top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SPLN MESIACA V RAKOVI DECEMBER 2023: ČAS UVOĽNENIA NAJHLBŠÍCH EMÓCIÍ ZA ÚČELOM LIEČENIA & TRASFORMÁCIE + PRAKTICKÉ TIPY & DENNÍKOVÉ VÝZVY PRE DUCHOVNÚ PRAX

27. decembra 2023 o 01:32 sa Mesiac v znamení Raka postaví oproti Slnku v ambicióznom Kozorožcovi, čo nám otvára nebeskú cestu: rozhodneme sa nasledovať srdce alebo rozum? Spln Mesiaca v Rakovi je jedným z najemocionálnejšie nabitých Mesiacov v roku. Je to posledný Spln v roku 2023. Jeho silu riadi energia Raka, ktorá upriamuje našu pozornosť dovnútra, na naše emócie a intuíciu. Rak, ktorého vládnucou "planétou" je samotný Mesiac, nám pripomína, aby sme spomalili a dopriali si čas na seba. Tento Spln Mesiaca v Rakovi 2023 nám umožňuje zastaviť sa, zamyslieť a uvoľniť, pretože sa pripravujeme na nový rok. Splny Mesiaca sú nebeskými ukazovateľmi, ktoré nám umožňujú prerušiť väzby so "starým", aby sme uvoľnili miesto tomu novému. Každá transformácia sa vždy začína zmenou našich systémov presvedčenia. To, čomu veríme, formuje naše činy, a tým aj náš život. Mesiac v Rakovi nás ovplyvňuje v hľadaní pohodlia, citového spojenia a pocitu domova. Je to náš navigačný systém, ktorý riadi naše každodenné rituály, od zapaľovania sviečok až po ponáranie sa do hlbokých emocionálnych vôd. Je to spôsob, akým riadime svoj emocionálny svet a nachádzame svoje útočisko. Račie emócie nás môžu lákať k tomu, aby sme sa nechali strhnúť prúdom života a narazili na tvrdú realitu života. Naopak, nechať sa ovládnuť myseľou môže viesť k ignorovaniu cenných emócií a múdrosti nášho podvedomia. Voľba nie je ľahká, ale je nevyhnutná. Vrhneme sa bezhlavo dolu vodopádom a odignorujeme nebezpečenstvo pod sebou? Alebo budeme plávať s prúdom nášho života s strategickou predvídavosťou, poučení lekciami z minulosti? Tento posledný Spln nás vyzýva k tomu, aby sme sa vedome rozhodli. Keď stojíme na prahu tejto nebeskej križovatky, uvedomme si, že naša cesta určí tón pre to, čo si v novom roku pritiahneme do svojho života. Vyberme si múdro... Spln Mesiaca v Rakovi 2023 bude taktiež zladený so Síriom, čím sa aktivuje jeho energia a prenikne do našich bytostí. Keďže Mesiac je všeobecne spojený predovšetkým s našimi emóciami, práve tu budeme najviac cítiť, ako sa energia Síria prejavuje. V astrológii sa hovorí, že Sírius je naše duchovné Slnko. Keď je aktivované, vyžaruje mocnú energetickú silu, ktorá môže preniknúť do nášho svetelného tela a zvýšiť našu frekvenciu. Energiu Síria možno vnímať ako silné svetlo, ktoré dokáže aktivovať ostrejšiu inteligenciu, posilniť naše psychické zmysly a pomôcť nám vytvoriť viac slobody. Pripravení vyťažiť z tejto mocnej vesmírnej udalosti čo najviac? Pokračujte ďalej v čítaní...


SPLN MESIACA V RAKOVI DECEMBER 2023: ČAS UVOĽNENIA NAJHLBŠÍCH EMÓCIÍ ZA ÚČELOM LIEČENIA & TRASFORMÁCIE

Art by Emilia Nora Elina


Čo pre nás znamená Spln Mesiaca v Rakovi

Vodné znamenie Raka má intenzívny a premenlivý citový život, ktorý presahuje to, čo si vieme predstaviť jednoduchým pozorovaním. Tak ako všetky vodné znamenia, aj toto znamenie zosilňuje naše emócie a žiada nás, aby sme sa otvorili svojej zraniteľnosti a preskúmali svoje hlbšie vody. Rak, reprezentovaný symbolom kraba, nám pripomína, že každý z nás má jedinečnú ulitu/schránku. Táto ulita nás chráni pred vonkajším svetom a zároveň uchováva naše pocity blízko nášho srdca. Plní základnú funkciu udržiavania nášho subjektívneho vnútorného sveta, kým nie sme pripravení podeliť sa oň s ostatnými.


Bez tejto ochrannej "ulity" rozlievame svoju energiu do sveta bez smeru a zmyslu. Slúži ako akási bariéra, ale zároveň nás obmedzuje. Preto potrebujeme neustále rozbíjať svoju staré ulity, aby sme mohli dorásť do novej. A práve Spln Mesiaca v Rakovi je časom, keď môžete opustiť svoju starú ulitu, ktorú sme už prerástli a vytvoriť si novú, ktorá bude schopná udržať priestor na vývoj do vyšších frekvencií.


Počas tohto Splnu Mesiaca v Rakovi si doprajte dostatočný priestor na precítenie svojich emócii. Urobte si prestávku v každodennom živote, spomaľte a pozvite svoje pocity na povrch vedomia. Splny vo všeobecnosti poskytujú vzácny čas na zamyslenie sa nad svojim životom, nad sebou samým. Keďže tento Spln prichádza na konci roka, má ešte viac reflexívny nádych. Obzrite sa späť na svoju tohtoročnú cestu. Dajte priestor emóciám, ktoré ste možno potlačili, pretože ste boli príliš zaneprázdnení, aby ste sa nimi zaoberali, alebo ste ich nedokázali spracovať, keď prišli. Dovoľte uplynulým dvanástim mesiacom, aby sa v tento deň energeticky a emocionálne zavŕšili tým, že si ponecháte priestor pre nevyriešené pocity.


Venujte pozornosť a súcit nespracovaným emóciám a umožnite im, aby boli naplno precítené a uvoľnili sa. Držte priestor pre všetky emócie, s tou vyššou frekvenciou, aj pre tie s nižšou. Nezabudnite si uvedomiť svoju radosť, lásku a vďačnosť, pretože aj tieto pocity si zaslúžia uznanie. Keď prechádzate emóciami uplynulého roka, rozlúčte sa s tými, ktoré už nechcete prenášať do nového roka. Poďakujte im za to, čo vás naučili, a potom sa rozhodnite, ako ich transformujete.


Taktiež sa rozhodnite, ktoré emócie si chcete so sebou poniesť aj naďalej, pretože vám dobre slúžia. Strávte čas písaním denníka o tom, ako sa cítite, čo vám vaše pocity pomáhajú pochopiť o sebe, ako ste v tomto roku vyrástli a čo ste pripravení uvoľniť.

Tento úprimný pohľad na vaše emocionálne telo môže byť niekedy veľminepríjemný a dokonca až desivý. "Surové" emócie nie je vždy ľahké stráviť, ale tento Spln Mesiaca v Rakovi je časom, keď si môžete ponechať priestor na to, aby ste ich precítili a dali im výživu otvoreného srdca. Je to čas, keď máme byť k sebe láskaví a skúmať svoje emocionálne telo. Nemusíte však nútiť svoje emócie, aby vyšli na povrch, ani ich hľadať...



Ak si však všimnete, že sa pocity chcú dostať na povrch, venujte im plnú pozornosť. My ľudia máme tendencie svoje pocity často potláčať alebo od nich nejakým spôsobom odvádzať pozornosť. Uvedomte si, akými spôsobmi môžete svojim emóciám brániť, aby sa naplno prejavili, a namiesto toho zmiernite svoj prístup. Počas procesu odkrývania jednotlivých vrstiev sa posaďte do plnej prítomnosti seba samého. Počúvajte, čo vám chce vaše srdce povedať, bez posudzovania, a dovoľte mu, aby vám ukázalo cestu k vášmu uzdraveniu.


Môžete tiež prehovoriť priamo k svojim emóciám, uznať ich a dať im najavo, že sú vypočuté. Ak napríklad cítite, že sa vo vás pravidelne objavuje strach, porozprávajte sa s ním. Povedzte mu, že si uvedomujete jeho prítomnosť, a poďakujte mu, že sa objavil, aby vás niečo naučil. Opýtajte sa sami seba, či je tento strach skutočný /t.z. je to pud sebazáchovy vás chráni pred skutočným nebezpečenstvom, ktoré vám fyzicky hrozí/ alebo je to len ilúzia s potenciálnej situácie "čo by sa mohlo stať".


Keď sedíte s niektorými svojimi najhlbšími pocitmi, vedzte, že sú dočasné. Pominú, aj keď sa v danom okamihu cítia ako trvalé. Keď si ich uvedomíte, prirodzene sa zmenia, uvoľnia vás a vy sa budete cítiť energeticky ľahšie. Zároveň vám otvoria dvere k vašej intuícii. Aby sme mali plný prístup k svojmu vnútornému poznaniu, musíme byť schopní cítiť. Ak svoje pocity potláčame, znemožňujeme prístup k svojej intuícii. Potom sa strácame v mori logiky a praktických vecí a zabúdame, že odpovede, ktoré hľadáme, sa častokrát skrývajú práve pod emóciami, ktorým sa snažíme vyhnúť.


Naša intuícia je odmenou za nepríjemné pocity na našej najhlbšej úrovni. Keď sa naučíme byť trpezliví so svojimi emóciami a dáme im neobmedzený priestor, môžeme precítiť svoju cestu životom, vedení naším najvyšším intuitívnym vedením /nižšie nájdete podnety do denníka, ktoré môžete vyžiť pre prácu so svojim podvedomím a svojimi strachmi/...


Je dôležité si uvedomiť, že naša intuícia k nám prichádza cez naše emócie. Ak si nedáme priestor na cítenie, naša intuícia sa stane nedostupnou. Intuícia je priam kľúčová pri vytváraní života, ktorý chceme žiť. Dáva nám potrebné odpovede a pomáha usmerňovať tok našej energie. Ukazuje nám, kde sa potrebujeme liečiť, vedie nás, privoláva energie, ktoré potrebujeme na zhmotnenie života podľa našich zámerov.


Pri práci s vibráciami Splnu Mesiaca v Rakovi vnímajte, ako vás vaše emócie spájajú s vaším vnútorným vedením a ako toto spojenie vychádza z vašej ochoty cítiť. Dovoľte tiež svojej intuícii, aby vás viedla pri obnove vašej energie v tento deň a dokonca aj celý týždeň. Namiesto toho, aby ste sa riadili plánom na tento deň, nechajte sa viesť svojím srdcom a intuíciou pri regenerácii svojho ducha. Začnite cítiť svoju cestu životom. Buďte otvorení zmenám a namiesto zoznamu úloh sa nechajte viesť svojou intuíciou...




Čo znamená Spln v Rakovi so Slnkom v Kozorožcovi

V čase, keď je Mesiac v Splne v Rakovi, Slnko sa nachádza priamo oproti nemu v Kozorožcovi. V tento deň máme príležitosť pracovať s oboma týmito energiami a posunúť ich v našich energetických telách. Kozorožec poskytuje nádobu, v ktorej pracujeme s emocionálnymi vodami rozbúrenými Rakom. Kozorožec ako kardinálne zemské znamenie vytvára zemskú energiu. Pomáha uzemniť naše vibrácie a vytvára pocit stability, keď sa nesieme na emocionálnych vlnách Splnu Mesiaca v Rakovi.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page