top of page
POKLADY VENUŠE Blog
HVIEZDNE KRVNÉ LÍNIE & VAŠE SPIRITUÁLNE PREBUDENIE: ODHALENIE KOZMICKÝCH TAJOMSTIEV PREPOJENIA VAŠEJ KRVI A DUŠE
UMENIE AUTENTICKÉHO ŽIVOTA: OD MASIEK K ZRKADLÁM ~ KĽÚČ K MANIFESTÁCII NAJHLBŠÍCH TÚŽOB V SÚLADE S CESTOU NAŠEJ DUŠE
© Copyright

KONJUNKCIA JUPITERA S URÁNOM V BÝKOVI 2024: PRIJATIE KOZMICKEJ REVOLÚCIE & ZASADENIE SEMIENOK RASTU A INOVÁCIÍ (+ MANIFESTAČNÉ MANTRY & DENNÍKOVÉ VÝZVY)

Updated: Apr 21

Približne každých 14 rokov sa vonkajšie planéty Jupiter a Urán dostanú do konjunkcie. Rok 2024 je jedným z týchto rokov. Keď sa stretnú vonkajšie planéty, je to vždy významná udlaosť. Vonkajšie planéty vrátane Jupitera, Saturna, Uránu, Neptúna a Pluta - planéty mimo pásu asteroidov - sa pohybujú relatívne pomaly. Napriek tomu, že ide o vonkajšie planéty, ich vplyv sa odráža aj v našom svete, zasahuje hlboko do našich životov a často nás ovplyvňuje spôsobom, ktorý rozpletáme ešte dlhé roky. Tieto planéty často vyvolávajú zmeny v kolektíve a zároveň sa prejavujú aj individuálne v našich horoskopoch. Jupiter je v astrológii planétou šťastia a expanzie. Zväčšuje všetko, čoho sa dotkne. Rozširuje všetko, čoho sa dotkne. Umocňuje potenciál, prináša nové príležitosti, optimizmus, nádej a zmysel do priestorov, ktorými sa pohybuje na našej oblohe. Urán je planéta zmeny. Je to blesk, ktorý rozbíja všetko to, čo sme už prerástli, aby sa mohlo zasadiť to nové. Prináša do našich životov oslobodenie, inovácie, inšpirácie a zvýrazňuje pocit slobody. Je to tiež planéta, ktorá sa zaoberá sociálnym uvedomením, vývojom ľudstva a prebúdzaním vedomia, a často sa prejavuje prekvapivými, ale mimoriadne pôsobivými spôsobmi. Toto stretnutie v našom vesmíre je iskrou sviežich, inovatívnych a bohatých nových energií. Je to naše pozvanie na skúmanie nových hraníc, a to tak kolektívne, ako aj v rámci našich vlastných životov. Je to okamih, keď môžeme úplne rozlúsknuť rozprávanie o tom, čo cítime, že je pre nás možné, a siahnuť po nových príležitostiach pre naše životy. Kolektívne nás konjunkcia Jupitera s Uránom v Býkovi 2024 pozýva naskočiť na novú vlnu oslobodenia, spoločenskej zmeny a evolúcie. Existuje teda niekoľko dôvodov, prečo bude tento vzácny tranzit jedným z najdôležitejších astrologických momentov v kalendári na rok 2024. Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné...


KONJUNKCIA JUPITERA S URÁNOM V BÝKOVI 2024: PRIJATIE KOZMICKEJ REVOLÚCIE & ZASADENIE SEMIENOK RASTU A INOVÁCIÍ (+ MANIFESTAČNÉ MANTRY & DENNÍKOVÉ VÝZVY)

Jupiter a Urán sa 21. apríla 2024 (O4:27 hod.) dostanú do vzácnej a osudovej konjunkcie. Hoci tento deň predstavuje vrchol konjunkcie, ide o dlhodobejšiu energiu, ktorá je na pozadí našej vesmírnej oblohy aktívna nielen v deň vyvrcholenia konjunkcie, ale už od 3. apríla do cca 7. mája 2024.


Jupiter a Urán sa stretávajú každých 14 rokov a tentoraz sa spoja na 21 stupňoch Býka. Naposledy sa v Býkovi stretli v roku 1941, takže ide o veľmi vzácnu energiu, s ktorou sa dá pracovať.


Jupitera a Urán sa naposledy stretli v roku 2010, keď tancovali vzácny tanec medzi Rybami a Baranom. Toto obdobie trvalo nezvyčajne dlho od mája do októbra 2010. Vždy sa oplatí vrátiť sa späť do tohto obdobia a pozrieť sa, aké témy sa vo vašom živote rozvíjali okolo týchto mesiacov.


Spomínate si, aké udalosti boli hlavnou témou v tomto období vo vašom živote? Neznamená to, že sa budú opakovať tie isté veci, ale môže vám to pomôcť vytvoriť si predstavu o type energie, ktorá sa rozvíja...


Najprv sa však zahĺbme do podstaty znamenia Býka. Býk ako zemské znamenie prirodzene vládne našim zdrojom, a dokonca aj hojnosti. Takže keď Jupiter, planéta expanzie a šťastia, a Urán, najbúrlivejšia a najinovatívnejšia planéta v kozmickej rodine, spoja svoje sily, je tu veľká možnosť, že sa nám pošťastí tým najdivokejším a najnáhodnejším spôsobom.


Ako môžete využiť tento tranzit, ktorý sa udeje raz za niekoľko rokov, pre svoj najvyšší prospech? Povedzte si manifestačné mantry pred zrkadlom, meditujte nad svojou vizualizačnou tabuľou a verte v nemožné. Viac o tom si poviemem v závere tohto príspevku...


Jupiter, planéta expanzie, sa stretáva s Uránom, planétou inovácií

Jupiter je planéta expanzie, hojnosti, úspechu a bohatstva. Považuje sa za planétu šťastia a na všetko, čo sa jej postaví do cesty, vrhá "zlatú žiaru". Jupiter nám tiež pomáha sústrediť sa na širšie súvislosti života a nadchnúť sa viac pre budúcnosť.


Urán je planéta inovácií, zmien a prebudenia. Považuje sa tiež za planétu "budúcnosti" a vládne veciam, ako je technológia a pokrok, ktoré nás môžu priviesť k novej revolúcii. Na osobnejšej úrovni nám Urán pomáha vyvolať pocity slobody a autenticity. Povzbudzuje nás, aby sme prehodnotili doterajšie pravidlá, spoločenské normy a mysleli aj sami za seba.


Keďže Jupiter je planétou expanzie, pri stretnutí s Uránom sa všetky tieto uránske vlastnosti rozšíria a povedú nás k tomu, aby sme viac vstúpili do svojho autentického Ja a začali o svete okolo nás premýšľať inak,z vyššej perspektívy. Spojenie týchto dvoch planét môže priniesť aj významný pokrok do budúcnosti, najmä v oblasti technológií...



Konjunkcia Jupitera s Uránom v Býkovi 2024

Spojenie Jupitera a Uránu v Býkovi nám tiež dáva viac indícií o tom, aké témy sa môžu v najbližšom období odhaliť. Ako už teraz vieme, znamenia Býka vládne peniazom, ale aj poľnohospodárstvu a životnému prostrediu, takže všetky tieto oblasti sa môžu zaktivovať a dostať viac do popredia počas tohto tranzitu.


Môžeme byť taktiež svedkami nových inovácií v oblasti poľnohospodárstva alebo zásobovania potravinami. Technológie a financie sa môžu vo väčšej miere spojiť a pozornosť sa môže upriamiť na stav nášho životného prostredia.


Aj keď sa všetky tieto účinky rozbehnú v rámci vyvvrocholenia tohto tranzitu 21. apríla, tento čas by sme mali skôr považovať za akési zasiatie semienok. To znamená, že pravdepododne budeme musieť počkať, kým veci z týchto zasiatých semienok "vyrastú", aby sme mohli skutočne vidieť.


V roku 2031 sa Jupiter a Urán dostanú do vzájomnej opozície a spravidla v tomto čase začneme mať jasnejšiu predstavu o tom, ako tento tranzit formoval náš život...



Čo pre nás znamená konjunkcia Jupitera s Uránom

Na intímnejšej úrovni nás Jupiter a Urán nabádajú k tomu, aby sme začali meniť svoje myšlienky o úspechu a šťastí.


V západných kultúrach máme tendenciu spájať svoj cieľ a úspech s kariérnou dráhou a množstvom finančných prostriedkov na svojom účte. Táto predstava či hodnota sa však pomaly začína meniť. Prečo by sme mali spájať svoj životný cieľ s prácou? Kým naša kariéra zohráva v našom živote obrovskú úlohu, hodnota, ktorú jej ako spoločnosť prikladáme, sa mení, a možno práve to sa stane jasnejšie, keď sa Jupiter a Urán spoja.


Kde sa nachádza 21 stupňov Býka vo vašom vlastnom horoskope? Nech je odpoveď akákoľvek, práve tam potrebujete prelom. V tomto bode musia byť veci vo vašom živote jednoducho lepšie - a ak sú už celkom dobré, stačí si uvedomiť, že by mohli byť ešte lepšie. To je Jupiterova polovica rovnice.


Druhá polovica rovnice sa týka Uránu - zahoďte svoje staré mapy. Uistite sa, že nedovolíte minulosti, aby sa chopila kormidla vášho života. Nedovoľte iným ľuďom, aby za vás definovali slovo "úspech". Poklad je na dosah, ale musíte ho hľadať na správnom mieste - a to miesto je niekde, kde ste ešte nikdy neboli...


Urán chce, aby sme sa oslobodili od spoločenských noriem a nerobili veci len preto, že to robia všetci ostatní. Urán chce, aby sme mysleli sami za seba a nasledovali svoje skutočné autentické poslanie. Urán nám taktiež pripomína, že sme na svojich vlastných jedinečných cestách a na svojich jedinečných časových osiach a nemusíme sa prispôsobovať tomu, čo nám diktuje spoločnosť.


Jupiter ako planéta šťastia nás síce môže požehnať svojím expanzívnym magickým vplyvom, ale je viac ako pravdepodobné, že šťastie tentoraz pocítime z toho, že urobíme niečo, čo zvyčajne nerobíme. Inými slovami, že prijmeme trochu viac tejto inovátorskej energie Uránu.


Urán je taktiež planéta náhlych zvratov a prekvapení, takže očakávajte, že v tomto období môžete dostať nejakú nečakanú správu alebo možno prekvapiť sami seba tým, ako niečo cítite alebo si o niečom myslíte. Ak si to dovolíme, môžeme otvoriť svoju myseľ a srdce konštruktívnym zmenám a uvidieť veci z novej perspektívy.


Keďže Urán môže so sebou priniesť aj rozptýlenú, nestálu energiu, môžeme sa pri tomto zosúladení aj my sami cítiť trochu nestabilne alebo na kamenistej pôde. Silná energia Uránu sa spája aj so seizmickou aktivitou, takže môžeme doslova cítiť, ako sa pod nami chveje Zem!


Či už to pocítime hneď, alebo nám bude trvať niekoľko rokov, kým to pochopíme, konjunkcia Jupitera s Uránom nás zásadným spôsobom zmení do špiku kosti. Zmení spôsob, akým fungujeme ako spoločnosť, a zmení naše hodnoty.


Vytvárame si novú cestu vpred, a k tomu nás Jupiter a Urán priam vyzývajú...


❣️NEPREHLIADNITE NOVÝ TRANSFORMAČNÝ KURZ: "PRÁCA S TIEŇMI: UVOĽŇOVANIE BLOKOV A TRÁUM MINULOSTI & LIEČENIE VNÚTORNÉHO DIEŤAŤA"❣️ TERAZ SO ZĽAVOU 70% /PONUKA PLATÍ DO 25. APRÍLA 2024/❣️Bližšie info >>


NOVÝ TRANSFORMAČNÝ KURZ: "PRÁCA S TIEŇMI: UVOĽŇOVANIE BLOKOV A TRÁUM MINULOSTI & LIEČENIE VNÚTORNÉHO DIEŤAŤA


Spojenie Jupitera a Uránu na stupni "Bielej holubice"

Zaujímavé je aj to, že Jupiter a Urán sa spájajú na 21 stupni Býka, ktorý je známy ako "stupeň bielej holubice".


Tento stupeň kozmickej oblohy naznačuje ochranu a pozitívneho posla. Je to naša pripomienka, že naši duchovní sprievodcovia a anjeli na nás vždy dávajú pozor, aj keď sa to častokrát nevidíme a nevnímame. Je ľahké ignorovať "bielu holubicu", keď je všetko "zlé", ale keď hľadáme túto univerzálnu podporu, keď dôverujeme, že naši anjeli a sprievodcovia na nás neustále dohliadajú, môžeme vstúpiť do miesta v srdci a žiť život z miesta prijímania a väčšieho súcitu.


Tento tranzit môže mať aj hlboko duchovnú energiu, pocit podobný lunárnym uzlom, keď nás drží v rukách niečo väčšie. Akoby tam boli ruky, ktoré otvárajú dvere, aby nás podporili na našich jedinečných cestách.


Kým Jupiter nás pozýva ku krásnemu prúdu viery a dôvery v život, Urán nás obdarúva niečím, čo by sa dalo prirovnať k predvídavosti. Otvára nám vnútorný zrak, vťahuje do priestoru nekonečného potenciálu a nápadov, ktoré sa vznášali v éteri a čakali na nás, kým sa s nimi vibračne zladíme. Umožňuje nám vidieť väčší zmysel v tom, kde sa aktuálne na ceste života nachádzame, ako aj kroky, ktoré máme v tejto chvíli urobiť, a ako nás každý z nich vedie bližšie k hlbšiemu naplneniu a cieľu.



Ako efektívne pracovať s konjunkciou Jupitera a Uránu v Býkovi 2024


A) Vytvorte priestor pre šťastie, ktoré k vám príde

Podľa definície sa šťastie často vníma ako niečo božské, čo je mimo našej kontroly, no my už vieme, že šťastie si vytvárame my sami, svojimi myšlienkami a psotojom k životu. Keď sa raz odvážime "zariskovať" a vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, vytvoríme si podmienky na prilákanie šťastia. V tomto kontexte ho môžeme vnímať ako odmenu za našu odvahu a statočnosť. Takže ten podnikateľský nápad, ktorý ste roky odkladali? Je čas urobiť odvážny krok vpred a realizovať ho. Netrávte preto nekonečné hodiny neustálym zdokonaľovaním svojho podnikateľského plánu. Prax je najlepším učiteľom... ako sa hovorí: "Akčný plán s malými nedokonalosťami, ktorý je realizovaný teraz, je lepší než dokonalý plán, ktorý sa nikdy neuskutoční."


B) Urobte radikálne životné zmeny

Masívne astrologické tranzity sú ako okná príležitostí, akoby džin vyletel z fľaše. Tak, ako môžu kozmické sily ovplyvniť náš život, môžeme aj my usmerniť, kam nasmerujú svoju silu do nášho života; my nie sme žiadnymi obeťami kozmických hodín. S týmto tranzitom teda prichádza priaznivá energia na to, aby sme nabrali sebavedomie a urobili v živote radikálne zmeny, ktoré môžu absolútne kvantovo posunúť našu existenciu spôsobom, ktorý si naša myseľ možno ani nedokáže predstaviť. Nikdy neviete, kedy môžete chytiť svoju veľkú šancu (alebo uloviť "veľkú rybu" ako sa žoviálne hovorí)...


C) Odhaľte finančné obmedzujúce presvedčenia

V takejto globálnej ekonomickej klíme, ktorá je plná neustálych zmien a neistoty, môže byť náročné udržať si myslenie založené na hojnosti. Aj v tomto ekonomickom kolotoči však stále existuje výzva na zváženie malých obratov, ktoré by nám mohli otvoriť nové cesty.


Jedným z kľúčových aspektov je uvedomenie si zručností a talentov, ktoré už máme a ktoré môžu byť pre iných neoceniteľné. Vedzte, že každý z nás má jedinenčné dary a talenty, a že vaše životné skúsenosti, osobné aj profesionálne, môžu byť pre niekoho alebo nejakú spoločnosť vonku veľkým prínosom. Jupiter a Urán vám môžu pripomenúť, aby ste si skutočne vážili to, čo vás robí "vami".


Aby sme to všetko zhrnuli...


Konjunkcia Jupitera a Uránu v Býkovi, ktorá vyvrcholí 21. apríla 2024 predznamenáva významnú kozmickú udalosť, ktorá má hlboký vplyv na kolektívnu aj individuálnu transformáciu. Keď sa títo nebeskí obri spoja v pozemskej ríši Býka, prinesú vzácnu a silnú energiu a vyzvú nás, aby sme prijali inovácie, zmeny a priblížili sa k svojej autentickosti.


Jupiter svojou expanzívnou a láskavou povahou umocňuje vizionársku podstatu Uránu, ktorý je predzvesťou prebudenia a oslobodenia. Spoločne v nás zapaľujú iskru nadšenia a povzbudzujú nás, aby sme sa oslobodili od zastaralých spoločenských obmedzení, spochybnili zaužívané normy a predstavili si budúcnosť, ktorá je viac v súlade s našou skutočnou podstatou.


Vo svojej podstate táto konjunkcia symbolizuje zmenu vedomia a nabáda nás, aby sme prehodnotili svoje definície týkajúce sa úspechu a šťastia. Tieto pojmy, ktoré sa tradične viažu na kariérne úspechy, prechádzajú hlbokým prehodnotením. Urán nás nabáda, aby sme spochybňovali status quo, povzbudzuje nás, aby sme si razili vlastné cesty a ctili jedinečný rytmus našej duše.


Ako sa pohybujeme v energiách tohto kozmického vyrovnania, môžeme sa ocitnúť v situácii, keď budeme konfrontovaní s nečakanými odhaleniami alebo zažijeme chvíle náhlych zmien. Nestály vplyv Uránu môže vyvolávať pocity nestability, ale vedzte, že v tejto turbulencii sa skrýva úžasný potenciál pre hlboký rast a transformáciu.


Konjunkcia Jupitera s Uránom nás v podstate vyzýva, aby sme prijali zmenu, počúvali volanie svojej vnútornej pravdy a razili si novú cestu vpred. Tým si uctíme posvätný tanec vesmíru a prijmeme neobmedzený potenciál našej duše...



DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE KONJUNKCIU JUPITERA S URÁNOM V BÝKOVI 2024

  1. Ako definujem úspech a hojnosť vo svojom živote? Sú tieto definície v súlade s mojimi autentickými túžbami a hodnotami, alebo sú ovplyvnené spoločenskými očakávaniami?

  2. Zamyslite sa nad obdobím, keď ste zažili významný prelom alebo moment prebudenia. Aké ponaučenie ste si z tohto zážitku odniesli a ako ho môžete uplatniť na svojej súčasnej ceste?

  3. Zamyslite sa nad oblasťami svojho života, v ktorých pociťujete stagnáciu alebo odpor voči zmenám. Aké presvedčenia alebo obavy vám môžu brániť v prijatí inovácií a v raste?

  4. Preskúmajte svoj vzťah k peniazom a materiálnym statkom. Ako váš postoj k bohatstvu ovplyvňuje váš pocit istoty a naplnenia?

  5. Predstavte si svoju ideálnu budúcnosť. Ako vyzerá a aké kroky môžete podniknúť, aby ste túto víziu zhmotnili do reality?

  6. Zamyslite sa nad minulými skúsenosťami s neočakávanými zmenami alebo otrasmi. Ako ste sa prispôsobili a rástli v reakcii na tieto výzvy a akú múdrosť ste z tohto procesu získali?

  7. Zamyslite sa nad úlohou technológií a inovácií vo vašom živote. Ako tieto vymoženosti ovplyvňujú vašu každodennú rutinu, vzťahy a pocit spojenia s okolitým svetom?

  8. Preskúmajte svoje spojenie s prírodou a životným prostredím. Ako si môžete pestovať hlbší cit pre zdroje Zeme a prispieť k udržateľným životným postupom?

  9. Zamyslite sa nad okamihmi, keď ste sa cítili v súlade so svojím skutočným cieľom a povolaním. Ktoré aktivity alebo činnosti vám prinášajú najväčší pocit radosti, naplnenia a autenticity?

  10. Zamyslite sa nad konceptom šťastia a osudu vo vašom živote. Ako si môžete vypestovať myslenie založené na hojnosti a optimizme bez ohľadu na vonkajšie okolnosti?


Tieto podnety sú určené na stimulovanie introspekcie a sebapoznávania počas tejto priaznivej nebeskej udalosti. Doprajte si čas na zodpovedanie každej otázky, dovoľte si úprimne a so zvedavosťou preskúmať svoje najhlbšie myšlienky a pocity bez akéhokoľvek posudzovania...


MANIFESTAČNÉ MANTRY PRE KONJUNKCIU JUPITERA S URÁNOM V BÝKOVI 2024

  1. "Prijímam zmeny a inovácie a pozývam hojnosť, aby prúdila do každej oblasti môjho života."

  2. "Dôverujem múdrosti vesmíru, ktorá ma vedie k mojej najvyššej ceste a cieľu."

  3. "Uvoľňujem obmedzujúce presvedčenia a vítam nové príležitosti na rast a expanziu."

  4. "Som spolutvorcom svojej reality a s odvahou a zámerom manifestujem svoje sny."

  5. "Oslavujem svoje jedinečné dary a talenty s vedomím, že sú zásadným prínosom pre svet."

  6. "Som otvorený/á prijímať nečakané požehnania a zázraky, dôverujem božskému načasovaniu vesmíru."

  7. "Ctím si vzájomnú prepojenosť všetkých bytostí a pestujem vďačnosť za hojnosť, ktorá ma obklopuje."

  8. "Využívam silu technológií a inovácií na vytváranie pozitívnych zmien vo svojom živote a vo svete."

  9. "Pestujem hlboké spojenie so Zemou, ctím si jej zdroje a podporujem udržateľné životné postupy."

  10. "Vyžarujem radosť, lásku a pozitivitu, bez námahy priťahujem do svojho života hojnosť a prosperitu."


Opakujte si tieto mantry denne ako afirmácie alebo ich začleňte do meditačných alebo vizualizačných praktík, aby ste zosilnili ich silu. Dôverujte transformačným energiám konjunkcie Jupitera s Uránom v znamení Býka 2024, ktoré vás podporia na vašej ceste manifestácie, rastu a sebapoznania...


Viac o ďalších významných tranzitoch mesiaca apríl sa dozviete v príspevku ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ APRÍL 2024: VSTUPUJEME DO NAJINTENZÍVNEJŠIEHO MESIACA ROKU ~ UPREDNOSTENIE RASTU NAD POHODLÍM.


S Láskou,

KONJUNKCIA JUPITERA S URÁNOM V BÝKOVI 2024: PRIJATIE KOZMICKEJ REVOLÚCIE & ZASADENIE SEMIENOK RASTU A INOVÁCIÍ (+ MANIFESTAČNÉ MANTRY & DENNÍKOVÉ VÝZVY)




Tento môj autorský príspevok je k dispozícii zDARma pre všetkých, preto ak sa vám páčil, prípadne vás inšpiroval a radi by ste prispeli do kolesa Dharmy, môžete ma symbolicky POZVAŤ NA KÁVU ⤵️



Ak túžite pomôcť s objavením svojho poslania na Zemi, prečo ste sa rozhodli inkarnovať práve v tomto čase, aké dary si sebou nesiete, aké lekcie ste sa rozhodli v tomto živote riešiť, objednajte si svoju online konzultáciu pod názvom KARMICKÁ ASTROLÓGIA & CESTA DUŠE. Podrobné info nájdete v časti >> ONLINE SLUŽBY.



bottom of page