku na tento web. Ďakujem!❤︎



bottom of page