top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PORTÁL 77 (7. JÚL): SPIRITUÁLNY VÝZNAM GALAKTICKEJ BRÁNY (CHANNELING)
© Copyright

ZDRAVÁ VALENTÍNSKA ČOKOLÁDOVÁ TORTA (GF, VEGAN & PALEO FRIENDLY ✅)

Updated: Mar 23, 2021

Blíži sa sviatok Sv. Valentína, preto sme sa rozhodli pridať jeden tip na jednoduchú zdravú čokoládovú tortu, ktorá nielenže nádherne prebudí zmysly (čokoláda je známa svojimi afrodiziakálnymi účinkami), ale zároveň poteší aj telo i Dušu, keďže tento recept patrí do kategórie vedomého stravovania - je bezlepková, vegánska, vhodná aj pre Paleo milovníkov.

Prekvapte svoju milovanú polovičku touto vlastnoručne upečenou čokoládovou lahôdkou...


Fantasticky dekadentný koláč z tmavej čokolády vyrobený úplne od nuly s prírodnými ingredienciami, ktoré sú zdravé pre telo i Dušu, bez mliečnych výrobkov a priateľské v rámci Paleo diéty. Čo viac si priať, pravda?

INGREDIENCIE

Korpus:

2 šálky mandľovej múky

½ šálky sušeného strúhaného kokosu

¼ pohár javorového sirupu alebo medu

¼ šálka kokosového oleja, rozpustený a navyše na vymastenie tortovej formy


Plnka:

1 ½ šálky kokosovej šľahačky (kúpite už aj napr. v Lidli)

½ šálky kokosového oleja, rozpustený

½ šálky kakaového prášku

½ šálky javorového sirupu alebo medu


INŠTRUKCIE

Predhrejte rúru na 180°.

Tortovú formu (optimálne s priemerom 22-23 cm) vymastite kokosovým olejom.

Pre výrobu korpusu zmiešajte spolu mandľovú múku, nastrúhaný kokos, kokosový olej a javorový sirup a miešajte (môžte použiť kuchynský robot), kým sa nevytvoria hrubé drobky, asi 3 - 4 minúty.

Cesto preložte na vymastenú tortovú formu a rovnomerne vtláčajte na dno i bočné strany formy. Ideálna je pol centimetrová hrúbka cesta korpusu pred pečením.

Pečte v rúre dozlatista, asi 15 - 20 minút.

Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť na izbovú teplotu.

Na prípravu plnky, vložte všetky ingredienciu do stredného hrnca a zahrejte na miernom ohni. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Túto zmes môžte následne ešte vymixovať dohladka v mixéri, cca 2 - 3 minúty.

Plnku nalejte na vychladnutý korpus, a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo aj na celú noc. Vyberte z chladničky, ozodbne jahodami a plátkami mandlí. A môže sa podávať. Tortu možno skladovať v chlade vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni.


Poznámky:

Najlepšie je pripraviť cesto korpusu i plnku v kuchynskom robote alebo mixéri, aby ste sa ubezpečili, že všetky ingrediencie sú dobre integrované. Uistite sa, že máte tortovú formu správnej veľkosti.



Ďakujeme za výborný TIP stránke www.thecoconutmama.com

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page