top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE JÚN 2024: ČAS NAPĹŇAŤ SVOJE SNY, ABY SA STALI REALITOU + TAROTOVÁ KARTA MESIACA

Updated: Jun 13

Vitajte v mesiaci Jún, milovaní! Jún 2024 sa vyznačuje jedným z najlepších tranzitov v tomto roku: Jupiter v Blížencoch v trigóne s Plutom vo Vodnárovi. Je to prvýkrát od roku 1977, čo máme trigón Jupitera a Pluta vo vzdušných, spoločenských a komunikačne orientovaných znameniach. /V roku 1977 Steve Jobs uviedol na trh prvý počítač Apple II, ktorý spôsobil revolúciu na trhu s domácimi počítačmi./ Počas tohto tranzitu Jupitera cez Pluto v Blížencoch sa pravdepodobne objavia podobné témy týkajúce sa inovácií v oblasti komunikácie a vedomostí (Jupiter v Blížencoch) a posilnenia postavenia prostredníctvom skupín (Pluto vo Vodnárovi). Začiatkom júna 2024 nás čaká aj konjunkcia Slnka s Venušou, čo znamená, že Venuša sa oficiálne mení z rannej hviezdy na večernú. V súčasnosti Venušu vlastne nemôžeme vidieť, pretože je veľmi blízko Slnka, ale od konca júla 2024 sa začne objavovať na západnom obzore, po západe Slnka. Konjunkcie Slnka s Venušou sú jedinečné nebeské udalosti, ktoré sa opakujú v päťcípej hviezde. Konjunkciu Slnka s Venušou v Blížencoch máme každé 4 roky a tieto konjunkcie sa vyskytujú v tej istej oblasti oblohy, pričom sa pri každej konjunkcii posunú približne o 1 - 2 stupne. Ďalším dôvodom, prečo je táto konjunkcia Slnka a Venuše dôležitá, je, že sa odohráva tesne pred Novom Mesiaca v Blížencoch. V podstate tu máme konjunkciu Slnko - Mesiac - Venuša, ktorá pripravuje pôdu pre nové začiatky v oblasti (dome) Blížencov vo vašom horoskope! Chcete sa dozvedieť viac o najdôležitejších tranzitoch tohto mesiaca, a aké lekcie so sebou prinášajú? Pokračujte ďalej v čítaní, čaká vás podrobná astrologická predpoveď pre mesiac Jún 2024...

ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE JÚN 2024: ČAS NAPĹŇAŤ SVOJE SNY, ABY SA STALI REALITOU...

Nachádzame sa stále v Sezóne Blížencov plne ovládanej zvedavou a otvorenou energiou. Prvá polovica júna 2024 je priam nabitá energiou Blížencov - máme rekordný počet 5 planét v Blížencoch, keď sa Luna 6. júna 2024 pripojí k tomuto stelliu v Blížencoch.


Hoci znamenie Blížencov je vo všeobecnosti vzdušné a ľahkomyseľné, mesiac sa začína množstvom hlbokých myšlienok a filozofických premien vďaka trigónu medzi expanzívnym Jupiterom a po moci bažiacim Plutom 3. júna.


V ten istý deň, len pár hodín potom, zhovorčivý a logický Merkúr sa pripojí k Slnku v jeho domovskom znamení Blížencov, kde sa okamžite spojí s Jupiterom, čo prinesie veľké myšlienky a množstvo duševných spojení. Len sa nenechajte príliš vtiahnuť do klebiet alebo preháňania.


Nasledujúci deň sa Slnko spojí s romantickou Venušou, čím vytvorí Venušine kazimi a odštartuje zábavný a koketný nový cyklus vo veciach lásky, romantiky a peňazí. Novolunie v Blížencoch 6. júna je ideálnym časom na stanovenie zámeru týkajúceho sa tých istých tém, takže sa dotknite svojho srdca a niečo si želajte.


Akčná planéta Mars vstúpi 9. júna do neochvejného Býka a dodá nám veľa vytrvalosti a trvalého sústredenia, pokiaľ ide o realizáciu našich dlhodobých cieľov. Len si dávajte pozor na prílišnú súťaživosť alebo podliehanie mocenským bojom a o dva dni neskôr sa Mars spojí s Plutom, ktorý miluje intenzitu. Úspech nemusí byť vždy pretekami, takže choďte svojím vlastným tempom!


Zhruba v polovici mesiaca sa však dynamika dramaticky zmení, pretože Merkúr a Venuša opustia znamenie Blížencov súčasne a spoja sa na 0° Raka. O niekoľko dní neskôr sa k nim pridá aj Slnko a my prejdeme zo stélia v Blížencoch do stélia v Rakovi, ktoré v našich životoch zdôrazní témy domova, rodiny, histórie a citovej istoty.


Vyššie uvedená jemná a citlivá energia Raka sa začne valiť v ranných hodinách 17. júna, keď mentálny Merkúr aj milenecká Venuša vstúpia ruka v ruke do tohto vodného znamenia a ponoria nás do emocionálnejšieho spôsobu myslenia a vzťahov s ostatnými. Pristupujte k ľuďom so súcitom a citlivosťou, pretože city každého sú teraz o niečo nežnejšie!


Sezóna Raka sa naplno ujme kozmickej vlády 20. júna, ktorý je zároveň ohlasom Letného slnovratu na severnej pologuli. Najdlhší deň v roku je určite čo oslavovať a vďaka Splnu v Kozorožcovi, ktorý vrcholí nasledujúci o dva dni neskôr, budeme ešte viac nabití energiou a pripravení ju využiť.


Nakoniec mesiac ukončíme 29. júna, keď sa Saturn ustáli retrográdne v znamení Rýb, čo je čas na zamyslenie sa nad novými povinnosťami, ktoré sa v našom živote objavili v tomto roku... to je len stručný prehľad toho, čo nás čaká a neminie v tomto intenzívnom novom letnom mesiaci.


Poďme sa preto teraz spolu pozrieť bližšie na jednotlivé astrologické tranzity mesiaca Jún 2024, a čo si z toho odniesť, aby ste sa čo najlepšie pripravili...



Najdôležitejšie dátumy v júni 2024:

3. júna: Merkúr vstúpi do Blížencov & Jupiter v trigóne s Plutom

4. júna: Slnko v konjunkcii s Venušou v Blížencoch

6. júna: Nov Mesiaca v Blížencoch

9. júna: Mars vstupuje do Býka

11. júna: Mars v kvadratúre s Plutom

14. júna: Slnko v konjunkcii s Merkúrom v Blížencoch

17. júna: Venuša a Merkúr vstupujú do znamenia Raka

17. júna: Merkúr v konjunkcii s Venušou v Rakovi

19. júna: Vesta vstupuje do znamenia Leva

20. júna: Slnko vstupuje do znamenia Raka / Letný Slnovrat

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page