top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SPLN MESIACA V RAKOVI /7. JANUÁR 2023, 00:07/: ČAS RETROSPEKCIE, INTENZÍVNYCH EMÓCIÍ, ZMIEN & RASTU

Vitajte v prvom Splne Mesiaca v roku 2023! Jeho pomenovanie "Vlčí Mesiac" /v domorodých tradíciách sa hovorilo, že v tomto ročnom období bolo počuť vytie vlkov častejšie/ je vskutku príhodné, keďže januárový Spln Mesiaca sa odohráva v znamení Raka, takže bezpochyby bude plný emočných prejavov. Keď prvý Spln Mesiaca 2023 rozžiari našu nočnú oblohu, vašu myseľ zrejme naplno pohltí myšlienka: „Nový rok, nové Ja alebo Nový rok, ten istý starý príbeh“? To bude zrejme *hlavná* otázka, na ktorú budete chcieť nájsť odpoveď ani nie týždeň po začiatku roku 2023 vďaka intenzívnemu Splnu Mesiaca v intuitívnom znamení Raka milujúceho nostalgiu. Prvá lunácia v Mesačnom kalendári 2023 sa odohráva počas prvého retrográdneho Merkúra v roku 2023, čo znamená, že na jednej strane nás naše vnútorné myšlienky budú ťahať späť do minulosti, zatiaľ čo náš vonkajší pohon sa nás bude snažiť poháňať do budúcnosti. Čo robiť? Pamätajte, že Spln Mesiaca je vždy časom, keď nás hviezdy vyzývajú, aby sme vyvážili a zharmonizovali protichodné energie, ktoré často súperia o našu pozornosť. Každému Splnu Mesiaca je vlastná dynamika "kúsok potiahni, kúsok potlač" /push-and-pull/, no tento januárový Spln Mesiaca v Rakovi, ktorý sa odohráva 7. januára 2023 o 00:07 hod., je dokonalým príkladom prijímania zmiešaných kozmických správ. Tak ako Slnko a Mesiac zdokonaľujú svoju vzájomnú opozíciu, Slnko bude úzko späté s planetárnymi turbulenciami Merkúra, ktorý je aktuálne retrográdny v znamení Kozorožca. Pripravte sa na niektoré – dočasné – zádrhely. Taktiež očakávajte, že pravdepodobne budete reagovať citlivejšie na udalosti a interakcie, budete svedkami zvýšenej intuície a môžete sa cítiť výrazne náladovejší ako zvyčajne...

SPLN MESIACA V RAKOVI JANUÁR 2023

Photo Collage by Emilia Nora Elina /Original art by Danielle Noel/


Znamenie Raka reprezentuje symbol kraba a sprevádza ho mýtus o tom, ako malý krab bránil svojich priateľov, ostatné morské tvory, v statočnom boji. Hoci pri tom prišiel o život, jeho spomienka bola zapustená do hviezd ako pripomienka jeho statočnosti, lojality a ochoty chrániť tých, ktorých miloval.


Kedykoľvek je energia Raka silná, ako napríklad počas tohto januárového Splnu Mesiaca, pripomíname si našu vlastnú statočnosť, lojalitu a ochotu chrániť tých, ktorých milujeme. Možno sa ocitneme v myšlienkách toho, že potrebujeme tieto zručnosti nejakým spôsobom precvičiť alebo sa jednoducho rozpamätať na to, že ich skutočne máme.


Energia znamenia Raka je častokrát opisovaná ako veľmi jemná a citlivá, ale je v nej aj urputnosť. Urputnosť, ktorá nám umožňuje postaviť sa zoči-voči a chrániť všetko, čo milujeme a na čom nám záleží.


Počas januárového Splnu Mesiaca 2023 je vhodný čas pripomenúť si, čo je pre nás skutočne dôležité a na čom nám skutočne záleží. Aká je naša motivácia? Prečo robíme to, čo robíme?


Tento prvý Spln Mesiaca v roku je tiež skvelý čas na to, aby sme zvážili spôsoby, ako vniesť do nášho života viac zosúladenia.



A keďže tento Spln Mesiaca v Rakovi sa aktivuje priamo uprostred retrográdneho Marsu a retrográdneho Merkúra, môže to tiež zvýšiť úroveň napätia. Mars aj Merkúr v retrográdnom stave môžu byť náročnou kombináciou, pri ktorej sa môžeme cítiť uviaznutí, zahmlení a zmätení. Môžeme mať pocit, akoby sa naša myseľ neustále "točila v kruhu" alebo môže byť pre nás náročnejšie pohnúť sa vpred. Môžeme mať dokonca pocit, že pri každom kroku vpred, ktorý urobíme, v zápätí robíme hneď niekoľko krokov späť.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page