top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
Názov príspevku
© Copyright

SPLN MESIACA V KOZOROŽCOVI 2023: VÝSTUP NA HORU DUCHOVNÉHO OSVIETENIA /SPIRITUÁLNY VÝZNAM, AFIRMÁCIE

Spln Mesiaca v Kozorožcovi, ktorý nastáva 3. júla 2023 /13:38/ pôsobí ako éterický maják, ktorý osvetľuje našu duchovnú cestu a vyzýva nás k rastu a dozrievaniu. Keď Mesiac dosiahne svoj vrchol v Kozorožcovi, stoická horská koza bude symbolizovať príležitosť ponoriť sa do našich najhlbších sfér duchovnej sily. Táto nebeská udalosť nás uvádza do priestoru, v ktorom sme povolaní pestovať odolnosť, disciplínu a cieľavedomosť - základné prvky nášho duchovného rastu. Duchovná cesta sa často prirovnáva k výstupu na horu, čo je metafora, ktorá bez problémov ladí so symbolikou Mesiaca v Kozorožcovi. Ako nám Vesmír našepkáva povzbudenia, toto je naša chvíľa na výstup na naše osobné duchovné hory, na disciplínu pri prekonávaní skalnatého terénu zložitého života a výziev. Odmena? Dosiahnutie nášho duchovného vrcholu, kde sa stretneme so zvýšeným Vedomím, hlbokou múdrosťou a duševným uspokojením. Táto júlová lunácia nás taktiež povzbudzuje k tomu, aby sme sa postavili všetkému, čo už viac neslúži nášmu najvyššiemu dobru - aj keď to môže byť náročné, ale zároveň oslobodzujúce duchovné cvičenie. Prevzatie zodpovednosti a "vlastníctva", kľúčové atribúty Kozorožca, nie sú o obviňovaní druhých za naše zlyhania, ale o uchopení moci, ktorú máme pri manifestovaní našej reality. Tým sa stávame skutočnými Tvorcami, architektmi svojich životov a zosúlaďujeme svoje činy, myšlienky a emócie so svojimi duchovnými cieľmi. Ako využiť tento magický júlový Spln Mesiaca vo svoj najvyšší prospech? Pokračujte ďalej v čítaní a dozviete sa všetko potrebné pre svoju duchovnú prax...

SPLN MESIACA V KOZOROŽCOVI 2023: VÝSTUP NA HORU DUCHOVNÉHO OSVIETENIA /SPIRITUÁLNY VÝZNAM, AFIRMÁCIE

Art by Emilia Nora Elina


Júlový Spln Mesiaca v Kozorožcovi slúži ako nebeské Svetlo, ktoré osvetľuje našu Cestu k sebapoznaniu a duchovnému osvieteniu. Kozorožec ako zemské znamenie nás uzemňuje v realite nášho života a nabáda nás, aby sme sa pevne zakorenili vo fyzickom svete a zároveň sa usilovali aj o neustály rozvoj toho duchovného. Energia Kozorožca, ktorému vládne Saturn, planéta disciplíny a štruktúry, nám pomáha budovať duchovné základy potrebné pre vývoj našej duše.


Z astrologického hľadiska predstavuje Spln Mesiaca čas vyvrcholenia, zavŕšenia, odhalenia a uvoľnenia. Je to čas, keď sa skryté stáva známym a nevedomé sa stáva vedomým. V širšom kontexte duchovna môže Spln v Kozorožcovi vyniesť na svetlo naše najhlbšie obavy, neistoty a bloky, ktoré brzdili náš duchovný rast. Tieto odhalenia, hoci spočiatku nepríjemné, môžu byť neuveriteľne oslobodzujúce. Umožňujú nám priznať si tieto energie, konfrontovať sa s nimi a nakoniec ich uvoľniť, čím vytvárajú priestor pre rast vyššieho Vedomia.


Záhadný Kozorožec, Morská koza, nám bude počas tohto Splnu Mesiaca inšpiratívnym sprievodcom, nakoľko stelesňuje odolnosť ducha a vystihuje našu vlastnú Cestu za prekročením obmedzení fyzickej sféry. Rovnako ako Kozorožec aj my sa potrebujeme naučiť prosperovať v náročných a častokrát až paradoxných podmienkách. Potrebujeme sa naučiť pohybovať v hlbokých vodách našich emócií a zároveň stúpať do výšin našich túžob. Cesta Morskej kozy je symbolom našej vlastnej duchovnej cesty - je výzvou, aby sme prijali svoju vnútornú silu, zostali prispôsobiví a prekonali domnelé obmedzenia našej vlastnej mysle.



Júlový Spln Mesiaca v Kozorožcovi 2023 nie je len o prijímaní gargantuovských úloh, ale aj o každodennej duchovnej praxi. Z duchovného hľadiska je Spln v Kozorožcovi našou výzvou na prijatie disciplíny a štruktúry v našej duchovnej praxi. Žiada nás, aby sme sa venovali svojej duchovnej Ceste a uvedomili si, že dôsledné a oddané úsilie je nevyhnutné na prehĺbenie nášho pochopenia a skúsenosti s božstvom. To sa môže prejaviť v každodennom udržiavaní meditačnej alebo jogovej praxe, v štúdiu posvätných textov alebo v dodržiavaní súboru duchovných postupov či etických zásad. Vďaka tomuto záväzku si pestujeme vnútornú silu a odolnosť, ktoré nám následne umožňujú prekonávať životné výzvy s väčšou múdrosťou a milosťou.



Spln Mesiaca v Kozorožcovi nás tiež povzbudzuje, aby sme prevzali zodpovednosť za svoju duchovnú cestu. Žiada nás, aby sme pochopili, že náš duchovný rast je v konečnom dôsledku v našich rukách. Bez ohľadu na to, koľko usmernení či lekcií dostávame od svojich spirituálnych učiteľov, guruov alebo duchovných textov, zodpovednosť za integráciu týchto učení do nášho každodenného života leží len a len na nás. Práve tu sa stáva rozhodujúcou energia Kozorožca, ktorá sa vyznačuje disciplínou, oddanosťou a usilovnou prácou.


Konjunkcia Slnka a hviezdy Sírius ešte viac zosilňuje energiu tohto Splnu a otvára nebeskú bránu, ktorá môže pozdvihnúť našu duchovnú frekvenciu. Toto kozmické vyrovnanie nás nabáda, aby sme prebudili svoje vnútorné Svetlo, uctili si svoju božskú podstatu a prijali svoju vrodenú schopnosť vydržať a prekonať všetky prekážky, ktoré nám život predkladá do cesty. Je to živá pripomienka toho, že my v skutočnosti nie sme len fyzické bytosti majúce duchovné zážitky, ale duchovné bytosti zažívajúce ľudskú skúsenosť.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

Related Posts

See All
bottom of page