top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
SPLN MESIACA V ŠKORPIÓNOVI APRÍL 2024: TRANSFORMÁCIA PODVEDOMÝCH VZORCOV & OSVETLENIE TIEŇOV + DENNÍKOVÉ VÝZVY A KRIŠTÁLOVÝ TIP
© Copyright

NEBESKÝ LARIMAR ~ KAMEŇ DELFÍNOV & MÚDROSTI ATLANTÍDY (+ ČAKROVÁ MEDITÁCIA)

Larimar sa často označuje ako Kameň delfínov, Kameň Atlantídy alebo Modrý Pektolit. Vyskytuje sa v rôznych odtieňoch jemnej modrej, tyrkysovej a krémovo bielej farby, niekedy kombinuje všetky tri do jedného vskutku nebesky čarovného kameňa s pozoruhodnými vzormi pripomínajúcimi nezabudnuteľnú atmosféru Karibského mora. Legendy hovoria, že v sebe nesie liečivú silu delfínov a starodávne múdrosti strateného mesta Atlantídy, aby prinášal do našich životov Poznanie najvyššieho Vedomia, a harmóniu tela i duše.



Larimar sa vyskytuje vo forme krištálov v podobe ihličiek, ktoré sú navzájom spojené tak, že vytvárajú pevnú hmotu, a nachádzajú sa v dutinách čadičovej lávy. Zdá sa teda, že vo svojom zložení Larimar nesie protikladné prvky vody a ohňa, ako i zeme.


HISTÓRIA LARIMARU

V roku 1974 našli dvaja muži na pobreží v Dominikánskej republike kúsky krásneho bledomodrého drahokamu. Tými mužmi boli Norman Rilling, člen mierového zboru USA, a Miguel Mendez, miestny dominikánec. Názov tohto vzácneho drahokamu vytvoril Mendez spojením španielskeho slova pre more „mar“ s prvou časťou mena svojej dcéry Larissy.


Nie je však prekvapením, že dávno pred Larimarovým „objavom“ týchto dvoch mužov, miestni obyvateľia regiónu a ich predkovia, využívali tento vzácny kameň rôznymi spôsobmi. Legendy na ostrovoch hovoria o "rozširovaní" kameňov na pláži, ktoré jedného dňa akoby bezdôvodne zmizli. Miestni obyvatelia preskúmali potok, ktorý sa napájal do mora, a sledovali ho až k jeho prameňu v skalách, kde našli veľké množstvo modrého kameňa, ktorý stále existoval na tom mieste, kde sa po prvýkrát vytvoril. Aby sa mohol tento kameň ťažiť, je potrebné sa ponoriť hlboko do sopečných ložísk lávy, kde sa tento drahokam vytvoril.


Javí sa, že ich pôvodné obyvateľstvo používalo na výrobu talizmanov a amuletov, a bolo cenené pre svoju vnímanú schopnosť otvoriť závoj medzi našim svetom a svetom predkov alebo duchov.


VÝZNAM LARIMARU

Larimar je vzácny krištáľ v tom, že sa nachádza iba na jednom mieste v Dominikánskej republike, a tiež preto, že vo svojom zložení kombinuje prvky ohňa aj vody. Je to jeden z mála kameňov, ktorý dokáže vyvážiť polaritu týchto dvoch protikladných živlových prvkov, vďaka čomu je tak všestranný a účinný. Môže pomôcť schladiť ohnivé nálady, upokojiť rozrušenie a rozptýliť ustráchané myšlienky. Je to dobrý kameň, ktorý sa dá použiť pri hľadaní úľavy od stresu, a je obzvlášť užitočný pri uvoľňovaní nežiaducich pripútaností, emocionálnych väzieb a vzorcov správania, ktoré už neslúžia najvyššiemu dobru. Larimar je zároveň kameň jasnej komunikácie vďaka svojej príbuznosti s hrdelnou čakrou. Je to vzácny kameň, z ktorého sa vyrábajú veľmi obľúbené šperky, vďaka čomu je ľahké mať ho neustále pri sebe. Používajte ho na podporu pocitu hlbokej relaxácie, najmä ak ste blízko vody, či už sedíte vo vani alebo pri oceáne,


LIEČENIE PROSTREDNÍCTVOM LARIMAR


LARIMAR ~ DUCHOVNÉ LIEČENIE

Duchovne je Larimar spojený s energiami Bohyne, najmä tými morskými. V tomto ohľade ho možno považovať za „ženský“ kameň a poskytuje ženám mnoho výhod, emocionálnych aj fyzických. Nejde však o kameň, ktorý sa obmedzuje výlučne na ženy, pretože jeho jemné, starostlivé a konvenčne ženské vlastnosti sú rovnako prospešné pre obe pohlavia.


Larimar sa dá v duchovnej praxi veľmi dobre použiť, ak si želáte nadviazať spojenie s niektorým zo ženských božstiev alebo s anjelskými bytosťami. Tí, ktorí sa zaoberajú mesačnou mágiou, považujú Larimar za výborného pomocníka pri ich energetickej práci s Mesiacom, a tiež pri vytváraní spojenia s prírodou. Pomáha ženám vzývať svoju vnútornú Bohyňu a naplno prejavovať svoju duchovnú moc. Mužom pomáha lepšie sa spojiť s ich intuitívnou a vnímavou povahou.


Larimar môže byť užitočný pri duchovných očistných rituáloch, najmä pri tých, ktoré sú určené na odstránenie negatívnych myšlienok, energií, entít alebo bytostí z bezprostrednej blízkosti človeka. Vďaka spojeniu Larimaru a Gaie alebo Matky Zeme je Larimar užitočným krištálom vhodným na liečenie životného prostredia a duchovné čistenie riek alebo krajiny.


LARIMAR ~ FYZICKÉ LIEČENIE

Larimar je nádherný krištál, ktorý sa používa počas tehotenstva a po ňom, pretože jeho upokojujúce a vyživujúce vlastnosti poskytujú podporu čerstvým matkám aj kojencom. Môže pomôcť pri postnatálnych problémoch, ako sú depresie alebo únava, a prináša útechu novým rodičom, ktorí môžu pociťovať emočný tlak pri starostlivosti o novorodenca.

Larimar môže pomôcť pri akýchkoľvek stavoch hrdla, od bolesti v krku až po vážnejšie stavy, ako je nerovnováha štítnej žľazy. Pomáha rozpustiť blokády v oblasti hlavy, krku, hrdla a hrudníka, a môže sa tiež umiestniť na zúžené tepny alebo kĺby, aby priniesli rovnováhu a utíšili bolesť. Reflexológovia považujú Larimar za užitočnú pomôcku pri práci s chodidlami, pri diagnostike konkrétnych oblastí tela, ktoré môžu vyžadovať podporu alebo pozornosť.


Kvôli svojej dvojakej povahe ohňa a vody je Larimar často užitočný ako "protilátka" na nadmerné teplo v tele, čo sa môže vzťahovať na návaly horúčavy, infekcie, horúčky a zápaly. Prínosom bude pre akýkoľvek stav súvisiaci so stresom alebo strachom vďaka svojim ochladzujúcim a upokojujúcim vibráciám, ktoré sú emitované týmto kameňom.


LARIMAR ~ EMOČNÉ LIEČENIE

Upokojujúci a vyživujúci vo svojich energetických vibráciách poskytuje Larimar pohodlie v čase emocionálnych otrasov. Ak máte záujem pracovať na svojom vlastnom sebarozvoji, Larimar vám môže poskytnúť podporu, ktorú potrebujete, aby ste odhalili a čelili sabotážnym správaniam, najmä tým, ktoré smerujú k sebaľútosti alebo mučeníctvu. Larimar je taktie užitočný pri skúmaní pocitov viny a povzbudzuje k úplnej čestnosti voči sebe samému, čo vedie k pokoju a pravdivosti. Poskytuje tiež podporu, ak sa rozhodnete prevziať zodpovednosť za činy a škodu spôsobenú ostatným.


Pomáha odbúravať emočné bariéry, ktoré sa mohli vytvoriť okolo srdca, a pomáha vyčistiť aj hlboko zakorenené vzorce emočnej obrany, čo zase vedie k radostnejšiemu a spokojnejšiemu prežívaniu života a vzťahov.


Emocionálne je možné Larimar použiť pri rituáloch alebo hľadaní odpovedí týkajúcich sa nájdenia spriaznenej duše. Uľahčuje liečenie srdca pred traumami z minulého života alebo traumami z detstva emocionálnej povahy.


LARIMAR V MEDITÁCII

Larimar je dobrým spoločníkom, ktorého si môžete nechať pri sebe, ak sa zúčastňujete meditácií, alebo liečení, ktoré súvisia buď s delfínmi, alebo strateným mestom menom Atlantída. Jeho vibrácie sú obzvlášť vhodné na to, aby vám pomohli dosiahnuť meditačný a pokojný stav, a zvýšili vaše Vedomie. Môže pomôcť rozpustiť hranice medzi týmto svetom a svetom ducha a umožní vám jasnejšie vidieť vašu skutočnú cestu životom.


Ak pri meditácii budete mať kúsok Larimaru vo svojej blízkosti, zistíte, že pomáha spomaliť dýchanie efektívnejšie ako zvyčajne, čo vám umožní vstúpiť do hlbokej meditácie s neporovnateľnou ľahkosťou. Larimar má prirodzenú spriaznenosť s čakrami v hrdle a na čele, ako aj s duchovným spojením cez korunnú čakru, čo umožňuje ľahšiu a autentickejšiu komunikáciu vo fyzickej i duchovnej oblasti.



Pri meditácii je často najlepšie jednoducho otvoriť myseľ možnostiam, ako aktívne hľadať odpovede na konkrétne otázky. Položte si kúsok Larimaru na hrdlo a ďalší na svoje obočie alebo Tretie oko, a vyslovte afirmáciu typu „V tomto okamihu dostávam informácie, ktoré potrebujem“. Zamerajte sa na svoje dýchanie a uvoľnite sa zo všetkých očakávaní. Nechajte krištály pôsobiť ako „vodiče“ pre všetky správy, ktoré k vám môžu prísť. Týmto spôsobom môžete zvýšiť účinnosť svojej meditácie a tiež prehĺbiť pôžitok z cvičenia. Larimar tatiež uľahčuje komunikáciu s anjelskými ríšami, takže je vhodným nástrojom pre vyžiadanie si informácií od vášho anjela strážneho alebo duchovného sprievodcu.


LARIMAR & ZNAMENIE ZVEROKRUHU

Larimar je základným kameňom pre tých, ktorí sa narodili medzi 20. marcom a 19. aprílom, Preto je najvhodnejším krištáľom pre znamenie Barana.


LARIMAR & ČAKRY

Ako už bolo spomenuté vyššie, Larimar môže byť pre krčnú čakru veľkým prínosom. Verbálna komunikácia medzi ľuďmi je občas neuveriteľne zložitá, aj keď sa to navonok zdá byť pomerne priama. Je vedecky dokázané, že väčšina z nás hovorí „biele lži“ v priemere trikrát alebo štyrikrát denne a pripúšťame, že niekedy môže byť hovorenie pravdy zraňujúce, zbytočné a kontraproduktívne. Mnoho z nás sa však tiež vyhýba tomu, aby sme si povedali pravdu, aj keď by to nakoniec znamenalo, že sme silnejší, zdravší a šťastnejší. Larimar môže pomôcť s touto diskrimináciou a pomôže nám produktívne, prospešne a pravdivo komunikovať so sebou i s ostatnými.


Keď je krčná čakra blokovaná, niekedy traumou alebo inými emočnými udalosťami, ktoré nás nechajú „bez slova“, má to vplyv na všetky naše čakry, ktoré potom musia tvrdšie pracovať, aby sa zbavili sily vôle. Nakoniec to môže poviesť až k zhoršeniu zdravia. Krčná čakra je efektívny tlakový ventil tela, ktorý umožňuje prúdenie energie ostatných čakier a v prípade potreby sa uvoľňuje.


Použitím Larimaru môžte začať pôsobiť na vyrovnávanie energie čakier tak, že ho začleníte do svojho pravidelného relaxačného alebo meditačného sedenia.


MEDITÁCIA NA OČISTENIE A HARMONIZÁCIU ČAKIER

Ľahnite si na chrbát a nechajte všetky končatiny odpočívať v pohodlnej polohe. Položte si kúsok Larimaru buď priamo na hrdlo, alebo na podlahu na rovnakej úrovni s hrdlom. Po jednom alebo dvoch hlbokých očistných dychoch vezmite svoje Vedomie do svojej základnej čakry a nadýchnite sa, vizualizujte si v nej žiarivý disk alebo, ak chcete, okvetné lístky žiarivého červeného kvetu. Na základe tejto vizualizácie v rámci hlbokého nádychu uvidíte ako pozitívna, čistá energia vstupuje do disku alebo kvetu. Zadržte dych a vydýchnite. Pri výdychu si predstavte, ako sa prach alebo negatívne vibrácie vytláčajú z tohto energetického centra a ako jemná sivá hmla miznú v astráli. Opakujte to jednu alebo dve minúty, alebo kým necítite, že vaša čakra bola zharmonizovaná.


Vyťahujte energiu hlbokým nádychom smerom od základnej do sakrálnej čakry a tentokrát si to predstavte na oranžovom kvete (s otváraním a zatváraním okvetných lístkov, pri nádychu a výdychu). Opakujte cvičenie vdychovania čistej energie a výdychu nežiaducich stagnujúcich energií, ktoré sa neškodne rozptýlia do atmosféry.


Opakujte postupne pre všetky čakry. Žltá farba pre čakru Solar Plexu, jarná zelená alebo ružová pre čakru srdca, bledomodrá pre hrdlo.

Keď sa dostanete do čakry hrdla, predstavte si, ako energia vstupuje do vášho tela, ako keď sa na pobrežie rúti vlna oceánu. Dynamická sila vlny odplavuje všetky negatívne sebahodnotenia alebo pocity sebaľútosti. Vizualizáciu opakujte niekoľkokrát, pričom využite podporné vlastnosti Larimaru, ktoré vám pomôžu vyčistiť a odstrániť všetky klamstvá a ilúzie z vašej krčnej čakry. Pozerajte sa na všetky negatívne energie, ako sa vyplavujú na pláži a oceán svojou silou zmyje všetky zvyšky, ktoré už nepotrebujete.


Zopakujte hlboký očistný dych a preneste energiu do čakry tretieho oka. Tentokrát má disk alebo kvet hlbokú indigovú farbu. Nakoniec to vyvrcholte až do korunnej čakry. Pre niektorých ľudí je táto čakra vždy čisto krištáľovo biela, pre iných môže byť bohatou kráľovskou modrou. Vizualizujte si, ako sa otvárajú okvetné lístky, alebo ako sa disk otáča a rozptyľuje všetky stagnujúce energie a nežiaduce myšlienky, vibrácie, návyky a činnosti, ktoré ste mohli nechtiac zachytiť pri jednaní s ostatnými.


Ak chcete dokončiť očistu čakier, prezrite si všetkých sedem farieb kaskádovým smerom dole z vašej koruny po celom tele v nádhernej sprche farieb a svetla. Predtým, ako zatvoríte čakry, odpočívajte tak dlho, ako chcete. Urobte to tak, že uvidíte každú z nich, počnúc korunou a pohybujúc sa dole, ako kvetina, ktorá uzatvára svoje lupene do stiahnutého púčika.


Toto očistné a harmonizačné liečenie čakier je možné vykonať kedykoľvek si prajete. Môže byť pre vás taktiež veľmi prospešné kúpiť alebo zhromaždiť sedem krištálov alebo kameňov, ktoré korešpondujú s každou farbou zodpovedajúcou siedmim čakrám, a všetky z nich použiť pri pravidelnom očistnom cvičení, či meditácii.


Alebo si jednoducho zakúpte jeden z čakrových šperkov podľa vlastného cítenia, ktoré tieto kamene v sebe už majú a pôsobia harmonizačne na svojho nositeľa.



S Láskou,



UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie celého obsahu článku, resp. jeho častí, bez predošlého súhlasu nie je dovolené.

Članok je možné zdielať prostredníctvom sociálnych sietí len v celom rozsahu aj s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem♥

bottom of page